Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Praca dla nieletnich

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
142 odpowiedzi w tym temacie

#51 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 maja 2008 - 23:18

będziesz miał problem ze znalezieniem legalnej pracy w UK jeśli nie masz 18 skończonej. Na pewno o zarejestrowaniu w agencjach pracy możesz zapomnieć.

#52 LB1989

LB1989
  • 244 postów
  • SkądSzczecin/Stargard

Napisano 29 maja 2008 - 16:55

W ramach zdobywania pieniędzy na: iPhone'a, xBoxa360 i GTAIV rzucam hasło: "A może frytki do tego?" ;)

#53 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maja 2008 - 17:10

"A może frytki do tego?" ;)

Tak, proszę!

Dziś byłem w McDonaldzie i pytałem- przyjmują od 16 roku życia, 10zł/h, wypełniasz ulotkę, mają zadzwonić... zobaczymy. ;)

#54 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 29 maja 2008 - 17:13

witam. mam pytanie. Chcę wyjechac do pracy ( najlepiej anglia , holandia) Nie mam ukonczonych 18 lat. Dopiero 31.08. Chce wyjechać na przełomie czerwca/lipca. I chciałbym zostać tam dosyć długo nie tylko na okres wakacji. Proszę o pomoc w znalezieniu pracy oraz o kontakt osób chętnych do wyjazdu.

Zapomnij, że dostanieś legalnie prace nie mając 18 lat.

#55 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 29 maja 2008 - 20:19

Hm, z tego co słyszałem niektóre agencje w UK przyjmują osoby poniżej 18 ale za niższą stawkę od godziny.

#56 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 29 maja 2008 - 20:50

Ło żesz, już żeś pan wrócił czy z tamtego wsiowa piszesz? :E

---- Dodano 29-05-2008 o godzinie 20:52 ----

Tak, proszę!

Dziś byłem w McDonaldzie i pytałem- przyjmują od 16 roku życia, 10zł/h, wypełniasz ulotkę, mają zadzwonić... zobaczymy. ;)

O, może sam spróbuję ;)

#57 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 29 maja 2008 - 21:19

Wybieram się na sierpień. ;)

#58 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 maja 2008 - 00:45

Hm, z tego co słyszałem niektóre agencje w UK przyjmują osoby poniżej 18 ale za niższą stawkę od godziny.

tam gdzie ja byłem (Peterborough) wogóle nie chcieli słyszeć o zatrudnieniu niepełnoletniego. Przede wszystkim taka osoba nie może pracować więcej niż jakaś tam mała ilość godzin tygodniowo etc etc. za dużo zachodu biorąc pod uwagę*ilość ludzi do pracy szczególnie w okresie wakacyjnym gdzie na prawdę o pracę cieżko. My szukaliśmy koło 2 tygodni i po 3 miesiącach pobytu wyszedłem na niewielki plus. Jak jechać na wyspy to albo sporo przed wakacjami albo po wakacjach jak już nie ma studentów, wtedy o wiele łatwiej o pracę.

#59 kakadu

kakadu
  • 117 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 maja 2008 - 21:33

W zeszłym roku pracowałem w reklamie. To znaczy rozdawałem ulotki. Zarobiłem dosyć dużo - starczyło na nowy telefon, drukarkę, głośniki parę fajnych rzeczy. Po za tym doznania są niewiarygodne, można trochę angielski podszkolić na obcokrajowcach zwiedzających naszą piękną, gdańską starówkę :) W tym roku, mimo niewątpliwych uroków pracy w ten sposób, chciałbym znaleźć coś lepszego. Najlepiej coś co ma związek z komputerami/elektroniką. Najlepiej w iSpocie w Galerii Bałtyckiej, ale to raczej niemożliwe :) Szczególnie jak się ma 17 lat.

#60 siwy2411

siwy2411
  • 1 postów

Napisano 31 maja 2008 - 12:36

Witam! 16 lat skończone, 17 w listopadzie, czy znacie jakieś miejsce w Poznaniu gdzie można by podłapać pracę na miesiąc? Najchętniej jakieś ulotki, może metro? Mac jak dla mnie odpada (nie trawię panującego tam zapachu "zdrowego żarcia")... Pozdrawiam

#61 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 maja 2008 - 14:29

polecam wziąć gazetę z ogłoszeniami i dzwonić.

#62 aleksandra777

aleksandra777
  • 1 postów
  • SkądChorzów

Napisano 02 czerwca 2008 - 21:14

Praca ma kochana... Kochani jestem nieletnia szukam pracy a tutaj pustjki bo kto ci teraz zatrudni kogoś kto nie ma co najmniej szesnastu lat...tutaj zaczynają sie schodyu bo dla nie których praca to jesdyna szansa by później wyjechac na wakacje...I gdzie szukac pomocy????:confused:

#63 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 02 czerwca 2008 - 22:26

Kochani jestem nieletnia szukam pracy a tutaj pustjki bo kto ci teraz zatrudni kogoś kto nie ma co najmniej szesnastu lat...tutaj zaczynają sie schodyu bo dla nie których praca to jesdyna szansa by później wyjechac na wakacje...I gdzie szukac pomocy????:confused:

Truskawki, borówki, jabłka tyle owoców..........

#64 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 czerwca 2008 - 00:01

Kochani jestem nieletnia szukam pracy a tutaj pustjki bo kto ci teraz zatrudni kogoś kto nie ma co najmniej szesnastu lat...tutaj zaczynają sie schodyu bo dla nie których praca to jesdyna szansa by później wyjechac na wakacje...I gdzie szukac pomocy????:confused:

ulotki...

#65 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 czerwca 2008 - 05:46

jeżeli mowa o czyms amibitniejszym, to gra na giełdzie, mój kolega (15 lat) gra na rodzica, i całkiem nieźle mu idzie, ja jakoś nie potrzebuję ;] a jeśli twoi rodzice mają firmę to u nich po prostu ;) tak jak ja

#66 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 czerwca 2008 - 09:35

żeby grać na giełdzie to się trzeba na tym chociaż trochę znać no i mieć jakieś tam środki. Bo inwestując 100 czy 200 zł to za dużo się nie zarobi.

#67 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 czerwca 2008 - 16:33

żeby grać na giełdzie to się trzeba na tym chociaż trochę znać no i mieć jakieś tam środki. Bo inwestując 100 czy 200 zł to za dużo się nie zarobi.

to prawda, ale dysponując 2000zł można coś zdziałać

#68 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2008 - 15:17

Yoo. Zatrudniłem się w McDonaldzie, jako nieletni i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z pracy. Mam 11zł/h i z tego płacą mi jeszcze ZUS. Może to niezbyt wiele, ale nieletni nie może liczyć na wiele więcej, w tym kraju. Jako nieletni mam specjalne względy, tj. nie mogę robić bardzo męczących, ryzykownych rzeczy jak smażenie frytek, hamburgerów i noszenie ciężarów ponad 5kg. Nie mogę pracować też na kuchni. Stoję sobie przy kasie i przyjmuję zamówienia, potem je składam. Dziś siedziałem na McDrivie. Ostatnio też podlewałem kwiatki. :) Fajna praca- nie nudzę się w wakacje, cały czas spędzam z fajnymi ludźmi no i jeszcze mi za to płacą. Piszę to w kontekście przyszłości, bo wiem, że w chwili obecnej miejsc już nie ma- przynajmniej na terenie Warszawy. Ja pracuję w Legionowie.

#69 dfarad

dfarad
  • 98 postów

Napisano 15 lipca 2008 - 15:45

A dla 13 latka? Cholera, ulotki,gdziekolwiek,a nigdzie nie znalazłem.

#70 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2008 - 17:00

A 13latek niech się cieszy dzieciństwem, póki może. :)

#71 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 15 lipca 2008 - 20:04

Kurcze, fajnie. A nie robisz się czasami głodny? Mi zostało z dzieciństwa coś takiego, że jak wchodzę do McDonalda, to od razu jeśc mi się chce :P Taka mocna kotwica...

#72 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 15 lipca 2008 - 20:10

Miałem to samo do jakiegoś czasu, teraz chyba mi się McDonald's znudził. Za to KFC mi bardzo smakuje :) Ja akurat dorwałem małą pracę. Zatrudniłem się jako pomocnik ogrodnika. Zarobiłem trochę, troche schudłem... Same plusy :)

#73 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2008 - 20:14

Ja jestem cały czas głodny, ale przyzwyczaiłem się do tego i nauczyłem ignorować. :) A w ogrodnika też się czasami bawię- przy McDonaldzie jest spory teren zielony i ktoś to musi podlać, przepielić i zagrabić. Nikt nie pogania i fajna to robota. :)

#74 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 15 lipca 2008 - 20:44

Miałem to samo do jakiegoś czasu, teraz chyba mi się McDonald's znudził. Za to KFC mi bardzo smakuje :)

Ja akurat dorwałem małą pracę. Zatrudniłem się jako pomocnik ogrodnika. Zarobiłem trochę, troche schudłem... Same plusy :)

U mnie schudnięcie nie byłoby mile widziane. Mam 10 kg niedowagi :/ Albo 20, nie wiem jak to się liczy.

Ja dorabiam na sprzedaży zdjęć w galeriach miejskich. Mam zamiar też zacząć współpracować z jakimś stockiem, już nawet założyłem konto na istockphoto, ale wiadomo, to fotografia komercyjna, ja wolę bardziej artystyczną. Na shutterstocku mnie nie przyjęli, chociaż test miałem na 100%. Podobno za dużo mają już użyszkodników. :)

#75 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 15 lipca 2008 - 20:54

Ło ja, a ja się borykam ze sadełkiem od 3 klasy podstawówki, kiedy to wybudowali sklepik z chipsami ;P Obecnie coś tam sie ruszyło i jakimś cudem zrzuciłem 6 kilo, ale to juz temat na pogaduszkę przez gadu :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych