Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#2051 TATT00s

TATT00s
  • 106 postów

Napisano 12 października 2011 - 23:31

A spotkał sie ktoś z czymś takim podczas aktualizowania?
http://localhostr.co...rDVjk/error.jpg

#2052 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2011 - 23:33

Tak. Miałem to samo. Nie wiem co to i dlaczego się pojawiło. IOS 5 działa. Ktoś może sprawdzić czy może dodać notatkę do kalendarza? U mnie chyba zniknął ten plusik na górze po prawej.

#2053 TATT00s

TATT00s
  • 106 postów

Napisano 12 października 2011 - 23:37

A jak Ci sie udalo to rozwiązać bo mam całą moja formę w nim :( ? A teraz nie dodaje się w kalendarzu po kliknięciu/stuknięciu w ekran?

#2054 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 12 października 2011 - 23:38

W iOS5 GM jest plusik w notatkach, tak jak było to zawsze.

#2055 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2011 - 23:46

A jak Ci sie udalo to rozwiązać bo mam całą moja formę w nim :( ? A teraz nie dodaje się w kalendarzu po kliknięciu/stuknięciu w ekran?

Kliknąłem OK. nie miałem na nim nic cennego a reszte z mobileme ściągnłem.

W iOS5 GM jest plusik w notatkach, tak jak było to zawsze.

A w kalendarzu możesz dodać jakieś wydarzenie?

#2056 jawna

jawna
  • 82 postów

Napisano 12 października 2011 - 23:50

W kalendarzu plus w prawym górnym rogu jest i działa. Ale jak się pozbyć tego "kiosku"? Nawet do folderu nie mogę go upchnąć... I iMessage ciągle do bani...

#2057 szmidtas

szmidtas
  • 25 postów

Napisano 12 października 2011 - 23:51

Witam, Poszła instalacja na 3gs. Bawił się ktoś aplikacja przypomnienia? Nie można ustawić lokalizacji...

#2058 jawna

jawna
  • 82 postów

Napisano 12 października 2011 - 23:52

Lokalizacja dla 4....

#2059 szmidtas

szmidtas
  • 25 postów

Napisano 12 października 2011 - 23:53

Lokalizacja dla 4....

Ach no to lipunia... Dzieki

#2060 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2011 - 23:54

W kalendarzu plus w prawym górnym rogu jest i działa.

Ale jak się pozbyć tego "kiosku"? Nawet do folderu nie mogę go upchnąć... I iMessage ciągle do bani...

No to restore po raz kolejny. Kiosku też nie mogłem się pozbyć.

#2061 szmidtas

szmidtas
  • 25 postów

Napisano 12 października 2011 - 23:54

3gs na iOs 5 działa lepiej niż 3g na iOs 4. Taka drobna uwaga...

#2062 qbavoo

qbavoo
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2011 - 23:55

'Nie można było odtworzyć iPhone'a. An internal error occurred.' Miał ktoś coś takiego? Co zrobić żebym mógł w końcu aktualizować?

#2063 szmidtas

szmidtas
  • 25 postów

Napisano 12 października 2011 - 23:56

Nie można się pozbyć programu który jest dany z iOs. Nie można się również pozbyć telefonu i innych takich. Jedna fakt, że nie mogę go wrzucić do folderu...

#2064 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 12 października 2011 - 23:57

Spokojnie poczekać do rana.

#2065 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2011 - 23:59

Serwery przeciążone.

#2066 Bodzio81

Bodzio81
  • 50 postów

Napisano 13 października 2011 - 00:06

Udało się :) Teraz spać :) Dobranoc

#2067 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 13 października 2011 - 00:17

'Nie można było odtworzyć iPhone'a. An internal error occurred.' Miał ktoś coś takiego? Co zrobić żebym mógł w końcu aktualizować?

chyba wszyscy to mieli. u mnie restart maka i ipada oraz 10 prób odniosło skutek. iOS5 dziala...

#2068 beeras

beeras
  • 10 postów

Napisano 13 października 2011 - 00:39

Zły dział, przenoszę się do sąsiedniego.

#2069 szmidtas

szmidtas
  • 25 postów

Napisano 13 października 2011 - 00:42

Mam jeszcze jedno pytanie: 3gs w Erze... A teraz iMessage, próbowałem go i niewiele z tego kumam, oprócz tego, że wciąż w ustawieniach czekam na aktywację... Ktoś ma podobny problem? pzdr.

#2070 mastisz

mastisz
  • 72 postów

Napisano 13 października 2011 - 00:57

dzisiejsza moja historia mnie dobila , jeśli ktoś bedzie chciał ją przeczytać i jeszcze cos zasugerowac było by cudownie. Dzis radośnie już po 19 wystartowałem z sciaganiem ios5 z ituns'a.. dodam ze mam iphone 4 i windows 7 w razie czego. po 1,5h mialem problem z bledem 3200, po nastepnych 2 probach i poszukaniu opini w internecie dowiedzialem sie ze trzeba poczekac serwery przeciazone i trzeba probowac , telefon resetowałem jak i komputer. Pozniej poznałem bledy 3014 i 3004 , a nie mam zadnych problemow z siecia wiec nie wiem skad sie wziely ale po n-tej probie telefon juz zaczal tylko chodzic w trybie awaryjnym, i trzeba bylo dac opcje odtwórz w itunes, po nie udanej probie i kolejnemu bledowi postanowilem wrocic do wersji 4.3.5 ktora sciagnelem z internetu, w miedzy czasie itunes przestal widziec iphona wyskoczyl blad (0xE600054) jakis taki po zresetowaniu komputera wrocilo to do normy, po czym probojac powrocic do wersji 4.3.5 wybierajac ja shift+odtworz , nie powiodlo sie bo wyskoczyl nowy blad 1640, potem dalem by znowu sprobowal ios5 i tu sie juz calkiem wysypalo bo wyskoczyl jak na poczatku mojej historii blad 3200, tylko ze teraz iphone robi trzy rzeczy na przemian pokazuje kółeczko że coś ładuje , nastepnie pojawia sie jabłko, a potem, jabłko z paskiem na dole jakby miał coś wgrywać po czym nic nie załadowuje sie i od nowa kółko , jabłko, jabłko +kreska ...... i tak juz od 50 min , żaden przycisk na iphonie nie dziala , nie da sie go wylaczyc , reset kompa , podpinanie na rózne usb nic... jedyne co to zeby przestal to chyba wyciagnac mu baterie ale co mi to da na dluzsza mete , a pozatym nie mam takiego malego srubokreta :P a chcialem miec tylko jak kazdy ios5... jakies rady ? dziekuje

---------- Wpis dodano o 01:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:56 ----------

aha i ituns'a 10.5 najnowszego pobralem wczoraj, wiec tez jest;)

#2071 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 13 października 2011 - 05:07

dzisiejsza moja historia mnie dobila , jeśli ktoś bedzie chciał ją przeczytać i jeszcze cos zasugerowac było by cudownie. Dzis radośnie już po 19 wystartowałem z sciaganiem ios5 z ituns'a.. dodam ze mam iphone 4 i windows 7 w razie czego. po 1,5h mialem problem z bledem 3200, po nastepnych 2 probach i poszukaniu opini w internecie dowiedzialem sie ze trzeba poczekac serwery przeciazone i trzeba probowac , telefon resetowałem jak i komputer. Pozniej poznałem bledy 3014 i 3004 , a nie mam zadnych problemow z siecia wiec nie wiem skad sie wziely ale po n-tej probie telefon juz zaczal tylko chodzic w trybie awaryjnym, i trzeba bylo dac opcje odtwórz w itunes, po nie udanej probie i kolejnemu bledowi postanowilem wrocic do wersji 4.3.5 ktora sciagnelem z internetu, w miedzy czasie itunes przestal widziec iphona wyskoczyl blad (0xE600054) jakis taki po zresetowaniu komputera wrocilo to do normy, po czym probojac powrocic do wersji 4.3.5 wybierajac ja shift+odtworz , nie powiodlo sie bo wyskoczyl nowy blad 1640, potem dalem by znowu sprobowal ios5 i tu sie juz calkiem wysypalo bo wyskoczyl jak na poczatku mojej historii blad 3200, tylko ze teraz iphone robi trzy rzeczy na przemian pokazuje kółeczko że coś ładuje , nastepnie pojawia sie jabłko, a potem, jabłko z paskiem na dole jakby miał coś wgrywać po czym nic nie załadowuje sie i od nowa kółko , jabłko, jabłko +kreska ...... i tak juz od 50 min , żaden przycisk na iphonie nie dziala , nie da sie go wylaczyc , reset kompa , podpinanie na rózne usb nic... jedyne co to zeby przestal to chyba wyciagnac mu baterie ale co mi to da na dluzsza mete , a pozatym nie mam takiego malego srubokreta :P a chcialem miec tylko jak kazdy ios5... jakies rady ? dziekuje

---------- Wpis dodano o 01:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:56 ----------

aha i ituns'a 10.5 najnowszego pobralem wczoraj, wiec tez jest;)

DFU i restore.

#2072 thorin49

thorin49
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 października 2011 - 05:18

To przycinające Cover Flow jest irytujące... Do jakiej rozdzielczości zmniejszyć okładki lub czy da się włączyć "pogarszanie" jakości zdjęć? Mam iPhone 4... Mnie się iOS 5 zainstalował po 2-3 próbach i restarcie MBP... :P

#2073 Andmat

Andmat
  • 30 postów
  • SkądŁódz

Napisano 13 października 2011 - 06:06

Mnie się udało o 6:15 zainstalować. Teraz się oddtwarzaja programy i muza. Zobaczymy co warta ta 5 :-)

#2074 thorin49

thorin49
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 października 2011 - 06:27

Wydaje mi się, że iOS 5 ma skłonić ludzi do przesiadki z 3G/3GS/4 na 4S, który jest wydajniejszy... :P Po dłuższym czasie stwierdzam, że jeśli się da to chyba zrobię downgrade do 4.3.5 bo zwiechy i przycinanie się "Muzyki" (po co oni nazwę zmienili?) zaczynają mnie coraz bardziej denerwować... Jeśli tak ma to wyglądać do czasu wymiany na 4S (lub kolejny model w przyszłości) to mnie się to wcale nie podoba... :evil:

#2075 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 października 2011 - 07:08

Poszło tak gładko i bezproblemowo, że aż się zdziwiłam. Pierwsze wrażenie: "o rany, całkiem jak u mnie w BlackBerry" (to odnośnie iMessage i paru innych drobiazgów typu wmontowany Twitter). Drugie wrażenie: nawet, nawet to wygląda. O ciąg dalszy zapytam męża, jak już trochę poużywa. Z moich pobieżnych oględzin wynika, że soft chodzi szybko i nic się nie przycina, synchronizacja z iCloud śmiga aż miło. Okładek nie testowałam, może dlatego że właśnie definitywnie wyprowadziłam się z tego iPhone'a (do tej pory zdarzało mi się go czasem jeszcze wypożyczać do różnych niecnych celów). Podobało mi się to wprowadzenie konfiguracyjne, chyba pierwszy raz coś takiego zrobili, albo już nie pamiętam? Takie bardzo w stylu Apple :).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych