Pytania początkujących po zakupie ipad
Napisano 07 listopada 2011 - 16:51
Napisano 07 listopada 2011 - 17:07
Napisano 07 listopada 2011 - 17:10
Witam od tygodnia jestem posiadaczem Ipada 2 64 3G wifi i mam kilka pytań do "wyjadaczy" :
1) Ipada noszę w futerale Puro ( ochraniacz z tylu i z góry ala smart cover) moje pytanie jest takie : czy to aby nie przeszkadza w wentylacji Ipada
2) mam soft ios5 , mógłby mi ktoś powiedzieć jak jest z jailbreak'iem ??
3) czy częste długie granie na ipadzie spowoduje krótszą żywotność baterii ?
1) Nie
2) Nie ma
3) Tak (bateria wytrzyma ileśtam cykli ładowania. Częste granie wiąże się z koniecznością częstszego ładowania, co za tym idzie więcej cykli w krótszym czasie..)
Napisano 07 listopada 2011 - 17:11
Napisano 07 listopada 2011 - 17:11
Robisz autoryzację dla komputera no obu kontach i działa.Witam,
Ponieważ na polskim itunes nie ma audiobooków, na których mi bardzo zależy, myślę o założeniu dwóch kont (polskie i UK). W jaki sposób synchronizować wtedy ipada z komputerem żeby nie stracić aplikacji ściągniętych na drugie konto? Aha, szukałam w innych wątkach, więc moderatorzy, proszę nie wyrzucajcie mnie od razu Pzdr
Napisano 07 listopada 2011 - 17:19
Napisano 07 listopada 2011 - 17:21
Napisano 07 listopada 2011 - 17:33
Napisano 07 listopada 2011 - 18:13
---------- Wpis dodano o 18:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:12 ----------
no sorry, nie zauważyłam odpowiedzi. Przepraszam za śmiecenie.
Napisano 07 listopada 2011 - 20:56
Napisano 07 listopada 2011 - 21:16
Hej !
Udało się komuś skonfigurowac bezpośrednio z ipada poczte ONET ......?
Moj MBP jest jeszcze w serwisie i nie mam możliwości skofigurowania swojego ipada przez iTunes z makiem i połączyć konta :/
Natomiast próba ręcznej konfiguracji konta ONET na ipadzie wola o pomstę do nieba póki co udało mie tak ustawic ze maila wysle ale o odbiorze i plynnym działaniu poczty nie ma mowy ... Pomóżcie ???
Ja mam na iPhonie ale na iPadzie masz identycznie
Dodaj konto => inne => dodaj konto pocztowe => adres hasło itd to wiadomo => Serwer poczty przychodzącej nazwa: pop3.poczta.onet.pl Użytkownik: login i hasło => serw poczty wych. : smtp.poczta.onet.pl
powinno trybić
Napisano 07 listopada 2011 - 21:16
Napisano 07 listopada 2011 - 22:00
Napisano 07 listopada 2011 - 22:19
Niestety nie trybi :/
Właśnie wczoraj "robiłem" konto Onet koleżance na MBooku Pro. POP3 działał, problem był z smtp. Nie pamiętam, ale był tam jakiś myk z
bodajże uwierzytelnianiem. Poszukaj w sieci dokładny opis konfiguracji i zwróć uwagę na porty i uwierzytelnianie.
Napisano 07 listopada 2011 - 22:37
Witam,
Pare dni temu nabyłam iPada 2 16 Gb. Podjar niesamowity, gorzej z obsługą. Udało mi się jakoś z pomocą miłego Pana z salonu Apple skonfigurować pocztę, ale na tym trudności się niestety nie kończą ;p
Na czym mi najbardziej zależało kupując iPada to na czytaniu książek, pdfów i oglądaniu filmów. Żadnej z tych funkcji nie jestem w stanie ogarnąć. Teoretycznie coś tam wiem, ale np. nie mogę znaleźć w moim iTunesie (10.5) zakładki 'Książki' :|
Co do filmów to też nie wiem jaki program ściągnąć do konwertowania i jak to przesłać dalej.
Byłabym ogromnie wdzięczna za jakąś pomoc, bo jak na razie mój zakup (jakkolwiek zajebisty) mija się z celem, a tego bym nie chciała
Pozdrawiam!
Aby dodać książki, to musisz albo kupić przez iTunes albo ściągnąć z internetu ale tylko w formacie ePub. Najeżdzasz plik z książką na bibliotekę byle gdzie "wyrzucasz" i pojawia się zakładka ksiązki. Z filmami jest identycznie i też jest odpoweidni format. Polecam konwerter.
Napisano 07 listopada 2011 - 22:50
Aby dodać książki, to musisz albo kupić przez iTunes albo ściągnąć z internetu ale tylko w formacie ePub. Najeżdzasz plik z książką na bibliotekę byle gdzie "wyrzucasz" i pojawia się zakładka ksiązki. Z filmami jest identycznie i też jest odpoweidni format. Polecam konwerter.
Bzdura. Pdf'y tez normalnie da sie czytac.
Napisano 07 listopada 2011 - 22:53
Napisano 07 listopada 2011 - 23:02
Napisano 07 listopada 2011 - 23:04
Napisano 07 listopada 2011 - 23:15
Witam,
Pare dni temu nabyłam iPada 2 16 Gb. Podjar niesamowity, gorzej z obsługą. Udało mi się jakoś z pomocą miłego Pana z salonu Apple skonfigurować pocztę, ale na tym trudności się niestety nie kończą ;p
Na czym mi najbardziej zależało kupując iPada to na czytaniu książek, pdfów i oglądaniu filmów. Żadnej z tych funkcji nie jestem w stanie ogarnąć. Teoretycznie coś tam wiem, ale np. nie mogę znaleźć w moim iTunesie (10.5) zakładki 'Książki' :|
Co do filmów to też nie wiem jaki program ściągnąć do konwertowania i jak to przesłać dalej.
Byłabym ogromnie wdzięczna za jakąś pomoc, bo jak na razie mój zakup (jakkolwiek zajebisty) mija się z celem, a tego bym nie chciała
Pozdrawiam!
Powiedz nam choc jaki komputer uzywasz.
Generalnie wszystko mozna wrzucac na iPada przez przeciaganie myszka. Filmy tez ale musza byc w mpeg4 albo .mov. Do czytania ksiazek najpierw sciagnij sobie program ibooks.
No i polecam instrukcje jak sobie nie radzisz.
---------- Wpis dodano o 23:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:14 ----------
No pewnie, że można. Ale bardziej wygodne jest czytanie w ePub. Źle się wyraziłem w poprzednim poście. Nie radzę czytać PDF'ów bo to tylko nerwy.
Chlopie nie mieszaj, jak ktos prosi o rade to badz konkretny. Przemyslenia to na blogu, chyba ze ktos zapyta o nie.
Napisano 07 listopada 2011 - 23:18
Napisano 07 listopada 2011 - 23:46
Napisano 07 listopada 2011 - 23:46
Chlopie nie mieszaj, jak ktos prosi o rade to badz konkretny. Przemyslenia to na blogu, chyba ze ktos zapyta o nie.
Za mało konkretne dla Ciebie ? Chyba jasno napisałem, że nie polecam czytania książek w PDF. O co Ci chodzi?
Napisano 08 listopada 2011 - 00:06
---------- Wpis dodano o 02:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 02:05 ----------
To daj konfi na Onet !Ja jakos nie mialem problemow z konfiguracja 4 kont pocztowych. Wszystkie poszly od "kopa".
Napisano 08 listopada 2011 - 12:02
Za mało konkretne dla Ciebie ? Chyba jasno napisałem, że nie polecam czytania książek w PDF. O co Ci chodzi?
Ze nikogo to nie obchodzi bo pytanie bylo miedzy innymi O CZYTANIE PDFOW. Rozumienie Cie przerasta?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych