Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Modern Combat 3: Fallen Nation

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
295 odpowiedzi w tym temacie

#151 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 02 listopada 2011 - 08:01

premiera miała byc równocześnie na ios i androida i co nie ma na androida ?

#152 yUlekk

yUlekk
  • 119 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 08:47

Jak używacie tego żyroskopu? Tylko do celowania w miejscu, czy podczas chodzenia też? Czy przesuwacie też palcem po ekranie podczas chodzenia z żyroskopem? I na jakiej czułości gracie? Pytam, bo nie umiem się za bardzo tym posługiwać.

#153 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 02 listopada 2011 - 10:17

trzeba grac na stojaco, do przesuwania palcem brakuje 3 reki

#154 Bastuś

Bastuś
  • 133 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 listopada 2011 - 14:16

Jakie na stojąco, proszę Cię, wtedy nie chciałoby mi się tyle grać. :D Normalnie, kwestia wprawy, żyroskop do celowania i szybkiej zmiany kierunku, czułość to kwestia indywidualna. Ale to tez zależy od sytuacji na planszy, nikt Ci określonego wzoru nie poda, musisz to na czuja wziąć.

#155 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 02 listopada 2011 - 14:49

mnie za bardzo mordują jeszcze nie opanowałem na tyle żyroskopu żebym mógł siedzieć

#156 TREB-KING

TREB-KING
  • 42 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 17:31

moje rozwiązanie na ten problem to krzesło obrotowe

#157 L:eodogg

L:eodogg
  • 99 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 21:38

Panowie, zaraz mnie szlag trafi, po raz chyba 4 nie zapisało mi postępu w multi k...wa :/ Mam niby 8 h gameplaya a nędzny 8 poziom, w mordę kopane.

#158 yUlekk

yUlekk
  • 119 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 22:11

@up: u mnie identyczne odczucia. Z tym, że mi nie pójdzie wyżej niż 2 poziom, więc masz chyba lepiej ;)

#159 qlawy

qlawy
  • 9 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 23:12

Dla tych co mają lagi: polecam wywalić winterboarda jak macie, bo to zżera dużo pamięci. Potem przed włączeniem gry zrobić respring winterboarda i gra pięknie śmiga. Można też włączyć tryb samolotowy, to też pomaga. Też miałem problem z zacinkami, ale po tych zabiegach ich już nie mam ;)

Wywalić winterboarda tzn co? Wykasować totalnie? Przepraszam jesli jest to glupie pytanie, ale jakos super hiper sie nie znam na tych sprawach.

#160 L:eodogg

• 99 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 06:04

@up: u mnie identyczne odczucia. Z tym, że mi nie pójdzie wyżej niż 2 poziom, więc masz chyba lepiej ;)

No niby tak, ale zastanawia mnie fakt, że masa ludzi jest już na wysokich levelach, więc jak to się dzieje ? Gdyby nie to gra by była mega :/

dodatkowo zauważyłem taki schemat - postęp się zapisuje ale obcina o dwa levele - tzn. jeżeli w czasie dajmy na to dwóch, trzech meczy ( przeważnie gram team battle ) nabije dodatkowe trzy poziomy to progres się zapisuje o jeden, tzn. dwa mi przepadają :/

#161 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 03 listopada 2011 - 08:45

No niby tak, ale zastanawia mnie fakt, że masa ludzi jest już na wysokich levelach, więc jak to się dzieje ? Gdyby nie to gra by była mega :/

dodatkowo zauważyłem taki schemat - postęp się zapisuje ale obcina o dwa levele - tzn. jeżeli w czasie dajmy na to dwóch, trzech meczy ( przeważnie gram team battle ) nabije dodatkowe trzy poziomy to progres się zapisuje o jeden, tzn. dwa mi przepadają :/

Na swoim profilu Facebook, gameloft napisał, że wie o cheatowaniu w grze i stara się to naprawić, to może wyjaśniać bardzo wysokie levele szybko po premierze.

#162 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 03 listopada 2011 - 09:15

ja sie powolutku pne i jestem dopiero na 14tym, nic mi nie zabiera , najwyraźniej tym co obcina to nie bez powodu :)

#163 L:eodogg

• 99 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 11:48

No tak, to moja wina :D

---------- Wpis dodano o 11:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:46 ----------

Na swoim profilu Facebook, gameloft napisał, że wie o cheatowaniu w grze i stara się to naprawić, to może wyjaśniać bardzo wysokie levele szybko po premierze.

Wczoraj widziałem w rankingu dwóch kozaków na 90 levelu a rozegranych chyba 30 meczy ;D

#164 yUlekk

yUlekk
  • 119 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 16:54

Wywalić winterboarda tzn co? Wykasować totalnie? Przepraszam jesli jest to glupie pytanie, ale jakos super hiper sie nie znam na tych sprawach.

Tak wykasować. Ja miałem Winterboarda oraz uruchomiony jeden malutki motyw i springboard i ustawienia mi zacinały podczas przewijania. Jeśli u Ciebie tak nie przycina, to spróbuj bez usuwania winterboarda.

Na forum Gameloftu napisali, że już pracują nad nową wersją MC3.

#165 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 03 listopada 2011 - 20:33

Panowie, mam prośbę do tych co grają na ipadzie jedynce ;) Gra jest mega wypas tylko ciężko ogarnąć jakoś sterowanie. Proszę dajcie jakieś screeny ustawień na jakich gracie. Położenie przycisków oraz która opcja sterowania. Chciałbym grać z żyroskopem, no ale.. gram na tym co mam. I tak graficznie na ipadzie jest ekstra.

#166 reaktor

reaktor
  • 51 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 20:33

przynajmniej można bez problemu pograć przez 3G nie tak jak wcześniej kombinowanie z hotspotem Wysokie levele są możliwe 30- to zaledwie 1000 killi tyle można naklepeać w 2 dni pod warunkiem że zachowuje co nie zmienia faktu że ocheatują mi już zaczęło działać dobrze ale bronie są tragiczne obok bazooki:D jedyna w miare giwera to ten ACM

#167 L:eodogg

• 99 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 21:37

Znów jakieś 2h gry poszło w pi...u, na koncie zapisały się nowe mecze, kille i deathy ale rank stoi w miejscu a dziś 3 razy już wchodziłem na 10 i reset do 7 znowu :/ Chyba odpuszczę gre do czasu jak to naprawią, szlag normalnie mnie trafi.

#168 reaktor

reaktor
  • 51 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 21:57

nie masz czego załowac wile nie tracisz:D same dziadowskie bronie jedyna fajan zabawka to mina i bazooka i redukcja killchainów

#169 L:eodogg

• 99 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 23:54

nie masz czego załowac wile nie tracisz:D

same dziadowskie bronie
jedyna fajan zabawka to mina i bazooka
i redukcja killchainów

Cały czas śmigam z bronią podstawową, tylko dodałem większy mag i celownik kolimatorowy. Nie dla boni walczę lecz dla fejmu na serwerach ;D

Zaczęły mnie za to irytować kolejne niedoróbki, np. granaty potrafią zabijać przez ściany itp.

---------- Wpis dodano o 23:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:50 ----------

Panowie, mam prośbę do tych co grają na ipadzie jedynce ;) Gra jest mega wypas tylko ciężko ogarnąć jakoś sterowanie. Proszę dajcie jakieś screeny ustawień na jakich gracie. Położenie przycisków oraz która opcja sterowania. Chciałbym grać z żyroskopem, no ale.. gram na tym co mam. I tak graficznie na ipadzie jest ekstra.

Gram na Ipadzie 2, ustawienia standardowe, delikatnie zmniejszona czułość. IMHO grając bez żyro w multi jest ciężko coś ugrać.

#170 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 23:55

Granaty w ogóle są kiepskie, lepiej się nimi rzucało w MC2. Podstawowa broń wymiata z gripem i powiększonym magazynkiem. Do tego perk na +10% doświadczenia i można śmiało dobić tak do 25 poziomu, bez kupowania niczego. A że wtedy mamy już odblokowane sporo broni, to jest z czego wybierać, no i są fundusze na zakupy.

#171 L:eodogg

• 99 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 06:00

Granaty w ogóle są kiepskie, lepiej się nimi rzucało w MC2. Podstawowa broń wymiata z gripem i powiększonym magazynkiem. Do tego perk na +10% doświadczenia i można śmiało dobić tak do 25 poziomu, bez kupowania niczego. A że wtedy mamy już odblokowane sporo broni, to jest z czego wybierać, no i są fundusze na zakupy.

Właśnie chciałem dokupić grip , poprawia celność ?
Granaty do tego potrafią obrać dziwną trajektorię lotu, często trafiają w jakieś przeszkody i powracają do nas :D
Poziom to miałbym już 30 gdyby mi zapisywało progres :/

#172 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 09:11

Ogólnie nie warto kupować celownika, i tak łatwo trafić z odległości. Grip trochę pomaga, ale cudów nie ma.

#173 mikol

mikol
  • 159 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 04 listopada 2011 - 09:25

Najlepiej FMJ i Grip z tym bedziecię wymiatać ;)

#174 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 09:57

Potwierdzam. Chociaż dodatki do broni nie mają szczególnie dużego wpływu na rozgrywkę, a na pewno jest mniej odczuwalny niż w CoD:MW2.

#175 L:eodogg

• 99 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 13:19

Co to jest FMJ ? Nie ma mnie w domu a ciekawy jestem :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych