Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2768 odpowiedzi w tym temacie

#451 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 09 czerwca 2011 - 09:16

1. Filmik jest robiony nie tylko pod Polak贸w.
2. Polski-angielski - fuuuj, te偶 mam tylko angielski.

To mo偶e pisz na angielskich forach jak polski jest fuuuj?

Za to na 9to5mac jest moda na Polski i nikomu to nie przeszkadza.
iOS 5 on iPhone 3GS: What’s missing? | 9 to 5 Mac

#452 duchian

duchian
  • 1聽224 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 09 czerwca 2011 - 09:32

Samego FT nie testowa艂em, bo nikt ze znajomych tego nie u偶ywa艂, ale uda艂o mi si臋 po kilkunastu minutach wreszcie w艂膮czy膰 t膮 funkcj臋 i wygl膮da jakby normalnie wybiera艂.

ja mam znajomego w Anglii z kt贸rym cz臋sto na facetime gadamy i dzia艂a bez zarzutu. Dzi臋ki FT zaoszcz臋dzi艂em 艂adnych par臋 z艂otych na rozmowach ;)

#453 Fixx

Fixx
  • 194 post贸w
  • Sk膮d84200

Napisano 09 czerwca 2011 - 09:32

ja odno艣nie baterii mam wszystko w艂膮czone wifi,3g lokalizacja i push stan baterii wieczorem 40 % a po 12 godzinach 31 % Jest ca艂kiem przyzwoicie

#454 MachineHead

MachineHead
  • 1 post贸w

Napisano 09 czerwca 2011 - 09:39

Witam. Jestem nowy u Was. Jesli to mozliwe poprosze o pomoc. Wgralem ios5 na iPhone 4 i iPad 2. Wszystko chodzi jak ta lala, ale... Mam konkretnie jeden problem. W "chmure" poszly na samym poczatku m.in. kontakty. W tej chwili robi mi sie tak, ze naklada mi do iPhona i iPada podw贸jnie, czasem potr贸jnie kontakty z iCloud. Pytanie takie : jak wyzerowac iClouda? Wtedy wykasowalbym przez iTunes kontakty z obydwu urzadzen, wgral od nowa z iMaca i z powrotem zassal do "chmury"? Co do opinii na temat nowego softu, dla mnie bomba aczkolwiek zauwazylem lekkie zwolnienie iPhona 4 a z iPada z niektorych aplikacji mnie czasami wywala. Dziekuje za pomoc. Pzdr. Dominik

#455 ex3v

ex3v

• 1聽884 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 09 czerwca 2011 - 09:44

@machinehead a synchronizujesz urz膮dzenia z komputerem? Je偶eli tak, to prawdopodobnie musisz wy艂膮czy膰 synchronizacj臋 kontakt贸w na komputerze :) W MobileMe to jest ju偶 dobrze rozwi膮zane, bo komputer te偶 nale偶y do chmury i i tak wszystko si臋 synchronizuje, tutaj niestety tego udogodnienia jeszcze nie ma i trzeba po艣wi臋ci膰 synchronizacj臋 z komputerem na rzecz clouda :/ Mi dzisiaj wyskoczy艂 "fajny" b艂膮d podczas rozmowy - komunikat, oczywi艣cie po angielsku, 偶e sie膰, z kt贸rej teraz korzystam nie jest szyfrowana, przez co moja rozmowa mo偶e by膰 pods艂uchana ;)

#456 lewy

lewy
  • 1聽034 post贸w
  • Sk膮dM谩laga

Napisano 09 czerwca 2011 - 09:57

To mo偶e pisz na angielskich forach jak polski jest fuuuj?

Za to na 9to5mac jest moda na Polski i nikomu to nie przeszkadza.
iOS 5 on iPhone 3GS: What鈥檚 missing? | 9 to 5 Mac

Bo偶e, m贸wi臋, 偶e ta mieszanka jest po prostu niesmaczna dla mnie i tyle. Normalnie te偶 u偶ywam polskiego j臋zyka w iPhonie...

#457 GreaTskY

GreaTskY
  • 3聽303 post贸w
  • Sk膮dtowni?

Napisano 09 czerwca 2011 - 10:01

Od wczoraj testuje i jak na pierwsz膮 bet臋 nie jest 藕le a o wiele lepiej jak by艂a pierwsza beta 4.0. Wczoraj raz mi si臋 wysypa艂 z ustawie艅 do g艂贸wnego ekranu podczas gdy w艂膮cza艂em aplikacje kt贸re maj膮 korzysta膰 z us艂ugi lokalizacji. Dzia艂a komu艣 powiadomienia diod膮?? Aha, jeszcze w Reminders jest czas 12 godzinny lecz prawid艂owo okre艣la godzin臋 czy to np: 9 rano czy wieczorem.

#458 renqien

renqien

Koniec...

• 20聽740 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 09 czerwca 2011 - 10:44

Dzia艂a powiadomienie diod膮, fajny patent na niekt贸re okazje tylko szkoda, 偶e trzeba si臋 tak przekopywa膰 przez ustawienia, 偶eby to w艂膮czy膰/wy艂膮czy膰.

#459 BrinX

BrinX
  • 319 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 09 czerwca 2011 - 10:50

Kto艣 wie jak wymusi膰 nazw臋 Play ? Ca艂y czas mam POL o_O

#460 GreaTskY

GreaTskY
  • 3聽303 post贸w
  • Sk膮dtowni?

Napisano 09 czerwca 2011 - 11:34

Zauwa偶y艂em 偶e jak wcisn臋 2x Home przy zablokowanym ekranie to pokazuje si臋 ikona aparatu oraz opcje sterowania iPodem, nie wiem czy to bug czy wina tego 偶e przywraca艂em z kopii zapasowej.

#461 Mercz

Mercz
  • 2聽783 post贸w
  • Sk膮dSzczecin, PL

Napisano 09 czerwca 2011 - 11:39

Zauwa偶y艂em 偶e jak wcisn臋 2x Home przy zablokowanym ekranie to pokazuje si臋 ikona aparatu oraz opcje sterowania iPodem, nie wiem czy to bug czy wina tego 偶e przywraca艂em z kopii zapasowej.

To nowy "ficzer" z tym aparatem na LS.
Wszystko dobrze.

#462 Smoczy

Smoczy
  • 4聽066 post贸w
  • Sk膮dPrzemy艣l

Napisano 09 czerwca 2011 - 11:42

Akurat ikonka aparatu jest zamierzony przez Apple

#463 GreaTskY

GreaTskY
  • 3聽303 post贸w
  • Sk膮dtowni?

Napisano 09 czerwca 2011 - 11:44

Akurat ikonka aparatu jest zamierzony przez Apple

Tak ale czy razem z tym zamierzone jest w艂膮czenie sterowania iPoda??

#464 Mercz

Mercz
  • 2聽783 post贸w
  • Sk膮dSzczecin, PL

Napisano 09 czerwca 2011 - 11:48

Wed艂ug mnie tak.

#465 jdus

jdus
  • 475 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 09 czerwca 2011 - 11:50

Po dw贸ch dniach testowania, mog臋 co nieco powiedzie膰 odno艣nie nowego iOS 5. Mimo, 偶e jest to wersja beta jest na prawd臋 bardzo stabilna i p艂ynna. Zda偶aj膮 si臋 b艂臋dy np. podczas dzwonienia (czarny ekran) i aplikacja Safari czasami wysypie si臋, jednak jak na bete to i tak bardzo dobrze. Ca艂y czas mam nadzieje, 偶e jednak wprowadz膮 kilka opcji do klienta SMS: raporty, eliminowanie polskich znak贸w gdy sms jest zbyt d艂ugi, menu podr臋czne co艣 a'la BiteSMS (wklejanie kontakt贸w, planowanie wysy艂ania sms itp.). W ko艅cu jest to na co czeka艂em odno艣nie album贸w. Mam du偶o zdj臋膰 i teraz mog臋 je sobie posegregowa膰. Du偶o fajnych opcji, cho膰 spodziewa艂em si臋, 偶e ze zmian膮 numerku, b臋dzie du偶o wi臋ksze "wow" i system b臋dzie bardziej "awesome". No chyba, 偶e do艂o偶膮 jeszcze co艣 w nast臋pnych betach.

#466 GreaTskY

GreaTskY
  • 3聽303 post贸w
  • Sk膮dtowni?

Napisano 09 czerwca 2011 - 11:51

Wed艂ug mnie troch臋 bezsensu 偶e pod jednym skr贸tem w艂膮czaj膮 si臋 dwie opcje, lepiej by by艂o jakby sterowanie iPoda dodali do 3x Home z opcja wybory w Dost臋pno艣膰 - 3 wci艣ni臋cia "Pocz膮tek"

#467 jdus

jdus
  • 475 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 09 czerwca 2011 - 11:54

A w czym Ci to przeszkadza? Wed艂ug mnie wi臋cej os贸b b臋dzie korzysta艂o ze sterowania iPodem ani偶eli ze skr贸tu do aparatu.

#468 lewy

lewy
  • 1聽034 post贸w
  • Sk膮dM谩laga

Napisano 09 czerwca 2011 - 12:09

No w艂a艣nie, przecie偶 to kompletnie nie przeszkadza. A widzieli艣cie, 偶e jak wejdzie si臋 w aparat z poziomu LockScreena to mo偶na przesun膮膰 palcem aparat do rolki, ze zdj臋ciami? ;)

#469 marcin_s18

marcin_s18
  • 13 post贸w

Napisano 09 czerwca 2011 - 13:50

Jak wejdziesz z poziomu springboard'u do aparatau, to tez mozesz wej艣膰 do rolki, wystarczy przesun膮膰 palcem po ekranie w prawo.

#470 Mercz

Mercz
  • 2聽783 post贸w
  • Sk膮dSzczecin, PL

Napisano 09 czerwca 2011 - 14:15

Bug czy nowy ficzer? Szczerze mi si臋 to spodoba艂o;)

#471 loopez

loopez
  • 250 post贸w

Napisano 09 czerwca 2011 - 14:47

A czy dziala wam Reminders z opcja powiadamiania o zdarzeniu w podanej lokalizacji ? Wszedzie pisza ze to jest - ale nie ma zadnej opcji by to wlaczyc. Wg oficjalnej wersji - tworze zadanie - nastepnie wybieram "remind me" - i poza "day" powinno byc "on location" - a nie ma... to sie jakos dodatkowo wlacza ? czy nie dziala ?

#472 narkoman

narkoman
  • 4聽360 post贸w
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 09 czerwca 2011 - 14:52

Jak wejdziesz z poziomu springboard'u do aparatau, to tez mozesz wej艣膰 do rolki, wystarczy przesun膮膰 palcem po ekranie w prawo.

Genialne... tak w艂a艣nie powinno wygl膮da膰 przechodzenie mi臋dzy ostatnimi aplikacjami...

#473 lewy

lewy
  • 1聽034 post贸w
  • Sk膮dM谩laga

Napisano 09 czerwca 2011 - 14:56

Jeszcze troch臋 zbugowane to jest, ale rozwi膮zanie jest ciekawe. Cho膰, dla mnie to 偶adna konieczno艣膰. Od iPhona i od iOS'a oczekuj臋 prostoty, intuicyjno艣ci - czyli to jest, ale obawiam si臋, 偶e im wi臋cej takich udogodnie艅, tym iPhone b臋dzie po prostu gorzej chodzi艂.

#474 Sebosz

Sebosz
  • 4聽178 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 09 czerwca 2011 - 15:14

Od iPhona i od iOS'a oczekuj臋 prostoty, intuicyjno艣ci - czyli to jest, ale obawiam si臋, 偶e im wi臋cej takich udogodnie艅, tym iPhone b臋dzie po prostu gorzej chodzi艂.

Zauwa偶y艂em, 偶e wraz z kolejn膮 wersj膮 iOS jest coraz mniej 'prosty i intuicyjny' bo coraz wi臋cej ma tych bajer贸w i ukrytych opcji...

#475 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 post贸w

Napisano 09 czerwca 2011 - 15:17

A czy wasze iPhone z iOS 5 tez si臋 tak grzeja??M贸j strasznie normalnie si臋 go nie da u偶ywa膰 dlaczego si臋 tak dzieje??a o co chodzi z ta funkcja przechodzenia do rolki aparatu,jak to zrobi膰??

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych