Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Please log in to reply
2768 replies to this topic

#2101 magg

magg
  • 180 posts
  • SkądRadom

Posted 13 October 2011 - 09:52

Najnowsze iTunes 10.5 mam zainstalowane.

#2102 bzyku_flashi

bzyku_flashi
  • 88 posts

Posted 13 October 2011 - 10:02

A ja chciałem się dowiedzieć od czego jest uzależnione powiadamianie diodą ? Czasem mruga czasem nie :/

#2103 geresz

geresz
  • 120 posts

Posted 13 October 2011 - 10:05

troche z innej beczki.. moglby ktos napisac ile miejsca zajmuje po instalacji iOS 5 ?

pomoze ktos ?

#2104 bzyku_flashi

bzyku_flashi
  • 88 posts

Posted 13 October 2011 - 10:07

pomoze ktos ?

Jezeli to pomoze to przy 4,3,3 dostępne były ogolnie 14GB pamięci teraz przy 5 mam 13,7 GB

#2105 Quimeen

Quimeen
  • 1004 posts
  • SkądTrzebinia

Posted 13 October 2011 - 10:11

pomoze ktos ?

Ale do czego jest Ci to potrzebne, skoro iOS instaluje się na partycji systemowej do której z poziomu iTunes nie masz dostępu i nie jest ona wyświetlana jako miejsce wolne? Ale jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć to około 830MB

#2106 thorin49

thorin49
  • 49 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2011 - 10:13

A czy ktoś oprócz mnie spotkał się z lagującym Cover Flow (w stosunku do 4.3.5)?

#2107 pawel_woj5

pawel_woj5
  • 9 posts

Posted 13 October 2011 - 10:15

witam czy też nie macie ikonki aparatu na zablokowanym bo reklamowali że jest szybszy dostęp do aparatu a ja nie mam ciekawe czemu.

#2108 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 13 October 2011 - 10:17

witam czy też nie macie ikonki aparatu na zablokowanym bo reklamowali że jest szybszy dostęp do aparatu
a ja nie mam ciekawe czemu.

Naciśnij dwa razy Home i się pojawi ikonka.

#2109 przemekmazur25

przemekmazur25
  • 61 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2011 - 10:19

witam czy też nie macie ikonki aparatu na zablokowanym bo reklamowali że jest szybszy dostęp do aparatu
a ja nie mam ciekawe czemu.

2x home na zablokowanym ekranie

#2110 michael-s

michael-s
  • 26 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 13 October 2011 - 10:23

Witam, czy macie możliwość uruchomienia Hot Spota? Wogóle go nie mam ani w ustawieniach ogólnych ani w sieciowych. Już resetowałem ustawienia sieciowe ale nadal się nie pojawił. Mam Plusa ale to chyba nie powinno mieć znaczenia. Czy macie podczas pisania wiadomości SMS licznik znaków - pomimo włączenia funkcji brak licznika.

#2111 pawel_woj5

pawel_woj5
  • 9 posts

Posted 13 October 2011 - 10:25

super dziękuje mam iphone 4 dopiero 7 dni

#2112 Emodot

Emodot
  • 12 posts

Posted 13 October 2011 - 10:28

Tak, ja sie spotkałem. Masakra jakaś, cała aplikacja "Muzyka" mi zamula.

#2113 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 13 October 2011 - 10:31

Co jaki czas się uaktualnia ten zegar w powiadomieniach? Jeszcze kilka pytań (spostrzeżeń): -Teraz jest taka opcja aby zbierał logi i wysyłał do Apple. I w danych diagnostyki i urządzenia jest pełno logów, średnio co kilka minut, nie wpływa to na baterie? -Odblokowanie na uśpionym telefonie teraz trwa trochę dłużej niż na 4.3, też tak macie? - Jak ten iMessage działa dokładnie, wysłał niby teraz sms za 50gr z aktywacją, ale nadal nie widzę możliwości pisania do osób które mają iOS5.

#2114 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 13 October 2011 - 10:31

Czy macie podczas pisania wiadomości SMS licznik znaków - pomimo włączenia funkcji brak licznika.

Licznik się pojawia jak już coś zaczniesz pisać, chyba jak zapełnisz pierwszą linię.

#2115 thorin49

thorin49
  • 49 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2011 - 10:33

Co ciekawe gdy korzystam z "Muzyki" (przecież ta nazwa brzmi debilnie!) trzymając telefon "w pionie" wszystko działa jak trzeba, ale wystarczy, że go obrócę i zacznę korzystać z Cover Flow, a zaczynają się jaja... To jest póki co jest to jedyna wada z jaką się spotkałem... aczkolwiek istotna...

#2116 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 13 October 2011 - 10:51

Co ciekawe gdy korzystam z "Muzyki" (przecież ta nazwa brzmi debilnie!) trzymając telefon "w pionie" wszystko działa jak trzeba, ale wystarczy, że go obrócę i zacznę korzystać z Cover Flow, a zaczynają się jaja...

To jest póki co jest to jedyna wada z jaką się spotkałem... aczkolwiek istotna...

Ale co sie dzieje? Mi cover flow dziala idealnie..

#2117 michas86

michas86
  • 380 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 October 2011 - 10:51

czy ktoś wie jak "usunąć" przyciski ipoda (Muzyki) podczas wciśnięcia 2x Home na zablokowany ekranie? Kiedy było to gdzieś w ustawieniach a nie moge tego znaleźć...

#2118 Liberty

Liberty
  • 804 posts
  • Skądjesteś mała ?

Posted 13 October 2011 - 10:53

Witam, czy macie możliwość uruchomienia Hot Spota? Wogóle go nie mam ani w ustawieniach ogólnych ani w sieciowych.
Już resetowałem ustawienia sieciowe ale nadal się nie pojawił. Mam Plusa ale to chyba nie powinno mieć znaczenia.
Czy macie podczas pisania wiadomości SMS licznik znaków - pomimo włączenia funkcji brak licznika.

Wejdź w sieć komórkową danych w ustawieniach i w modemie internetowym w polu APN wpisz internet po czym uruchom ponownie telefon. Wejdź w ustawienia -> sieć i już powinieneś mieć opcję hotspot po czym pojawi się w głownym menu ustawień.

Co do okładek w aplikacji muzyka to nie wiem czemu macie takie problemy. Wszystko działa tak jak dawniej. Płynne animacje są i nic nie laguje, mam mnóstwo kawałków i nie zauważyłem żadnego problemu.

#2119 Pekus12

Pekus12
  • 369 posts
  • SkądM-ka

Posted 13 October 2011 - 10:56

Mała Instrukcja Jak bezproblemowo zainstalować iOS5.

Ja to zrobiłem tak:
-Wyłączyłem wszystko z USB (bo gdzieś czytałem że ponoć pomaga. Mi nie zaszkodziło)
-Chyba najważniejsze: Wyzerowalem telefon. Przywróciłem ust. fabr i wywaliłem wszystko co na nim było.
-Podpiąłem Go pod iTunes by aktywować (jeszcze to stare iTunes nie znam oznaczenia)zsynchronizowałem jako nowe urządzenie
-Wyjąłem SIM
-Aktualizowałem iTunes do 10.5 (Czas ok.5 minutek z pobieraniem i instalacją)
-Podpiąłem pod iTunes i UWAGA OD RAZU WCISNĄŁEM ODTWÓRZ, A NIE AKTUALIZUJ.
-Soft pobrało w dokładnie 10 minut i tyle samo zajęła jego instalacja.
Całą operacje zacząłem Dokładnie o 00;00 Bo mam neta z limitem, a nocki mam darmowe od 00;00 do 8;00

Zauważyłem coś takiego, że pojemność telefonu przed instalacją miałem 14.28GB a po 13.60GB Ciekawe z czego to wynika.

Jednak użytkownikom 3GS'a nie polecam instalować tego udogodnienia, bo strasznie telefon muli. Chociaż wszystko świetnie wyglądam, chyba wracam do 4.3.5

#2120 tomkierz

tomkierz
  • 270 posts

Posted 13 October 2011 - 10:58

@iKrawiec, mógłbyś mi powiedzieć jak wrzuciłeś do centrum powiadomień pasek baterii i ipoda?

#2121 michas86

michas86
  • 380 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 October 2011 - 11:00

@iKrawiec, mógłbyś mi powiedzieć jak wrzuciłeś do centrum powiadomień pasek baterii i ipoda?

chyba pisał, że robił JB... tak mi się coś wydaje..

#2122 thorin49

thorin49
  • 49 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2011 - 11:02

Ale co sie dzieje? Mi cover flow dziala idealnie..

Sprawa wygląda tak jak napisałem.
Gdy iP4 jest "w pionie" wszystko OK, a gdy go obrócę "do poziomu" i zacznę korzystać z Cover Flow to zaczyna się przycinać. Zwłaszcza jak chcę szybciej przewijać albumy.
Natomiast apogeum następuje w chwili gdy dotrę do albumu "My Name is Skrillex" - jak na niego kliknę / przewinę do niego to "Muzyka" się zawiesza i wyłącza (robi się czarny ekran i iP4 powraca do menu głównego).
Ale największe jaja są w chwili gdy usunę ten album z iP4... wtedy CF działa praktycznie bez zarzutu... :wink:
W 4.3.5 wszystko działało bez problemu.

#2123 Gizmo13

Gizmo13
  • 5 posts

Posted 13 October 2011 - 11:03

Witam, Jestem użytkownikiem IOS 5 od kilku godzin na Iphone4. Najbardziej liczyłem na powiadomienia na zblokowanym ekranie ale u mnie nie działają pomimo odznaczenia funkcji w ustawieniach. Ponadto w przypomnieniach funkcja przybycie lub gdy opuszcze miejsce w pole adresu moge dodac tylko adres ktory musi byc przypisany do kontaktu.

#2124 Shunkan

Shunkan
  • 85 posts

Posted 13 October 2011 - 11:11

Zainstalowałem iOS5 dzisiaj rano bez żadnych problemów. Zdjęcia mam na iPhoto, kontakty w Kontaktach i eventy z kalendarza w iCalu. Jedyne co straciłem to SMSy, ale to nieważne. Ważne jest to, że na iOS5 się trochę zawiodłem. Dlaczego się zawiodłem, a dlatego, że połowę z opcji, które oferuje iCloud miałem już na MobileMe a jedynym urozmaiceniem dla mnie jest możliwość przeglądania zakupów na iTunes i AppStore. Nie jestem może zły na to, ale na pewno nie ucieszyłem się jakoś specjalnie ponieważ nie ma czym. Fajnie, że mogę mieć moje Apple ID jako mail na @me.com itd ale nadal jakoś nie jestem przekonany. Fajny bajer za to w Aparacie, nie wiem czy było to wcześniej, ale przesuwając go w prawo przechodzimy do biblioteki zdjęć. Pokorzystam dłużej, to może coś fajnego wpadnie, ale nadal to tylko bajery małe i poza iCloud raczej nic nie ma by nazywać to iOS5 a nie iOS 4.5.

#2125 tomkierz

tomkierz
  • 270 posts

Posted 13 October 2011 - 11:18

@michas86, tyle to wiem, zrobiłem JB i ustawiłem sobie SBSettings tak jak iKrawiec ale nie moge znaleźć w opcjach dorzucenia do powiadomień ipoda i tego paska ładowania. Znalazłem, nazywa się to Batterycenter i MusicCenter.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users