Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Please log in to reply
2172 replies to this topic

#651 Gicbern

Gicbern
  • 1 posts

Posted 23 June 2011 - 14:23

Niestety karta debetowa VISA Electron mBanku dla ekonta nie działa. Działa za to karta debetowa ING VISA ELECTRON (po ustaleniu limitu na ODLEGŁOŚĆ) oraz karta DEUTSCHE Bank VISA ELECTRON.

#652 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2011 - 12:45

AppStore i MacAppStore problem!

Od kilku dni nie moge nic kupic, ani uaktualnic z Appstore/MacAppStore

w poniedzialek kupilem Newsweeka - w srode zobaczylem ze AppStore nie sciagnelo mi za niego kasy pomimo ze na koncie byly pieniadze. Zalegam 0,79 euro

Probowalem 3 kart na ktorych jest kasa - z kazda jest to samo: There is a billing problem.......blablabla

O co chodzi ?
Znalazlem podobny temat na myapple:
http://myapple.pl/ko...pple-store.html

Czy ktos moglby to zweryfikowac ?

#653 maxld

maxld
  • 636 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 June 2011 - 12:51

Najlepiej skontaktować się z bankiem, będą mieli logi nieudanych transakcji wraz z przyczyną.

#654 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2011 - 12:59

No tak ale wychodzi na to, ze cos sie pop..... z platnosciami w AppStore - bo nagle 3 karty z 3 roznych bankow nie dzialaja ? ---- Edit dokonalem wlasnie platnosci internetowej za Skype - takze z Bankami wsio w porządku.

#655 Hormon

Hormon
  • 7 posts

Posted 25 June 2011 - 11:39

Cześć, Mam podobny problem choć przeglądając tematy nie udało mi się trafić na rozwiązanie. MaxId nie ma racji bo prezentuje tylko wycinek problemu. Gdyby to chodziło o sprzęt typu ipod, iphone, ipad to zgodziłbym się ale ja próbowałem zakupów istore w stanach drogą tradycyjną - czytaj przeglądarka, normalny login itd. Nie autoryzuje bo jak mi się wydaje formularze na stronie istoru nie obsłużą Polski. Zerknij na kody pocztowe czy konieczność podania stanu w przypadku tranzakcji w USA. Co więcej proces autoryzacji może dotyczyć formatu danych adresowych w kraju sprzedaży a karta zazwyczaj wystawiona w Polsce - więc mamy do czynienia z US oraz 15 krajami z Europy. Polski tam nie uświadczysz...I kółko się zamyka. Moje karty działają w każdym innym serwisie oprócz, sorki, "shitowego" istora. Oczywiście na ipod mogę kupować jakieś zabawki ale próba obejścia i poszukania kodów poprzez "superaplikację" Appstore skończyła się fiaskiem. Nie znają QuickTime Player Pro i jego durnych kodów rejestracyjnych. Żeby nie było, że jestem leniwy i czekam na łatwą odpowiedź - próbowałem przez salony ispot i kazali mi się w d...pocałować - od około dwóch lat kodów rejestracyjnych do QuickTime Playera 7 Pro u nich nie kupię, bo o to chodzi w moim przypadku. Byłbym dozgonnie wdzięczny jakiemuś cwaniakowi, który poradzi co z tym zrobić...nie będę przecież dla 29,99 USD zakładał karty w USA. Wieczór, poranek spędzony przy próbie bezskutecznego rozwiązania tak, wydawałoby się, błahego problemu. Cały dom przypomina cytrynę od wylewającej się ze mnie żółci...Jeżeli Apple to ta innowacyjna prokliencka firma to niech ich jasny gwint trafi.

#656 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 June 2011 - 13:19

Tylko ze widzisz, u mnie od momentu kiedy appstore sie pojawil nie bylo problemu. Mialem najpierw podpiete Millenium a od roku mam Mbank - nigdy nic sie nie dzialo az do Poniedzialku kiedy kupilem w in-App Purchase Newsweek.

Szalu dostaje, bo chce nabyc 3 aplikacje i nie moge nic z tym zrobic :/

Widac, ze to nie tylko u mnie problem:
https://discussions....485357#15485357

#657 Standard

Standard
  • 1 posts

Posted 29 June 2011 - 12:49

iTunes + US karta + Polski adres Chce zalozyc konto bankowe + karta debetowa w HSBC w USA, ale adres korespondencyjny do karte bedzie Polski - czy uzyskam w ten sposob dostep do muzyki w amerykanskim iTunes Store oraz iMach i iCloud?

#658 Zetor

Zetor
  • 624 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 July 2011 - 07:03

Ja sprawdziłem działa spoko oczywiście Polskie konto.

#659 specialized

specialized
  • 6 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 July 2011 - 17:18

App Store płatności? Witam, czy ktoś wie czy można w App Store płacić przez PayPal'a ? Chciałem się zarejestrować do w/w serwisu by kupić np. DaisyDisk - 7.99E, ale podczas procedury rejest. wymagany jest nr. karty (visa, mastercard, americanexpress) i nie ma innych opcji! Zwykle płacę za transakcje międzynarodowe z konta PayPal a tu wygląda na to, że lipa jest! :roll: Ma ktoś jakieś doświadczenie w innych sposobach płatności w App Store niż te trzy rodzaje kart które podają na swojej stronie rejestracyjnej? Dziękuję za informacje i ew. pomoc.

#660 Zetor

Zetor
  • 624 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 July 2011 - 17:23

Może to Cię zainteresuje działa w App Store
https://www.dotpass....CFQIt3wodjCMjbg

#661 specialized

specialized
  • 6 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 July 2011 - 17:32

Dzięki za info, właśnie zapoznaję się regulaminem :) Czy używasz tej karty? Zadowolony? Nie ma jakiś problemów z doładowaniem i płatnościami?

#662 Zetor

Zetor
  • 624 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 July 2011 - 17:41

Jak na razie wszystko działa bez zarzutu oczywiście konto w App Store mam PL.Kartę używam tylko do zakupów w App Store

#663 specialized

specialized
  • 6 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 July 2011 - 18:22

To fajnie jak działa bez problemu! :cool: Muszę spróbować tej opcji z tym dotPass'em skoro nie ma innej opcji. Dzięki za pomoc :-D

#664 Intex

Intex
  • 18 posts

Posted 04 July 2011 - 12:34

Problem z kasą Witajcie Wczoraj zrobiłem zakupy w Appstore na kwotę 16 Euro, na koncie miałem 110zł ( w dostępnych środkach). Gdy kupowałem kurs euro równał się 1euro = 3,96zł. 16*3,96 = 63,36zł natomiast ja w dostępnych środkach mam 10zł, powie mi ktoś czy coś się dolicza do kupionych rzeczy? Bo z tego wychodzi że moje 46zł 40zł znikło w Internecie ;/

#665 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 July 2011 - 12:39

To były pierwsze zakupy ? Jeśli tak apple pobiera około 10 zł na sprawdzenie karty (kwota ta jest blokowana na koncie) po kilku do kilkunastu dni zwracana. Ponadto banku doliczają sobie około 2% procent za przewalutowanie euro na złotówki. Na razie masz blokadę na taką kwotę zatem jeszcze nie rozliczyła się ona na rachunku. Zobacz czy zablokowana kwota zgadza się z paragonem, który dostałeś od Apple na maila.

#666 Intex

Intex
  • 18 posts

Posted 04 July 2011 - 12:47

Tak, to były pierwsze zakupy. Tak dzięki wszystko się zgadza chyba xD bo nie wiem co kupiłem 2x 8,06 PLN ITUNES-EURO LUXEMBOURG i i 1x za 5,61 PLN ITUNES-EURO LUXEMBOURG jak ja kupiłem 2 aplikacje za 8euro ( 7.99) ;D

#667 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 July 2011 - 12:53

A czy udało się zarejestrować kartę za pierwszym razem lub nie modyfikowałeś potem konta ? Może masz dwie blokady celelm sprawdzenia karty, obie zostaną zwolnione zatem nic Ci nie zginie spokojnie.

#668 Intex

Intex
  • 18 posts

Posted 04 July 2011 - 12:54

Za 1 razem nie udalo sie bo mialem zablokowane limity a gdy je zmienilem karta zostala zaakceptowana. Czyli 2 razy ją wpisywałem w swoje konto.

#669 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 July 2011 - 13:19

Czyli te dwa razy po 8 zł to pewnie dwie blokady, zostaną zwolnione za kilkanaście dni, z resztą jak masz konto w mBanku to masz tam wskazaną datę, do której będzie trwała blokada.

#670 czarny_kot

czarny_kot
  • 67 posts
  • SkądBytom

Posted 04 July 2011 - 21:08

Mi VISA Electron mBanku zadziałała, ale po założeniu konta zeżarło mi blisko 16zł... Czytałem, że jest to kwota pobierana tymczasowo dla sprawdzenia wiarygodności wprowadzonych danych, ale zobaczymy :)

#671 tom_zak

tom_zak
  • 288 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 04 July 2011 - 21:16

Działa również VISA Electron z MultiBanku od MultiKonta młodzieżowego ("Dżinsówka") [oczywiście po ustaleniu limitów na transakcje internetowe, które domyślnie są ustawione na 0] W celu sprawdzenia zablokowali 6,98 PLN.

#672 pawlo716

pawlo716
  • 64 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 July 2011 - 12:30

Billing problem with a previous purchase why?? Cześć! Mam taki problem. Wczoraj kupiłem program za 2,39 euro. Wszystko poszło bez problemu program się ściągnął i zainstalował, działa tak jak trzeba. Ale gdy dziś chciałem pobrać jakiś inny już darmowy to wyświetliła mi się informacja "There is a billing problem with a previous purchase. Please go to Purchase History to correct the problem." W historii płatności jednak nie ma żadnych błędów jest wszystko to co kupiłem i kwoty też się zgadzają. Dodam, że z konta pobrało taką kwotę jaką miało pobrać i nie były to moje pierwsze zakupy z użyciem tej karty ( MasterCard, debetowa, bank WBK). Proszę o pomoc bo nie mogę pobierać żadnych programów nawet tych bezpłatnych. A nie wiem czy to istotne ale nie mogę pobierać aplikacji ani z iTunes w komputerze ani w iPadzie

#673 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 July 2011 - 12:42

Masz środki na koncie ? Karta nie traci czasem daty ważności ?

#674 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 05 July 2011 - 13:24

Cześć! Mam taki problem. Wczoraj kupiłem program za 2,39 euro. Wszystko poszło bez problemu program się ściągnął i zainstalował, działa tak jak trzeba. Ale gdy dziś chciałem pobrać jakiś inny już darmowy to wyświetliła mi się informacja "There is a billing problem with a previous purchase. Please go to Purchase History to correct the problem." W historii płatności jednak nie ma żadnych błędów jest wszystko to co kupiłem i kwoty też się zgadzają. Dodam, że z konta pobrało taką kwotę jaką miało pobrać i nie były to moje pierwsze zakupy z użyciem tej karty ( MasterCard, debetowa, bank WBK). Proszę o pomoc bo nie mogę pobierać żadnych programów nawet tych bezpłatnych. A nie wiem czy to istotne ale nie mogę pobierać aplikacji ani z iTunes w komputerze ani w iPadzie

no to musisz uregulowac, przeniesie cie tam do billingow i tam klikasz billing info i sciagnie ci z konta kase i bedziesz mogl znowu sciagac

#675 KubaO83

KubaO83
  • 35 posts
  • SkądLublin

Posted 06 July 2011 - 23:09

a u mnie nie działa Mam karte VISA w ING limity pozmieniane i... cały czas wyskakuje: "Your payment method was decline. Please enter valid patment method information". W banku stwierdzili, że to nie oni prowadzą AppStore i nic wiecej nie sa w stanie zrobic... kiszka.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users