Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Air 11 2011 czy MacBook Air 11 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Augi1981

Augi1981
  • 30 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 23 lipca 2011 - 09:58

Witam forumowiczów przymierzam się do kupna pierwszego Macbooka Air. Interesuje mnie rozmiar 11 calowy. Czy lepiej kupić najnowszy Model 2011, czy może jednak zakupić 11 z 2010 r ? Za nowym modelem przemawia szybszy procesor, złącze TB w moim przypadku nie będzie wykorzystywane. Za starym przemawia to że po pojawieniu się nowej generacji jego ceny zapewne spadną. Jakis czas temu pracowałem na Macu Mini z początku 2009r, a obecnie jeśli chodzi o sprzęt Apple to posiadam Ipada 2. Sprzęt będzie wykorzystywany do codziennego użytku bez zastosowań profesjonalnych. Generalnie brakuje mi OSX do codziennej pracy, Windows to jednak nie to samo. Z góry dziękuje za porady, sugestie itp. Pozdrawiam Augi1981

#2 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 10:46

Za nowym przemawia dużo więcej aspektów - to jest dużo szybszy procesor, lepsza karta graficzna, podświetlana klawiatura, złącze Thunderbolt, nie mów, że nie będziesz wykorzystywał bo jeszcze nic pod nie nie ma. Ale możliwości ma przeogromne (popatrz na Apple Thunderbolt Display). Do tego, w przeciwieństwie do modelu 2010 możesz wsadzić do 11" najmocniejszy dostępny proces i 256GB dysku, wtedy się robi z tego naprawdę szybka maszynka: 1,8GHz i7, 4GB ramu.

Tu są benchmarki nowych MBA - przedostatni słupek to 11" z podstawowym procesorem.
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych