Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Pytania pocz膮tkuj膮cych po zakupie ipad

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1095 odpowiedzi w tym temacie

#101 aston

aston
  • 41 post贸w

Napisano 05 listopada 2011 - 13:05

Mo偶na pobiera膰 pliki z [ciach] przez Safari. Tylko tu dzia艂a taka zasada, 偶e dany typ pliku musi by膰 obs艂ugiwany przez jakikolwiek program zainstalowany na iPadzie. Np. pliki epub s膮 obs艂ugiwane przez iBooks, Stanza itp, je艣li masz kt贸ry艣 z tych program贸w zainstalowany to b臋dziesz m贸g艂 plik pobra膰 i otworzy膰 w wybranym programie. Z plikami avi powinno by膰 tak samo, nie sprawdza艂em.

#102 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 05 listopada 2011 - 14:07

艢ci膮gnolem przez Filer lite ale nie mog臋 tego pliku znale藕膰,normalnie pobiera艂o zako艅czy艂o ale pliku nie ma .

#103 achillesak

achillesak
  • 7 post贸w

Napisano 05 listopada 2011 - 14:55

Witam wszystkich. ---Dopisz臋 si臋 do tematu. Nurtuje mnie jedna rzecz, mianowicie aplikacja "mail".Skonfigurowana jest poprawnie wszystkie wiadomo艣ci przychodz膮 i s膮 wysy艂ane ,ale niemog臋 si臋 wylogowa膰, ani doda膰 nowej poczty. Wchodz膮c w ustawienia klikaj膮c na "poczta,kontakty, inne" aplikacja si臋 zamyka. Czy mia艂 kto艣 taki sam problem? Prosz臋 o pomoc

#104 Ipod_touch

Ipod_touch
  • 27 post贸w

Napisano 05 listopada 2011 - 20:50

艢ci膮gnolem przez Filer lite ale nie mog臋 tego pliku znale藕膰,normalnie pobiera艂o zako艅czy艂o ale pliku nie ma .

Plik powinien pojawic si臋 w Filerze, w zakladce files

#105 malkovicz

malkovicz
  • 4 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, Poland

Napisano 05 listopada 2011 - 22:01

Cze艣膰, mam dziwny problem z moim (pierwszym) ipadem. Ot贸偶 twierdzi on uparcie- w takich miejscach jak Moi znajomi lub przy zapisywaniu w GarageBand, 偶e mam na imi臋 Tomasz? Ni chu chu nie wiem, czemu sie przy tym upiera no i gdzie to zmieni膰? Mo偶e dlatego 偶e mam gdzie艣 w kontaktach Tomasza z moim nazwiskiem?

#106 Lokria

Lokria
  • 6聽278 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 05 listopada 2011 - 22:04

Cze艣膰, mam dziwny problem z moim (pierwszym) ipadem.
Ot贸偶 twierdzi on uparcie- w takich miejscach jak Moi znajomi lub przy zapisywaniu w GarageBand, 偶e mam na imi臋 Tomasz? Ni chu chu nie wiem, czemu sie przy tym upiera no i gdzie to zmieni膰? Mo偶e dlatego 偶e mam gdzie艣 w kontaktach Tomasza z moim nazwiskiem?

Mia艂am to samo, dodawa艂 inn膮 Dominik臋 ni偶 ja, to by艂 inny kontakt o takim samym imieniu jak moje. Pomog艂o usuni臋cie tego kontaktu a potem dodanie go na nowo.

#107 malkovicz

malkovicz
  • 4 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, Poland

Napisano 05 listopada 2011 - 22:16

Lokria, podzia艂alo usuni臋cie kontaktu. Teraz pokazuje etykiet臋 "moja pozycja". Dzi臋ki za pomoc :)

#108 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 post贸w

Napisano 06 listopada 2011 - 15:27

Witam od tygodnia jestem posiadaczem Ipada 2 64 3G wifi i mam kilka pyta艅 do "wyjadaczy" : 1) Ipada nosz臋 w futerale Puro ( ochraniacz z tylu i z g贸ry ala smart cover) moje pytanie jest takie : czy to aby nie przeszkadza w wentylacji Ipada 2) mam soft ios5 , m贸g艂by mi kto艣 powiedzie膰 jak jest z jailbreak'iem ?? 3) czy cz臋ste d艂ugie granie na ipadzie spowoduje kr贸tsz膮 偶ywotno艣膰 baterii ?

#109 humanoidal

humanoidal
  • 287 post贸w

Napisano 06 listopada 2011 - 19:47

w jaki sposob moge wgrac sobie filmy na ipada? np home video z wakacji. przez itunes sie nie da (porazka). jest jakis darmowy program do tego albo inny trick?

#110 grzes_l

grzes_l
  • 3聽397 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 06 listopada 2011 - 19:52

Przez iTunes (sieda)

#111 humanoidal

humanoidal
  • 287 post贸w

Napisano 06 listopada 2011 - 20:26

w jaki sposob? bo przeciaganie pliku do okna itunes albo dokladnie na zakladke movies nic nie daje.

---------- Wpis dodano o 20:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:23 ----------

nawet na playliste devices > ipad > movies nie da sie przeciagnac tego. musze komwertowac do mp4 czy czegos innego?

#112 michalkic

michalkic
  • 117 post贸w
  • Sk膮dRadom

Napisano 06 listopada 2011 - 21:17

Witam na uczelni mam internet do kt贸rego dost臋p uzyskuje si臋 po podaniu klucza MAC. Zastanawiam si臋 czy maj膮c iPada by艂a by mo偶liwo艣膰 podpi臋cia do takiej sieci ?

#113 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 post贸w

Napisano 06 listopada 2011 - 21:56

Witam
na uczelni mam internet do kt贸rego dost臋p uzyskuje si臋 po podaniu klucza MAC. Zastanawiam si臋 czy maj膮c iPada by艂a by mo偶liwo艣膰 podpi臋cia do takiej sieci ?

Co艣 ci si臋 nie pomyli艂o ? Jaki klucz MAC ??? Zapewne masz klucz WPA/2.
Je艣li znasz ten klucz- spokojnie si臋 podepniesz, no chyba 偶e jeszcze jest jakie艣 inne, dodatkowe zabezpieczenie.

#114 michalkic

michalkic
  • 117 post贸w
  • Sk膮dRadom

Napisano 06 listopada 2011 - 22:11

Nic mi si臋 nie pomyli艂o nie chodzi tu o zabezpieczenie WPA tylko o Adres fizyczny MAC komputera w kompie 艂atwo to zdoby膰 ale ju偶 np w iPhonie tego nie znalaz艂em.

#115 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 post贸w

Napisano 06 listopada 2011 - 22:42

Nic mi si臋 nie pomyli艂o nie chodzi tu o zabezpieczenie WPA tylko o Adres fizyczny MAC komputera w kompie 艂atwo to zdoby膰 ale ju偶 np w iPhonie tego nie znalaz艂em.

Sam u偶y艂e艣 s艂owa "KLUCZ", wi臋c st膮d moje niezrozumienie. Wiesz, niekt贸rzy nie odr贸偶niaj膮 klucza od adresu... :P
W iPhonie, czy iPadzie ? Wcze艣niej pisa艂e艣 o tym pierwszym...
Nie wa偶ne. Settings>General>About

O tak to wygl膮da:
http://www.tothepc.c...wifi-bluetooth/

#116 grzes_l

grzes_l
  • 3聽397 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 06 listopada 2011 - 22:46

w jaki sposob? bo przeciaganie pliku do okna itunes albo dokladnie na zakladke movies nic nie daje.

---------- Wpis dodano o 20:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:23 ----------

nawet na playliste devices > ipad > movies nie da sie przeciagnac tego. musze komwertowac do mp4 czy czegos innego?

Help wylaczyli? Wyszukiwarke? Musisz przekonwertowac film na format, ktory itunes zrozumie.

#117 michalkic

michalkic
  • 117 post贸w
  • Sk膮dRadom

Napisano 07 listopada 2011 - 09:38

Sam u偶y艂e艣 s艂owa "KLUCZ", wi臋c st膮d moje niezrozumienie. Wiesz, niekt贸rzy nie odr贸偶niaj膮 klucza od adresu... :P
W iPhonie, czy iPadzie ? Wcze艣niej pisa艂e艣 o tym pierwszym...
Nie wa偶ne. Settings>General>About

O tak to wygl膮da:
Find MAC address of iPad [wifi & bluetooth]

W艂a艣nie o to chodzi艂o dzi臋ki wielkie za pomoc.

#118 bar-trek

bar-trek
  • 6聽159 post贸w

Napisano 07 listopada 2011 - 10:36

nie lepiej pobra膰 VLC? Ka偶dy format odczyta...

#119 grzes_l

grzes_l
  • 3聽397 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 07 listopada 2011 - 10:43

VLC zostal wycofany z Appstore. Poza tym dosc wygodnie zarzadza sie przez iTunes. Dziwi mnie ze kolega filmy z wakacji nagrywa w Divxach kiedy wiekszosc kamer i aparatow jednak wspiera MPeg4 w dowolnej postaci (kompatybilny z iTunes).

#120 leodan011

leodan011
  • 529 post贸w
  • Sk膮dz zakamark贸w

Napisano 07 listopada 2011 - 10:56

Nie ma takiej mozliwosci

a je艣li na chomikuj s膮 pliki w formacie ipa?

#121 grzes_l

grzes_l
  • 3聽397 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 07 listopada 2011 - 10:57

Czytales regulamin forum?

#122 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 post贸w

Napisano 07 listopada 2011 - 11:00

No to wtedy ©ipa :(

P.S. Na forum nie rozmawiamy o kradzionym oprogramowaniu etc.

#123 Lokria

Lokria
  • 6聽278 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 07 listopada 2011 - 11:05

Proponuje przeczyta膰 regulamin forum uwa偶nie, zw艂aszcza cz臋艣膰 dotycz膮c膮 piractwa, je艣li chcesz mie膰 mo偶liwo艣膰 dalej swobodnie uczestniczy膰 w dyskusji na forum.

#124 leodan011

leodan011
  • 529 post贸w
  • Sk膮dz zakamark贸w

Napisano 07 listopada 2011 - 11:18

nie mam ju偶 iPada, po prostu pyta艂em z ciekawo艣ci.

#125 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 post贸w

Napisano 07 listopada 2011 - 11:33

nie mam ju偶 iPada, po prostu pyta艂em z ciekawo艣ci.

To nie wa偶ne 偶e nie masz. Ja te偶 nie posiadam trotylu w piwnicy, ale jako艣 mnie nie korci zak艂ada膰 w膮tek p.t. "Jak najlepiej wysadzi膰 sejf w banku?" na forum nale偶膮cym do Komendy G艂贸wnej Policji.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 14

0 u偶ytkownik贸w, 14 go艣ci, 0 anonimowych