Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

BŁĄD 3194 przy upgrade - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1254 odpowiedzi w tym temacie

#151 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 16:20

Witam, da się zrobić downgrade z 5.0 do 4.3.5 (zrobiłem aktualizacje z 3.13 do 5.0 i mi sim-lock przepadł:( ) , bo wyskakują mi błędy min. 3194 pomocy....:(

Da się , poszukaj było już , a simlock przepadł Ci zapewne na dobre bo podnosłeś baseband

#152 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 25 października 2011 - 16:36

Witam, da się zrobić downgrade z 5.0 do 4.3.5 (zrobiłem aktualizacje z 3.13 do 5.0 i mi sim-lock przepadł:pomocy....:(

SIMlock ci przepadł i jeszcze narzekasz?
-powinieneś się cieszyć z tego powodu.

#153 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 16:39

SIMlock ci przepadł i jeszcze narzekasz?
-powinieneś się cieszyć z tego powodu.

Ale Ty złośliwy :-D:p

#154 wiewi89

wiewi89
  • 12 postów

Napisano 25 października 2011 - 19:33

z czego się tu cieszyć.... Nie mam jak obsługiwać telefonu;( .... jest jakis sposób żeby można go sciągnąć.. ?

#155 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 19:42

zalezy czy 3gs czy 4

#156 krig

krig
  • 25 postów
  • SkądŚląsk Cieszyński

Napisano 26 października 2011 - 09:28

Witam Właśnie uwaliłem sobie iphone 4 i nie mogę sobie dać z nim rady. Problem polega na tym, że chciałem podnieść ios na 5.0 z 4.3.1. W iTunes po uruchomieniu uaktualnienia wywalał mi błąd 3002. Zrobiłem odtwórz wywalał mi błąd 3194. Przeczytałem gdzieś na tym forum żeby podnieść ios do 4.3.5. więc ściągnąłem soft po czym uruchomiłem odtwórz no i się zaczęło po uruchomieniu i rozpakowaniu oprogramowania zaczęło się wgrywanie po czym wywaliło nieznany błąd (1) no i od tego momentu iPhone wisi na jabłuszku.Zrobiłem już wszystko - uaktualniłem windę, odłączyłem wszystko z portów USB, przeinstalowałem iTunes zastosowałem wszystkie możliwości opisane w tym temacie i już nie mam pomysłu co dalej z tym tematem zrobić - nie uśmiecha mi się taki drogi przycisk do papieru. Ma może kotś jakiś pomysł lub radę. Z góry dzięki za pomoc

#157 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 października 2011 - 10:45

A jakiego iTunes'a używasz do uaktualnienia do iOS 5.0 ?

#158 krig

krig
  • 25 postów
  • SkądŚląsk Cieszyński

Napisano 26 października 2011 - 10:59

tak najnowszego iTunes

#159 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 października 2011 - 11:02

Upewnij się , błąd 3002 występuje przy próbie upgrade do 5.0 na iTunes 10.3 , wprowadź go w DFU i wskaż iOS 5.0

#160 krig

krig
  • 25 postów
  • SkądŚląsk Cieszyński

Napisano 26 października 2011 - 12:10

rozwiązałem problem. Może nie jest to genialne rozwiązanie ale pomogło. Musiałem postawić iPhone na innym komputerze, gdzie wcześniej nie było iTunes i to pomogło. Ponadto przez telefon zostałem zmuszony do przyśpieszenia przeinstalowania systemu na swoim kompie co mnie i tak czekało. Po zainstalowaniu świeżego systemu wszystko działa idealnie.

#161 wiewi89

wiewi89
  • 12 postów

Napisano 26 października 2011 - 15:24

z czego się tu cieszyć.... Nie mam jak obsługiwać telefonu;( .... jest jakis sposób żeby można go sciągnąć.. ?

3G s

#162 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 października 2011 - 15:34

Instalacja BB od iPada.

#163 Kormel

Kormel
  • 19 postów

Napisano 27 października 2011 - 18:27

Witam. Piszę, gdyż mam problem z wgraniem nowego softu, który ma aktywować mojego iphona. Czytałem rózne tematy i nic mi nie pomogło. Używałem ireb to z błędu 1604 zrobił się 1600 więc zbytnio to nie pomogło. Może ktoś wie oco w tym wszystkim chodzi ? Jak mam zrobić, żeby błędy nie wyskakiwały usunąłem ten plik z %appdata% też nic nie dało. Da sie moze jakoś inaczej aktywować iphona (ofc bez karty sim bo nie wiem jaka trzeba)

#164 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 28 października 2011 - 14:47

Witam. Piszę, gdyż mam problem z wgraniem nowego softu, który ma aktywować mojego iphona. Czytałem rózne tematy i nic mi nie pomogło. Używałem ireb to z błędu 1604 zrobił się 1600 więc zbytnio to nie pomogło. Może ktoś wie oco w tym wszystkim chodzi ? Jak mam zrobić, żeby błędy nie wyskakiwały usunąłem ten plik z %appdata% też nic nie dało. Da sie moze jakoś inaczej aktywować iphona (ofc bez karty sim bo nie wiem jaka trzeba)

Daj więcej i formacji. Która wersja iPhone?

#165 Kormel

Kormel
  • 19 postów

Napisano 29 października 2011 - 12:00

Daj więcej i formacji. Która wersja iPhone?

Iphone 3g no i soft 4.2.1 po snb0wbreeze aby aktywować bez sim.

#166 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 31 października 2011 - 21:22

Iphone 3g no i soft 4.2.1 po snb0wbreeze aby aktywować bez sim.

Wprowadź telefon w dfu programem iReb4.

#167 Konrad81U

Konrad81U
  • 77 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopada 2011 - 00:28

Witam Zastosowałem sie do opisu : -Sciagasz soft do 3gs (ios) (iPhone2,1_5.0_9A334_Restore) w opcjax expert zaznaczasz aby był haktywowany. Klikasz bulid ipws. -Sciagasz snobrezza do ios 5 (sn0wbreeze-v2.8b8) -Przerabiasz snowem soft. -iREB-r4 wprowadzasz telefon w pwng dfu. -Potem w itunes klikasz odtwórz z shiftem i wybierasz soft zrobiony przez snowa (powinien się tak nazywać sn0wbreeze_iPhone 3GS-5.0) -Czekasz aż soft się zainstaluje -Uzywasz ibooty aby właczyć telefon. -Sciągasz redsnowa (redsn0w_win_0.9.9b4) -Uruchamiasz go zaznaczasz w extras w select ipws orginalny ios5 (iPhone2,1_5.0_9A334_Restore) -Potem klikasz Jilbreak and instal cydia i tam masz Instal BB ipada czy cos takiego . Zaznaczasz to i czekasz aż cały proces sie zrobi. -Uruchaszmiasz telefone rednowem opcja Just Boot która znajduję sie w extras -Uruchaszmiasz cydie gdy już telefon się włączy . -Czekasz aż sie zaktualizuję -Sciagasz Ultrasnowa -Po ponownym uruchomienie telefonu powinno być wszystko ok. W w itunes z odtwórz z shiftem wyskakuje błąd 3194... nie mam już pojęcia o co kaman. mój iP 3gs 32gb 5.16.02 v 4.3.5 nie mam SHsH . tel nieaktywowany.

#168 Konrad81U

Konrad81U
  • 77 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopada 2011 - 14:13

Witam

Zastosowałem sie do opisu :

-Sciagasz soft do 3gs (ios) (iPhone2,1_5.0_9A334_Restore) w opcjax expert zaznaczasz aby był haktywowany. Klikasz bulid ipws.
-Sciagasz snobrezza do ios 5 (sn0wbreeze-v2.8b8)
-Przerabiasz snowem soft.
-iREB-r4 wprowadzasz telefon w pwng dfu.
-Potem w itunes klikasz odtwórz z shiftem i wybierasz soft zrobiony przez snowa (powinien się tak nazywać sn0wbreeze_iPhone 3GS-5.0)
-Czekasz aż soft się zainstaluje
-Uzywasz ibooty aby właczyć telefon.
-Sciągasz redsnowa (redsn0w_win_0.9.9b4)
-Uruchamiasz go zaznaczasz w extras w select ipws orginalny ios5 (iPhone2,1_5.0_9A334_Restore)
-Potem klikasz Jilbreak and instal cydia i tam masz Instal BB ipada czy cos takiego . Zaznaczasz to i czekasz aż cały proces sie zrobi.
-Uruchaszmiasz telefone rednowem opcja Just Boot która znajduję sie w extras
-Uruchaszmiasz cydie gdy już telefon się włączy .
-Czekasz aż sie zaktualizuję
-Sciagasz Ultrasnowa
-Po ponownym uruchomienie telefonu powinno być wszystko ok.

W w itunes z odtwórz z shiftem wyskakuje błąd 3194... nie mam już pojęcia o co kaman.

mój iP 3gs 32gb 5.16.02 v 4.3.5 nie mam SHsH . tel nieaktywowany.

Udało sie zainstalowac ..
Teraz mam kolejny problem po odebraniu polaczenia telefon sie wylaczył i juz nie chce sie wloczyc ..
udało sie uruchomic jednak samoczynnie po jakims czasie wylacza sie ...i ciezko go uruchomic...w rendsnOw zatrzymuje sie na Waiting for reboot
jakies pomysły

#169 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 17:22

Udało sie zainstalowac ..
Teraz mam kolejny problem po odebraniu polaczenia telefon sie wylaczył i juz nie chce sie wloczyc ..
udało sie uruchomic jednak samoczynnie po jakims czasie wylacza sie ...i ciezko go uruchomic...w rendsnOw zatrzymuje sie na Waiting for reboot
jakies pomysły

Instrukcja pod Windowsa.
1.Sciagasz soft do 3gs (ios) (iPhone2,1_5.0_9A334_Restore) w opcjax expert zaznaczasz aby był haktywowany. Klikasz bulid ipws.
2.Sciagasz snobrezza do ios 5 (sn0wbreeze-v2.8b8)
3.Przerabiasz snowem soft. (jeżeli jesteś leniwy tu link do haktywowanego softu do 3gs Multiupload.com - upload your files to multiple file hosting sites! )
4.iREB-r4 wprowadzasz telefon w pwng dfu.
5.Potem w itunes klikasz odtwórz z shiftem i wybierasz soft zrobiony przez snowa (powinien się tak nazywać sn0wbreeze_iPhone 3GS-5.0)
6.Czekasz aż soft się zainstaluje
7.Uzywasz ibooty aby właczyć telefon.
8.Sciągasz redsnowa (najnowszy obsługujący iOS5) ps. nie jest to konieczne ponieważ po wgraniu softu przerobionego snowem i tak mamy Cydie.
9.Uruchamiasz go zaznaczasz w extras w select ipws orginalny ios5 (iPhone2,1_5.0_9A334_Restore)
10.Potem klikasz Jilbreak and instal cydia i tam masz Instal BB ipada czy cos takiego . Zaznaczasz to i czekasz aż cały proces sie zrobi.
11.Uruchaszmiasz telefone rednowem opcja Just Boot która znajduję sie w extras
12.Uruchaszmiasz cydie gdy już telefon się włączy .
13.Czekasz aż sie zaktualizuję
14.Sciagasz Ultrasnowa
15.Po ponownym uruchomienie telefonu powinno być wszystko ok.

Kroki od 8 do 11 można pominąć.
Ale podobno nowy redsnow naprawia błąd z rozłączaniem wi fi przy uruchomionej funkcji lokalizacji.
UWAGA !!!!!!!
Jeżeli po instalacji Ultrasnow telefon nadal nie łapie zasięgu/sieci należy ponownie wgrać BB od ipada.
UWAGA 2 !!!!!!!!!!!! ^^
Na razie istnieję tylko JailBreak na uwięzi i co z tym idzie za każdym razem kiedy padnie nam bateria lub przyjdzie potrzeba ponownego uruchomienia telefonu potrzebny nam będzie komputer z redsnowem lub ibooty.
Jest też inna opcja o której możemy przeczytać tu :
http://www.ipod.info....ilbreak-ios-5/
Pamiętajmy jednak aby cieszyć się wszystkim funkcjami telefonu będziemy musieli użyć komputera.
UWAGA 3!!!!!!!!!! -,-
Jeżeli telefon zawiesił się na jabłku po aktualizacji Cydii lub po wgraniu softu należy użyć Redsnowa (Just Boot now) lub iBooty aby odpalić telefon.

Pozdrawiam

Poprawiona instrukcja to po pierwsze.
Po drugi redsnowa pod win 7 i vista uruchamiamy ze zgodnością z XP sp2 oraz jako administrator.

#170 Konrad81U

Konrad81U
  • 77 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopada 2011 - 17:31

Zrobiłem według instrukcji ...
Telefon działała jak należy dopóki ktoś do mnie nie zadzwonił po rozłączeniu ok minuta i czarny ekran i zero reakcji . .Więc redsn0w_win_0.9.9b7 i budzimy telefonik....
Do programowania użyłem redsn0w_win_0.9.9b7 a nie jak pisales redsn0w_win_0.9.9b4
czyżby to miało jakis wpływ ???
Jak telefonik jest bez sim to sie nie wyłącza

#171 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 17:44

Zrobiłem według instrukcji ...
Telefon działała jak należy dopóki ktoś do mnie nie zadzwonił po rozłączeniu ok minuta i czarny ekran i zero reakcji . .Więc redsn0w_win_0.9.9b7 i budzimy telefonik....
Do programowania użyłem redsn0w_win_0.9.9b7 a nie jak pisales redsn0w_win_0.9.9b4
czyżby to miało jakis wpływ ???
Jak telefonik jest bez sim to sie nie wyłącza

Tak jak pisałem wcześniej Redsnow w ogóle nie jest potrzebny bo Cydia jest w CF. Spróbuj zrobić restore czyli wgraj od nowa soft.
Zrób wszystko co jest podane w instrukcji wyżej ale pomiń kroki 8-11.

#172 Konrad81U

Konrad81U
  • 77 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopada 2011 - 21:46

Chciałem wyłączyć telefon żeby od nowa wgrać oprogramowanie i się nie chce włączyć... W itunes pisze ze jest w trybie awaryjnym. próbuje go wprowadzic w DFU i włączyć przez redsn0w i zatrzymuje sie na Waiting for rebot. Już walczę z tym kilka godzin i nic. już nie mam pomysłów jak go uruchomic. Jest czarny ekran i nic wiecej. Nawet nie chce sie jabłuszko pokazac

#173 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 21:57

Chciałem wyłączyć telefon żeby od nowa wgrać oprogramowanie i się nie chce włączyć... W itunes pisze ze jest w trybie awaryjnym. próbuje go wprowadzic w DFU i włączyć przez redsn0w i zatrzymuje sie na Waiting for rebot. Już walczę z tym kilka godzin i nic. już nie mam pomysłów jak go uruchomic. Jest czarny ekran i nic wiecej. Nawet nie chce sie jabłuszko pokazac

Jaki soft wgrywasz ? Bo z tego co widzę nie masz BB od ipada :F

#174 Konrad81U

Konrad81U
  • 77 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopada 2011 - 22:13

Jaki soft wgrywasz ? Bo z tego co widzę nie masz BB od ipada :F

Zrobiłem według Twojej instrukcji
soft przerobilem przez snow
Mam modem 6.15.00 bo sprawdziłem jak działał telefon...
sciągłem simlocka i było ok. ale sam sie wyłączył.
Za 1 razem czarny ekran jakos go uruchomiłem przez rendsn0w ( sam nie wiem jak sie udało )
za 2 razem chciałem go wyłączyc i jak nacisnąłem przycisk button to ekran zrobil sie czarny (tel powinno chyba się wyłączać przesuwakiem ? ) ale nie zdążyłem bo się wyłączył...
Teraz walcze z rendsn0w zeby go uruchomic i nic , nawet nie chce wyjsc z DFU ... Nie mam juz pomysłu

#175 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 listopada 2011 - 23:19

Zrobiłem według Twojej instrukcji
soft przerobilem przez snow
Mam modem 6.15.00 bo sprawdziłem jak działał telefon...
Za 1 razem czarny ekran jakos go uruchomiłem przez rendsn0w ( sam nie wiem jak sie udało )
za 2 razem chciałem go wyłączyc i jak nacisnąłem przycisk button to ekran zrobil sie czarny (tel powinno chyba się wyłączać przesuwakiem ? ) ale nie zdążyłem bo się wyłączył...
Teraz walcze z rendsn0w zeby go uruchomic i nic , nawet nie chce wyjsc z DFU ... Nie mam juz pomysłu

BB od iPada , musisz wgrać Custom Firmware , zwykłe odtworzenie zawsze skończy się cegłą.

- uważaj na pisownie bo oczy szczypią

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych