Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#601 eMCe

eMCe
  • 383 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 kwietnia 2011 - 12:52

Hej,
korzystał może ktoś z kart, które Ziolo87 polecił? Czy rzeczywiście można nimi płacić w AppStore?

#602 delgadur

delgadur
  • 233 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 14:06

Ja przed wyrobieniem karty kredytowej korzystałem z Karty internetowej WBK ( była kiedyś jako dodatek w CD-Action) i nie było z nią żadnych problemów.
http://kartainternetowa.pl

#603 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 14:44

W końcu zadziałało jak miałem więcej pieniędzy na koncie. Kupiłem jedną aplikację, zjadło mi z karty złotówki, chwile mogłem pobierać darmowe a teraz znowu, prosi o podanie cvv2 i odrzuca. Nie dostałem zwrotu tych 8zł, pobrało opłatę za aplikacje i mam jakieś 3zł, a znowu darmowych pobierać nie mogę... Usuwałem polskie znaki z adresu, sprawdziłem numer karty... ręce opadają.

#604 eMCe

eMCe
  • 383 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 kwietnia 2011 - 14:59

Dzięki za informacje. Właśnie się zalogowałam na tej podanej stronie przez Ciebie. Osobiście posiadam kartę kredytową, ale 3 lata temu ktoś mi pociągnął sporo kasy po przeprowadzonej transakcji w Internecie (bank mi zwrócił pieniądze), więc wolę już nie ryzykować z zakupami kartą kredytową dla własnego spokoju. Ciekawa opcja ta karta internetowa :) - dzięki.

#605 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 kwietnia 2011 - 15:02

Dzięki za informacje. Właśnie się zalogowałam na tej podanej stronie przez Ciebie. Osobiście posiadam kartę kredytową, ale 3 lata temu ktoś mi pociągnął sporo kasy po przeprowadzonej transakcji w Internecie (bank mi zwrócił pieniądze), więc wolę już nie ryzykować z zakupami kartą kredytową dla własnego spokoju. Ciekawa opcja ta karta internetowa :) - dzięki.

Nie prościej ustawić sobie limity na transakcje internetowe, ilościowe i kwotowe i nikt Ci już kasy nie pociągnie.

#606 eMCe

eMCe
  • 383 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 kwietnia 2011 - 15:04

Hm a tak można w PKO BP?

#607 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 kwietnia 2011 - 15:10

Nie wiem, na szczęscie nie posiadam tam kredytówki, ale proponuje zadzownić na infolinie i tam udzielą Ci informacji gdzie czy u nich czy w placówce możesz złożyć dyspozycję zmiany limitów na karcie, bo nie sądze żeby dało się to zrobić za pomocą ich serwisu transakcyjnego (ipko.pl) bo pod tym względem są milion lat za murzynami.

#608 jacekzpola

jacekzpola
  • 33 postów

Napisano 17 kwietnia 2011 - 19:34

dotpass a App store Witam, jako że moja karta kredytowa nie obsługuje płatności internetowych to do takich płatności używam karty pre-paidowej z dotpass.pl Karta jest wygodna ładuje konto kiedy chce z mojego banku. Tutaj pytanie czy karta będzie obsługiwana do zakupów w Appstore?

#609 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 17 kwietnia 2011 - 20:02

Sprawdź?

#610 jacekzpola

jacekzpola
  • 33 postów

Napisano 17 kwietnia 2011 - 20:13

Ciekawe na czym... Chce kupić 3GS tylko, że chciałem się dowiedzieć bo jak nie będzie działać to raczej lipa z kupna.

#611 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 17 kwietnia 2011 - 20:15

Przecież nie musisz mieć iPhone'a żeby założyć konto przez iTunes...

#612 jacekzpola

jacekzpola
  • 33 postów

Napisano 17 kwietnia 2011 - 20:21

Aa to spoko :) Dzięki.

#613 Steam

Steam
  • 44 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 11:53

Zakupy w Appstore Witam, czy można robić zakupy w appstore tylko przy pomocy karty kredytowej czy jest inna możliwość?

#614 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 21 kwietnia 2011 - 11:56

Są Gift Cardy,ale nie działają w polskim App Store.

#615 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 kwietnia 2011 - 13:32

Tolerowane są również zwykłe karty debetowe. Odkryłem to przez pomyłkę jak dostałem nową kartę kredytową i zamiast jej nowych danych wpisałem dane ze zwykłej karty. Dopiero potem się zdziwiłem, że kasa zeszła mi normalnie z konta osobistego. Nie wiem czy tolerowane są karty debetowe wszystkich banków - moja była z Millennium.

#616 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 21 kwietnia 2011 - 13:59

Ja mam kartę debetową z BZ WBK i również działa. Wprowadzili taką możliwość.

#617 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 kwietnia 2011 - 14:05

karty płatnicze też działają

#618 malutki

malutki
  • 5 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 23:07

Witam, przeczytałem całe 19 stron. I moj problem polega na tym,ze posiadam izzy konto w mBanku. Posiadam rowniez ekarte ktora normalnie place w internecie za tranzakcje zagraniczne. Natomiast rejstrujac ową karte pojawił się błąd "declined..." ,lecz pieniadze pobrało. Wiec stwiedziłem ,że chyba działa. I w połowie się nie myliłem. Gdyż konto działa , ale tylko gdy chce cos pobrać kupić przez appstore na komputerze. Przynajmniej udało mi się zakupić aplikacje płatna. Lecz gdy probuje pobrać cos z mojego iPhona to pojawia się bład i nie chce pobrac żadnej aplikacji,rownież darmowej. Oczywiście na obu kartach posiadam dostateczne środki. Wydaje mi się ,że powyżej 10 zł nie potrzeba. Bardzo bym prosił o pomoc , z gory dziekuje i pozdrawiam :)

#619 Haldir

Haldir
  • 11 postów

Napisano 17 maja 2011 - 19:15

Witam, przeczytałem większość postów w temacie ale nikt nie odpisał czy w iTunes działa karta debetowa Visa z ING. Karte dostałem dzisiaj wpłaciłem 50zł i od pół dnia próbuje dodać ją na swoje konto i nadal wyskakuje mi komunikat: "Your payment method was declined". Ktoś może mi jakoś pomóc doradzić co mam zrobić ? Zadzwonić do banku i zapytać ?

#620 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 maja 2011 - 19:21

Tak, zadzwoń do banku i zapytaj.

---------- Wpis dodano o 20:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:18 ----------

Taką masz?
Karta płatnicza VISA | ING Bank Śląski

#621 Haldir

Haldir
  • 11 postów

Napisano 17 maja 2011 - 19:26

Tak zgadza się mam taką. Próbowałem jeszcze z debetową MasterKard też z ING tyle, że w tym przypadku nie pasował Secutiry kod.

#622 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 maja 2011 - 19:29

Masz gdzieś w opisie tej karty, że są płatności w internecie? Nie masz! To czemu zamiast sam sprawdzić na stronie banku, umieszczasz tu post? Leniu jeden ;)

#623 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 maja 2011 - 19:31

Tak zgadza się mam taką. Próbowałem jeszcze z debetową MasterKard też z ING tyle, że w tym przypadku nie pasował Secutiry kod.

ING w standardzie do konta daje mastercarda ale tylko maestro która z założenia nie pozwala na płatności w internecie. Jedyna szansa na te kartę Visa z ING, pod warunkiem ze nie ma jakoś defualtowo wyzerowanych limitów na transakcje internetowe. MasterCard maestro nie zadziała zatem możesz spokojnie odpusic. Chyba ze masz MasterCard debit to już zupełnie inna historia bowiem ta karta swietnie sprawdza się do płatności internetowych.

#624 Haldir

Haldir
  • 11 postów

Napisano 17 maja 2011 - 19:31

Tyle że przy zakładaniu konta Pani z banku mówiła, że są możliwe płatności w internecie.

#625 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 maja 2011 - 19:34

Tyle że przy zakładaniu konta Pani z banku mówiła, że są możliwe płatności w internecie.

Opierał się na tym co jest na ich stronie, nigdzie w opisie do tej karty nie ma o płatnościach w necie, więc wg mnie nie ma takiej opcji. Poczytaj, ktora z ich kart umożliwia płatność w necie i ją zamów, a na panią złóż skargę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych