Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wybór psa

• Please log in to reply
80 replies to this topic

#76 altcomputing

altcomputing
  • 1098 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 07 May 2007 - 09:35

Nie wczytywalem sie w odpowiedzi przedmowcow, dodam jedynie od siebie: Od niemal 2 lat mam w domu pieska, niemalego. Mieszaniec boksera z dobermanem Wyglada dosc groznie - na tyle ze obcy ludzie boja sie zblizyc. Jednoczesnie pies jest bardzo lagodny, jeszcze sie nie zdazylo zeby komukolwiek krzywde zrobil (no, chyba ze z radosci na kogos wskoczyl i oblizal). To pies ktory kocha wszystko i wszystkich, uwielbia pieszczoty i bieganie, spacery. Bardzo pojętny, nauczenie sie (proszenia o) wychodzenia za potrzeba zajelo mu 3 dni. Po podworku chodza u mnie kury i kroliki - co prawda odgrodzone ale czesto sie zdarza ze jakas zaraza sie przedostanie. Pies jej nie ruszy - raz oberwal za to i mu przeszlo. Nigdy nie zezarl mi zadnego kapcia ani innego kwiatka czy nogi od stolu - za lebka dostawal regularnie "kosci" ze zmielonych jelit (takie twarde) wiec nie w glowie mu to bylo, jedna taka spora kosc to dla niego dwa dni gryzienia ;) Mimo iz bokser - nie slini sie tak mocno - pyszczek ma taki bardziej dobermanowaty. Spi w domu, za dnia biega po podworku. Dla dzieciakow 7-9 lat w sam raz, zabiegaja sie nawzajem do upadlego :D Jedyne czego nie lubi to zimno - ma krotka siersc i wyraznie marznie na mrozie. Co do ganiania kotow, jako ze u mnie w domu nikt siersciuchow ;) nie lubi, pies zostal nauczony zabawy w ganianego z kotami :D kazdy kot ktory pojawi sie u mnie na podworku ucieka z predkoscia swiatla goniony przez 35-cio kilogramowego psa ;), nigdy nie zdarzylo sie zeby pies im cokolwiek zrobil, on je sobie po prostu gania... Z reszta dziadkowie moi (mieszkaja w tym samym budynku) maja jednego takiego spaslaka - od malego sie razem wychowuja, raz bylo nawet tak ze jak wszedlem do korytarza to kot spal na grzbiecie psa (!), zrobilem im zdjecie, jak znajde to podrzuce - widok niesamowity. Ogolnie piesek wspanialy, zrobie mu fotke i wieczorem umieszcze jak nie zapomne.

#77 Toszak

Toszak
  • 899 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 May 2007 - 15:12

A co myślicie o Collie ?? Moja dziewczyna strasznie chce jamnika, bo twierdzi, że małe, mało je, nie chodzi taka duża krowa po domu, bezproblemowy i ładny... Ja już się zdecydowałem że nie chce jamnika, ale brałem go na uwage tylko z powodu dziewczyny... Zupełnie mi się te psy nie podobają, ale nie wiem jak ją sensownie odwieść od pomysłu jamnika...

#78 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 07 May 2007 - 21:02

Collie sa zajefajne :D Mialem jednego ale ta dluga siersc jak sie lenil mnie o zawal chciala przyprawic. Yorkee sie da ogolic na lyso i jest spoko :D (Zreszta kiedys puszczalem na forum zdjecia mojego Akiego przed i po goleniu :D

#79 Toszak

Toszak
  • 899 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 May 2007 - 21:20

hehe... z tym yorkiem to pamiętam... co za okrucieństwo :)... ale nie za bardzo lubie tą rase ;)

#80 borcenty

borcenty
  • 141 posts
  • SkądKatowice / Krakow

Posted 07 May 2007 - 21:55

nie czytalem wszystkich postow ale pewnie juz bylo - doberman.. i zadna inna rasa :)

to bullshit ze te psy sa agresywne. Moj, i dobermany moich znajomych to najwieksze pluszaki jakie mozna sobie wyobrazic.. zreszta - sami zobaczcie:

http://flickr.com/ph...57594427043890/

pozdro :)

#81 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 08 May 2007 - 01:45

Zgadzam sie dobermany nie sa zle, ale maja ten dangerous look ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users