Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie mogę dzwonić - "połączenie nieudane"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#26 krystian231995

krystian231995
  • 21 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 28 sierpnia 2011 - 20:27

przepraszam, byłem na weselu. jutro w ciągu dnia sprawdzę. właśnie odkryłem, że mimo podniesionego bb działa mi gps.

#27 krystian231995

krystian231995
  • 21 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 29 sierpnia 2011 - 16:19

Stwierdziłem, że nie mam siły się z tym bawić. Przed chwilą oddałem do znajomego do serwisu. Zobaczymy, co on na to poradzi. dam znać, co było nie tak, co on zrobił.

#28 krystian231995

krystian231995
  • 21 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 02 września 2011 - 22:10

jakiś dziwny i ciężki przypadek z tym moim iphonem.
sprawdzałem z trzema kartami jeszcze ERY, nie mogłem dzwonić.
Za pierwszym razem, w serwisie powiedzieli mi, że wszystko jest w porządku.
Nie wierzyłem im.
Pojechałem tam jeszcze raz (wcześniej tel odbierała mama z serwisu) i powiedziałem w czym dokładnie rzecz, co i jak się dzieje i pokazałem im.
postanowili sprawdzić jeszcze raz.
to był kolejny dzień udręki bez iphonea...
nokia e66 niby zła nie jest, ale iphone to iphone!
na kolejny dzień znowu tel, że jest do odebrania, i działa.
dodam, że wcześniej miałem możliwość sprawdzić działanie tylko na starych, kilku letnich kartach ERY.
po odebraniu wkładam kartę - znowu to samo.
nie chciało mi się im wierzyć, więc kupiłem starter z Play.
wkładam kartę, działa! eureka!
mogę dzwonić.
później jak się dopytałem, oni sprawdzali na nowszych kartach era i t-mobile.
w poniedziałek jadę wymienić kartę na nową, zobaczymy, czy to pomoże.
jeśli nie, to się mocno zawiodę.

A koledze shift nie działa na klawiaturze? http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371

#29 krystian231995

krystian231995
  • 21 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 15 września 2011 - 20:11

Ciągnęło się to wszystko do dzisiaj. W końcu (!) dotarła do mnie moja nowa karta sim. Zanim ją włożyłem, przysiągłem sobie, że jeśli nie będzie działać to wyrzucę iphonea do kosza, albo go spalę. Ale on to chyba usłyszał i się przestraszył. Wkładam kartę - tadam! Działa. Mogę dzwonić. Tak, wiem, narobiłem tyle szumu o złą kartę sim. Ale jedno mnie dziwi. Kupiłem w sklepie starter ze starą kartą sim jeszcze ERY i też nie mogłem dzwonić. I teraz nasuwa się pytanie. Czy iphone nie obsługuje już starych kart sim? Bo ja nie wiem ocb.

#30 Akmerook

Akmerook
  • 2 postów

Napisano 27 listopada 2012 - 11:39

Witam, Miałem podobną sytuację. Na iPhonie 3G - działało wszystko, tylko nie mogłem dzwonić. To stało się nagle i nie pomagało wyłączenie i ponowne włączenie, wyzerowanie ustawień sieciowych itd. Okazało się, że przypadkowo (samoistnie, bo ja tego nie zrobiłem) włączyło się w telefonie ukrywanie numeru, choć nie miałem tej usługi aktywowanej przez operatora. Po aktywacji usługi w T-mobile wszystko wróciło do normy. Wymiana karty też pomaga, bo na nowej karcie jest ustawiona domyślna prezentacja numeru, ale może wystarczy włączyć/wyłączyć usługę. Mam nadzieję, że to komuś pomoże.

#31 JarecW

JarecW
  • 7 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 23:32

Mam dokładnie to samo. Na moim simie z Orange wszystko śmiga. A gdy wkłada starą karte Ery nie znajduje sieci. W ustawieniach cały czas pokazuje że operatorem jest Orange. Co z tym zrobić...? Iphon był wzbudzany z kartą Orange.

#32 Akmerook

Akmerook
  • 2 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 20:33

A Orange nie ma simlocka? Wtedy telefon z Orange nie będzie działał w innej sieci.

#33 ma193

ma193
  • 58 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 grudnia 2012 - 22:16

Orange ma simlocka .

#34 Dagnes1

Dagnes1
  • 1 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 00:23

Witam,
Miałem podobną sytuację. Na iPhonie 3G - działało wszystko, tylko nie mogłem dzwonić. To stało się nagle i nie pomagało wyłączenie i ponowne włączenie, wyzerowanie ustawień sieciowych itd. Okazało się, że przypadkowo (samoistnie, bo ja tego nie zrobiłem) włączyło się w telefonie ukrywanie numeru, choć nie miałem tej usługi aktywowanej przez operatora. Po aktywacji usługi w T-mobile wszystko wróciło do normy. Wymiana karty też pomaga, bo na nowej karcie jest ustawiona domyślna prezentacja numeru, ale może wystarczy włączyć/wyłączyć usługę. Mam nadzieję, że to komuś pomoże.

Dziekuje bardzo!!! U mnie pomoglo, faktycznie w wyniku wylaczenia telefonu doszlo do wylaczenia opcji preźentacji numeru. Przywrocilam i znow moge dzwonic. Bardzo dziekuje

#35 Victoria25

Victoria25
  • 10 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 16:53

iPhone 4s Witam! Od jakiegoś czasu mam to samo z iPhonem 4S, z tym że od kilku dni jest to nagminne i nie do wytrzymania. Ciągle przerywa rozmowę i wyskakuje komunikat "POŁĄCZENIE NIEUDANE" i nie pomaga opcja "SPRÓBUJ PONOWNIE". Jedyna rzecz, którą jestem w stanie zrobić to ciągle wyłączać i włączać telefon, po jakimś czasie udaje się zadzwonić, po czym po kilku minutach rozmowy, sytuacja powtarza się. Mam telefon w sieci Orange. Z wyżej wymienionych rad, nic nie pomaga. Macie jeszcze jakieś pomysły ? :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych