Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#501 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 09 czerwca 2011 - 20:44

po 3 dniach użytkowania, śmiało mogę stwierdzić, że beta 5.0 jest najlepszą pierwszą betą nowego oprogramowania. iPhone ani razu mi się nie zawiesił, nie wyłączył... co nie znaczy, że nie ma wad:

1. Bateria szybciej się rozładowuje się, jest to zauważalne. Porównanie do 4.3.3
2. Mam wrażenie, że się bardziej nagrzewa

o zaletach pisać nie będę jest ich wiele:)

ja jedynie dwie,żywotność baterii jak piszesz,i po wejściu w aparat z poziomu lockscreen'a i tapnięciu w rolkę aparatu pokazuje że brak zdjęć w bibliotece,przy sporadycznym używaniu,ledwie kilka odebranych rozmów,jakaś godzina muzyki,bateria poleciała do 42%

#502 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 20:49

ja dużo rozmawiam, nawet bardzo dużo, ale dziś od godziny 18 do 20 wykonałem 3 połączenia max. 10 min na wszystkie, i bateria spadła o 15% to bardzo dużo na 4.3.3 może by spadła o 2-3% i to było by i tak dużo. Ale jest to beta i to są jej uroki:)

#503 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 20:49

Z baterią to może być problem z facetime. Jak jest nieaktywowana usługa, to zjada baterię, nie wiem dlaczego. Ale generalnie bateria szybciej pada, to fakt.

#504 roha

roha
  • 181 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 czerwca 2011 - 20:53

szkoda, ze nie ma widgetów bardzo na to liczyłem

#505 aohitomi

aohitomi
  • 114 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 czerwca 2011 - 20:55

A jak wygląda sprawa z uploadem plików z poziomu safari? Czy przeglądarka pozwala na to wreszcie?

#506 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 09 czerwca 2011 - 20:56

może będą,kto wie ;) w końcu w Powiadomieniach jest widget pogody. Jestem bardzo zadowolony z tej bety, a powiadomienia niesamowicie ułatwiają wszystko, brakuje jeszcze tylko raportów sms.

#507 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:01

Z baterią to może być problem z facetime. Jak jest nieaktywowana usługa, to zjada baterię, nie wiem dlaczego. Ale generalnie bateria szybciej pada, to fakt.

Co rozumiesz przez aktywowaną usługę?

---------- Wpis dodano o 22:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:00 ----------

może będą,kto wie ;) w końcu w Powiadomieniach jest widget pogody. Jestem bardzo zadowolony z tej bety, a powiadomienia niesamowicie ułatwiają wszystko, brakuje jeszcze tylko raportów sms.

A ja bym wolał żeby pogoda była na "zablokowanym ekranie;-)"

#508 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:03

Działa u Was upload w iCloudzie?

#509 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:05

@EMU Jak wgrałeś nowy soft, to aktywowałeś FT? Możesz gadać z ludźmi przez FT? Bo ja musiałem aktywować i wcale nie poszło to tak szybko. Musiałem wyłączyć wifi (nie wiem czemu) i kilka razy napisało mi, że usługa nie może byc aktywowana. Potem pojawił się krótki komunikat, że wysyłanie sms i że dodatkowe koszty u operatora i w końcu zadziałało.

#510 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:22

@EMU Jak wgrałeś nowy soft, to aktywowałeś FT? Możesz gadać z ludźmi przez FT? Bo ja musiałem aktywować i wcale nie poszło to tak szybko. Musiałem wyłączyć wifi (nie wiem czemu) i kilka razy napisało mi, że usługa nie może byc aktywowana. Potem pojawił się krótki komunikat, że wysyłanie sms i że dodatkowe koszty u operatora i w końcu zadziałało.

Właśnie aktywowałem bez problemu, z WiFi etc, trwało 10 sekund, ale to mało ma do rzeczy. Jestem ciekaw, czy bateria się poprawi.

Same funkcje bety są super, jedyne (irytujące mnie) problemy u mnie to znikająca baterią, jakby ją czarna dziura wsysała, przycinki, czasem czekam na stronę w Safai jak za czasów iPhone 3G, oraz niemiłosiernie wnerwia mnie Emoji, czasem muszę kliknąć kilka razy, znalazłem, że lepiej przeciągnąć palcem w górę i przełączyć na Emoji, ale to mnie nie satysfakcjonuje.
Jak ją dopracują, a do tego wydadzą iPhone z A5, to konkurencja będzie mogła się schować w krzakach :-P

#511 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:23

No zobacz, a u mnie Safari chodzi jak burza, aż jestem w szoku jak szybko strony się ładują.

#512 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:29

Moze ktoś coś dla mnie sprawdzić? Wejdźcie do iPod (teraz to Muzyka), dajcie w horizontal i sprawdzcie czy dziala przycisk Play w CoverFlow. Nie mam pojecia czemu u mnie od 4.2.1 nie działa :D zupelnie jakby sie ekran w tym miejscu uparł :P

#513 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:31

Działa.

#514 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:33

szkoda, ze nie ma widgetów bardzo na to liczyłem

ależ są. Na początek pogoda i giełda

#515 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:35

wydaje mi się, że chodzi mu o widgety na lockscreenie. Mi to nie jest potrzebne do szczęścia. Bardziej wolałbym kalendarz, który po naciśnieciu na dzień pokazywałby czy mam coś zaplanowane.

#516 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:37

Może zrobią otwarte api do tworzenia widgetów dla devów tak jak jest w andku. Byłoby sympatycznie

#517 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:40

Ojć szczerze wątpie. Apple raczej nie otworzy systemu tak o.

#518 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 09 czerwca 2011 - 21:59

Ponawiam moje pytanie odnośnie uploadowania plików (iCloud). U mnie to nie działa.

#519 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwca 2011 - 22:01

u mnie też nie

#520 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 09 czerwca 2011 - 22:09

Są gesty na iphonie? Coś słyszałem, że jak się 3 palacami przeciągnie po ekranie to sie ten pasek wysuwa z góry.

#521 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 22:21

To o czym pisać mozna wykonać jednym palcem

#522 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 czerwca 2011 - 22:21

No zobacz, a u mnie Safari chodzi jak burza, aż jestem w szoku jak szybko strony się ładują.

Może doprecyzuję, wczytywanie działa, ale potrafi się zamyśleć po kliknięciu buttona zakładek, albo przy zamykaniu zakładek potrafi zamulić na aż 3-4 sekundy. Nie zawsze, czasem tylko.
Edit: Zamknąłem wszytko z MT, zrestartowałem iPhone i teraz śmiga idealnie, no cóż, betka ;-)

Ciekawe kiedy się pojawi beta 2, jak myślicie, z miesiąc?

#523 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 23:01

Edit: Zamknąłem wszytko z MT, zrestartowałem iPhone i teraz śmiga idealnie, no cóż, betka ;-)

Mam wrażenie, że jakoś inaczej teraz pracuje MT. Jakby aplikacje były inaczej zamrażane albo niezamrażane w ogóle. W każdym razie po wejściu do aplikacji bedącej w MT jakoś tak błyskawicznie jest gotowa do pracy, a wcześniej jakby ładowała się od nowa. Nie wiem, może się mylę... ale wcześniej w jednym z programów fotograficznych zapis zdjęcia do pamięci zatrzymywał się jak aplikacja szła do MT, a teraz dalej się zapisuje i jak wchodzę znowu do programu to zdjęcie jest już zapisane.

#524 TomJer

TomJer
  • 4 postów

Napisano 10 czerwca 2011 - 06:30

Mam pytanie, nikt nie pisze czy działają wam filmy? U mnie na iOS 5 w iPhonie 5 działają, za to na iPadzie 2 NIE! Mówię o aplikacji "Movies". Zobaczcie jak jest u was, trochę mnie drażni to że na iPadzie się filmy wieszają (w formacie mp4 ładowane z poziomu iTunes, nawet te kupione w iTunes officjalnie). Za to filmy w AVIkach idą? Jeszcze raz: Jak jest u was???

#525 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 10 czerwca 2011 - 06:52

W związku z problemem z żywotnością baterii (padła po 21 godzinach czuwania),chciałem wgrać iOS 5 na nowo,i wyskakuje taki zonk

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

iTunes 10.5 beta,o dziwo instalacja 2 dni temu poszła bez problemu
macie podobnie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych