Przygotowuję artykuł (naukowy), w którym zajmuję się m.in. aplikacjami na iPada. Niestety, nie znalazłem (być może jeszcze nie ma) metodologii badania ich statystyk.
W skrócie: pytam czy znacie źródła, w których można sprawdzić ile osób pobrało daną aplikację, ile osób z niej korzysta, ile korzysta z subskrypcji itp.

jak sprawdzić liczbę pobrań danej aplikacji z App Store
Rozpoczęty przez
albert.l
, 21 cze 2011 10:05
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 czerwca 2011 - 10:05
Napisano 21 czerwca 2011 - 15:17
ogolny zarys moga dawac wystawione komentarze i oceny dla danej aplikacji, ale wiadomo, nie kazdy oceniaPrzygotowuję artykuł (naukowy), w którym zajmuję się m.in. aplikacjami na iPada. Niestety, nie znalazłem (być może jeszcze nie ma) metodologii badania ich statystyk.
W skrócie: pytam czy znacie źródła, w których można sprawdzić ile osób pobrało daną aplikację, ile osób z niej korzysta, ile korzysta z subskrypcji itp.

Napisano 21 czerwca 2011 - 15:28
Takie dane mogą Ci udostępnić tylko developerzy, nie ma dostępnych dokładnych statystyk, są tylko estymacje.
Napisano 21 czerwca 2011 - 16:33
Zawsze można sprawdzić w Game Center, tylko też nie jest to miarodajne (nie każdy model posiada GC).
Napisano 21 czerwca 2011 - 18:23
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, uświadomiliście mi, że nie powinienem marnować czasu na poszukiwanie czegoś, czego nie ma. Chyba trzeba będzie zostać przy danych z [url=http://www.appannie.com]App Annie — Your App Nanny | App Tracking & Analytics Made Easy[/url].
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych