Finder - wytnij i wklej
Posted 27 July 2011 - 09:48
Posted 27 July 2011 - 10:01

Posted 27 July 2011 - 10:02
Posted 27 July 2011 - 10:05
Posted 27 July 2011 - 10:08

Posted 27 July 2011 - 10:08
Posted 27 July 2011 - 14:05

Posted 30 July 2011 - 07:44

Jest taki fajny komentarz na applefobia:
"Gdyby Jobs kazał robić macbooki z ekranami do góry nogami, to też paru by się porzygało, ale już za tydzień dziwiliby sie jak można było do tej pory oglądać tekst czy zdjęcia inaczej ;)"
Posted 24 January 2012 - 11:50
Posted 15 April 2012 - 22:45
Wytnij wklej działa aczkolwiek jest ukryte. Zaznaczasz pliki robisz command C prze bodziec do docelowego katalogu i command + option + v
---------- Wpis dodano o 08:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:38 ----------
Miało być przechodzisz do docelowego katalogu ale iPad wiedział lepiej
Zaznaczam myszką plik, robie Command C, następnie w folderze robię Option+Command+V ? Bo tak mi nie działa...
Zanim ( z racji przedawnienia ) temat zostanie zamknięty, bardzo proszę tylko o potwierdzenie czy w mym przypadku posiadając "Snow Leopard" powinna również działać opcja : Wytnij - wklej ?
Próbowałem obydwu przekładów ale jakoś mi się ani nie wycina ani też nie wkleja ..... ( a bardzo opcji tych potrzebuje.
Dziękuje.
Posted 15 April 2012 - 22:55
Na Snow Leo musisz szukać jakichś zewnętrznych programów/usług/etc do tego, pewnie znajdziesz.
Posted 16 April 2012 - 06:01
Dziękuje Macieks72. Ja poczekam już do lipca i zakupie Mountain Lion. Mam nadzieje że ten bedzie jeszcze lepszy pod tym względem.bielin - Na Snow Leo nie, w Lionie dodali alt+cmd+v jako przeniesienie pliku wcześniej skopiowanego przez cmd+c, nie jest do żadne wytnij-wklej, ale działa podobnie.
Na Snow Leo musisz szukać jakichś zewnętrznych programów/usług/etc do tego, pewnie znajdziesz.
P.S.
Wciąż prześladuje mnie myśl dlaczego w Mac OS X, brak jest opcji wytnij-wklej :?:
Obiło mi sie o uszy że Apple chciało by ale praw nie ma ku temu. :!:
Posted 16 April 2012 - 06:45
No w zasadzie jest, kopiuj-przenieś.Wciąż prześladuje mnie myśl dlaczego w Mac OS X, brak jest opcji wytnij-wklej
Posted 21 April 2012 - 11:36
Polecam Total Finder. 'Wytnij' to tylko jeden z licznych dodatków ułatwiających pracę na OS X
Na stronie poniższej wyczytałem że;
http://myapple.pl/co...myapple_pl.html
Funkcje wytnij-wklej, pokaż pliki systemowe i katalogi na górze
Wielu użytkowników MacOS narzeka na brak dostępu do funkcji wytnij-wklej z poziomu Findera. Na szczęście rozszerzenie Total Finder może to zmienić. Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na interesujący nas plik pojawi nam się lista z pozycjami "kopiuj" i "wytnij". Oczywiście po użyciu jednej z tych opcji możemy w dowolnym miejscu wkleić wybrany wcześniej element.
Chciałem zapytać się jak sprawić by to rozszerzenie Total Finder Total Finder poczęło funkcjonować w mym Mac osx MacBook Pro. "Snow Leopard" ? No i czy doprawdy działać będzie wtedy w nim opcja wytnij - wklej;
Jeśli ściąga się to jak jakiś program, to prosiłbym dokładny link do tego. Dziękuję.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users