Jak wypadly testy w Wawie?
Przepraszam, ale jakoś ciężko mi się było zebrać i napisać kilka słów, tym bardziej że testy nie trwały zbyt długo, znalazłem zaledwie kilka minut wolnego czasu. Poniżej moje wrażenia po testach:
Hardware eyeTV mobile
Urządzenie jest małe, kostka o wymiarach 3,5 x 3,2 cm i grubości około 1 cm, podłączane do iPada przez gniazdo dokujące. Kostka ma 2 wyjścia - micro USB do ładowania wewnętrznej baterii (zapewne można je też wykorzystać do upgradu firmware) oraz wyjście antenowe. W komplecie znajdują się 2 anteny:
1. Mała, teleskopowa antena do użytku mobilnego
2. Większa antena magnesowa + przyssawka na szybę - taka sama jak dostarczana w komplecie z stacjonarnym Elgato eyeTV dla Mac/PC.
Kilka +/- poniżej:
+ Wbudowana bateria ładowana przez port USB komputera (nie pobiera prądu z baterii iPada)
+ Jakość wykonania
+ Pełny komplet anten
- Urządzenie bardzo łatwo wysuwa się z gniazda iPada. Szczególnie jak się używa covera z wyciętymi otworami na gniazda
- Nie działa z iPhone4. Wydaję się, że do pracy potrzebny jest mocniejszy procesor, iPhone 4s powinien sobie poradzić.
Testy robiłem na Przyokopowej w W-wie, około 4 km. od PKiN, wyłącznie na teleskopowej antenie przenośnej. Kanałów TVP nie dało się oglądać - pixeloza, co chwilę utrata sygnału, miałem podobne objawy jak na moim Sony Bravia, który ma wbudowany tuner DVB. Chyba sygnał nie jest poprawnie rozkodowywany przez urządzenie. Reszta kanałów OK, ale tak jak napisałem wcześniej, za krótki czas miałem na testy w terenie.
Poniżej link do 3 screenów z aplikacji eyetv mobile:
https://www.icloud.c...C.jb/index.json
To na razie tyle. Dopiszę kilka zdań jak tylko znajdę czas na porządniejsze testy.
Pozdrawiam Piotr