Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Please log in to reply
2768 replies to this topic

#451 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 09 June 2011 - 09:16

1. Filmik jest robiony nie tylko pod Polaków.
2. Polski-angielski - fuuuj, też mam tylko angielski.

To może pisz na angielskich forach jak polski jest fuuuj?

Za to na 9to5mac jest moda na Polski i nikomu to nie przeszkadza.
iOS 5 on iPhone 3GS: What’s missing? | 9 to 5 Mac

#452 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 June 2011 - 09:32

Samego FT nie testowałem, bo nikt ze znajomych tego nie używał, ale udało mi się po kilkunastu minutach wreszcie włączyć tą funkcję i wygląda jakby normalnie wybierał.

ja mam znajomego w Anglii z którym często na facetime gadamy i działa bez zarzutu. Dzięki FT zaoszczędziłem ładnych parę złotych na rozmowach ;)

#453 Fixx

Fixx
  • 194 posts
  • Skąd84200

Posted 09 June 2011 - 09:32

ja odnośnie baterii mam wszystko włączone wifi,3g lokalizacja i push stan baterii wieczorem 40 % a po 12 godzinach 31 % Jest całkiem przyzwoicie

#454 MachineHead

MachineHead
  • 1 posts

Posted 09 June 2011 - 09:39

Witam. Jestem nowy u Was. Jesli to mozliwe poprosze o pomoc. Wgralem ios5 na iPhone 4 i iPad 2. Wszystko chodzi jak ta lala, ale... Mam konkretnie jeden problem. W "chmure" poszly na samym poczatku m.in. kontakty. W tej chwili robi mi sie tak, ze naklada mi do iPhona i iPada podwójnie, czasem potrójnie kontakty z iCloud. Pytanie takie : jak wyzerowac iClouda? Wtedy wykasowalbym przez iTunes kontakty z obydwu urzadzen, wgral od nowa z iMaca i z powrotem zassal do "chmury"? Co do opinii na temat nowego softu, dla mnie bomba aczkolwiek zauwazylem lekkie zwolnienie iPhona 4 a z iPada z niektorych aplikacji mnie czasami wywala. Dziekuje za pomoc. Pzdr. Dominik

#455 ex3v

ex3v

• 1884 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 June 2011 - 09:44

@machinehead a synchronizujesz urządzenia z komputerem? Jeżeli tak, to prawdopodobnie musisz wyłączyć synchronizację kontaktów na komputerze :) W MobileMe to jest już dobrze rozwiązane, bo komputer też należy do chmury i i tak wszystko się synchronizuje, tutaj niestety tego udogodnienia jeszcze nie ma i trzeba poświęcić synchronizację z komputerem na rzecz clouda :/ Mi dzisiaj wyskoczył "fajny" błąd podczas rozmowy - komunikat, oczywiście po angielsku, że sieć, z której teraz korzystam nie jest szyfrowana, przez co moja rozmowa może być podsłuchana ;)

#456 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 09 June 2011 - 09:57

To może pisz na angielskich forach jak polski jest fuuuj?

Za to na 9to5mac jest moda na Polski i nikomu to nie przeszkadza.
iOS 5 on iPhone 3GS: What’s missing? | 9 to 5 Mac

Boże, mówię, że ta mieszanka jest po prostu niesmaczna dla mnie i tyle. Normalnie też używam polskiego języka w iPhonie...

#457 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 09 June 2011 - 10:01

Od wczoraj testuje i jak na pierwszą betę nie jest źle a o wiele lepiej jak była pierwsza beta 4.0. Wczoraj raz mi się wysypał z ustawień do głównego ekranu podczas gdy włączałem aplikacje które mają korzystać z usługi lokalizacji. Działa komuś powiadomienia diodą?? Aha, jeszcze w Reminders jest czas 12 godzinny lecz prawidłowo określa godzinę czy to np: 9 rano czy wieczorem.

#458 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 09 June 2011 - 10:44

Działa powiadomienie diodą, fajny patent na niektóre okazje tylko szkoda, że trzeba się tak przekopywać przez ustawienia, żeby to włączyć/wyłączyć.

#459 BrinX

BrinX
  • 319 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 June 2011 - 10:50

Ktoś wie jak wymusić nazwę Play ? Cały czas mam POL o_O

#460 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 09 June 2011 - 11:34

Zauważyłem że jak wcisnę 2x Home przy zablokowanym ekranie to pokazuje się ikona aparatu oraz opcje sterowania iPodem, nie wiem czy to bug czy wina tego że przywracałem z kopii zapasowej.

#461 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 09 June 2011 - 11:39

Zauważyłem że jak wcisnę 2x Home przy zablokowanym ekranie to pokazuje się ikona aparatu oraz opcje sterowania iPodem, nie wiem czy to bug czy wina tego że przywracałem z kopii zapasowej.

To nowy "ficzer" z tym aparatem na LS.
Wszystko dobrze.

#462 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 09 June 2011 - 11:42

Akurat ikonka aparatu jest zamierzony przez Apple

#463 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 09 June 2011 - 11:44

Akurat ikonka aparatu jest zamierzony przez Apple

Tak ale czy razem z tym zamierzone jest włączenie sterowania iPoda??

#464 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 09 June 2011 - 11:48

Według mnie tak.

#465 jdus

jdus
  • 475 posts
  • SkądKraków

Posted 09 June 2011 - 11:50

Po dwóch dniach testowania, mogę co nieco powiedzieć odnośnie nowego iOS 5. Mimo, że jest to wersja beta jest na prawdę bardzo stabilna i płynna. Zdażają się błędy np. podczas dzwonienia (czarny ekran) i aplikacja Safari czasami wysypie się, jednak jak na bete to i tak bardzo dobrze. Cały czas mam nadzieje, że jednak wprowadzą kilka opcji do klienta SMS: raporty, eliminowanie polskich znaków gdy sms jest zbyt długi, menu podręczne coś a'la BiteSMS (wklejanie kontaktów, planowanie wysyłania sms itp.). W końcu jest to na co czekałem odnośnie albumów. Mam dużo zdjęć i teraz mogę je sobie posegregować. Dużo fajnych opcji, choć spodziewałem się, że ze zmianą numerku, będzie dużo większe "wow" i system będzie bardziej "awesome". No chyba, że dołożą jeszcze coś w następnych betach.

#466 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 09 June 2011 - 11:51

Według mnie trochę bezsensu że pod jednym skrótem włączają się dwie opcje, lepiej by było jakby sterowanie iPoda dodali do 3x Home z opcja wybory w Dostępność - 3 wciśnięcia "Początek"

#467 jdus

jdus
  • 475 posts
  • SkądKraków

Posted 09 June 2011 - 11:54

A w czym Ci to przeszkadza? Według mnie więcej osób będzie korzystało ze sterowania iPodem aniżeli ze skrótu do aparatu.

#468 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 09 June 2011 - 12:09

No właśnie, przecież to kompletnie nie przeszkadza. A widzieliście, że jak wejdzie się w aparat z poziomu LockScreena to można przesunąć palcem aparat do rolki, ze zdjęciami? ;)

#469 marcin_s18

marcin_s18
  • 13 posts

Posted 09 June 2011 - 13:50

Jak wejdziesz z poziomu springboard'u do aparatau, to tez mozesz wejść do rolki, wystarczy przesunąć palcem po ekranie w prawo.

#470 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 09 June 2011 - 14:15

Bug czy nowy ficzer? Szczerze mi się to spodobało;)

#471 loopez

loopez
  • 250 posts

Posted 09 June 2011 - 14:47

A czy dziala wam Reminders z opcja powiadamiania o zdarzeniu w podanej lokalizacji ? Wszedzie pisza ze to jest - ale nie ma zadnej opcji by to wlaczyc. Wg oficjalnej wersji - tworze zadanie - nastepnie wybieram "remind me" - i poza "day" powinno byc "on location" - a nie ma... to sie jakos dodatkowo wlacza ? czy nie dziala ?

#472 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 09 June 2011 - 14:52

Jak wejdziesz z poziomu springboard'u do aparatau, to tez mozesz wejść do rolki, wystarczy przesunąć palcem po ekranie w prawo.

Genialne... tak właśnie powinno wyglądać przechodzenie między ostatnimi aplikacjami...

#473 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 09 June 2011 - 14:56

Jeszcze trochę zbugowane to jest, ale rozwiązanie jest ciekawe. Choć, dla mnie to żadna konieczność. Od iPhona i od iOS'a oczekuję prostoty, intuicyjności - czyli to jest, ale obawiam się, że im więcej takich udogodnień, tym iPhone będzie po prostu gorzej chodził.

#474 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 09 June 2011 - 15:14

Od iPhona i od iOS'a oczekuję prostoty, intuicyjności - czyli to jest, ale obawiam się, że im więcej takich udogodnień, tym iPhone będzie po prostu gorzej chodził.

Zauważyłem, że wraz z kolejną wersją iOS jest coraz mniej 'prosty i intuicyjny' bo coraz więcej ma tych bajerów i ukrytych opcji...

#475 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 09 June 2011 - 15:17

A czy wasze iPhone z iOS 5 tez się tak grzeja??Mój strasznie normalnie się go nie da używać dlaczego się tak dzieje??a o co chodzi z ta funkcja przechodzenia do rolki aparatu,jak to zrobić??

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users