Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#526 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2011 - 06:53

Mam pytanie, nikt nie pisze czy działają wam filmy? U mnie na iOS 5 w iPhonie 5 działają, za to na iPadzie 2 NIE! Mówię o aplikacji "Movies". Zobaczcie jak jest u was, trochę mnie drażni to że na iPadzie się filmy wieszają (w formacie mp4 ładowane z poziomu iTunes, nawet te kupione w iTunes officjalnie). Za to filmy w AVIkach idą? Jeszcze raz: Jak jest u was???

Hmm ja cię drażni to po co betę instalowałeś??

#527 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2011 - 07:06

W związku z problemem z żywotnością baterii (padła po 21 godzinach czuwania),chciałem wgrać iOS 5 na nowo,i wyskakuje taki zonk

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

iTunes 10.5 beta,o dziwo instalacja 2 dni temu poszła bez problemu
macie podobnie?

a jesteś devem? To chyba informacja, że Twój ipek nie jest podpięty do konta developerskiego

ps. zauważyliście, że przy reminderze z włączoną opcją powiadamiaj mnie w danym miejscu bateria spada bardzo szybko?
Iphone w czuwaniu po godzinie stracił 15% baterii i ciągle widnieje znaczek gps

#528 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 10 czerwca 2011 - 07:21

a jesteś devem? To chyba informacja, że Twój ipek nie jest podpięty do konta developerskiego

ps. zauważyliście, że przy reminderze z włączoną opcją powiadamiaj mnie w danym miejscu bateria spada bardzo szybko?
Iphone w czuwaniu po godzinie stracił 15% baterii i ciągle widnieje znaczek gps

mam od jakiegoś czasu iPhone dodanego do konta developerskiego,i właśnie przez baterię powrociłem do 4.3.3,wolę poczekać na oficjalne wydanie

#529 Gregory

Gregory

• 2 736 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 10 czerwca 2011 - 07:24

W związku z problemem z żywotnością baterii (padła po 21 godzinach czuwania),chciałem wgrać iOS 5 na nowo,i wyskakuje taki zonk

Sprawdź plik /etc/hosts, czy przypadkiem nie ma tam przekierowania gs.apple.com — jak jest, to usuń.

#530 marcin_s18

marcin_s18
  • 13 postów

Napisano 10 czerwca 2011 - 08:48

Ja mam wrażenie, ze u mnie bateria trzyma lepiej. Jedynie przy ładowania bardzo się nagrzewa.

#531 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2011 - 08:53

U mnie bateria trzyma trochę gorzej niż na 4.3.3 ale i tak bardzo dobrze jak na wersje beta1(w końcu jest tam masa kodu debugującego).

#532 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 10 czerwca 2011 - 09:44

Mam pytanie,jak stworzyć i przypisać gest do jakiejś akcji?

#533 sadaman

sadaman
  • 118 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 czerwca 2011 - 10:34

Witam Umnie po dwóch dniach testowania mogę napisać że: - od czasu do czasu potrafi się wysypać w sensie zrestartować springboard na programach typu (facebook, dmss, safari, youtube), naszczęście traw to około 10 sekund:) - około czterech razy zdarzył mi się całkowity restart telefonu, jeden raz poprostu się wyłączył podczas przeglądania zdjęć z rolki aparatu - problem z aplikacją GG / ciąglę pobiera listę kontaktów co całkowicie blokuje możliwość używania komunikatora - aplikacja DMSS służąca do podglądu z monitoringu, ładuje podgląd z kamer bardzo wolno w przeciwieństwie do iOs 4.3.3 - zasięg WiFi niby jest ok bo wszystko działa ale czasem widać jak skacze między jedną a trzema kreskami będąc nawet obok routera - aparat uruchamiany z poziomu zablokowanego springboard ( 2 x home) wejście z tak uruchomionego modułu do rolki aparatu pokazuje że jest pusta, jednak po wykonaniu zdjęcia są one prawidłowo dodawane do "rolki" w którą wchodzimy przez ikonę "zdjęcia" - zużycie baterii po trzech godzinach użytkowania spadło o 15% / porównując do iOs 4.3.3 średnio o jakieś 8% więcej. Pytanie - gdzie można sie zarejestrować jeśli chodzi o konto iCould?

#534 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 10 czerwca 2011 - 10:41

- problem z aplikacją GG / ciąglę pobiera listę kontaktów co całkowicie blokuje możliwość używania komunikatora

Potwierdzam ,umnie to samo, czy przez wifi czy 3G - nie chce pobrać.

#535 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 10 czerwca 2011 - 10:50

sadaman, to jest Twoje Apple ID. Potrzebujesz programu iCloud i to wszystko. Upload nie działa, póki co polecam Dropbox.

#536 mosbiq

mosbiq
  • 135 postów
  • SkądGorzow Wlkp.

Napisano 10 czerwca 2011 - 13:08

(w końcu jest tam masa kodu debugującego).

co jest ??!

#537 sadaman

sadaman
  • 118 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 czerwca 2011 - 13:38

sadaman, to jest Twoje Apple ID. Potrzebujesz programu iCloud i to wszystko. Upload nie działa, póki co polecam Dropbox.

Program iCould jest wogóle dostępny?
Założyłem konto na DropBox i przy próbi autoryzacji Uploadu na IP4 iOs 5 wywala mi do springboardu / więc kicha.

#538 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2011 - 14:02

jako ciekawostkę podam, że jest już jailbreak iOS 5 ;) fakt, że na razie tethered, ale zawsze coś.. najnowszy redsn0w jakby co

#539 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 10 czerwca 2011 - 14:07

Program iCould jest wogóle dostępny?

Jest beta i tylko na Lion'a

#540 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2011 - 14:08

nie tylko. Ja na windowsie używam

#541 ewa12321

ewa12321
  • 37 postów
  • SkądForst, Niemcy (przy granicy)

Napisano 10 czerwca 2011 - 14:14

Czy to prawda, że w Ustawieniach>Książka adresowa jest możliwość zmiany (albo planowane miejsce) integracji z Twiterra na Facebook, Flickr i inne? Czy może zrobić ktoś zrzut ekranu z Ustawienia>Ogólne>Dostępność>VoiceOver? Podobno dodali kilka fajnych rzeczy dla niewidomych i słabowidzących. Nie mogę wytrzymać, że nie mogę używać iOS5 już teraz. Jest tyle w nim opcji mi niezbędnych! ;D

#542 sadaman

sadaman
  • 118 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 czerwca 2011 - 14:50

Czy to prawda, że w Ustawieniach>Książka adresowa jest możliwość zmiany (albo planowane miejsce) integracji z Twiterra na Facebook, Flickr i inne? Czy może zrobić ktoś zrzut ekranu z Ustawienia>Ogólne>Dostępność>VoiceOver? Podobno dodali kilka fajnych rzeczy dla niewidomych i słabowidzących.

Nie mogę wytrzymać, że nie mogę używać iOS5 już teraz. Jest tyle w nim opcji mi niezbędnych! ;D

Dołączona grafikaDołączona grafika

Tak przy okazji wygląda na to że Apple zadbało o to by przy okazji iOs 5 ubić DropBox-a.
Teoretycznie program działa, można odczytywać wszystko co mamy na "wirtualnym serwerze" zamieszczone. Problem zaczyna się kiedy chcemy coś uploadować z iPhona na DropBoxa / zawsze kończy się to wywaleniem z aplikacji.
Ios 4.3.3 niema problemu. Pozostaje więc pytanie czy to czasowa przypadłość wersji Beta, czy zamierzone działanie koncernu odnośnie eliminowania konkurencji dla iCould / choć cóż to za konkurencja swoją drogą.

nie tylko. Ja na windowsie używam

Wersja na Winde jest ogólnodostępna?

#543 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 czerwca 2011 - 14:59

Czy to prawda, że w Ustawieniach>Książka adresowa jest możliwość zmiany (albo planowane miejsce) integracji z Twiterra na Facebook, Flickr i inne?

Dołączona grafika Dołączona grafika

#544 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2011 - 15:33

[ATTACH=CONFIG]9058[/ATTACH] Tyle mi wytrzymał przy normalnym użkowaniu(0 słuchania muzyki na ipodzie).

#545 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 czerwca 2011 - 15:41

@Michał Gdzie wy w ustawieniach macie ustawienia odośnie książki adresowej?

#546 nemesis

nemesis
  • 364 postów
  • SkądPoznań/Berlin

Napisano 10 czerwca 2011 - 16:11

Mozcie sie ze mnie smiac, ale czy kto ma taki sam problem ze jak chce napisac smsa i pierwsza litera tego smsa ma byc "y" to jak by ta literka nie dizala :D:D

#547 sadaman

sadaman
  • 118 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 czerwca 2011 - 16:16

Mozcie sie ze mnie smiac, ale czy kto ma taki sam problem ze jak chce napisac smsa i pierwsza litera tego smsa ma byc "y" to jak by ta literka nie dizala :D:D

mi Y działa :)

#548 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 10 czerwca 2011 - 16:18

O właśnie. W tym sofcie mam problem z trafianiem w literki - nigdy tego nie miałem, a nic dziś nie piłem.

Chyba jestem trzeźwy :D.

#549 nemesis

nemesis
  • 364 postów
  • SkądPoznań/Berlin

Napisano 10 czerwca 2011 - 16:19

Hehe mega dziwna sprawa moze dlatego ze iphone 4 :D

#550 ewa12321

ewa12321
  • 37 postów
  • SkądForst, Niemcy (przy granicy)

Napisano 10 czerwca 2011 - 16:41