Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Finder - wytnij i wklej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#26 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 09:48

Hehe, faktycznie działa. W Snow Leo też to było, to cmd+alt+v? @feuerfest - mi kiedyś też było by szkoda, ale już od dość dawna spowolniłem i robię z wielkim spokojem, nauczyłem się tak, a właściwie nauczyli mnie współpracownicy na pewnym kontrakcie zagranicznym. Projektów które są "na wczoraj" nie biorę, a właściwie to dawno takich nie widziałem nawet. Za pieniądzem nie gonię, szkoda zdrowia.

#27 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 27 lipca 2011 - 10:01

No ale jak można pracę wykonać w 7 godzin zamiast 8 i mieć godzinę do przodu tylko dlatego, że środowisko w którym pracujesz spełnia twoje wymagania ;) Ja też się nie zapracowuję na śmierć, 9-17 robię, z czego kod produkuję 5, góra 7, reszta to papierkowa robota, jakies techniczne blogi i gadanie z obecnymi/potencjalnymi klientami :)

#28 zirk

zirk
  • 598 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 10:02

Podłączam się pod pytanie - było w SL? Jeśli tak to by znaczyło, że całe to narzekanie na forach na brak wytnij/wklej to tylko efekt niewiedzy i windowsowych przyzwyczajeń.

#29 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 27 lipca 2011 - 10:05

Nie było, w Lionie chyba nadal nie ma - nie chce mi sie sprawdzac, mam zainstalowany TotalFinder jeszcze od czasów jak był w darmowej becie, dzięki niemu mam panele, taby i wytnij/wklej

#30 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 10:08

No niby masz rację, godzinkę wcześniej mógłbym się rozwalić na kanapie ;) Kurde fajne to alt+cmd+v, przyda się.

#31 zirk

zirk
  • 598 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 10:08

Działa. Sprawdzałem.

#32 bastek1604

bastek1604
  • 46 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 14:05

w końcu jest! :)

#33 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 07:44

Już nagle przyda się, przyjemne, cudne wspaniałe. A jeszcze przed kilkunastoma minutami zanim wiedzieliście że to macie pisaliście że jest to zbędne i niepotrzebne :)

Jest taki fajny komentarz na applefobia:
"Gdyby Jobs kazał robić macbooki z ekranami do góry nogami, to też paru by się porzygało, ale już za tydzień dziwiliby sie jak można było do tej pory oglądać tekst czy zdjęcia inaczej ;)"

#34 kumbhaka

kumbhaka
  • 24 postów

Napisano 24 stycznia 2012 - 11:50

Zaznaczam myszką plik, robie Command C, następnie w folderze robię Option+Command+V ? Bo tak mi nie działa...

#35 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 22:45

Wytnij wklej działa aczkolwiek jest ukryte. Zaznaczasz pliki robisz command C prze bodziec do docelowego katalogu i command + option + v

---------- Wpis dodano o 08:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:38 ----------

Miało być przechodzisz do docelowego katalogu ale iPad wiedział lepiej ;)

Zaznaczam myszką plik, robie Command C, następnie w folderze robię Option+Command+V ? Bo tak mi nie działa...

Zanim ( z racji przedawnienia ) temat zostanie zamknięty, bardzo proszę tylko o potwierdzenie czy w mym przypadku posiadając "Snow Leopard" powinna również działać opcja : Wytnij - wklej ?
Próbowałem obydwu przekładów ale jakoś mi się ani nie wycina ani też nie wkleja ..... ( a bardzo opcji tych potrzebuje.

Dziękuje.

#36 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 22:55

bielin - Na Snow Leo nie, w Lionie dodali alt+cmd+v jako przeniesienie pliku wcześniej skopiowanego przez cmd+c, nie jest do żadne wytnij-wklej, ale działa podobnie.

Na Snow Leo musisz szukać jakichś zewnętrznych programów/usług/etc do tego, pewnie znajdziesz.

#37 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 06:01

bielin - Na Snow Leo nie, w Lionie dodali alt+cmd+v jako przeniesienie pliku wcześniej skopiowanego przez cmd+c, nie jest do żadne wytnij-wklej, ale działa podobnie.

Na Snow Leo musisz szukać jakichś zewnętrznych programów/usług/etc do tego, pewnie znajdziesz.

Dziękuje Macieks72. Ja poczekam już do lipca i zakupie Mountain Lion. Mam nadzieje że ten bedzie jeszcze lepszy pod tym względem.

P.S.

Wciąż prześladuje mnie myśl dlaczego w Mac OS X, brak jest opcji wytnij-wklej :?:

Obiło mi sie o uszy że Apple chciało by ale praw nie ma ku temu. :!:

#38 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 kwietnia 2012 - 06:45

Możliwe, że będziesz musiał najpierw kupić Liona.

Wciąż prześladuje mnie myśl dlaczego w Mac OS X, brak jest opcji wytnij-wklej

No w zasadzie jest, kopiuj-przenieś.

#39 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 11:36

Polecam Total Finder. 'Wytnij' to tylko jeden z licznych dodatków ułatwiających pracę na OS X

Na stronie poniższej wyczytałem że;
http://myapple.pl/co...myapple_pl.html

Funkcje wytnij-wklej, pokaż pliki systemowe i katalogi na górze
Wielu użytkowników MacOS narzeka na brak dostępu do funkcji wytnij-wklej z poziomu Findera. Na szczęście rozszerzenie Total Finder może to zmienić. Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na interesujący nas plik pojawi nam się lista z pozycjami "kopiuj" i "wytnij". Oczywiście po użyciu jednej z tych opcji możemy w dowolnym miejscu wkleić wybrany wcześniej element.

Chciałem zapytać się jak sprawić by to rozszerzenie Total Finder Total Finder poczęło funkcjonować w mym Mac osx MacBook Pro. "Snow Leopard" ? No i czy doprawdy działać będzie wtedy w nim opcja wytnij - wklej;
Jeśli ściąga się to jak jakiś program, to prosiłbym dokładny link do tego. Dziękuję.

#40 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 17:58

OMG

Let me Google that for you.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych