Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

StarCraft 2!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
373 odpowiedzi w tym temacie

#51 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 05 maja 2010 - 13:45

Hmmmm chetnie uslysze jak dziala beta na maczku. :) Heh pozostaje mi czekac i miec nadzieje, ze jeszcze sie dostane do bety :)

#52 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 05 maja 2010 - 16:18

Tez sie wlasnie zabieram za pobieranie, jestem ciekaw jak to bedzie chodzic pod Snow Leo. Mam nadzieje ze wbudowany Mic bedzie dzialal, bo pod XP nie dzialal.

#53 fidel17

fidel17
  • 174 postów

Napisano 05 maja 2010 - 17:10

No i uruchomiłem na Macbooku Alu. Chcąc grać w natywnej rozdzielczości trzeba mieć ustawione na low żeby jako tako chodziło.

#54 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 05 maja 2010 - 18:49

A jaki to macbook - jaka wersja? Jaka rozdzialka? Pod windowsem u mnie na miniaku wszystko chodzi dobrze na 1280x720 przy ustawieniach w wiekszosci medium. Fakt nie gralem zbyt dlugo by bylo wiecej swiatla i jednostek ale powinno wszystko byc ok. Nawet na takiej rozdzialce na monitorze full hd wyglada to ciekawie. Trzeba przyznac, ze muze swietna zrobili. Podoba mi sie bardzo theme w menu.

#55 fidel17

fidel17
  • 174 postów

Napisano 05 maja 2010 - 19:14

2.0 C2D 2Gbramu i 9400m z tym ze dla mnie jak nie ma minimum 40-50 fps to uważam że źle chodzi.

#56 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 05 maja 2010 - 19:24

A jakie macie karty w tych swoich sprzetach ilu MB ? Bo jak patrzylem na oficjalne info to przy mojej konfiguracji sprzetowej wszystko powinno chodzic na medium bez problemow, ale gdy odpalilem gre pod XP to w defaultowej konifiguracji wszystko ustawilo sie na Low, jestem wlasnie ciekaw jak to bedzie pod Leo.A caly czas sie sciaga argh ;)

#57 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 05 maja 2010 - 19:38

@fidel17 - no to zapomnij o graniu. Zadna z nowych gier nie bedzie tak chodzila. To sa jednostki mobilne. @Hynta - z czystej ciekawosci - skad masz wersje na maca?

#58 fidel17

fidel17
  • 174 postów

Napisano 05 maja 2010 - 19:54

Wiem, ale na low jest te 50fps. Z tym że na windzie na bootcamp chodzi lepiej. Ale w sumie to jestem zadowolony :) Bo to wystarczy do grania bez przeszkód :D Nie wiem o co ci dokładnie chodzi skąd ma wersje na maca, ale dzisiaj pojawił się mac eu client.

#59 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 05 maja 2010 - 22:38

Mialem przez jakis czas oryginal Starcraft 1 ale ze sprzedalem bez rejestracji on line... :( Takim maniakiem nie bylem by grac w necie, a ze mialem swego czasu tylko modem 56k wiec szkoda bylo kasy. A tak moze bym wiedzial cos wiecej o wersji na maca. Bo poki co za bardzo nie wiem o czym mowicie. Wersji na winde pelno jest na torrentach, ale to nie sztuka sciagnac gre. Wolalbym zobaczyc jak to dziala bez piracenia. Wiedzialbym co mam w przyszlosci zrobic - czy kupowac wersje na maca czy winde. Dodam ze pod winda mam directx 9c. Czy na win7 z najnowszym directx myslicie ze bedzie chodzic lepiej?

#60 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 05 maja 2010 - 23:18

Chris, ale tutaj nikt nie piraci :)) Gra ma swoja premiere 27 lipca, teraz trwaja beta testy gry, w ktorych moze wziac udzial praktycznie kazdy.Wystarczy zalozyc sobie konto na stronie batte.net: The Leading Genealogy Site on the Net, dodac do swojego konta jedna gre blizzarda, czyli np. kupic klucz do SC1 na allegro za 12zl i dodac do konta.Zglosic sie do beta testow, i czekac az Cie wybiora, albo jesli dostaniesz od kogos klucz poprostu dodac do swojego konta.
Wiele serwisow fanowskich organizuje teraz tyle konkursow ze dostanie klucza to pestka tak samo wiele osob poprostu oddaje klucz jesli ma nadwyzke.Zawsze mozesz kupic na allegro klucz za bodaj 20zl ? Nawet sie ich juz nie oplaca sprzedawac.
I jak juz masz dodana gre na swoim koncie na batte.net sciagasz sobie gre w wersji na maca lub windowsa.Mam nadzieje ze jakos Ci to jasno przedstawilem ;)

#61 fidel17

fidel17
  • 174 postów

Napisano 05 maja 2010 - 23:20

jak kupisz grę to możesz ściągnąć klienta na pc i na mac, jaki chcesz. Nie sądzę żeby była jakaś różnica między xp a win7

#62 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 06 maja 2010 - 08:13

@Hynta - wszystko jasne :) W kazdym razie dzisiaj bede testowal takiego ciekawego launchera pozwalajacego ominac logowanie na serwer. Podobno znacznie polepszyli AI ale to sie okaze. Poki co nie mam czasu sie w to bawic. NIedlugo musze oddac pierwszy rodzial pracy magisterskiej a mam cholernie ciezki temat o wskaznikach wyprzedzajacych koniunkture. Potestuje w wolneh chwili i jesli bedzie dzialac bede wiedzial czy kupowac wersje finalowa czy jednak moj komputer jest za slaby.

#63 Craco

Craco
  • 30 postów

Napisano 06 maja 2010 - 20:31

SC2 na mac'a Ściągnąłem... Najpierw ściąga się downloader - jakieś 3 mb - a potem ściąga się bete 2.99 gb. Instalacja prost jak to na mac'u. Mnie działa stabilnie, ale na full detalach rzęzi. Jednak jak się pobawić ustawieniami, to można wyciągnąć całkiem ładną grafikę z efektami na taki sprzęt jak mam w stopce. Puki co nie widzę żeby coś było nie tak- chodzi płynnie, działa stabilnie - na PC miałem problemy. A zabawa jest rewelacyjna - polecam każdemu kto lubi RTS'y... A ci co kochali się w SC1 niech się szykują na nie przespane tygodnie. Bo SC2 jest... Idę grać ...

#64 kamilr

kamilr
  • 59 postów
  • SkądLędziny

Napisano 07 maja 2010 - 08:33

Ma może ktoś jeszcze luźne kody do bety ??

#65 sfinks

sfinks
  • 288 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 maja 2010 - 10:19

Craco: mam taki sam config, w jakie rozdzielczości grasz?

#66 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 08 maja 2010 - 00:39

Dolaczam sie do prosby i podaj tez jakie ustawienia masz.

#67 Craco

Craco
  • 30 postów

Napisano 09 maja 2010 - 23:31

Ekran 1280x800

Powoli zjeżdżam trochę z detalami, bo przy większej ilości jednostek zaczyna mulic.

Wywaliłem sobie takie bzdury jak 3D zaznaczonej jednostki w okienku, dałem na minimum texture terenu i powoli eksperymentuje szukając optymalnego ustawienia. W każdym razie to co mnie bawi najbardziej czyli róże animacje np. rozwalanych jednostek czy budujących się budynków mam.

Generalnie da się grać bez problemu.

ps. Mam wolny kod, ale jeszcze nie wiem jak go zadysponuje :roll:

---------- Wpis dodano 10.05.2010 o 00:31 ---------- Poprzedni wpis dodano 09.05.2010 o 23:16 ----------

Dodam jeszcze tylko że przy wyjściu z gry komp niestety nie wraca mi do stanu z przed niej.

Zostaje tapeta, mysz działa z kursorem gry, ale nic nie da sie zrobić... To tak żeby nie było za słodko.

#68 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 10 maja 2010 - 07:40

Jesli masz wolny kod to ja poprosze :) Pisz na pw/maila etc ;) z gory podziekowal :P

#69 dzierzal

dzierzal
  • 23 postów
  • SkądPaisley

Napisano 10 maja 2010 - 09:07

Siema Craco, podaj jakies namiary , to moze pogramy razem:D

#70 Uzumaki174

Uzumaki174
  • 58 postów
  • SkądRadom

Napisano 10 maja 2010 - 09:34

Ma ktoś namiary na kod do bety? Też pozwolę się dołączyć do prośby. Ah te godziny spędzone z kumplami za starych lat w SC1. A to po kafejkach człowiek siedział w domu na po necie. Widac ze SC2 trzyma klimacik. Jeszcze człowieka kusi przetestować Steama i CS-a [ ale to za dwa dni ] :)

#71 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 maja 2010 - 11:49

Klucze do bety SC2 są na Allegro :) (co nie zmienia faktu, że też bym chciał dostać od kogoś, kto ma i nie potrzebuje ;) )

#72 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 10 maja 2010 - 21:04

Klucze do bety SC2 są na Allegro :)

No wlasnie. Mimo wszystko to troche kapa - placic za klucz do bety. Jesli kto podaruje/zostane wylosowany to bedzie OK. Ale zeby kupowac to ja nie wiem :/

#73 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 maja 2010 - 00:49

Poczytalem troche i wiele osob narzeka na slaba optymalizacje SC2 z Mac OSX.Blizzard sam przyznal sie do tego problemu i w najblizszych uaktualnieniach powinno sie to zmienic.Pewnie tez 10.6.4 wprowadzi nowe stery do kart graficznych wiec tez powinno byc lepiej.Pozostaje czekac.

#74 MateuszNagórski

MateuszNagórski
  • 85 postów

Napisano 11 maja 2010 - 06:24

Mi makowy klient bety chodzi bardzo dobrze. Testowałem w natywnej rozdzielczości na low detalach i śmiga bez problemu. Bardzo, bardzo rzadko zdarza się zwiecha przy wychodzeniu z gry. Inna sprawa, że grałem na słabszej karcie (Macbook pro Uni z dwiema kartami). Spróbuję jeszcze na mocniejszej, może wtedy gra na wyższych detalach będzie komfortowa. Sprawdzałem jak wygląda, faktycznie różnica jest zauważalna i chciałoby się grać na high, no ale tnie się... Warto zauważyć, że komp przy grze się praktycznie nie grzeje. Pozdrawiam, MN

#75 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 11 maja 2010 - 10:30

To ciekawe że się nie grzeje. To przecież wymaga sporej mocy obliczeniowej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych