Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#326 lukaszek543

lukaszek543
  • 2 postów

Napisano 18 czerwca 2010 - 03:04

Free app codziennie ok 19

[url]http://freeappalert.com/[/url]

#327 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 czerwca 2010 - 14:42

Czy jest jakis sposob by zarejestrowac polska kart na koncie iTunes? Czytalem troche i ktos w jakims temacie wspominal ze jest trick jakis z paypalem albo ze ktos rzemomo bez problemu zarejestrowal polska karte na amerykabskim koncie, zeby nie miec watpliwosci zadam pytanie; czy jest mozliwe aby w jakis sposob tego dokonc? Jesli nie to czy jak zmienie w ustawieniach minta z US na Polske, to czy aplikacje kupione gdy konto bylo zarejestrowane na us bede mogl aktualizowac jak zmienie to konto w ustawieniach na polskie?

#328 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2010 - 16:02

Nie można polskiej karty :(

#329 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 16:35

oczywiście, że można (znam to z autopsji) - szukasz na form a na pewno znajdziesz więcej pozdro

#330 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 16:39

z wypukłymi kartami (czyli kredytowymi) nie powinno być problemu- sam zamawiałem update snow leopard wlasnie na taką kartę ale nie wiem jak app store...

#331 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 16:43

z wypukłymi kartami (czyli kredytowymi) nie powinno być problemu- sam zamawiałem update snow leopard wlasnie na taką kartę ale nie wiem jak app store...

dla formalności: nie każda karta wypukła to karta kredytowa; tak samo, nie każda kredytowa musi być wypukła
pozdro

#332 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2010 - 16:54

na amerykańskim appstore nie działają polskie karty kredytowe, musisz mieć zarejestrowaną kartę na adres US, a w jakim polskim banku to jest możliwe?? w żadnym !!!! weryfikacja karty z adresem, adres polski i odrzuca weryfikacje. Kiedyś może i to było możliwe w chwili obecnej nie. Sprawdzałem na pięciu różnych kartach kredytowych i na paypalu, nie jest to możliwe.

#333 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:03

Raz jeszcze dla jasności sprawy: MOZNA podpiac Polska kartę do us AppStore - sam tak mam. Oczywiście podczas rejestracji podajesz amerykański adres zamieszkania. A to powoduje, ze podczas zakupów, raz na jakiś czas, następuje weryfikacja kodu pocztowego miejsca zamieszkania z danymi banku. Jeśli się kody nie zgadzają, transakcja jest odrzucona. Są jednak i na to legalne sposoby (np zmiana adresy zamieszkania w banku na amerykański - sam tak własnie zrobiłem W moim banku i polska karta działa bezproblemowo dodatkowym szkopułem jest tylko to, ze korzystając z us AppStore przebywający poza US, lamiesz warunki umowy i Twoje konto może zostać zablokowane Pozdro

#334 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:05

tak, jak masz legalny adres zamieszkania w US to jest to możliwe, w innym przypadku jest to nie możliwe lub nielegalne

#335 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:11

artucisz - dzięki za rozwianie wątpliwości, mam kartę i mam ją na innym koncie zarejestrowaną, ale to konto jest na Polskę, chodziło mi czy można tak zrobić, ale jak ma się konto US - jak widać nie. Chociaż w innym temacie wyczytałem, że ktoś kupił w Apple Store US Time Capsule czy coś innego polską kartą (bo w Apple Store akceptują polskie karty) (adres wysyłki był w US, ale adres karty w PL) - no i, że potem mu zaakceptowało kartę w App Store US - dziwna sprawa trochę, dlatego zadałęm to pytanie.

#336 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:13

Raz jeszcze dla jasności sprawy:
MOZNA podpiac Polska kartę do us AppStore - sam tak mam. Oczywiście podczas rejestracji podajesz amerykański adres zamieszkania. A to powoduje, ze podczas zakupów, raz na jakiś czas, następuje weryfikacja kodu pocztowego miejsca zamieszkania z danymi banku. Jeśli się kody nie zgadzają, transakcja jest odrzucona. Są jednak i na to legalne sposoby (np zmiana adresy zamieszkania w banku na amerykański - sam tak własnie zrobiłem W moim banku i polska karta działa bezproblemowo

dodatkowym szkopułem jest tylko to, ze korzystając z us AppStore przebywający poza US, lamiesz warunki umowy i Twoje konto może zostać zablokowane

Pozdro

można tak jak wyżej.
zarejestrować się np. Chicago podająć następnie numer właśnej karty kredytowej.
ale odradzam.
podanie nie właściwego adresu jest niezgodne z prawem.
możesz ryzykować albo bądź cierpliwy... może kiedyś będzie to dla nas możliwe... jak wejdziemy w strefę euro

---------- Wpis dodano o 18:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:12 ----------

a jak wyzeruje ci kartę... to nawet ubezpieczenie Ci nie pomoże

#337 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:14

Zgadza się - ja jednak podalem adres hotelu w którym jakiś czas mieszkałem i mój bank to uznał (fizycznie byłem już z powrotem w Polsce) Mimo wszystko przestałem korzystać jakiś czas temu z us AppStore własnie ze względu na watpliwa legalność takiego procederu na marginesie - jak to jest że myapple urządza konkursy, w których nagrodą jest aplikacja do sciagnięcia z us AppStore?Kiedyś zadałem takie pyatnie jednemu z organizatorów takiego konkursu, który odpowiedział ze jest to legalne bo na "myapple wszystkie konkursy tak działają".......

#338 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:16

dla całkowitej jasności mówię o koncie w appstore poprzez itunes a nie Welcome to the Apple Store - Apple Store (U.S.)

#339 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:18

Chociaż w innym temacie wyczytałem, że ktoś kupił w Apple Store US Time Capsule czy coś innego polską kartą (bo w Apple Store akceptują polskie karty) (adres wysyłki był w US, ale adres karty w PL) - no i, że potem mu zaakceptowało kartę w App Store US - dziwna sprawa trochę, dlatego zadałęm to pytanie.

To był własnie mój post :)
zakupy w Apple store w us robiłem dwiema różnymi kartami i obie mam podpiete do us AppStore (karty są oczywiście polskie).

#340 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:22

T.sikora mam pytanie, kiedy podpinałeś te karty?? co do adresu jak miałeś meldunek w tym hotelu i papiery na to, to było to w porządku jeśli nie to w banku wykazali się totalna niekompetencją

#341 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:34

A takie pytanie - bo dręczy mnie ciągłe kupowanie gift cardów - czy jak zmienię kraj z US na PL w koncie App Store, to czy bezproblemowo będę mógł updatować aplikacje kupione kiedy jeszcze konto było zarejestrowane na US jak już zmienię na PL?

#342 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:43

1. Wydaje mi się ze początek 2009, ale nie ma to znaczenia- wiem ze jest bank, którego kartę da się podpiac w us AppStore (niedawno zrobiła to moja żona)
2. Meldunek hotelowy i posiadanie, lub nie na to papierów nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia, bo bank tego nie weryfikuje
3. Nie jest to niekompetencja banku - żeby dostać polską kartę kredytową treba pracować w firmie zarejestrowanej w Polsce. Zameldowany możesz być w Chinach, a adresem zamieszkania może być np hotel lub dowolny inny adres, który podajesz jako adres korepondencyjny ( i kod pocztowy przypisany do tego adresu jest własnie okresowo weryfikowany podczas zakupów w AppStore ) - tego tez jestem pewien na 100% bo sam pracuje w pewnym banku w dep kart :)

---------- Wpis dodano o 18:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:36 ----------

A takie pytanie - bo dręczy mnie ciągłe kupowanie gift cardów - czy jak zmienię kraj z US na PL w koncie App Store, to czy bezproblemowo będę mógł updatować aplikacje kupione kiedy jeszcze konto było zarejestrowane na US jak już zmienię na PL?

Możesz zmieniać sklepy do woli i aktualizowac wszystkie aplikacje. Pamiętaj tylko ze zmiana sklepu wiąże się każdorazowo z nowa rejestracją
nie rozumiem tylko co ma do tego zakup gift card?

#343 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:50

gift card... najprostszy zakup muzy. działa tylko na jednym koncie które daładujesz na wykupioną wartośc $

#344 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 czerwca 2010 - 19:03

Nie rozumiem o co chodzi z "wiazaniem sie kazdorazowo z nowa rejestracja", mozesz rozwinac?

#345 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 19:09

Po kliknięciu w flagę przenoszącą do sklepu w innym kraju, podajesz wszystkie dane (łącznie z kartą) raz jeszcze, ergo rejestrujesz ponownie konto pozdro

#346 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 czerwca 2010 - 19:49

No tak, ale rzeczy kupione wczesniej nadal sa przypisane do konta wiec defacto nic nie trace, tak?

#347 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 19:53

nic nie tracisz pozdro

#348 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 czerwca 2010 - 20:03

Dzieki za info, pzdr :)

#349 stefan09

stefan09
  • 79 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 22:06

iTunes - ciągle blokuje pieniądze na koncie Witam, niedawno 21 czerwca iTunes zablokował mi ok. 8zł na koncie, wiadomo- testują kartę. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że ostatnio znów zablokowali mi pieniądze, po dwóch dniach mi je odblokowali. Teraz znów zablokowali mi kolejne 8zł. Tak to teraz wygląda: 21-06-2010 05-07-2010 8,18 PLN ITUNES-EURO LUXEMBOURG 30-06-2010 14-07-2010 8,37 PLN ITUNES-EURO LUXEMBOURG Wydaje mi się, że coś jest nie w porządku, bo powinni zablokować tylko jedną kwotę. Do kogo mam się z tym zwrócić? iSource może pomóc? Zapewne jeśli usunę ze swojego konta na iTunes nr karty to nie przyśpieszy to procesu...?

#350 jefrey

jefrey
  • 7 postów

Napisano 15 lipca 2010 - 08:33

Appstore shakowane?

zaniepokoila mnie ta informacja

[url=http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,8137320,Apple_App_Store_zhakowany_.html]Apple App Store zhakowany?[/url]

a przedwczoraj zauwazylem ze mam zablokowana w banku kwote (na szczescie niewielka) ok. 8 zlotych - za cos czego raczej nie kupilem, bo ostatnio dokonalem zakupu tylko jednej aplikacji (i to obciazenie juz zostalo zaksiegowane). nie moge w chwili obecnej sprawdzic za co ta kwota. zwykle przychodzi mi tez na maila faktura za dokonany zakup - za to nie przyszlo. nie przejalem sie tym wtedy bo moze cos mi sie zapomnialo etc. ale teraz jak to czytam to moze jednak tez mnie "skasowali" na szczescie na doslowne grosze.

nie jest to chyba kontrolna blokada srodkow - bo ZTCP to na poczatku korzystania z itunes/appstore blokneli mi tylko 1 euro

macie tez takie sytuacje?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych