Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Praca dla nieletnich

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
142 odpowiedzi w tym temacie

#26 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 19 lutego 2008 - 14:13

oj w wieku 15 lat zagranica mozesz miec spore problemy nawet bradzo spore :P

#27 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 19 lutego 2008 - 14:38

O ile dobrze wiem, to w Holandii można zatrudnić już 15 latka. A płaca minimalna to 800 Euro.

#28 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 19 lutego 2008 - 14:43

tyle ze tu chodzi o to ze taki 15-sto latek to bez opieki rodzicow czy tez opiekuna nie moze jechac za granice czy cos

#29 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 lutego 2008 - 23:29

w McDonald's Ciebie przyjmą od 16 lat :) tylko, że nie jest to najbardziej szałowa praca

#30 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2008 - 00:31

ale praca w McDonalds ma swoje wydatne plusy- całkiem niezła płaca, która wynosi 10zł/h; brak wymaganych kwalifikacji; no i cały czas jesteś najedzony. ;]

#31 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 00:37

Tak, przy tym siedziec caly dzien w makowym smrodzie wciskajac gowno ludziom ;P

#32 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2008 - 01:50

w końcu za to płacą. :) A ludzie sami chcą... i nawet za to płacą. ;]

#33 jajcys

jajcys
  • 350 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 15:11

Jeśli masz zadatki elektroniczne / GSM zapraszam do CRC...na wakacje płacą przyzwoicie

#34 Altair

Altair
  • 87 postów
  • SkądRydzyna k. Leszna

Napisano 21 lutego 2008 - 17:31

Ja się zastanawiam co robić na wakację. Z chęciąbym popracował ale nie mam najmniejszego pojęcia gdzie sie pytać. Myślałem o McDonaldzie (dość nieciekawa opcja), jakiś pizzeriach albo sklepach komputerowych lub kawiarence jakieś. Jak uda się zdobyć apartat przed wakacjami to może jakaś lokalna gazeta? Proszę o jakąś podpowiedź (może jest ktoś z Leszna kto szuka ludzi na wakacje?)

#35 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 lutego 2008 - 17:35

jak masz kartę motorowerową to ew możesz próbować jako dostawca w telepizzy

#36 Altair

Altair
  • 87 postów
  • SkądRydzyna k. Leszna

Napisano 21 lutego 2008 - 17:42

Karty nie mam ale mam w planach wyrobienie sobie jeszcze przed wakacjami Jest ten problem że sie przeprowadziłem i nie znam tu jeszcze ludzi po sklepach...;/

#37 Martinn

Martinn
  • 15 postów
  • SkądIreland

Napisano 21 lutego 2008 - 18:56

Najlepiej radze ci znalesc coś w jakimś wielkim sklepie typu tesco ;] on tam cie na 100% przyjmą ale oczywiście za granicą polski... Wynagrodzenie jakie możesz dostać to cos około 7 euro za godzinę a jeśli masz fart to nawet 8 euro ;]

#38 Altair

Altair
  • 87 postów
  • SkądRydzyna k. Leszna

Napisano 21 lutego 2008 - 19:00

Ech może być tak, że niewiadomo jak będzie ze zgodą rodziców na wyjazd. Zresztą praca za granicą wiąże się z kosztami (mieszkanie, jedzenie itp) na które mnie raczej nie będzie stać.

#39 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 21 lutego 2008 - 20:05

Zacznij od pomysłu i rozkręcaj swoje - po cholerę robić na kasie jak można na niej siedzieć? :) Rozejrzyj się, pieniądze leżą na ziemi - czasem nawet warto trochę podreperować średnią na koniec roku i załapać się na parę stówek stypendium niż męczyć się w wakacje gdzieś w Tesco od 8 do 16 i jeszcze podatek od tego płacić... ;)

#40 Altair

Altair
  • 87 postów
  • SkądRydzyna k. Leszna

Napisano 21 lutego 2008 - 20:16

Pewnie że chciałbym coś rozkręcić ale żeby zacząć jest potrzebna kasa, Myślałem nad obsługą imprez jeżeli chodzi o fotografię ale trzeba zdobyć kasę na sprzęt i oprogramowanie. A to jest dość ładna sumka prawda?? :) Jeżeli chodzi o stypendia to u mnie w szkole stypendium wynosi 100zł a przez miesiąc nawet na zmywaku moge z 600-800zł zarobić

#41 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 21 lutego 2008 - 20:28

I tak masz dobrze, że Tobie przyznają. U mnie można dostac tylko wtedy, kiedy dochód domu per capita wynosi mniej niż 350 złotych. Fajnie, nie? Ja miałem średnią 5,2 i guzik za to dostałem...

#42 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 21 lutego 2008 - 20:51

Ja już "letni" jestem, niemniej też mnie interesuje temat, bo mam zamiar te wakacje spędzić gdzieś, gdzie dostanę nieco więcej cashu niż w okolicy... No i oczywiście zagranica to wyzwanie, przygoda i doszlifowywanie angielskiego :D

#43 Altair

Altair
  • 87 postów
  • SkądRydzyna k. Leszna

Napisano 21 lutego 2008 - 20:54

To ja tak miałem w podstawówce. Rok po moim odejściu zaczęli przyznawać stypendia (na koniec podstawówki 5.4)

#44 jajcys

jajcys
  • 350 postów

Napisano 22 lutego 2008 - 13:19

Ja już "letni" jestem, niemniej też mnie interesuje temat, bo mam zamiar te wakacje spędzić gdzieś, gdzie dostanę nieco więcej cashu niż w okolicy... No i oczywiście zagranica to wyzwanie, przygoda i doszlifowywanie angielskiego :D

travel & work usa - nie wiem jakie stawki, ale za to spedzasz pare milych weekendow w NYC :)

#45 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 lutego 2008 - 14:59

travel & work usa - nie wiem jakie stawki, ale za to spedzasz pare milych weekendow w NYC :)

przy obecnym kursie dolara w celach tylko zarobkowych się nie opłaca. Ale za to co zobaczysz to Twoje :) No i można sobie coś z apple przyweźć po taniości :)

#46 Altair

Altair
  • 87 postów
  • SkądRydzyna k. Leszna

Napisano 22 lutego 2008 - 22:17

Work & Travel jest wg mnie świetnym rozwiązaniem na wakacje bo troche pracujesz i za to co zarobisz zwiedzasz Stany. Dla mnie BOMBA no ale na to jeszcze muszę poczekać:/

#47 Karooolciaaa

Karooolciaaa
  • 1 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 lutego 2008 - 01:14

HYm...Jesli mowa o pracy na temt ulotek , to doby pomysł...Ja dopiero teraz kończe 14 lat a juz mam dobre z tego doswiadczenie...
Znam wiele osób ktore biora ulotki i je wyrzucaja ;/...Lecz zawsze trzeba myslec pozytywnie ...Jesli sie starasz i jesteś odpowiedzialny/na...to mozna niezła kase zarobic...ja na ulotkach pracuje od 10.07r. i mam zaufanie u szefa ktory zostawił mi klucze od sklepu i sama przez dwa dni sie zajmowałam wszystkim ...To już cos...Jesli Ktoś pochodzi z Łodxi to Napeno zna uliece piotrkowską:)...Tam w wielu sklepach przyjma chętnie osoby nieletnie do pracy , tylko trzeba byc cierpliwym i sie wszędzie pytac w każdym sklepie...POlecam.....
A co do metra to na serio przymuja niepełnoletnich...? Bo z tego co słyszałam to metro jest rozdawane od rana i przez studentów...?

---- Dodano 27-02-2008 o godzinie 01:18 ----
JA tez sobie takie pytania zadawałam jak ty ;/Alee juz nie ma z tym problemu najlepiej kierowac sie na ulotki:)

#48 .WST

.WST
  • 82 postów
  • SkądSopot

Napisano 27 lutego 2008 - 06:14

Znam wiele osób ktore biora ulotki i je wyrzucaja

Polska młodzież :|.
Ja jak coś robię za pieniądze, to staram się zrobić to jak najlepiej, a po ciężkiej pracy cieszyć się ciężko zarobionymi pieniędzmi.

#49 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maja 2008 - 17:26

Wakacje się zbliżają, temat staje się więc na nowo aktualny... odgrzewam, więc. Mam 17 lat, mieszkam w Warszawie. Ma ktoś może jakąś ciekawą ofertę pracy dla biednego licealisty? :) ew. proszę o PW

#50 mylord

mylord
  • 1 postów

Napisano 28 maja 2008 - 18:21

witam. mam pytanie. Chcę wyjechac do pracy ( najlepiej anglia , holandia) Nie mam ukonczonych 18 lat. Dopiero 31.08. Chce wyjechać na przełomie czerwca/lipca. I chciałbym zostać tam dosyć długo nie tylko na okres wakacji. Proszę o pomoc w znalezieniu pracy oraz o kontakt osób chętnych do wyjazdu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych