Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Please log in to reply
2768 replies to this topic

#2226 krzychal

krzychal
  • 97 posts

Posted 14 October 2011 - 08:50

U mnie ładnie działa, brakuje tylko powiadomień przez np. FB kiedy dostaje wiadomość. Poza tym nie mogę dopasować do kontaktu konkretnego dzwonka wlasnej produkcji, w poprzedniej wersji systemu nie było problemu. iTunes widzis te dzwonki, ale nie można ich przypisać, jakieś sugestie Forumowiczów? No i LED też mi nie działa.

#2227 boosman

boosman
  • 131 posts
  • SkądRybnik

Posted 14 October 2011 - 09:36

Dwa pytania: o co chodzi z aktywacja iMessage? Na moim 3GS z t-mobile nic takiego nie jest wymagane. Zauważyłem tylko jedna różnice, ze wiadomości z iMessage są niebieskie. Natomiast normalne płatne SMS są zielone. Tym rożni sie tez przycisk "OK" podczas akceptacji wysyłanej wiadomości. Druga sprawa: czytałem gdzieś na forum, ze można na "lock screenie" można wyświetlić nie tylko powiadomienia SMS ale również pogodę. Jest taka opcja możliwa dla 3GS?

#2228 Mihao

Mihao
  • 137 posts
  • SkądKatowice

Posted 14 October 2011 - 10:06

No i LED też mi nie działa.

Czyli to nie kwestia ustawień .

a odnośnie :
Chciałbym ustawić powtarzanie dźwięku maila co minutę 10 razy jak można to ustawić w smsach , da się ?!

#2229 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 October 2011 - 10:11

Nie da się.

#2230 piotrekpepe

piotrekpepe
  • 71 posts

Posted 14 October 2011 - 10:40

Czytając od 2 dni ten wątek jak i komentarze, doszedłem do pewnego wniosku. Czy przypadkiem problemu z aktualizacją do iOS5 nie mają głównie osoby z JB, BB, itp? Proszę o jakieś opinie osób, które dokonały aktualizacji do iOS5 bezproblemowo na nie modyfikowanym systemie. Dzięki

#2231 zibi27

zibi27
  • 174 posts
  • SkądGdynia/vernon/fr

Posted 14 October 2011 - 10:41

Mam pytanie ,po aktualizacji do IOS 5 iphona 4 zakupiony dzwonek z app store nie chce sie zsynchronizowac mimo ze zaznaczony jest do synchronizacji,co moze byc powodem ?Prosze o podpowiedz lub jakas sugestie brakuje mi tego bo bardzo sie do niego przyzwyczailem a teraz mam standardowy marimba albo jakies inne.Gotowy bylem ponownie kupic ten dzwonek ale po wyswietleniu komunikatu ze byl juz raz zakupiony pozostaje w tym samym miejscu tzn nie moge zsynchronizowac przez i-tunes.Dziekuje za ewentualna podpowiedz i pozdrawiam.

#2232 Quimeen

Quimeen
  • 1004 posts
  • SkądTrzebinia

Posted 14 October 2011 - 10:42

Ja podejrzewam że winą są śmieci po iOS4 z JB i jego modami i innymi dodatkami które zostają w w kopi zapasowej i robią problemy.
Pozostaje synchronizacja kontaktów i wgranie czystego systemu ;-)

A ja uważam, że winą są użytkownicy. :) Po GM wszyscy byli zadowoleni i nie było praktycznie żadnych problemów takich jak teraz po finalnej wersji. A to dlatego, że za GM brali się ludzie którzy cokolwiek wiedzieli jak zrobić. A teraz jest wysyp pytań na których odpowiedź jest w instrukcji czy pomocy na iTunes. A to dlatego, że dużo osób które instaluje iOS5 nie ma nawet ochoty przeczytać co pisze na guziku w który klikają.

#2233 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 October 2011 - 10:43

Czytając od 2 dni ten wątek jak i komentarze, doszedłem do pewnego wniosku. Czy przypadkiem problemu z aktualizacją do iOS5 nie mają głównie osoby z JB, BB, itp? Proszę o jakieś opinie osób, które dokonały aktualizacji do iOS5 bezproblemowo na nie modyfikowanym systemie.
Dzięki

iPad 2 aktualizacja na niemodyfikowanym sofcie 4.3.5 do 5.0 przebiegła bez problemów. iPhone 4 soft 4.3.3. jb aktualizacja do softu 5.0 gładko i bez problemów.

#2234 magg

magg
  • 180 posts
  • SkądRadom

Posted 14 October 2011 - 10:47

U mnie też wszystko działa jak należny najlepsze to to ze bateria wreszcie dziala super. A jak jest z tym pushem mam facebooka i włączone do niego powiadomienia push tez jest włączony i jak mam WiFi czy 3G nawet jak pisałem nie od siebie z konta to nic mi nie przychodzi z Mailami jest to sam

#2235 krzychal

krzychal
  • 97 posts

Posted 14 October 2011 - 10:47

U mnie bez problemów. iP4 bez jb. magg, FB działa swoim życiem ;)

#2236 Quimeen

Quimeen
  • 1004 posts
  • SkądTrzebinia

Posted 14 October 2011 - 10:49

U mnie bez problemów. iP4 bez jb.
"Get more perspective on your schedule with year view on iPad and week view on iPhone and iPod touch."
U mnie nie ma tygodniowego widoku w kalendarzu. Jest LIST, DAY, MONTH. Jakiś błąd?

Przekręć iP :)

#2237 krzychal

krzychal
  • 97 posts

Posted 14 October 2011 - 10:55

Tak, tak, widać nie zdążyłem zaktualizować posta przed Twoją odpowiedzią :)

#2238 zibi27

zibi27
  • 174 posts
  • SkądGdynia/vernon/fr

Posted 14 October 2011 - 10:56

Ja zrobilem akualizacje bezproblemowo nigdy nie mialem JB i po sciagnieciu wszystko dziala jak nalezy z malym bemolem odnosnie przeniesienia dzwonka ,reszta bez zarzutu szybko sprawnie .Pozdrawiam

#2239 Grabus

Grabus
  • 112 posts
  • SkądTczew

Posted 14 October 2011 - 13:00

No właśnie, co z tymi dzwonkami. Najlepsze jest to, że ja mam dwa dzwonki kupione i dwa zrobione samemu. Te które robiłem sam się synchronizują, a tych kupionych nie widać. Ktoś sobie już z tym poradził?

#2240 niziolcross

niziolcross
  • 53 posts

Posted 14 October 2011 - 13:22

u mnie po aktualizacji na 3gs z bb od ipada wszystko działa lepiej niż kiedykolwiek. Skonfigurowałem go jako nowy ip a przed upgradem wyzerowałem.Wolnej pamięci ram jest mniej o jakieś 30 mb a mimo to aplikacje działają nawet szybciej. także jeżeli ktoś ma jakiś problem z zacinaniem sie ios5 to jest winien tylko sobie. NIE PRZYWRACAJCIE KOPII PO UPGRADZIE.

Ja mam jeden dziwny problem. po upgradzie ikonka muzyki byla biała. pózniej sama od siebie się naprawiła a teraz wraz z ikoną z ustawień znów jest biała. ktoś wie od czego tak się może robić?(po respringu wszystko wraca do normy)

---------- Wpis dodano o 14:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:05 ----------

zauważyliście jedną genialną rzecz?. Gdy jesteście np. w grze, i przesuwacie palcem w dół zamiast notification center najpierw pojawia się ten guziczek? do łapania go palcem żeby nie przeszkadzać aplikacji a dopiero po drugim złapaniu i przeciągnięciu ujawnia się NC :D

#2241 zibi2000

zibi2000
  • 181 posts

Posted 14 October 2011 - 13:54

Zupełnie nie mogę poradzić sobie ze strumieniem zdjęć w iCloud. Jak usunąć np te niechciane zdjęcia. Usunąłem je z iP usunąłem z biblioteki iPhoto w MBA a mimo wszystko pozostają w strumieniu zdjęć, którym nie da się zarządzać z poziomu urządzeń.

#2242 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 October 2011 - 13:57

logujesz się na icloud.com i tam w ustawieniach zaznaczasz wyczyść strumień zdjęć. To jedyna metoda

#2243 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 14 October 2011 - 14:09

Niedopracowany jest ten icloud.. szału nie robi

#2244 Miy

Miy
  • 126 posts

Posted 14 October 2011 - 14:26

Super system ale żadnej rewolucji takiej większej nie ma ale ten pasek powiadomień jest extra ciągle się nim bawię i szpanuje. hehe...

#2245 Andmat

Andmat
  • 30 posts
  • SkądŁódz

Posted 14 October 2011 - 14:32

Ufff. Nareszcie można przypisać dowolny dzwonek do kalendarza. Tamten pierd był masakryczny. Rzadko udawało się mi go usłyszeć.. Poza tym czy itunes też wam się odpala samo z siebie. Mimo ,że zamykam program to po niesprecyzowanym okresie czasu sam się uruchamia.

#2246 thorin49

thorin49
  • 49 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 October 2011 - 14:37

u mnie po aktualizacji na 3gs z bb od ipada wszystko działa lepiej niż kiedykolwiek. Skonfigurowałem go jako nowy ip a przed upgradem wyzerowałem.Wolnej pamięci ram jest mniej o jakieś 30 mb a mimo to aplikacje działają nawet szybciej. także jeżeli ktoś ma jakiś problem z zacinaniem sie ios5 to jest winien tylko sobie. NIE PRZYWRACAJCIE KOPII PO UPGRADZIE.

Czyli co - jak mi się tnie iOS 5 na iPhone 4 to mam go wyzerować i jako nowy telefon (jakoś tak to się chyba nazywało) utworzyć w iTunes i na to iOS 5 zainstalować?

#2247 servvis

servvis
  • 632 posts
  • SkądMokotów

Posted 14 October 2011 - 14:44

Tak sobie szperam po iOS5 , wpełzam w ustawienia potem klawiatura, schodzę na dół, patrze... O skóty, zb->zaraz będę. Toż to jest wspaniałe!: ))

#2248 niziolcross

niziolcross
  • 53 posts

Posted 14 October 2011 - 14:49

Czyli co - jak mi się tnie iOS 5 na iPhone 4 to mam go wyzerować i jako nowy telefon (jakoś tak to się chyba nazywało) utworzyć w iTunes i na to iOS 5 zainstalować?

tak. Jeśli dalej będzie się zacinać to 3gs chyba jest lepszy:D
tzn zerujesz>instalujesz ios5>i na koniec w itunes nie przywracasz kopii tylko konfigurujesz jako nowy

#2249 xxwxx

xxwxx
  • 43 posts

Posted 14 October 2011 - 14:54

wczesnie tutaj czytalem ze play w ios5 wreszcie wyswietla sie jako play a nie pol. czy to prawda?

#2250 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 October 2011 - 14:57

U mnie od iOS 5gm wyswietla sie "Play". Karte mam cieta, play fresh.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users