Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Please log in to reply
2172 replies to this topic

#301 IndiTemplar

IndiTemplar
  • 47 posts
  • SkądKatowice

Posted 02 June 2010 - 19:08

Ale gdzie mogę znaleźć App Free !?!?!?!

#302 N35T

N35T
  • 9 posts

Posted 07 June 2010 - 19:24

Potrzebuje szybkiej pomocy! Cześć. Mam pytanie i prośbę o pomoc tj. Mam iPoda touch i konto bez płatności na AppStore, lecz chciałem założyć sobie do tego kartę aby moc ściągać płatne aplikacje . W tym celu z polecenia mojego znajomego który tez ma iPoda touch założyłem sobie EKONTO i KARTE WIRTUALNA w MBANKU. Identyczna posiada mój znajomy i jemu działa tyle ze on to dużo wcześniej rejestrowal. Kartę dostałem i przy próbie rejestracji wyskakuje mi ze moja forma płatności jest nieodpowiednia. Próbę ponawialem wiele razy wiec na pewno się nie pomylilem. Karta nie dzialala. Będę musiał ja usunac. Proszę pomozcie mi i powiedzcie jakie kartty (najlepiej konkretne przykłady) działają w AppStore. Myślałem o KARCIE PLATNICZEJ na koncie junior w banku millenium. Czy karty płatnicze są uznawane?? Czy muszę założyć kartę kredytowa?? Proszę pomozie i powiedzcie jaka kartę mam założyć bo bardzo zależy mi aby załatwić to do końca czerwca a na karty trzeba czekać okolo 2 tyg. Z góry wielkie dzięki za odpowiedz ;) Pozdrawiam

#303 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 June 2010 - 19:31

wirtualna karta kredytowa z mbanku bez problemu działa, masz ją aktywną i środki na niej??

#304 N35T

N35T
  • 9 posts

Posted 07 June 2010 - 21:32

Re Tak miałem z 60zl ale nic nie działało zawsze wyskakiwalo "Your payment method is invalid." Wiecie z własnego doświadczenia jakie karty działają. Czy działają tam karty płatnicze?? Np karta konta junior w millenium? Proszę podajcje jakie macie karty.

#305 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 June 2010 - 16:11

tu Cię zaskoczę, wirtualną kartę kredytową Mbanku. działa bez najmniejszego problemu

#306 N35T

N35T
  • 9 posts

Posted 08 June 2010 - 16:36

No ale mi na serio wogole nie działa. Wiecie co mogłem zrobić źle??

#307 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 June 2010 - 16:39

adres karty z adresem z appstore masz taki sam?? karta na pewno jest aktywna i "załadowana" środkami??

#308 N35T

N35T
  • 9 posts

Posted 08 June 2010 - 18:09

Tak wszystko jest tak samo i mam z 60zl. Możecie powiedzieć mi jakie karty działają. Najlepiej gdyby to była karta płatnicza

#309 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 June 2010 - 18:18

zadzwoń na infolinie mbanku i ustal z nimi co robisz źle

#310 N35T

N35T
  • 9 posts

Posted 08 June 2010 - 20:44

Już dzwonilem do nich wiele razy i zawsze nie wiedzieli o co chodzi albo nie wiedzieli co to za sklep albo nie znali przyczyny albo mówili ze karta może z tym sklepem po prostu nie działać. Wysłałem reklamacje karty już pare razy i oni ze jej nie uznają. Może wy mi powiecie co zrobiłem zle: 1. Dostałem kartę poczta 2. Kazali mi ją zarejestrować na mbank.pl na moim koncie - zrobiłem 3. Dostałem security code 4. No i wyświetla mi się ze karta jest aktywna 5. Przy próbie rejestracji karty na AppStore nic nie idzie. A wy jak rejestrowaliscie ta kartę. To nie trzeba jakoś zezwolic czy co??

#311 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 June 2010 - 16:36

rozmawiamy o polski APPStore czy US?? Ustaliłeś limit dla transakcji??

#312 Grabek-pg

Grabek-pg
  • 201 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 09 June 2010 - 16:53

tak jak napisał arturcisz czy na pewno rejestrujesz sie w polskim appstore? kozystam z karty mbanku bez zadnego problemu w polskim appstore. Sprawdzalem tez u znajomego mastercard debit z Citi tez dziala bez problemu (o ile pamietam w momencie rejestracji nie bylo zadnych srodkow na koncie) mimo wszystko udalo sie zarejstrowac

#313 N35T

N35T
  • 9 posts

Posted 09 June 2010 - 22:11

Nie wiem czy w polskim czy w US. wlaczam w ipodzie ustawienia>store>pokaz profil i tam wpisuje dane karty i otrzymuje odp ze moja karta jest nie odpowiednia. Powiedzcie mi proszę jakie jeszcze karty tam działają. Działają karty płatnicze?

#314 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 June 2010 - 22:48

to najpierw się dowiedz jakie to konto w US czy w PL. Jak możesz kupować muzykę to US. To kluczowe. BO tak naprawdę mielisz wątek i pytasz o to samo kilka razy i ciągle masz tą samą odpowiedź, wirtualna karta mbanku działa!!!!!!!!!! Mi i wielu, wielu innym

#315 N35T

N35T
  • 9 posts

Posted 10 June 2010 - 14:20

To powiedzcie mi najpierw jak to sprawdzić.

#316 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 10 June 2010 - 16:41

na głównej wciskasz "account" i masz szczegóły a tam kraj/region lub klikasz w swój mail na appstore (lewy górny róg) i klikasz pokaż konto.

#317 N35T

N35T
  • 9 posts

Posted 13 June 2010 - 19:02

Dobra już wiem. Jest Polski. Nie mam ochoty męczyć się już z ta karta mbanku wiec chyba się jej pozbede. No to wie ktoś czy działają karty płatnicze np konta junior w banku millenium?

#318 relativogn

relativogn
  • 26 posts

Posted 14 June 2010 - 19:41

Skasowali mnie w sklepie nie wiem za co Witam, Niedawno zarejestrowałem się w itunes store, ponieważ myślałem, że będę mógł ściągać okładki automatycznie. Okładek nie ściągnąłem, natomiast sprawdziłem swoje konto bankowe i widzę, że sklep zablokował mi 8,25zł,a ja nie wiem za co. Czy ktoś ma jakiś pomysł, albo miał podobny problem? Druga kwestia: jak zlikwidować swoje konto w itunes store?

#319 Jax

Jax
  • 462 posts
  • SkądDolina Muminków

Posted 14 June 2010 - 19:57

Testują Twoją kartę kredytową, oddadzą.

#320 xippon

xippon
  • 65 posts

Posted 14 June 2010 - 19:58

A czy czasem nie jest to weryfikacja karty płatniczej ? Pamietam jak zakładałem, to jakieś drobne z konta zostały pobrane również, ale nie pamietam czy zostały zwrocócone.

#321 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 June 2010 - 20:23

Jakiś błąd robisz z ta kart skoro sporo osób używa tych kart, a jeśli chodzi o kartę w millenium to zadzwoń na infolinię i się dowiedz chyba najbardziej trafna będzie ich odpowiedź

#322 rafals

rafals
  • 418 posts

Posted 14 June 2010 - 20:54

To jest weryfikacja metody platniczej. Operacja powinna zamknac sie w 2 tygodniach. Najpierw pobieraja kieniadze potem oddaja. NAwet chyba nie pobiraja a tylko blokuja.

#323 relativogn

relativogn
  • 26 posts

Posted 15 June 2010 - 10:22

Dziękuję, trochę mnie uspokoiliście. Mam nadzieję, że po weryfikacji nie wyczyszczą mi całego konta :-&. A wiecie może jak usunąć konto ze sklepu?

#324 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 16 June 2010 - 00:26

Potrzebuje szybkiej pomocy!

Cześć. Mam pytanie i prośbę o pomoc tj.
Mam iPoda touch i konto bez płatności na AppStore, lecz chciałem założyć sobie do tego kartę aby moc ściągać płatne aplikacje . W tym celu z polecenia mojego znajomego który tez ma iPoda touch założyłem sobie EKONTO i KARTE WIRTUALNA w MBANKU. Identyczna posiada mój znajomy i jemu działa tyle ze on to dużo wcześniej rejestrowal. Kartę dostałem i przy próbie rejestracji wyskakuje mi ze moja forma płatności jest nieodpowiednia. Próbę ponawialem wiele razy wiec na pewno się nie pomylilem. Karta nie dzialala. Będę musiał ja usunac. Proszę pomozcie mi i powiedzcie jakie kartty (najlepiej konkretne przykłady) działają w AppStore. Myślałem o KARCIE PLATNICZEJ na koncie junior w banku millenium. Czy karty płatnicze są uznawane?? Czy muszę założyć kartę kredytowa?? Proszę pomozie i powiedzcie jaka kartę mam założyć bo bardzo zależy mi aby załatwić to do końca czerwca a na karty trzeba czekać okolo 2 tyg.
Z góry wielkie dzięki za odpowiedz ;)
Pozdrawiam

Z mBanku dzialaja WSZYSTKIE karty z AppStore. Trzeba tylko USTAWIC LIMIT na transakcje internetowe (domyslnie jest chyba 0 lub "bez limitów" czyli trzeba to zmienić samemu aby karta działała z AppStore) np. na 200zł i już idzie taka karta spokojnie.

Karty > pod numerem karty ktorej chcesz uzywac kliknij "Zmiana limitów" > Transakcje internetowe > ustaw sobie np. 200zł

Tyle w tym temacie, pewnie pojawi sie wkrotce kolejna osoba z tym problemem i znowu beda rady aby dzwonic na infolinie albo zmienic bank hehe;) Ktos powinien zalozyc temat "Jak kartami mBanku placic za gierki w AppStore" i przyczepic go aby byl na samej gorze.

#325 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 16 June 2010 - 09:43

Ja jak cos kupuje to wklepuje numerki, po 2 dniach wywalam karte i zaznaczam ze jej nie mam :P do okladek nie potrzebujesz :P

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users