Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#626 Haldir

Haldir
  • 11 postów

Napisano 17 maja 2011 - 19:38

Wielkie dzięki za pomoc. Będę musiał do nich zadzwonić lub pójść i naprostować sprawę. Edit: Dziś byłem w banku, dowiedziałem sie ze usługa płatności internetowych zostanie dodana 23 maja do kart debetowych Visa.

#627 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 17 maja 2011 - 20:27

O rzeczywiście, przed chwilą pobrało mi 8.10zł. No nic, dziękuję.

@edit

I znowu problem, zjadło mi te 8zł, na koncie pozostało jakieś 6 ale nie mogę pobierać nawet darmowych aplikacji. Prosi mnie o podanie cvv2, podaje i odrzuca kartę. Po co to wogóle do darmowych?

Witam, czytam cały wątek i oczom nie wierzę. Mam konto w US (giftcard), mam konto hiszpańskie (zwykła hiszpańska debetówka z chipem) i mam konto polskie (płaska karta mbank do ekonta z chipem). Wszystko działa bez zarzutu. Przy zakupach przełącza mi automatycznie konto np z PL na ES i potem na US. Jedynie śmiesznie jest przy aktualizacjach - aplikacja zakupiona w ES musi być aktualizowana w ES. Nie spotkałem się z żadnym problemem.
Co do kwot pobieranych, przy każdej aktywacji pobierało mi albo 1,98 USD, albo 1,98 EUR albo równowartość 1,98 w PLN. Po kilku - kilkunastu dniach zwracało.

#628 matek170

matek170
  • 2 postów

Napisano 18 maja 2011 - 21:18

Probelm z rejestracją iTunes Store Witam, mam problem z zarejestrowaniem się w iTunes Store. Mam kartę ING przepłaconą wszystko wpisuje jak trzeba numer karty kod itd. a jak naciskam Done to u góry wyskakuje mi informacja Your payment method was declined. Please enter valid payment method infrmation. Nie kumam dlaczego bo np. w steam działa ta karta bez problemu. Ma ktoś jakiś pomysł??

#629 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 maja 2011 - 21:25

W polskim AppStore? Masz polskie litery w danych?

#630 matek170

matek170
  • 2 postów

Napisano 19 maja 2011 - 06:48

Tak w Polskim, mam polskie litery w nazwie miejscowości ale próbowałem bez polskich znaków i to samo

#631 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 maja 2011 - 07:07

To załóż bez kart, a dopiero później dodaj.

#632 damian987

damian987
  • 72 postów

Napisano 20 maja 2011 - 11:22

Płatność za zakup gry Cześć. Przy zakładaniu konta w AppleStore podałem wszystkie dane jak i numer mojej karty VISA i kod (nie nr PIN). Do tej pory pobierałem same darmowe aplikacje i gry, nie wiedząc nawet jak się za to płaci. Z ciekawości na pewnej grze kliknąłem w cenę myśląc ze przejdę do okna płatności czy coś, a tu ku zdziwieniu aplikacja się pobiera do pulpitu. Cena to była 0.80 Euro, ale ciekawi mnie czy to zostanie automatycznie pobrane z mojego konta bankowego? Czy muszę potem tą transkację jakoś podpisać? (Nie podałem wcześniej PINu ani nic). Nie wiem czy jest coś takiego jak stan konta w applestore które można doładować z konta bankowego? Jak wygląda taka płatność w moim przypadku?

#633 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 20 maja 2011 - 11:26

Samo pobiera z konta i potem rachunek < Potwierdzenie > Przyjdzie ci na email...

#634 damian987

damian987
  • 72 postów

Napisano 20 maja 2011 - 11:31

Hmm do tej pory nie dostałem żadnego maila a minęła godzina. To samo na koncie bankowym nie ubyło nawet złotówki. Mam też pytanie, jeśli konto bankowe jest w PLN to nie będzie problemu w automatycznej zapłacie w EURO ? Dziwi mnie to, że nie zapytania o PIN

#635 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 20 maja 2011 - 11:32

Nie wpłacasz nic na konto AppStore, automatycznie ściągają ci kasę z konta bankowego. Do tego nie jest potrzebny numer PIN. Masz możliwośc sprawdzenia wszystkich kupionych przez ciebie aplikacji. I radzę to czasem sprawdzać czy wszystko jest zgodne z prawdą. Tak na wszelki wypadek...

#636 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 maja 2011 - 11:40

Hmm do tej pory nie dostałem żadnego maila a minęła godzina. To samo na koncie bankowym nie ubyło nawet złotówki. Mam też pytanie, jeśli konto bankowe jest w PLN to nie będzie problemu w automatycznej zapłacie w EURO ? Dziwi mnie to, że nie zapytania o PIN

Transakcja dokonywana sie za posrednictwem interentu na podstawie danych karty ktore podałes przy rejestracji. Nigdy nie powstanie pytanie o pin. Obciązenie rachunku może przyjść nawet kilka dni po zakupieniu aplikacji tak samo jak mail z potwierdzeniem i z kwotą. Nie ma żadnych przeszkód w kwestii tego że konto jest w złotówkach, Bank dokona przewalutowania.

#637 geresz

geresz
  • 120 postów

Napisano 20 maja 2011 - 12:13

te platnosci w appstore to dziwny temat... przy rejestracji i pierwszej kupionej grze od razu nastapila blokada na koncie i za rejestracje karty i za gre.. przy kilku nastepnych pokazala sie blokada po 2 dniach dopiero a mail po 3 .. a w tej chwili po nastpnej kupionej grze to juz 4 dzien nie ma ani blokady ani maila za zakupiona gre..

#638 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 maja 2011 - 12:16

te platnosci w appstore to dziwny temat... przy rejestracji i pierwszej kupionej grze od razu nastapila blokada na koncie i za rejestracje karty i za gre.. przy kilku nastepnych pokazala sie blokada po 2 dniach dopiero a mail po 3 .. a w tej chwili po nastpnej kupionej grze to juz 4 dzien nie ma ani blokady ani maila za zakupiona gre..

Zgadzam się że czasami następuje to po kilku dniach, ale kupuje od kilku lat i jeszcze nigdy nie spotkały mnie żadne nieprawidłowości.

#639 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2011 - 13:02

Zgadzam się że czasami następuje to po kilku dniach, ale kupuje od kilku lat i jeszcze nigdy nie spotkały mnie żadne nieprawidłowości.

Mnie także. Początkowo 'odebrane' 8zł powróciło po paru dniach.

#640 niekumaty

niekumaty
  • 250 postów

Napisano 21 maja 2011 - 00:45

Ja po wyciągu miesięcznym, który dostaję zawsze koło 15-go, widzę jak zmieniają się kursy waluty. Czasami zakupy robione w odstępie 3 tygodni różnią się o kilkadziesiąt groszy (przy takiej samej wydanej kwocie). A maila od Mr. Jobsa dostaję zawsze po kilku dniach.

#641 Ps3user

Ps3user
  • 90 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 maja 2011 - 22:16

btw. Ja posiadam zwykłą kartę kredytową z BZWBK i wszystko działa. Aż sam się zdziwiłem :D

#642 janowskip

janowskip
  • 1 postów

Napisano 31 maja 2011 - 18:10

Mam podobny problem... po zmianie karty nie mogę wprowadzić numerów nowej bo "security code is invalid" #@$#@!!! Zarówno stara jak i nowa karta to katry płatnicze inteligo... Dodam jeszcze coś ciekawego... Pomiędzy jedną a drugą próbą wpisania security code dostałem sms'a o zdjęciu mi 4PLN z groszami już z nowej karty, czyli KURCZE kartę udało się obciążyć tym jednym EURO ale kod nadal jest uznawany za ZŁY !!!! Wrrrrrrr

#643 blazejj

blazejj
  • 159 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 02 czerwca 2011 - 11:43

Wg informacji z ING Banku, kartami debetowymi Visa od 23 maja można płacić w internecie. Czy komuś udało się już dokonać zakupów w AppStore z w. wymienioną kartą? Moje płatności są ciągle odrzucane...

#644 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2011 - 11:50

A jak z limitami na tej karcie nie są domyślnie wyzerowane i dlatego odrzuca Ci kartę ?

#645 blazejj

blazejj
  • 159 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 02 czerwca 2011 - 13:48

A jak z limitami na tej karcie nie są domyślnie wyzerowane i dlatego odrzuca Ci kartę ?

Strzał w dziesiątkę- limity. Pierwsze kilka transakcji w AppStore wykonane- dzięki! :)

#646 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2011 - 13:51

Strzał w dziesiątkę- limity. Pierwsze kilka transakcji w AppStore wykonane- dzięki! :)

Nie ma za co. Dobrze że działa :)

#647 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 czerwca 2011 - 16:02

Nie ma za co. Dobrze że działa :)

A ja się zastanawiam jak dużo jeszcze bedzie tutaj postów w tym wątku, przeciez wszystko już było, wystarczy przeczytać ten wątek.

#648 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 17:01

Artur, niestety takie wątki tak mają. Nie zamknę bo co dwie godziny będziesz miał nowy temat o tym. Nie zabronię pisać, bo każdy zamiast przeczytać, pisze nowe pytanie i nie da rady każdego kasować. Próbuję czasem kogoś poprosić, żeby jednak przeczytał zamiast powielać pytanie i otrzymuję w odpowiedzi "no ale przecież ja nie będę czytał dwudziestu stron!!!". Dlatego żyją sobie takie wątki swoim życiem i ludzie z dobrym sercem pomagają.

#649 Dissizit69

Dissizit69
  • 1 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 12:47

Witam mam problem z payment method lecz jest on nieco inny. Generalnie mieszkam w UK posiadam wypukla karte Lloyds Tsb Visa Debit gdy kupilem IP4 i zalozylem konto apple po podaniu moich danych dotyczacych karty wszystko bylo ok (sciagalem darmowe aplikacje jak i te platne ) wszystko bylo jak nalezy lecz,pewnego razu jak bylem u znajomych podlaczylem telefon pod inny PC podlaczylem sie pod i tunes, ogolnie wrzucilem sobie muzyke itd lecz po jakims czasie gdy chcialem zrobic update aplikacji okazalo sie ze moja karte odrzuca:/ Pojawia mi sie komunikat " your payment method was declinet please enter another payment method " Btw: Wszystkie dane sa poprawnie wpisane, wczesniej to dzialalo normalne. Prosze o wasze sugestie i odpowiedzi. Z gory dzieki.

#650 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 22 czerwca 2011 - 14:56

taka informacja pokazuje się jeśli nie masz nic na karcie/koncie lub jeśli został przekroczony limit (nie zerowy, bo wcześniej mogłeś kupować) banku. Sprawdź czy kata ma dostępne środki, jeśli tak skontaktuj się z bankiem na jaki limit masz ustawioną kartę: )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Google (1)