Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#776 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 maja 2013 - 14:58

Cześć, mam 2 pytania:
1. jak ustawić kod na iPada, tzn. żeby przy każdym odblokowywaniu wpisywać kod ? Teoretycznie w Ogólne > Kody i blokady ale ja mam tylko Autoblokada i Smart cover blokuje.
2. po jakiś 2 minutach bezczynności włącza się prezentacja iPada czyli filmik pokazujący jego funkcje itd. Jak to wyłączyć ?

2. Kupiłeś iPada demo z wystawki. Najpierw zrób restore, żeby usunąć soft demo.
1. Nie zadziała ze względu na soft demo.

#777 grądzIU

grądzIU
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 maja 2013 - 21:27

Z wystawy ? Kupowalem w RTV Euro AGD, iPad byl zafoliowany oryginalnie, pudelko mocno zamkniete ... Mogli mnie tak porobić ? Mam tutaj pełne wersje płatnych aplikacki, jak zrobie restore to one sie usuną ?

#778 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 maja 2013 - 21:29

Tak.

#779 grądzIU

grądzIU
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 maja 2013 - 21:39

Obejrzalem moje pudelko i z tylu jest napis Demo, co teraz ? Wzialem tego iPada na raty poniewarz byly mega korzystne i nie wiem o teraz zrobic. Rzadac wymiany, odstapic od umowy ? Co w ogole znaczy ze to wersja Demo ? ... Dodam, ze iPad byl caly zafoliowany, szczelnie zamkniety.

#780 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 maja 2013 - 21:59

Będzie pełnoprawnym iPadem jak zrobisz "Odtwórz" w iTunes. Bez tego w wersji demo iPad jest prawie bezużyteczny.

#781 grądzIU

grądzIU
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 maja 2013 - 22:15

To znaczy? Dlaczego bezużyteczny? Był oryginalnie zapakowany z folią na kartonie, ekranie itd. , czy jest nowy czy jakiś używany, zamawialem że sklepu intetnetowego Euro.

#782 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 maja 2013 - 23:14

System w wersji demo jest bezużyteczny. Nie możesz mieć własnych ustawień na nim, maili, ksiązki telefonicznej, nawet ikon nie przestawisz, ni mówiąc o instalacji/usuwaniu czegokolwiek. Jak zauważyłeś hasło też nie działa.

#783 grądzIU

grądzIU
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 maja 2013 - 06:25

Właśnie zacząłem 'odtwarzać iPada'. Dzięki serdeczne za pomoc ale mam jeszcze pytanie. Mianowicie czy mógł mi się po prostu trafić iPad docelowo przeznaczony na wystawę ale całkowicie nowy ? Jak wspomniałem karton był zafoliowany, ciężko się go otwiera, iPad miał folie na ekranie i z tyłu (fabryczną), ładowarka również miała jeszcze folię. Czy po restore będzie to pełnoprawne urządzenie ? Czy takie modele przeznaczone na wystawę są jakoś słabsze bądź gorsze, odnawiane ? Nie znam się na tym więc proszę o pomoc :) .

#784 Bartosz89

Bartosz89
  • 10 postów
  • SkądRadzionków, Poland

Napisano 14 maja 2013 - 07:56

Cześć, Możliwe że pracownicy sprzedali Ci to urządzenie przez pomyłkę. To normalny iPad, taki sam jak te ze sklepowej półki. Wersje DEMO trafiają po prostu do sklepów z wersją systemu w której zablokowane są niektóre funkcje i wgrane są dodatkowe aplikacje takie jak pages, keynote itp... Wystarczy że odtworzysz iPad'a w programie iTunes. Pozdrawiam,

#785 grądzIU

grądzIU
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 maja 2013 - 08:07

Już go odtworzyłem i wszystko jest teraz jak jak być powinno. Nad aplikacjami nie rozpaczam bo przecież mogę je dokupić. Martwi mnie tylko to czy nie są to jakieś gorsze urządzenia ale skoro piszesz, że nie to super :) . Nie płacimy 3000 zł żeby dostać jakiś szmelc.

#786 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 maja 2013 - 09:29

Demo od zwykłych różnią się tylko wersją systemu wgraną do niego w fabryce. Reszta jest identyczna.

#787 grądzIU

grądzIU
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 maja 2013 - 10:23

Aha, dzięki. Czyli jeśli iPad był fabrycznie nowy, oryginalnie zapakowany itd., gwarancja obowiązuje od dnia zakupu, jest oryginalny i ma support (sprawdziłem po numerze seryjnym) i zrobiłem restore to mogę go bez obaw dalej użytkować ? ;)

#788 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 maja 2013 - 10:48

Tak.

#789 sebek27

sebek27
  • 7 postów

Napisano 18 maja 2013 - 15:53

Jak zapłacić za aplikacje w app store ,gdy przy rejestracji nie podawało sie numeru i pinu karty ?

#790 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 maja 2013 - 16:57

Jak zapłacić za aplikacje w app store ,gdy przy rejestracji nie podawało sie numeru i pinu karty ?

Dodać do konta kartę.

#791 lejla

lejla
  • 11 postów

Napisano 19 maja 2013 - 08:42

Mam pytanie dotyczące klawiatur, ustawiałam sobie klawiaturę polską i angielską, moje pytanie brzmi czy można jakoś się przełączać miedzy nimi? Same się zmineniają ale akurat nie wtedy kiedy ja tego potrzebuję.

#792 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 19 maja 2013 - 09:02

Mam pytanie dotyczące klawiatur, ustawiałam sobie klawiaturę polską i angielską, moje pytanie brzmi czy można jakoś się przełączać miedzy nimi? Same się zmineniają ale akurat nie wtedy kiedy ja tego potrzebuję.

"tapnąć" globus obok spacji.

1. "tapnać" żeby zmieniać - będą się zmieniać cyklicznie
2. Przytrzymać, aż pojawi się lista.

Dołączona grafika

#793 m4rtin3k

m4rtin3k
  • 31 postów
  • SkądGliwice

Napisano 21 maja 2013 - 17:20

Witajcie. Mam pytanie: ponieważ ostatnio często oglądam coś na YouTube (albo ja albo moje siostrzenice) i powiedzcie mi dlaczego tak jest, że czasami obraz jest "idealny" (czyt. ostry, czytelny, dźwięk jest super), a czasami się coś "przełączy" i jest pixeloza jakich mało, dźwięk kiepski itd. Od czego to zależy? Dlaczego tak się dzieje? Uprzedzając pytania: działam w domu na WiFi a internet jest wystarczająco szybki żeby odtworzyć takie rzeczy (bo jakoś czasami nic się z obrazem/dźwiękiem nie dzieje, a czasami jest do bani. Pozdrawiam.

#794 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 maja 2013 - 17:36

Musi to być kwestia teledysku oraz w jakiej jest maksymalnie rozdzielczości. Wiadomo jak coś ma seryjnie max 360p to na ipadzie lepiej nie bedzie. Chociaż głównie jest to kwestia szybkości neta, ale może jest inna przyczyna, ciekaw jestem.

#795 m4rtin3k

m4rtin3k
  • 31 postów
  • SkądGliwice

Napisano 21 maja 2013 - 17:56

AdrianoSprinter,
teledyski które oglądam są w różnych jakościach.
aczkolwiek wiem że niektóre są w 1080p bo na kompie tak śmigają aż miło..
dlatego samego mnie to zastanawia..

a najlepsze jest to:
odtwarzam filmik, jest już 1m30s (to przykład) nagle się "zatnie" (czyt. buforuje) i jest kiepska jakość dźwięku i obrazu.. WHY???

#796 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 maja 2013 - 18:13

Też tak mam, nie przejmuj się. Ta aplikacja taka syfiasta jest.

#797 hs89

hs89
  • 7 postów

Napisano 27 maja 2013 - 16:35

WItam, czy ktoś mi powie dlaczego jak chcę ściągnąć grę lub cokolwiek na ipada 4 to po wpisaniu loginu i hasła apple ID nie moge nic pobrac poniewaz wyskakuje komunikat ze nie jestem w żadnej grupie administratorów ;/

#798 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 27 maja 2013 - 16:56

A gdzie Ty wpisujesz to hasło i login?

#799 hs89

hs89
  • 7 postów

Napisano 28 maja 2013 - 09:10

A gdzie Ty wpisujesz to hasło i login?

problem rozwiązany, poprostu tworząc konto na ipadzie nie zostalo dobrze utworzone, dopiero poprzez laptopa sie zalogowalem.

Teraz mam inne pytanko, jak na ten system w ipadzie moge sciagnac skypa ? silverlight ? itp ?

#800 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 maja 2013 - 09:13

Byłeś proszony o przeczytanie instrukcji obsługi, wtedy byś wiedział skąd pobiera się aplikacje. O Silverlight zapomnij bo nie istnieje na iOS.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych