Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#101 aston

aston
  • 41 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 13:05

Można pobierać pliki z [ciach] przez Safari. Tylko tu działa taka zasada, że dany typ pliku musi być obsługiwany przez jakikolwiek program zainstalowany na iPadzie. Np. pliki epub są obsługiwane przez iBooks, Stanza itp, jeśli masz któryś z tych programów zainstalowany to będziesz mógł plik pobrać i otworzyć w wybranym programie. Z plikami avi powinno być tak samo, nie sprawdzałem.

#102 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2011 - 14:07

Ściągnolem przez Filer lite ale nie mogę tego pliku znaleźć,normalnie pobierało zakończyło ale pliku nie ma .

#103 achillesak

achillesak
  • 7 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 14:55

Witam wszystkich. ---Dopiszę się do tematu. Nurtuje mnie jedna rzecz, mianowicie aplikacja "mail".Skonfigurowana jest poprawnie wszystkie wiadomości przychodzą i są wysyłane ,ale niemogę się wylogować, ani dodać nowej poczty. Wchodząc w ustawienia klikając na "poczta,kontakty, inne" aplikacja się zamyka. Czy miał ktoś taki sam problem? Proszę o pomoc

#104 Ipod_touch

Ipod_touch
  • 27 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 20:50

Ściągnolem przez Filer lite ale nie mogę tego pliku znaleźć,normalnie pobierało zakończyło ale pliku nie ma .

Plik powinien pojawic się w Filerze, w zakladce files

#105 malkovicz

malkovicz
  • 4 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 05 listopada 2011 - 22:01

Cześć, mam dziwny problem z moim (pierwszym) ipadem. Otóż twierdzi on uparcie- w takich miejscach jak Moi znajomi lub przy zapisywaniu w GarageBand, że mam na imię Tomasz? Ni chu chu nie wiem, czemu sie przy tym upiera no i gdzie to zmienić? Może dlatego że mam gdzieś w kontaktach Tomasza z moim nazwiskiem?

#106 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 listopada 2011 - 22:04

Cześć, mam dziwny problem z moim (pierwszym) ipadem.
Otóż twierdzi on uparcie- w takich miejscach jak Moi znajomi lub przy zapisywaniu w GarageBand, że mam na imię Tomasz? Ni chu chu nie wiem, czemu sie przy tym upiera no i gdzie to zmienić? Może dlatego że mam gdzieś w kontaktach Tomasza z moim nazwiskiem?

Miałam to samo, dodawał inną Dominikę niż ja, to był inny kontakt o takim samym imieniu jak moje. Pomogło usunięcie tego kontaktu a potem dodanie go na nowo.

#107 malkovicz

malkovicz
  • 4 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 05 listopada 2011 - 22:16

Lokria, podziałalo usunięcie kontaktu. Teraz pokazuje etykietę "moja pozycja". Dzięki za pomoc :)

#108 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 15:27

Witam od tygodnia jestem posiadaczem Ipada 2 64 3G wifi i mam kilka pytań do "wyjadaczy" : 1) Ipada noszę w futerale Puro ( ochraniacz z tylu i z góry ala smart cover) moje pytanie jest takie : czy to aby nie przeszkadza w wentylacji Ipada 2) mam soft ios5 , mógłby mi ktoś powiedzieć jak jest z jailbreak'iem ?? 3) czy częste długie granie na ipadzie spowoduje krótszą żywotność baterii ?

#109 humanoidal

humanoidal
  • 287 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 19:47

w jaki sposob moge wgrac sobie filmy na ipada? np home video z wakacji. przez itunes sie nie da (porazka). jest jakis darmowy program do tego albo inny trick?

#110 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 listopada 2011 - 19:52

Przez iTunes (sieda)

#111 humanoidal

humanoidal
  • 287 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 20:26

w jaki sposob? bo przeciaganie pliku do okna itunes albo dokladnie na zakladke movies nic nie daje.

---------- Wpis dodano o 20:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:23 ----------

nawet na playliste devices > ipad > movies nie da sie przeciagnac tego. musze komwertowac do mp4 czy czegos innego?

#112 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 06 listopada 2011 - 21:17

Witam na uczelni mam internet do którego dostęp uzyskuje się po podaniu klucza MAC. Zastanawiam się czy mając iPada była by możliwość podpięcia do takiej sieci ?

#113 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 21:56

Witam
na uczelni mam internet do którego dostęp uzyskuje się po podaniu klucza MAC. Zastanawiam się czy mając iPada była by możliwość podpięcia do takiej sieci ?

Coś ci się nie pomyliło ? Jaki klucz MAC ??? Zapewne masz klucz WPA/2.
Jeśli znasz ten klucz- spokojnie się podepniesz, no chyba że jeszcze jest jakieś inne, dodatkowe zabezpieczenie.

#114 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 06 listopada 2011 - 22:11

Nic mi się nie pomyliło nie chodzi tu o zabezpieczenie WPA tylko o Adres fizyczny MAC komputera w kompie łatwo to zdobyć ale już np w iPhonie tego nie znalazłem.

#115 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 22:42

Nic mi się nie pomyliło nie chodzi tu o zabezpieczenie WPA tylko o Adres fizyczny MAC komputera w kompie łatwo to zdobyć ale już np w iPhonie tego nie znalazłem.

Sam użyłeś słowa "KLUCZ", więc stąd moje niezrozumienie. Wiesz, niektórzy nie odróżniają klucza od adresu... :P
W iPhonie, czy iPadzie ? Wcześniej pisałeś o tym pierwszym...
Nie ważne. Settings>General>About

O tak to wygląda:
http://www.tothepc.c...wifi-bluetooth/

#116 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 listopada 2011 - 22:46

w jaki sposob? bo przeciaganie pliku do okna itunes albo dokladnie na zakladke movies nic nie daje.

---------- Wpis dodano o 20:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:23 ----------

nawet na playliste devices > ipad > movies nie da sie przeciagnac tego. musze komwertowac do mp4 czy czegos innego?

Help wylaczyli? Wyszukiwarke? Musisz przekonwertowac film na format, ktory itunes zrozumie.

#117 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 07 listopada 2011 - 09:38

Sam użyłeś słowa "KLUCZ", więc stąd moje niezrozumienie. Wiesz, niektórzy nie odróżniają klucza od adresu... :P
W iPhonie, czy iPadzie ? Wcześniej pisałeś o tym pierwszym...
Nie ważne. Settings>General>About

O tak to wygląda:
Find MAC address of iPad [wifi & bluetooth]

Właśnie o to chodziło dzięki wielkie za pomoc.

#118 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 10:36

nie lepiej pobrać VLC? Każdy format odczyta...

#119 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 listopada 2011 - 10:43

VLC zostal wycofany z Appstore. Poza tym dosc wygodnie zarzadza sie przez iTunes. Dziwi mnie ze kolega filmy z wakacji nagrywa w Divxach kiedy wiekszosc kamer i aparatow jednak wspiera MPeg4 w dowolnej postaci (kompatybilny z iTunes).

#120 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 07 listopada 2011 - 10:56

Nie ma takiej mozliwosci

a jeśli na chomikuj są pliki w formacie ipa?

#121 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 listopada 2011 - 10:57

Czytales regulamin forum?

#122 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 11:00

No to wtedy ©ipa :(

P.S. Na forum nie rozmawiamy o kradzionym oprogramowaniu etc.

#123 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 listopada 2011 - 11:05

Proponuje przeczytać regulamin forum uważnie, zwłaszcza część dotyczącą piractwa, jeśli chcesz mieć możliwość dalej swobodnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

#124 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 07 listopada 2011 - 11:18

nie mam już iPada, po prostu pytałem z ciekawości.

#125 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 11:33

nie mam już iPada, po prostu pytałem z ciekawości.

To nie ważne że nie masz. Ja też nie posiadam trotylu w piwnicy, ale jakoś mnie nie korci zakładać wątek p.t. "Jak najlepiej wysadzić sejf w banku?" na forum należącym do Komendy Głównej Policji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych