Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 25 maja 2013 - 06:42
Napisano 25 maja 2013 - 08:00
@rybak-17: wielkie dzięki. A powiedz mi jeszcze: jak to jest z kompatybilnoscia retiny z programami i aplikacjami? Bo wyczytałem że Retinę obsługuje zaledwie garstka programów, cala reszta jest skalowana, co wygląda bardzo mizernie nawet na takim ekranie. Czy to prawda? Masz jakieś kłopoty z użytkowaniem jakichś aplikacji?
Napisano 25 maja 2013 - 08:05
Napisano 25 maja 2013 - 08:33
Możesz wstawić zdjęcie twojego Speck SeeThru?
Napisano 27 maja 2013 - 22:14
Napisano 28 maja 2013 - 06:45
Napisano 28 maja 2013 - 06:58
A ja od dluzszego czasu debatuje - jaki komputer kupic. Przez jakis czas bylem bliski stacjonarki, jednak mam ps3, pewnie kupie ps4 jak wyjdzie wiec raczej nic nie zastapi duzego telewizora do grania w gry. Od zawsze korzystam z laptopow 15 calowych, ale sa to klocki, ktore waza jakies 2,5 kg. Obecnie stukam z leciwego, 6 letniego Asusa z 1gb ramu, karta grafiki ze 128 mb - swego czasu 4000 zl, dosc solidny model. Jednak czas na zmiany.
Poczatkowo myslalem o iMacu, jednak w standardowej konfiguracji nie robi piorunujacego wrazenia. A jak sie dolozy ssd to juz naprawde jest problem z cena tego sprzetu. Jednak pol roku temu rozpoczalem aplikacje prawnicza, troszke wiecej podrozuje - przyda sie komputer mobilny.
DOszedlem wiec do wyboru - rMBP czy Air. Air doszedl niedawno do mojego pomyslu. Co potrzebuje w komputerze? Na pewno dysk 256 gb. Kolejna rzecza bedzie zrobienie pulpitu zdalnego - chce miec pulpit z pracy zawsze przy sobie. Duzo czytam, duzo pisze. Ciekaw jestem jak programy wygladaja na retinie. Przed komputerem czasami spedzam 1h dziennie w domu, czasem w sobote 8-9.
Do tego lubie zdjecia - robic, ogladac, edytowac. Trudnie sie tym amatorsko, lubie przy sobie miec mojego poczciwego canona 5d1. Dlatego myslalem o retinie13 cali w konfiguracji za 7299. Widze, ze w iSpocie daja nawet jakis dysk gratis - nie powiem, ale wolalbym office, ktory daja do Air. Mysle, ze do moich potrzeb lepszy bedzie rMBP, jednak jesli przekonacie mnie, ze warto cos kasy odlozyc i wziac Air to rozwaze taka opcje.
Napisano 28 maja 2013 - 07:49
Napisano 28 maja 2013 - 08:06
Napisano 28 maja 2013 - 08:10
No ja gotówka/karta kredytowaTylko, ze sprzety ze znizka 10% na nauczyciela nie sa na raty. A ja chce kupic raty bo gotowke musze ulokowac w cos innego.
Zastanawiam sie czy brac rMBP czy Air. Ale jak dorzuce dysk 256 i 8 gb ram do Aira to wcale roznica nie jest zbyt duza... w iSpot teraz dodaja dysk twardy i jakas znizke 300 zl mysle sie wywalczy
Napisano 28 maja 2013 - 17:28
Mam do was pytanie, otóż niedługo wybieram się na studia i chciałbym dowiedzieć się, czy ktoś z was studiował na politechnice w poznaniu i miał maca? Mianowicie to chcę wiedzieć czy różnego rodzaju programy z politechniki współpracują z systemem applowskim i zastanawiam się na 13 calowym air bądź pro albo pro z retina tylko nie wiem czy jest sens dopłacać za retine, jak myślicie który byłby lepszy?
Napisano 28 maja 2013 - 17:37
No ja gotówka/karta kredytowa
I jeszcze pytanie jeżeli bym brał wersje nie Retina i ekran 1680x1050 to jest szansa, że pogram w chociażby D3 czy BF3 (na Windows bootcamp) w miare przyzwoitych detalach?
Napisano 29 maja 2013 - 18:00
Napisano 30 maja 2013 - 09:37
Witajcie !
Wczoraj poszukałem, popytałem tutaj, no i poczekam do 10 czerwca - zobaczę co Apple zaproponuje, ale ! mam pytanie o sprawy związane ze sprowadzeniem Macbooka ze stanów: Pro Retina czy Air ? Bardziej odpowiada mi klawiatura Amerykańska. Czy może Air z Retiną (jeśli takowy zostałby zaprezentowany) ? chciałbym się zmieścić w 6000 zł. Czy warto brać AC ? Czy gwarancja ze Stanów obowiązuje w PL (wiem, jest dużo na te dwa tematy postów, ale są one tak wymieszane, że mam mętlik). Przepraszam za głupie pytania na forum, ale chcę się przesiąść z PC na MacBooka. Będę wdzięczny za odpowiedź
Napisano 30 maja 2013 - 18:58
Napisano 30 maja 2013 - 20:53
Dzięki za informacje! To teraz czekam na info o MBP z Hasswelem i zamawiamD3 pójdzie na full lub prawie na full na karcie 1GB, może nawet 512 mb, bo d3 przy tej rozdziałce nie zabiera aż tak dużo pamięci, a battlefield powinien pójść na średnich.
Napisano 30 maja 2013 - 21:22
Napisano 31 maja 2013 - 16:02
Rok temu na WWDC były pokazane odświeżone MacBooki i tym razem (wg różnych źródeł) będzie podobnie, także na to czeka. Tak jakbyś nie wiedział. ;P
- - - Połączono posty - - -
Sam na to czekam, bo mam po prostu dość Windowsa i chcę się przesiąść na komputer Apple. Najpierw zastanawiałem się między MacBookiem Pro, a MBAir, ale od niedawna myślę nad MBPr. Jestem ciekaw tej konferencji i co najważniejsze, czy ceny ulegną zmianom.
Napisano 02 czerwca 2013 - 18:34
Napisano 02 czerwca 2013 - 19:30
Rok temu na WWDC były pokazane odświeżone MacBooki i tym razem (wg różnych źródeł) będzie podobnie, także na to czeka. Tak jakbyś nie wiedział. ;P
- - - Połączono posty - - -
Sam na to czekam, bo mam po prostu dość Windowsa i chcę się przesiąść na komputer Apple. Najpierw zastanawiałem się między MacBookiem Pro, a MBAir, ale od niedawna myślę nad MBPr. Jestem ciekaw tej konferencji i co najważniejsze, czy ceny ulegną zmianom.
Napisano 02 czerwca 2013 - 20:14
A po z ta gwarancja z USA w Pl ?? Bo tez jestem ciekaw
Napisano 03 czerwca 2013 - 06:01
Napisano 03 czerwca 2013 - 06:24
Napisano 03 czerwca 2013 - 07:38
Napisano 03 czerwca 2013 - 07:39
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych