Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#1251 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 07 sierpnia 2011 - 19:32

Estetyczniej ale nie praktycznie, użytkownicy mieszkający blisko granicy nie mieli by informacji do której sieci T-Mobile zalogował się iP

W innych krajach używa się już przecież .uk .fr .de więc będzie wiadomo, bo tylko w Polsce by nie było :D
Nie no, nie może być tak, że tylko w polsce nie ma końcówki .pl a w innych krajach już są, wiem.

Wow, ale pomieszali z tymi ikonami jak się instaluje na czysto :D Kontakty w narzędziach, a zegar już nie... Ja tam wpakowałem jeszcze Zegar i Przypomnienia, kiosk przełożyłem na drugi ekran i Narzędzia dałem z powrotem na pierwszy... No, ułożyłem wszystko tak, jak było w iOS 4.3.5 :P

#1252 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 sierpnia 2011 - 20:57

To która jest wg Ciebie najlepsza?

"wRodzinie" - wybaczcie nie mogłem się powstrzymać :)

#1253 kaczmi

kaczmi
  • 87 postów

Napisano 07 sierpnia 2011 - 21:09

hmmm a mi nie wykrywa beta 5 z poziomu urzadzenia... najpierw mialem bete 3 zainstalowana przez iTunes, potem z poziomu urzadzenia zainstalowalem bete 4... a teraz pokazuje ze "opragramowanie jest aktualne" :(

#1254 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 07 sierpnia 2011 - 21:16

hmmm a mi nie wykrywa beta 5 z poziomu urzadzenia...
najpierw mialem bete 3 zainstalowana przez iTunes, potem z poziomu urzadzenia zainstalowalem bete 4...
a teraz pokazuje ze "opragramowanie jest aktualne" :(

Zadaj sobie trochę trudu i przeczytaj parę postów wcześniej.

#1255 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 07 sierpnia 2011 - 21:36

A mi tak jak niektórym nie przywróciło zdjęć jak przywracałem z kopii...

#1256 miloszz

miloszz
  • 46 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 06:32

A mi tak jak niektórym nie przywróciło zdjęć jak przywracałem z kopii...

Mi po "zniknięciu" zdjęć po aktualizacji OTA do Beta 4 pomogło podłączenie kablem i uruchomienie iPhoto - wszystkie zdjęcia okazały się być na swoim miejscu.Tym razem bez problemów ze zdjęciami, ale zniknęły smsy z dwóch ostatnich dni (i to nie kwestia nieaktualnego backupu na iCloud, bo robiłem przez iTunes tuż przed restore).

#1257 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 09:18

Mi po "zniknięciu" zdjęć po aktualizacji OTA do Beta 4 pomogło podłączenie kablem i uruchomienie iPhoto - wszystkie zdjęcia okazały się być na swoim miejscu.Tym razem bez problemów ze zdjęciami, ale zniknęły smsy z dwóch ostatnich dni (i to nie kwestia nieaktualnego backupu na iCloud, bo robiłem przez iTunes tuż przed restore).

Już włączam na swoim PC iPhoto i sprawdzam : D

---------- Wpis dodano o 10:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:12 ----------

W zakładkach w Safari nie ma już Era iPhone tylko jest T-Mobile iPhone, w zakładce "Sieć" w "To urządzenie..." jest Era, a w "Operator" T-Mobile.pl 10.1 :D

#1258 coolbart

coolbart
  • 141 postów
  • SkądWiry, Poland

Napisano 08 sierpnia 2011 - 09:40

hmm, czy ktoś z was spotkał się z problemem, który u mnie wystąpił przy przywracaniu z backupu. Mianowicie na iPadzie po zrobieniu backupu w iTunes beta 4, wyzerowaniu urządzenia, zrobieniu aktualizacji przez OTA i próbie przywracania z tego backupu na wersji iTunes beta 5 po pewnym czasie pokazuje się błąd i nie przywraca wszystkich aplikacji :(, Część danych jest części nie ma, recovery zrobione bez udziału iCloud :(

#1259 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 sierpnia 2011 - 10:16

Ja miałem coś podobnego na iPodzie - nie pokazywał błędu, niby skończył. Ale wszystkie aplikacje miały podpis "Czekam ..." i przyciemnioną ikonkę z pustym paskiem postępu, a na wykresie pokazującym co ile miejsca zajmuje w urządzeniu nie było aplikacji, tylko wyjątkowo duże "Inne". Mi pomogło odhaczenie synchronizacji programów, synchronizacja iPoda, zahaczenie i znowu synchronizacja. Po drodze uruchamiałem też ponownie komputer i iPoda.

#1260 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2011 - 10:43

po 24h uzywania bety 5 telefon się zawiesił, czarny ekran, brak rekacji. pomogl twardy restart. poza tym nie dziala powrot do glownego ekranu za pomocą home :\ poza tym - smiga :)

#1261 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 08 sierpnia 2011 - 11:43

Polecam zrobić update tradycyjnie - ściągając soft ze strony i po backupie w iTunes tam robiąc restore.

#1262 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 12:08

Haha... Zrobiłem 3 zdjęcia iPhonem, usunąłem jedno i 'magicznie' pojawiło się pare tych, które powinny pojawić się po backupie a się nie pojawiły :D Sprawdźcie, czy też tak macie :D Chyba coś pomieszali z kodem aplikacji Zdjęcia

#1263 danteusz

danteusz
  • 527 postów
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Napisano 08 sierpnia 2011 - 12:57

Release notes ten bety mówi: Photos NEW: When restoring photo libraries from an iTunes backup, some photos may not appear in the Photos application after restore. Please back up your photos before updating to iOS Beta 5. Więc to jest znany problem

#1264 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 13:50

Release notes ten bety mówi:

Photos
NEW: When restoring photo libraries from an iTunes backup, some photos may not appear in the Photos application after restore. Please back up your photos before updating to iOS Beta 5.

Więc to jest znany problem

Wlasnie update leci podobno dziala tez hotspot wifi(cale szczescie), mam nadzieje ze nic nie trzasnie bo na rowerek jade i nie chcialbym zdechlego telefonu po drodze.

#1265 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2011 - 15:51

Wlasnie update leci podobno dziala tez hotspot wifi(cale szczescie), mam nadzieje ze nic nie trzasnie bo na rowerek jade i nie chcialbym zdechlego telefonu po drodze.

hot spot przecież działał w poprzedniej becie.

#1266 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 sierpnia 2011 - 16:01

Bardzo mi się nie podoba nowy sposób opuszczania klawiatury w smsach, przedtem było lepiej.

#1267 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 16:14

A mi się właśnie podoba :) Dziwne błędy są z tymi zdjęciami oO niektóre są całkiem czarne a jak spróbuję je edytować to wywala mnie do ekranu głównego...

#1268 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 08 sierpnia 2011 - 16:29

A mi się właśnie podoba :)
Dziwne błędy są z tymi zdjęciami oO niektóre są całkiem czarne a jak spróbuję je edytować to wywala mnie do ekranu głównego...

mnie nawet po aktualizacji nie usunęło zdjęć,nie wywala mi na beta 5 do SB jak to bylo w poprzedniej,działa płynnie,nic nie przycina....jedynie przy odpaleniu iPoda i cofaniu do listy utworów jakby dłużej myśli

#1269 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 sierpnia 2011 - 18:33

Zauważyłem, że bateria dziwnie się zachowuje. Spada cały czas ale pokazuje mi dużo większe użycie niż jest faktycznie więc coś cały czas ją pożera a nie wiem za bardzo co. Jeśli pokazuje faktycznie to zdrugiej strony dużo dłużej trzyma bo mam 70% a użycie 3h 16 minut. Odnośnie samego systemu to mój 3Gs nigdy nie był taki szybki i to lubie ;)

#1270 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 sierpnia 2011 - 18:48

Niestety wróciłem do 4.3.3. Pojawiają się problemy (jak to z betą bywa). Dodam, iż po powrocie do czystego 4.3.3 sieć Play nie jest już jako POL. :) Możliwe, że jest to spowodowane baseband 04.11.07 lub Play inaczej nadaje.

#1271 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 18:53

Ja właśnie wróciłem do 4.3.5 i wciąż mam Era. Jak dla mnie lepiej :)

#1272 danteusz

danteusz
  • 527 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 18:54

A mi się właśnie podoba :)
Dziwne błędy są z tymi zdjęciami oO niektóre są całkiem czarne a jak spróbuję je edytować to wywala mnie do ekranu głównego...

Też tak miałem. Po wyłączeniu synchro zdjęć, zrobieniu synchro, ponownym włączeniu i synchro już jest OK

#1273 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 08 sierpnia 2011 - 19:30

Ja tak tylko z ciekawości spytam. Wy te odnalezione błedy w wersjach beta iOS 5 to raportujecie gdzieś czy tylko tak poprostu sobie obczajacie nową wersję oprogramowania? Z uwag niektórych testujących jakie widzę w tym wątku to nie dziwię sie apple, że zaczęła banować niektórych dopisanych użytkowników...

#1274 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 sierpnia 2011 - 19:34

jeśli zgodziłeś się na wysyłanie błędów do Apple to system sam wysyła błędy które zauważa ;)

#1275 danteusz

danteusz
  • 527 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 19:49

Ja tak tylko z ciekawości spytam. Wy te odnalezione błedy w wersjach beta iOS 5 to raportujecie gdzieś czy tylko tak poprostu sobie obczajacie nową wersję oprogramowania? Z uwag niektórych testujących jakie widzę w tym wątku to nie dziwię sie apple, że zaczęła banować niektórych dopisanych użytkowników...

Jest na stronach Apple miejsce gdzie można zgłaszać błędy, ale pewnie mało komu się chce ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych