Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NFS Shift 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#26 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 03 sierpnia 2011 - 22:46

Mogą zarabiać jeszcze więcej, jeśli tylko by chcieli. Stawianie się w ich sytuacji wcale nie skłoni mnie, czy innych do kupna. Jedni kupią, bo są fanami firmy, gry w wydaniu PC/konsolowym. Inni nie kupią, bo szkoda im wydać 5$ na tak słabą grafikę. Ludzie kupują oczami i trzeba ich czymś przekonać. Gdybym przez przypadek trafił na tą grę w AppStore, nie słysząc o niej wcześniej, musiałbym się mocno zastanowić przed kupnem. A chyba nie o to chodzi, prawda?

#27 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 23:04

Jasne, że nie... Ale kolejna sprawa to fakt, że ich głównym zarobkiem są gry konsolowe. Fifa, NBA, NHL itd. Gry na iOS to taka swojego rodzaju odskocznia. To tylko dodatkowy zysk za mały trud. Poza tym... Mówisz, że mocno byś się zastanawiał nad kupnem, gdybyś trafił na taką gierkę przypadkiem. Wyobraź sobie ile może być takich osób jak ty. Z resztą ja mam podobne zdanie. Mnie do gry ciągnie tylko i wyłącznie dlatego, że na PS3 Shift był świetny i tyle. Moim zdaniem jakieś 70% klientów właśnie tym się kierowało. To samo jest z Fifą czy innymi tego typu grami. W przypadku GL to tylko kwestia tego, że gry to kopie znakomitych klasyków (w większości) również z innych konsol. Sporo ludzi się w nie zagrywało, a możliwość posiadania namiastki chociażby GTA bardzo kusi. Mimo, że grafika nie jest świetna, a cena trochę zniechęca. Co do kupowania oczami... To święta prawda, ale przyjrzyj się screenom niektórych gier tych producentów. To wcale nie wygląda źle. Dopiero, gdy obejrzy się gameplay można dostrzec ew. brzydotę, kiepską grafikę czy niedociągnięcia.

#28 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 23:04

ja jako zwykły śmiertelnik nie kupię tego szifta bo grafika odstrasza od razu ;) Jak coś to DEMO bo będzie za free (chyba)

#29 Messi13

Messi13
  • 64 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 23:51

A ja pykam narazie w Real Racing i mi sie niesamowicie podoba :)

---------- Wpis dodano o 00:51 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:48 ----------

A i będzie Multi ?

#30 loskamillos20

loskamillos20
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2011 - 09:44

Real Racing 2 bije na głowę wszystkie NFS i wyścigi od gameloftu. Naprawdę mogliby tą grafikę wreszcie poprawić.

#31 patrick1989

patrick1989
  • 495 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 11:30

Cena 2,99$. Poczekam na opinie ;)

#32 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 11:33

Ale oni ceny nie poprawią bo dal nich liczy się tylko wersja Konsolowa i PC to tam jest największy zysk ;) a na iOS to tylko tak , że by sobie dorobili.

#33 loskamillos20

loskamillos20
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2011 - 13:13

Ok więc na świeżo po graniu przez ładnych parę chwil mogę jedynie Odradzić kupno NFS-a. Jak dla mnie to samo co w NFS Shifcie 1. EA stosuje ciągle ten sam silnik ( która pamięta jeszcze czasy Undercover, grafika nie różni się od gier sprzed 2 lat) Właściwie poza nowymi trasami i samochodami ciężko znaleźć coś ciekawego. Natomiast wydaje mi się, że grafika nie jest dostosowana do iphone-a 4 i obraz nie jest zachwycający. Zdecydowanie lepiej kupić Real Racing 2 a jeśli koniecznie NFS-a to moim zdaniem najlepszy był Hot Pursuit.

#34 xperek

xperek
  • 250 postów
  • SkądLisów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 20:28

Bójcie się Boga ! Ludzie co wy chcecie od tej grafiki ?? Od razu widać ze nawet nie wlaczyliscie gry, bo w menu owszem grafika paskudna ale podczas wyścigu to poezja ! To pierwsza gra wyscigowa w która grałem ponad 10 godzin od czasu pierwszego włączenia, grywalnoscia przebija wszystko co dotychczas widziałem a muzyka jest tak wyrąbana ze zrobiłem sobie z niej soundtrack do iPoda. Płakać się chce ze szczęścia ze gra kosztuje tylko 3 dolary a wy farmazony posuwacie ze to shit. Nie ma żadnego porównania do hot pursuit. Real Racing 2 to świetna gra, ale zarówno grywalnie, graficznie jak i audiowizualnie lepszy jest shift2 ! Jedyny mały minus gry to extremalnie trudne misje z driftem, bez IAP się nie obejdzie, bo żeby odblokować ostatnie trasy w klasie S trzeba mieć wszystko na maximum gwiazdek. Pisze o wersji na iPhone/iPod bo na iPada jest inna wersja jak słyszałem, może tamta ma gorsza grafikę, ale takiej grafiki jaki ma ten shift2 na iPoda to nie ma żadna gra wyscigowa. To pierwsza gra EA z tak bardzo dobra grafika. Sorry za brak polskich znaków w niektórych słowach, pisze z iPoda Pozdrawiam Kamil a może na iPhone 4 w tej grze jest jakiś bug z ta grafika, bo splinter cell niby tez do Retiny miał być przystosowany a działał tylko na iPhone, na iPodzie paskudna pikseliza, może tu jest podobnie tylko ze w druga strone ?

#35 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 04 sierpnia 2011 - 20:33

@xperek, w takim razie, mówimy chyba o różnych grach...Popatrz na te budynki po bokach, na gameloftowe modele aut. Shift 2 graficznie lepszy od RR2? Pomyślałeś, zanim napisałeś?

#36 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 04 sierpnia 2011 - 20:37

Również nie polecam :( Ogromne rozczarowanie. RR2 bije te gre na głowe.

#37 xperek

xperek
  • 250 postów
  • SkądLisów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 20:37

Stojak1030 no przecież gram i widzę, grafika niesamowita, może na iPodzie naprawdę jest inaczej ? W menu jest naprawdę paskudna pikseloza, może to jakiś bug ? Podczas wyścigu poezja

#38 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 04 sierpnia 2011 - 20:39

A grałeś chociaż w RR2?

#39 xperek

xperek
  • 250 postów
  • SkądLisów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 20:48

Jeśli porównuje ze sobą 2 gry to chyba wiadomo ze obydwie dobrze znam :/
Czuje się jakbyście sobie robili jakieś jaja, poważnie tak się wam nie podoba ta grafika ? :-)
Ok, zaraz wrzuce screena, powiecie czy macie tak samo czy gorzej.
Tu macie obrazek : http://img814.images.../i/imagezxd.jpg

#40 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 21:13

Porażka ta gra, jedna wielka kicha. Odradzam

#41 xperek

xperek
  • 250 postów
  • SkądLisów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 21:20

Imageshack pogorszył jakość zdjęcia, jutro jak będę miał kompa to wrzuce

#42 loskamillos20

loskamillos20
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2011 - 21:26

Kolego xperek zapewniam Cię, że włączyłem grę. Ba, nawet gram w nią pół dnia. ;) Nie wiem jak jest u Ciebie bo u mnie na iPhonie 4 grafika jest beznadziejna.To znaczy tak zupełnie fatalna to nie jest ale z całą pewnością do Real Racing 2 to się nawet nie umywa a menu to już totalna porażka. Z całą pewnością ni podzielę Twojego zdania, że to najlepsza grafika w grze wyścigowej :eek: ?! Zresztą z opisu gry a app store też nie wynika, że obsługuje Retinę a zazwyczaj deweloperzy o tym piszą. Hmm...wydaje mi się, że nie wygląda to tak jak u Ciebie na screenie. Update: właśnie poczytałem komentarze z amerykańskiego app store. Kilka osób też narzeka na grafikę i twierdzi, że gra nie obsluguje Retina na iPhonie.

#43 xperek

xperek
  • 250 postów
  • SkądLisów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 21:38

Dlatego właśnie pisze ze coś jest nie tak, u mnie na iPodzie jest naprawdę świetna grafika :) Screeny z AppStore są autentyczne, nic nie doprawiane, taka właśnie mam grafikę na Touchu 4G Menu u mnie nie jest na retine, to widać na 100% ale rozgrywka cud miód :)

#44 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 sierpnia 2011 - 21:38

Imageshack pogorszył jakość zdjęcia, jutro jak będę miał kompa to wrzuce

Brałeś coś przed rozpoczęciem grania w nfs'a ? Jak możesz porównywać tą lipe do RR2....

#45 xperek

xperek
  • 250 postów
  • SkądLisów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 21:47

Poza grafika (która u mnie jest super) w grze można elegancko tuningowac samochody, równierz wizualnie. Świetne tryby gry, kariera zwykła i czasowa, ogromnie dużo samochodów a muzyka jak ze składanki ulubionych mp3 z komputera :)

#46 loskamillos20

loskamillos20
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2011 - 22:03

Ok poszperałem w necie i wśród komentarzy w app store. Teraz jestem już prawie pewien - Uwaga gra nie wspiera Retiny. :xNie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że w przypadku poważniejszych gier obsługa tej rozdzielczości jest już standardem. Zresztą mówiłem to od początku - widać to gołym okiem, że coś jest nie tak z rozdzielczością. (Wystarczy spojrzeć na dzisiaj wydanego cut the rope - obraz jest ostry jak brzytwa a w nfs lekko rozmyty) Pozostaje więc czekać na Update.

#47 xperek

xperek
  • 250 postów
  • SkądLisów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 08:03

Jeśli to prawda, to od razu uspokajam posiadaczy iToucha4 - Ta gra wspiera Retine na iPod Touch 4

#48 Korjan82

Korjan82
  • 327 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 08:21

Jeśli to prawda, to od razu uspokajam posiadaczy iToucha4 -
Ta gra wspiera Retine na iPod Touch 4

Ale wiesz to skąd ? Z własnej obserwacji ?

Jak dotąd nie spotkałem się z informacją aby gra wspierała retinę i jak ktoś napisał wcześniej zazwyczaj o tym informują. Jak masz jakiegoś linka z tą informacją to wrzuć.

#49 xperek

xperek
  • 250 postów
  • SkądLisów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 09:26

Nie jestem ślepy, grafika na moim iTouchu jest jak brzytwa, w grze nie ma prawie żadnych niedoskonałości, i naprawdę jest lepsza i ostrzejsza niż w innych grach tego typu na iOS

#50 Korjan82

Korjan82
  • 327 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 10:05

Nie jestem ślepy, grafika na moim iTouchu jest jak brzytwa, w grze nie ma prawie żadnych niedoskonałości, i naprawdę jest lepsza i ostrzejsza niż w innych grach tego typu na iOS

Nie chodzi o to czy jesteś ślepy, bo to, że gra wygląda według Ciebie lepiej od innych może być spowodowane optymalizacją kodu, a nie korzystaniem z niej retiny - a to są dwie różne rzeczy. Gra może przecież wyglądać fenomenalnie i lepiej od innych nawet jak nie korzysta z retiny. Mi oraz innym osobom chodziło o to czy gra wspiera retinę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych