Update aplikacji Elgato Eye TV do wersji 2.0
Lokalizacja-->Chorzów

Pozdrawiam
GAMA007
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 03 lutego 2014 - 18:43
Update aplikacji Elgato Eye TV do wersji 2.0
Napisano 05 lutego 2014 - 01:07
Napisano 16 marca 2014 - 21:16
Napisano 28 kwietnia 2014 - 20:56
Napisano 28 kwietnia 2014 - 21:05
Napisano 20 lipca 2014 - 13:42
Napisano 23 lipca 2014 - 20:30
Napisano 28 marca 2015 - 07:16
Szanowni,
czy ktos uruchomil urzadzenie TIVIZEN wifi http://www.tivizen.com/wifi-dongle.html ?
czytalem rozne opinie, ze w PL moze nie dzialac i chcialbymm prosic o Wasze doswiadczenia.
dobrego dnia,
tomek
Napisano 28 marca 2015 - 08:46
Witam,
@Tomkaczorek,
Urządzenia tivizen są w stanie zdekodować sygnał o następujących parametrach technicznych:
MPEG-2/4 H.264 SD
Nie potrafi niestety:
MPEG-2/4 H.264 HD
Jednym słowem nie odbiera programów HD np. TVP HD.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 12 września 2015 - 11:26
Witam,
Eye TV dla urzadzen z wejsciem lightning. / Z własną baterią /
-Do odbioru DVB-T mpeg2 / mpeg4
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 14 września 2015 - 20:49
Napisano 20 września 2015 - 17:34
Witam,
@Burczyk,
Można kupić od 40 euro w górę.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 25 października 2015 - 12:23
Jest już październik 2015 i ja dopiero teraz zainteresowałem się odbiorem TV na sprzeęcie Apple'a.
Czy są jeszcze podpięci tutaj jacyś dyskutanci (zwłaszcza GAMA007, który dużo wnosił do dyskusji)?
Bo chciałby usłyszeć, co w aktualnym czasie byście polecali z urządzeń dostępnych na rynku?
Będę bardzo dźwięczny za odpowiedzi!
Purysta
Napisano 26 października 2015 - 19:29
Witam,
@Borowiak,
Dziękuje za miłe słowa, oraz pm:)
O urządzeniach mobilnych napisałem juz chyba wszystko.
Czas więc na urządzenia dla naszych "dużych urządzeń" i systemu OS-X.
Tutaj będzie nam łatwiej odebrać sygnał DVB-T mpeg4.
Przy urządzeniach mobilnych nie mamy wyboru, odbiornik musi posiadać sprzętowe dekodowanie mpeg4.
Przy użyciu laptopa, czy komputera mając w nim dobry CPU i kartę graficzną bez problemu będziemy mieli obraz DVB-T mpeg4 nawet,
gdy mamy podłączony odbiornik, który wspiera sprzętowo tylko DVB-T mpeg2.
Sam osobiście posiadam mały pendriver Tizi dla Mac.
Pozdrawiam i życzę udanego odbioru:)
GAMA007
ps: W Niemczech w roku 2016 w czerwcu wejdzie nowy standard DVB-T 2, wobec czego wszystkie mobilne zabawki
które tutaj prezentowałem potanieją, gdyż nie będą współpracować z nowym standardem DVB-T 2.
Napisano 26 października 2015 - 20:59
Dzięki GAMA007 za reakcję i odpowiedź!
Mam pytania:
Czy ten reklamowany przez Ciebie model (tizi for Mac) obsługuje standard DVB-T, jaki jest używany w Polsce?
Czy obsługuje także kanały HD?
Czy można go jakoś wykorzystać dla uzyskania TV na iPhonie lub iPadzie?
Jaka jest czułość tizi for Mac przy mocach nadajników w Polsce - czy coś na ten temat możesz powiedzieć?
(byłeś z nim w Polsce?).
Jeśli nie da się w żaden sposób wykorzystać tizi for Mac dla sprzętu mobilnego, to napisz:
- jakiego Ty używasz urządzenia do sprzętu mobilnego?
- czy urządzenie "e.quinix tizi" jest odpowiednikiem wspominanego wcześnie "tivizen nano"?
Tizi jest aktualnie nieosiągalny, to może warto poczekać, aż będzie do kupienia...
Tylko jego cena jest pewnie wyższa? Pod linkiem:
http://www.tizi.tv/en/features.html#tizi
nie podali ceny, bo jest wysprzedany.
To tyle na początek ;-)
TIA za Twą pomoc fachową!
Krzysztof
Napisano 27 października 2015 - 09:35
Witam,
więc tak:
do oglądania wszystkich kanałów w Polsce na urządzeniach mobilnych polecam sprzęt firmy Elgato
-Eye Tv post #185
Dla urządzeń mobilnych / iPhone, iPad / istnieje możliwość ogladania poprzez Eye Wi, lub Tivizen.
W obydwu przypadkach odbiór jest możliwy, lecz bez kanałów HD.
Tizi nie nadaje się do odbioru telewizji naziemnej w Polsce. Chyba że ktoś lubi sluchac tv, gdyż będzie dostępna tylko sama fonia:)
A szkoda, bo osobiście uważam oprogramowanie które prezentuje Tizi Tv za naajlepsze.
------------------------------------------------
Do oglądania na urządzeniach stacjonarnych w domu, oraz mobilnych w domu we własnej sieci domowej polecam sprzęt firmy Elgato
-Elgato Netstream DTT post #113
------------------------------------------------
Jeśli chodzi o Tizi for Mac. W dgrudniu wybieram się do Polski. / Rybka lubi pływać / także o ile będeę miał możliwość sprawdzę na miejscu.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 27 października 2015 - 11:19
Do oglądania na urządzeniach stacjonarnych w domu, oraz mobilnych w domu we własnej sieci domowej polecam sprzęt firmy Elgato
-Elgato Netstream DTT post #113
================
Dzięki za odpowiedź!
Powiedz mi, co się dzieje z rynkiem urządzeń do odbioru TV. Po kilku różnych urządzeniach, które rozpracowywałeś, większość z nich zniknęła z rynku i nie została zastąpiona, jak to zwykle przecież bywa, urządzeniami nowszymi, lepszymi i często tańszymi.
Polecany przez Ciebie produkt Elgato EyeTV Netstream jest - przynajmniej w Polsce - nieosiągalny!
Za to pojawia się Elgato EyeTV Netstream 4Sat... Znacznie wyższa półka.
Przeglądając stronę polecanego przez Ciebie Elgato znalazłem EyeTV W:
https://www.elgato.com/en/eyetv/eyetv-w
nie jestem jednak w stanie ocenić, czy będzie chodził w Polsce, nie widzę też opcji odbioru na Macu stacjonarnym pod MacOSX.
Dodatkowo w opisie umieszczona uwaga: High definition MPEG-4/H.264 channels are not supported.
Czyli nie pozwala na odbiór HD, jaki nadawany jest przez DVB-T w Polsce?
Kolejne urządzenie Elgato EyeTV Go też chyba nie obsłuży HD nadawanego w Polskim DVB-T, bo napisano o nim:
In areas in which high-definition television is broadcast via DVB-T, experience stunning 720p or 1080iHDTV, in MPEG-2 and H.264/AVC.
Następne urządzenie Elgato EyeTV Diversity wprowadziło mętlik do mojej głowy. Czytam bowiem w opisie dwa urywki:
In areas in which HDTV is broadcast via DVB-T, enjoy watching stunning 720p or 1080i HDTV (MPEG-2 as well as H.264/AVC) on your Mac.
Przecież chyba to, co w nawiasie, nie jest alternatywą, bo MPEG-2 też jest nadawany jako H.264?
A kawałek dalej:
Freeview HD, encrypted programs and/or DVB-T2 broadcasts are not supported.
To co jest w końcu z tym HD w DVB-T - ja miałbym wielką potrzebę, aby ktoś to jednoznacznie wyjaśnił!
Jeśli czujesz się na siłach, to podziel się swą wiedzą, pliiis! ;-)
Na co trzeba zwracać uwagę w specyfikacji urządzenia, aby mieć pewność, że zadziała w Polsce z kanałami HD?
Czy jest tak, że urządzenie nie wspierające sprzętowo MPEG-4 pozwoli w Polsce na oglądanie HD, jeśli sprzęt (komputer) ma stosownie dobre parametry?
Help!
Krzysztof
Napisano 27 października 2015 - 12:23
Witam,
Pisałem już parę postów wcześniej:)
W Polsce obowiązuje standard DVB-T mpeg4 z kodowaniem H264.
W Niemczech dla przykładu jest DVB-T mpeg2. / W rodku 2016 / zostanie wprowadzony standard
DVB-T 2 z kodowaniem H265.
Także niektóre urządzenia na rynku, sprzedawane dziś np. w Niemczech nie nadaja sie do odbioru kanałów HD
nadawanychw Polsce.
Z tego co pamiętam tylko parę kanałów nadaje w HD, pozostałe w SD.
Jak dobrze zauważyłeś wiele produktów jest nie dostepna. Prawdopodobnie / to moje zdanie / przygotowują się powoli z wdrożeniem nowej grupy produktów które beda mialy wsparcie dla nowego standardu. / Bedzie on takze kompaktibilny ze starym i tym obowiazujacymw Polsce /.
Eye TV W działa w Polsce. Odbiera tylko i wyłączenie kanaly SD, czyli bez TVP1HD / TVP2 HD.
Urządzenie które będziesz chciał zakupić powinno spełniać następujące parametry techniczne:
-DVB-T mpeg4 codec H264.
"Czy jest tak, że urządzenie nie wspierające sprzętowo MPEG-4 pozwoli w Polsce na oglądanie HD, jeśli sprzęt (komputer) ma stosownie dobre parametry?"
Dokładnie jest tak jak piszesz:)
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 27 października 2015 - 15:09
> Jak dobrze zauważyłeś wiele produktów jest nie dostepna. Prawdopodobnie / to moje zdanie / przygotowują się
> powoli z wdrożeniem nowej grupy produktów które beda mialy wsparcie dla nowego standardu. / Bedzie on takze
> kompaktibilny ze starym i tym obowiazujacymw Polsce /.
Czy to jest pewna informacja? Bo jeśli tak, to warto poczekać i mieć obsługę tego, co w Polsce,
i tego, co w sensie standardu kodowania zapewne i do Polski z Zachodu trafi.
> Eye TV W działa w Polsce. Odbiera tylko i wyłączenie kanaly SD, czyli bez TVP1HD / TVP2 HD.
> "Czy jest tak, że urządzenie nie wspierające sprzętowo MPEG-4 pozwoli w Polsce na oglądanie HD,
> jeśli sprzęt (komputer) ma stosownie dobre parametry?"
> Dokładnie jest tak jak piszesz:)
To zatem nie przeczysz sobie?
Czyli jeżeli podłączę Eye TV W do iMaca, to mimo że nie wspiera MPEG-4, jednak zobaczę na nim
także TVP-1 i TVP-2 w HD?
Dzięki za Twą cierpliwość w tłumaczeniu mi jak krowie na rowie ;-)
Pozdrówka!
Krzysztof
Napisano 27 października 2015 - 16:15
Witam,
Eye TV W nie podłączysz do komputera. / No chyba tylko by je naładować /
To urządzenie pracuje tylko z urządzenami mobilnymi typu iPad, iPhone.
Tylko dla urządzeń mobilnych:
-Eye TV Mobile
-Eye TV W / Wi-Fi /
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 27 października 2015 - 23:23
GAMA007!
Ostatnie dwie prośby do Ciebie:
Mam okazję (dzięki znajomościom u sprzedawcy) kupić bardzo tanio jeden z ostatnich egzemplarzy tego urządzenia:
http://www.notonlytv.net/p_lv5tmac.html
Moim skromnym zdaniem to oryginał urządzenia, które pod inną (polską) marką było sprzedawane w Polsce, ostatni egzemplarz znalazłem tutaj:
http://www.euro.com.pl/tunery-telewizyjne/id4mobile-idmactv.bhtml?from=skapiec
I teraz dwie moje prośby:
- czy potrafisz, dzięki swej wiedzy, potwierdzić, że to zapewne ten sam model pod różnymi oznaczeniami i firmami?
- czy wg Twego rozeznania i podawanych dość skromnie parametrów możesz określić szanse, że będzie działał w Polsce, również sprzętowo obrabiając MPEG4 dla oglądania kanałów HD?
Wiem, że to nie urządzenie do sprzętu mobilnego (iPhone czy iPad), a do Maców stacjonarnych lub MacBooków, ale gdy nie można kupić tego, co by się chciało, to kupię chociaż to, co jest...
I będę cieszył się odbiorem TV na iMacu lub na MacBooku.
Dzięki za możliwie szybką odpowiedź, bo muszę odpowiedzieć znajomemu, czy biorę tego "DVB-T USB for MAC" (LV5TMAC) z firmy NotOnlyTV. Spora okazja cenowa, a nie jestem przy kasie ;-)
Wielkie dzięki za Twoją cenną pomoc!
Krzysztof "Purysta"
PS: Gdyby ktoś z czytających te słowa był też zainteresowany takim zakupem, to mogę pomóc (są jeszcze 3-4 urządzenia w magazynie).
Napisano 28 października 2015 - 13:48
Witam,
oba urządzenia skoro są sprzedawane w Polsce to muszą być zgodne z normą.
Gdyż obowiązuje informacja, czy dany sprzęt nada się do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej.
Przydatna informacja dla kupujących:
Czy w sprzedaży mogą znajdować się odbiorniki bez możliwości odbioru naziemnej telewizji cyfrowej? Na jakich zasadach?
Mogą znajdować się, ale pod warunkiem, że przedsiębiorca
w miejscu widocznym i łatwo dostępnym dla potencjalnych nabywców telewizyjnych
odbiorników umieścił informację o następującej treści: „
Jedynie odbiorniki cyfrowe zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach dotyczących wymagań technicznych i eksploatacyjnych dla urządzeń konsumenckich służących do odbioru cyfrowych naziemnych transmisji telewizyjnych umożliwiają odbiór naziemnej telewizji cyfrowej na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej”, która jest wymagana przepisami określonymi w art. 6 ust. 2 ustawy z dnia 30 czerwca 2011 r. o wdrożeniu naziemnej telewizji cyfrowej
Więc pozostaje mi tylko powiedzieć:
"Udanego odbioru"
http://www.dvbtmap.eu/mapcoverage.html
Ciekawa stronka, polecam każdemu kto interesuje się telewizją naziemną.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 28 października 2015 - 15:13
oba urządzenia skoro są sprzedawane w Polsce to muszą być zgodne z normą
Wow!
Oj, chyba mieszkając jakiś czas poza Polską zapomniałeś, jakie są tu klimaty ;-)
Twoje twierdzenie, co co zasady bezwarunkowo słuszne, nie ma niestety zastosowania
w naszej umiłowanej Ojczyźnie...
Jeśli znajdziesz chwilę wolnego czasu, spójrz proszę na te dwa modele bardziej
sceptycznym okiem, jeśli mogę Cię poprosić...
3maj się!
Krzysztof
Napisano 28 października 2015 - 19:16
Witam ponownie:)
Osobiście wybrałbym ten egzemplarz:
http://www.notonlytv.../p_lv5tmac.html
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 29 października 2015 - 23:26
Osobiście wybrałbym ten egzemplarz:
http://www.notonlytv.net/p_lv5tmac.html
Posłuchałem Twej rady i jest zamówiony (taniocha!), jutro będzie w moich rękach.
Tylko cały czas boję się, że nie będzie działać w Polsce...
Bo to jednak produkcja nie dla Polski, tylko ogólna, światowa, czyż nie?
Znasz kogoś, kto to cudo miał i czy mu w Polsce działało?
Tyle nowości - odezwę się po eksperymentach ;-)
Krzysztof
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych