Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#1701 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2011 - 21:33

@ssebal Shift+restore to na windowsie, na mac użyj alt+restore :)

Tymczasem ja mam problem-podczas próby instalacji iOS 5 GM na 3GS wyskakuje mi :
The iPhone "iPhone(name)" could not be restored.This device isn't eligible for the requested build.

Ktoś się spotkał z czymś takim ?

Ja to miałem. i myślałem ze rozwale komputer ,bo poza tym jeszcze miałem mase błędów...ale sie udało.
Spróbuj (jesli masz maca) wejsc do FINDER--> "idz do" --> /private --> etc--> plik hosts daj na pulpit a tamten z folderu usun. W tym na pulpicie usuń linijkę z IP w którym jest gs.apple.com. potem wrzuc spowrotem do folderu i odpal itunes i sprobuj jeszcze raz

#1702 ralf34

ralf34
  • 80 postów

Napisano 05 października 2011 - 21:35

iOS 5 GM będzie się aktualizował do nowszych wersji przez iTunes i OTA??.

#1703 wojtekoz

wojtekoz
  • 30 postów
  • SkądKomorów

Napisano 05 października 2011 - 21:35

Jak dodaje się miejsca w Przypomnieniach? Mogę jedynie wybrać kogoś z listy kontaktów a nie mogę sam określić miejsca dokładnie.

Wygląda na to, że najpierw trzeba dodać lokalizację do kontaktu i dopiero z poziomu kontaktów dodać miejsce w "Przypomnieniach".
Fajnie by było gdyby dało się dodać lokalizację bezpośrednio z mapy.

#1704 ceglaty

ceglaty
  • 146 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 05 października 2011 - 21:39

Mam problem z tym calym strumieniem zdjec. Nie moge wykasowac ich (zdjec) stamtad w zaden sposob. Usunalem z folderu na kompie, zrobilem kopie zapasowa do icloud, wlaczalem/wylaczalem synchro zdjec w ip i w icloud na kompie. Caly czas uparcie zostaja w telefonie. Pewnie da sie to zrobic w latwy sposob, ale ja nie moge na to wpasc jakos ; d

Tez sie z tym borykam
Zna ktos jakis sposob ??

#1705 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 05 października 2011 - 21:44

Wygląda na to, że najpierw trzeba dodać lokalizację do kontaktu i dopiero z poziomu kontaktów dodać miejsce w "Przypomnieniach".
Fajnie by było gdyby dało się dodać lokalizację bezpośrednio z mapy.

To jest całkowicie bezsensowne rozwiązanie. Chce sobie dodać powiedzmy powiadomienie, aby kupić mleko gdy będę w sklepie (bo chyba taka jest zasada tej aplikacji) to muszę sklep dodać do kontaktów :)?

#1706 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 października 2011 - 21:45

iOS 5 GM będzie się aktualizował do nowszych wersji przez iTunes i OTA??.

Poczekaj 5 minut, wyciągnę z szafy szklaną kulę.

#1707 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 05 października 2011 - 22:26

Ja to miałem. i myślałem ze rozwale komputer ,bo poza tym jeszcze miałem mase błędów...ale sie udało.
Spróbuj (jesli masz maca) wejsc do FINDER--> "idz do" --> /private --> etc--> plik hosts daj na pulpit a tamten z folderu usun. W tym na pulpicie usuń linijkę z IP w którym jest gs.apple.com. potem wrzuc spowrotem do folderu i odpal itunes i sprobuj jeszcze raz

Dzięki, browar dla ciebie - wszystko poszło ok, tak jak powinno i wygląda na to że wszystko działa :)

#1708 augustyniak

augustyniak
  • 86 postów
  • SkądToruń

Napisano 05 października 2011 - 22:44

Mam problem z iMessage. Jeśli pisze z iPad do iPhone to znajduje kontakt i pisze. Ale w druga stronę to już nie działa. Znajduje kontakt ale twierdzi, ze brakuje mu numeru telefonu, a przecież iMessage działa tylko po mailu. Jeśli iPad napisze pierwszy to iPhone może odpisać. Wie ktoś o co chodzi?

#1709 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 05 października 2011 - 23:18

Najlepszy update jaki do tej pory byl. Stabilny, szybki... :)

#1710 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 października 2011 - 23:24

Powiedzcie mi czy aktualizując iOS 4.3.5 do iOS 5 GM zmieni mi się baseband? Póki co nie mam w iPhonie jailbreaka bo 4.3.5 nie da się złamać na stałe. Chciałbym jednak w 5ce już owego JB wykonać jak tylko pojawi się tak możliwość. Pytanie tylko czy aktualizacja nie pokomplikuje mi czegoś pod względem jb.

#1711 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2011 - 23:38

Tak zmieni Ci sie baseband. Na 4.3.5 jak i na 5.0 na razie możliwy jest tylko jailbreak w wersji tethered. Na 5.0 untethered pojawi się zapewne a 4.3.5 chyba sobie odpuścili. P.S To chyba nie ten dział

#1712 daFojtek

daFojtek
  • 18 postów

Napisano 06 października 2011 - 01:33

A no tak , 3GS ma słaby procesor ,żeby pisało PLAY zamiast POL ;)

Mam to samo na iPad 1 i iPhone 4 jeden i drugi wyzerowań całkowicie i nadal mam POL zamiast Play.

Ktoś może wie jak to rozwiązać?

#1713 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2011 - 06:58

Mam to samo na iPad 1 i iPhone 4 jeden i drugi wyzerowań całkowicie i nadal mam POL zamiast Play.

Ktoś może wie jak to rozwiązać?

Może poczekać cierpliwie? To jest GM, więc może jeszcze Apple nie wysłało oficjalnie update'u do ustawień operatora... 12-go się przekonacie.

#1714 07radek

07radek
  • 44 postów

Napisano 06 października 2011 - 07:13

Bardzo dobru update - na 3GS śmiga super, tylko nie mogę znaleźć kilku rzeczy (pewnie znów tylko dla 4:( ): - brak przycisku aparatu na zablokowanym ekranie - nie można ustawić przypomnień korzystając z lokalizacji

#1715 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 06 października 2011 - 07:16

Tez sie z tym borykam
Zna ktos jakis sposob ??

Zalogujcie się na iCloud.com klika je na swoją nazwę użytkownika pokaz info można zmienić teraz język na pl i w zaawansowanych chyba jest usun strumień zdjec

#1716 blu 1

blu 1
  • 237 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 06 października 2011 - 08:06

Bardzo dobru update - na 3GS śmiga super, tylko nie mogę znaleźć kilku rzeczy (pewnie znów tylko dla 4:( ):
- brak przycisku aparatu na zablokowanym ekranie
- nie można ustawić przypomnień korzystając z lokalizacji

na zablokowanym nacisnij dwa razy przycisk home i obok suwaka pojawi Ci się ikonka aparatu :)

#1717 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 października 2011 - 08:13

Odnośnie powiadomień z lokalizacją to dla 3Gs była ona w kilku pierwszych betach, potem już jej nie odnalazłem.

#1718 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 października 2011 - 09:08

Odnośnie powiadomień z lokalizacją to dla 3Gs była ona w kilku pierwszych betach, potem już jej nie odnalazłem.

Tak samo było w przypadku iPoda touch 4 (wbrew pozorom przydatne, np. jak wejdzie się do domu i wtedy po podłączeniu się do sieci Wi-Fi przypomina o czymś), więc zapewne ta funkcja jest zarezerwowana dla iPhone'a 4 i nowszych.

#1719 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 października 2011 - 09:27

No, GM siedzi juź na mojej 4ce. Śmiga bez problemów. Czego nie mogę ogarnąć to: - ustawiam, żeby pokazywało mi w powiadomieniach na zablokowanym ekranie, maile i przypomnienia. Finalnie na lockscreenie nie pokazuje mi niczego (chociaż smsy widać). Za to w centrum powiadomień pokazuje mi maile, ale już przypomnień nie. Sprawdzałem opcje powiadomień i mam właczone żeby pokazywało i tu i tu. Coś jest nie tak czy to ja coś pominąłem? - usługi lokalizacji. Kiedy miałem włączoną tą opcje dla pogody to praktycznie cały czas pobierało moją pozycję (ikona przy baterii). To nie jest tak że załącza się tylko co jakiś odstęp czasu? Nie odjedzie przez to od razu bateria? - synchro przez wi-fi coś u mnie nie działa :( Cały czas pokazuje że mój mac jest niedostępny mimo iż jest podłączony do tej samej sieci. iPhone po włączeniu wi-fi powiniem pokazać się n liście urządzeń w iTunes, tak samo jak po połączeniu kablem? I jeszcze co do remindera. Z czym to się synchronizuje na macu? Z iCalem?

#1720 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 października 2011 - 09:40

- ustawiam, żeby pokazywało mi w powiadomieniach na zablokowanym ekranie, maile i przypomnienia. Finalnie na lockscreenie nie pokazuje mi niczego (chociaż smsy widać). Za to w centrum powiadomień pokazuje mi maile, ale już przypomnień nie. Sprawdzałem opcje powiadomień i mam właczone żeby pokazywało i tu i tu. Coś jest nie tak czy to ja coś pominąłem?

Z tego co zauważyłem na iPodzie, powiadomienia na lockscreenie pojawiają się tylko wtedy, kiedy telefon je otrzyma będąc zablokowanym. Jeśli dostaniesz je, np. kiedy iPhone będzie wyświetlał springboard, a po jakimś czasie wejdzie w tryb uśpienia, to już nie będą widoczne na ekranie blokowania.

- synchro przez wi-fi coś u mnie nie działa :( Cały czas pokazuje że mój mac jest niedostępny mimo iż jest podłączony do tej samej sieci. iPhone po włączeniu wi-fi powiniem pokazać się n liście urządzeń w iTunes, tak samo jak po połączeniu kablem?

A włączyłeś wcześniej synchronizację po Wi-Fi w iTunes na karcie urządzenia? (tam gdzie jest informacja o wersji systemu, numerze seryjnym, opcja wyłączenia automatycznej synchronizacji po podłączeniu, itp.)

#1721 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 06 października 2011 - 09:43

synchro przez wi-fi coś u mnie nie działa Cały czas pokazuje że mój mac jest niedostępny mimo iż jest podłączony do tej samej sieci. iPhone po włączeniu wi-fi powiniem pokazać się n liście urządzeń w iTunes, tak samo jak po połączeniu kablem?

po podłączeniu kablem musisz zaznaczyć opcję "sync WIFI" czy jakoś podobnie. Z tego co pamiętam znajduję się to w zakładce podsumowanie.

EDIT:
@revanmj był szybszy :)

#1722 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 06 października 2011 - 10:03

Witam Podczas przywracania kopii zapasowej wyskakuje mi "iTunes could not check for an update to the carrier settings for your iPhone. An unknown error occurred (1661). I nic nie przywraca Pozdrawiam

#1723 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 października 2011 - 10:18

Z tego co zauważyłem na iPodzie, powiadomienia na lockscreenie pojawiają się tylko wtedy, kiedy telefon je otrzyma będąc zablokowanym. Jeśli dostaniesz je, np. kiedy iPhone będzie wyświetlał springboard, a po jakimś czasie wejdzie w tryb uśpienia, to już nie będą widoczne na ekranie blokowania.

Tak, zgadza sie po części bo nieodebrane rozmowy, smsy, maile tak się pojawiają, ale przypomnienia przecież nie przychodzą same, a są ustawiane przez nas. Myślałem, że po ustawieniu ich w reminderze będą cały czas na lockscreenie. To by miało sens - przypominałoby o najważniejszych sprawach do wykonania.

A włączyłeś wcześniej synchronizację po Wi-Fi w iTunes na karcie urządzenia? (tam gdzie jest informacja o wersji systemu, numerze seryjnym, opcja wyłączenia automatycznej synchronizacji po podłączeniu, itp.)

Tak, właśnie włączyłem. Mimo to nie działa synchro.

#1724 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 06 października 2011 - 10:38

Witam

Podczas przywracania kopii zapasowej wyskakuje mi "iTunes could not check for an update to the carrier settings for your iPhone. An unknown error occurred (1661). I nic nie przywraca

Pozdrawiam

Wyskakuje, bo operatorzy jak Play czy Plus nie są sprzedawacami legalnymi Apple i nie ma tych ustawień w standardzie. Klikasz ok i dalej zwyczajnie przywracasz, działa bez żadnego problemu. Też mam Play i to info nic nie znaczy.

#1725 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 06 października 2011 - 11:41

Tylko że mi nic nie przywraca :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych