Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 i PRZEOGROMNY rachunek - DOWÓD PRAWDZIWOŚCI

• Zamknięty Temat jest zamknięty
75 odpowiedzi w tym temacie

#26 elprezesso

elprezesso
  • 439 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2011 - 06:41

Współczuje, ale tak jak napisało wiele osób, pisz do nich i odwołuj się, limity mają i powinny działać, znajomej orange zablokował telefon, jak tylko rachunek przekroczył 240 zł, właśnie za transfer danych, tłumacząc się właśnie postanowieniami PE, więc nie ważne, czy era czy te-mobile, limit powinien być ustawiony i już, ponadto nie musisz pisać do ery, bo to t-mobile wystawił rachunek.

#27 2LM

2LM
  • 154 postów
  • SkądWroclaw, PL

Napisano 28 czerwca 2011 - 07:14

Moja faktura z T-mobile ma całkiem inny wygląd, ma termin płatności 14 dni, a nie 40 dni. I co to T-mobile Club (wartość punktów 0)? Może ktoś zwyczajnie sobie żart zrobił z Ciebie? Do tego moja faktura ma polską czcionkę w całym dokumencie. P.S. Poza tym numer konta też inny niż standard PTC ...

#28 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2011 - 07:21

To jest fejk. Pracowałem w erze/tmobile i po pierwsze każdy klient ma na kwotę 250 zł blokadę internetu na roamingu, chyba że zmieniłeś, ale w takim razie nic nie wygrasz - po drugie i najważniejsze - TO NIE JEST FAKTURA Z POLSKIEGO T-MOBILE. Wychodzi na to, że kolejna marna prowokacja.

#29 odrobaczony

odrobaczony
  • 85 postów
  • SkądZgierz

Napisano 28 czerwca 2011 - 09:15

Nie wiem jak Wy, ale ja mu wierzę, że taką fakturę dostał. Myślicie, że chciałoby mu się tyle fotoszopować dla marnej prowokacji? Chyba nie. Otwieracz, Uważam, że faktycznie ktoś Ci zrobił żart. W ogóle jakiej kopercie to dostałeś? Jak ze znaczkiem to na pewno ktoś Cię wkręca.

#30 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2011 - 09:20

Zaraz zaraz, ale taki żart bardzo łatwo zweryfikować, wystarczy albo zadzwonić do Biura Obsługi Abonenta, albo wejść na IBOA w internecie i sprawdzić saldo konta abonamentowego. Za dużo rzeczy się nie zgadza, jak kolega 2LM zauważył termin płatności zawsze wynosi 14 dni a nie 40, faktura wygląda zupełnie inaczej i pozostaje kwestia blokady kosztów na roamingu, o której pisałem wyżej.

#31 odrobaczony

odrobaczony
  • 85 postów
  • SkądZgierz

Napisano 28 czerwca 2011 - 09:34

Ale chyba nie podadzą salda konta osobom trzecim, w końcu ochrona prywatności klientów itd.?

#32 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2011 - 09:40

Nie podadzą, musisz mieć odpowiednie dane. Ja bardziej pisałem o tym w kontekście, że gdyby to był żart to właściciel tematu od razu pewnie by to sprawdził u źródła, a tak z tymi nieścisłościami, które wymieniłem nadal według mnie wygląda to na prowokację.

#33 Harry Brown

Harry Brown
  • 373 postów
  • SkądKrakau

Napisano 28 czerwca 2011 - 09:44

To może nie być fejk. słyszałem o podobnym przypadku, tyle że w plusie. małżeństwo wyjechało na za(śródziemno)morskie wczasy i żona via mężowego iplusa serfowała sobie po necie, rachunek wystawiono na kwotę, trochę mniejszą, niecałe 50 kawałków :(

#34 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2011 - 09:46

Tylko, że przeczytaj że faktury w Tmobile wyglądają inaczej :) już pomijam te limity roamingowe, ale sam wygląd jak i dane zawarte na fakturze mocno podważają wiarygodność jak dla mnie. Nawet jeeeeeeeeeeeeeeeśli jakimś cudem jest to prawda, to sprawa jest nie do wygrania, bo limitu nikt za klienta w Tmobile nie zmieni. Więc jeśli taka kwota byłaby faktycznie wygenerowana, to na własne życzenie użytkującego.

#35 save

save
  • 36 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:08

Niestety iphone już taki jest... 5 do 10 min miałem włączony internet i 50 zł do rachunku...

#36 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:10

[ATTACH=CONFIG]9154[/ATTACH] No nie wiem sam co o tym myśleć. Inne konto, inna czcionka EDIT - brak nazwy banku EDIT2 suma z VAT 23% (???) a potem VAT 23% Proszę spojrzeć na fakturę, którą pokazał kucyk Suma bez DPH 20% DPH 20% Na jednej z nich coś nie teges EDIT 3 inny bank - u mnie BRE a 1750 0009 na "fałszywce" wskazuje na Reifeissen Poza tym między 0009 a 0000 nie ma przerwy a konta pisze się albo z przerwami albo bez.

#37 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:12

RiQ, tak jak pisałem :) fejk

#38 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:12

Ciagle podtrzymuje zdanie, ze to fake. Zadna szanujaca sie firma nie zapisuje jednostek w postaci w jakiej zostaly zapisana oplata za transfer czyli;

222.00
      2222222.00

zamiast

222.00
2222222.00

A tak wlasnie jest to zapisywane na fakturach T-Mobile, chocby tutaj
Dołączona grafika

Juz pomijam fakt, ze dodanie kwoty + vat daje koncowke 51, a nie 50, jakis matematyczny analfabeta to robil :)

Koniec zabawy gimbusie :P Na Slowacji to ty byles palcem na mapie, a iPhona4 lizales przez szybe na wystawie.

#39 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:21

Ja się jeszcze zastanawiam nad jedną rzeczą... tyle ostatnio jest prób oszustw na każdym kroku, jakieś maile z banków itp. może to też próba wyłudzenia pieniędzy. W sumie fajny sposób, wysłać komuś rachunek za telefon, z dokumentem wpłaty i liczyć, że pójdzie na pocztę i zapłaci. A tu niespodzianka, numer konta gdzieś w obcym kraju i pieniądze pooooszły. Łatwe do zrealizowania, trudne do namierzenia, przekręt prawie idealny.

#40 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:32

Renqien dobra teoria, tylko nie wiem czy jeśli chodziłoby o wyłudzenie, oszuści od razu szarpnęli by się na kwotę 50k+ której 99.99999999999% ludzi nie zapłaci bez żadnego dochodzenia.

#41 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:38

Wiesz, jak kraść to miliony, jak kochać... Większość oszustów czatuje właśnie na "złoty strzał". Trafić jednego jelenia na grubą kasę, zlikwidować konto i szukaj wiatru w polu.

#42 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:39

Dla przypomnienia... W iPhone transfer danych w roaminigu jest kontrolowany przez oddzielną opcje w ustawianiach i jest domyślnie WYŁĄCZONY !!!! Opcja ta jako chyba jedyna w telefonie jest bardzo precyzyjnie opisana i WYRAŹNIE informuje "...aby uniknąć znaczących opłat..." .
Wystarczy nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Czego autorowi tego i podobnych wątków życzę z całego serca.

//T

Only two things are infinite, the universe and human stupidity.
Albert Einstein (1879 - 1955)

#43 wtomek

wtomek
  • 149 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:43

Pisaliście coś wcześniej o limicie kwoty za roaming. Bedac ostatnio za grinicą, dokładnie we włoszech dostałem smsa takiej treści: "Kontroluj koszty trans.danych w roamingu w UE. Domyslny limit 248zl. Zmien: SMS o tresci LIMIT X, gdzie X to kwota limitu w ZL, bez limitu LIMIT KASUJ na 80150"

#44 Tork

Tork
  • 37 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:50

Po przeczytaniu posta spodziewałem się o wiele niższej kwoty. Chyba miałbym zawał widząc, taką sumę. Ale żeby aż tyle zeżarł iPhone poprzez transfer danych? To co on takiego tam pobierał?

#45 barcik100

barcik100
  • 131 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 10:50

W erze działa to już od co najmniej roku!

#46 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 czerwca 2011 - 11:15

Dokładnie. Ja sobie zmieniłem internetowo w BOA bodajże na 10 zł :)

#47 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 28 czerwca 2011 - 11:28

jak to sie okaże fake, to na miejscu Administracji Forum, zgłosił bym ten fakt do T-mobile. Ze na takim dużym forum gdzie jest masa potencjalnych klientów sieje taki ferment.

#48 speedave

speedave
  • 352 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 28 czerwca 2011 - 11:30

U mnie też domyślnie w Erze było na 249 zł ustawione, a ostatnio zmieniłem sobie na 50zł.

#49 otwieracz

otwieracz
  • 17 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 11:42

Słuchajcie, takie coś mi przyszło, ja naprawdę nie żartuję... Nie wiem z jakiego adresu ktoś to wysłał, ale skoro numer konta się nie zgadza, to może oznaczać, że faktura nie jest prawdziwa. Znaczy się istnieje szansa, że ktoś po prostu próbuje mnie oszukać? To by był kamień z serca... Faktycznie faktura inaczej trochę wygląda, ale na myśl by mi nie przeszło, że to może być oszustwo... Ostatecznie skontaktuję się z T-Mobile. Ale daliście mi nadzieję, że to wszystko to jeden wielki przekręt i że nie będę musiał takiej kwoty płacić! Wielkie dzięki! Będe informował na bieżąco

#50 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 11:44

Porównaj numer konta z numerem poprzedniej faktury i będzie wiadomo. Jeśli jest inny, to fake i próba wyłudzenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych