Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak nagrać film na macu ze zrzutem ekranu? Coś a'la FRAPS na Windows'a

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 laseczek29

laseczek29
  • 36 postów
  • SkądToruń

Napisano 23 lipca 2011 - 10:15

Witam,

mam pytanie - od lat używam na Windowsie czegoś takiego jak najlepszego program do zrzutu ekranu FRAPS (jako benchmark też służy).
Zrzuca poszczególne klatki jako .jpg i to co jest najbardziej interesujące - film AVI
Pytałem się już kiedyś o to ale nie zostałem dobrze zrozumiany, tzn podano mi rozwiązanie aby zrzucić ekran programem graficznym, później poprzycinać...z tymże ja pytałem o zrzut ekranu ale jako plik czy to avi czy mov (bez znaczenia).
Dzisiaj natknąłem się na film z prezentacji nowego maca air i właśnie kolega robi coś takiego czego szukam:
‪Macbook Air 2011: Purchasing & Thoughts‬‏ - YouTube

Chciałbym móc nagrywać pulpit OSa a tak muszę przełączać się na Win7 (no ale tu już samego pulpitu i softu maca nie nagram...)

pozdrawiam!

#2 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 23 lipca 2011 - 10:25

Odpal Quick Time Player a nastepnie z menu Plik wybierz Nowe nagranie z ekranu ;)

#3 laseczek29

laseczek29
  • 36 postów
  • SkądToruń

Napisano 23 lipca 2011 - 10:37

super dziękuję za szybką odpowiedź:) w niedzielę (jutro) wracam z nad morza do domu, odpalę mojego iMaca, wtedy potestuję:)))

#4 isyltrex

isyltrex
  • 15 postów

Napisano 01 marca 2016 - 13:02

Testował ktoś OBS lub Jing ?

http://macdownload.informer.com/obs/

Szukam również czegoś takiego.

MPro 2,8GHz;i7;16GB 1600MHz;Radeon 2GB;HDD SSD, El Capitan 10.11.2;Iphone5s

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 372 postów

Napisano 08 marca 2016 - 15:34

http://myapple.pl/fo...amu-przeczytaj/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych