Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Please log in to reply
1095 replies to this topic

#876 Gregory

Gregory

• 2732 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 17 October 2013 - 18:45

Takie pytanie bo dopiero co zainstalowalem iOS 7 i zastanawiam się czy na tej wysuwanej belce z dołu "centrum sterowania" można dodać jakoś włączanie sieci pakietowych? Jest wifi i fajnie ale tego mi bardzo brakuje :)

Nie da się, ale zawsze można powiedzieć „Siri, turn off 3G”.

#877 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 18 October 2013 - 08:25

Zanim Siri to zrobi to ja już ręcznie w ustawieniach wyłącze... :)

#878 Owidiusz

Owidiusz
  • 1 posts

Posted 03 November 2013 - 18:57

Też miałam ten problem. Ładowarka od iPhone'a nie ładowała iPad'a. Jednak odwrotnie już działało. Nie mam pojęcia od czego może to zależeć.

#879 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 November 2013 - 19:15

Też miałam ten problem. Ładowarka od iPhone'a nie ładowała iPad'a. Jednak odwrotnie już działało. Nie mam pojęcia od czego może to zależeć.

Bo ładowarka od iPhone ma 5W i jest za słaba do ładowania iPada, który ma ładowarkę 12W.

#880 Fioletowykubek

Fioletowykubek
  • 3 posts

Posted 04 November 2013 - 19:41

Cześć, kupiłam iPada z ubezpieczeniem mondial i niestety wydarzył mi sie wypadek- sprzęt zsunął mi sie z książki na podłogę i pękł ekran. Ubezpieczyciel odmówił pokrycia kosztów naprawy, ponieważ nie zadziałał czynnik zewnętrzny. Chciałabym w takim razie wymienić ekran na własny koszt- czy znacie jakiś godny polecenia serwis ?

#881 mova

mova
  • 1 posts

Posted 12 November 2013 - 00:03

Hej, mam problem z kalendarzem.. Nagle zniknely mi wszystkie wpisy/wydarzenia, dodatkowo opcja dodawania nowego wydarzenia (plusik w prawym gornym rogu) jest nieaktywna, nie ma tez mozliwosci dodania wydarzenia dluzszym przytrzymaniem na danym dniu.. Czy da sie wszystko przywrocic? Czy ktos moglby mi pomoc rozwiazac ten problem?

#882 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 12 November 2013 - 23:09

Hej, mam problem z kalendarzem.. Nagle zniknely mi wszystkie wpisy/wydarzenia, dodatkowo opcja dodawania nowego wydarzenia (plusik w prawym gornym rogu) jest nieaktywna, nie ma tez mozliwosci dodania wydarzenia dluzszym przytrzymaniem na danym dniu.. Czy da sie wszystko przywrocic? Czy ktos moglby mi pomoc rozwiazac ten problem?

Probowalas zresetowac iPada?

#883 naydref

naydref
  • 23 posts

Posted 05 December 2013 - 12:00

Witam. Mam pytanie. Dostane dzisiaj ipada mini z retina display wifi z USA. Czy w zestawie jest europejska ladowarka ? A jesli nie ma to czy moge go tymczasowo ladowac ladowarka z iphone 5 tzn. czy jest to samo wejscie do ladowania ? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

#884 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 05 December 2013 - 12:07

Witam.
Mam pytanie. Dostane dzisiaj ipada mini z retina display wifi z USA. Czy w zestawie jest europejska ladowarka ?

Pomyśl i zastanów się czy w sprzęcie na rynek amerykański będzie ładowarka europejska.

A jesli nie ma to czy moge go tymczasowo ladowac ladowarka z iphone 5 tzn. czy jest to samo wejscie do ladowania ?
Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

USB działa wszędzie tak samo, więc kabel podepniesz do każdego złącza USB czy to w komputerze czy ładowarce.

#885 naydref

naydref
  • 23 posts

Posted 05 December 2013 - 12:20

Dziekuje za odpowiedz. Czyli nie mam sie czym martwic. Na youtubie widzialem filmik i tam jest taka rozkladana ladowarka - taka sama jaka byla w iphone 3 czy 4 juz nie pamietam. I tak pewnie bez problemu dokupie w polsce ladowarke do tego.

#886 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 05 December 2013 - 12:32

Po co ładowarkę, przecież będziesz ją miał, kup za 5 zł przejściówkę z ichnich wtyczek na nasze.

#887 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 05 December 2013 - 15:58

Po co przejściówkę - ani to estetyczne ani wygodne. Ładowarka od iPada jest rozkładana, te wymienne końcówki bez problemu można kupić na Allegro.

#888 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 05 December 2013 - 16:59

Po co przejściówkę - ani to estetyczne ani wygodne. Ładowarka od iPada jest rozkładana, te wymienne końcówki bez problemu można kupić na Allegro.

W mini jest taka sama ładowarka jak w iPhone, nie jest rozkładana jak w dużym iPadzie, Chyba, że w rMini coś zmienili.

EDIT: faktycznie w rMini jest zasilacz od dużego iPada.

#889 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 05 December 2013 - 17:50

Dokładnie, w moim rMini jest normalna ładowarka. Nawet nie wiedziałem, że pierwsze Mini miało małą ładowarkę.

#890 naydref

naydref
  • 23 posts

Posted 05 December 2013 - 21:21

Witam. Mam juz tego ipada. Czy jestescie absolutnie pewni, ze moge uzyc mojej ladowarki z ip5 na ipadzie mini z USA ? Bo jak podlaczylem przez usb do laptopa to pisze ze ladowanie nie odbywa sie.

#891 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 05 December 2013 - 21:36

Witam. Mam juz tego ipada. Czy jestescie absolutnie pewni, ze moge uzyc mojej ladowarki z ip5 na ipadzie mini z USA ? Bo jak podlaczylem przez usb do laptopa to pisze ze ladowanie nie odbywa sie.

Będzie się ładował jak będzie uśpiony i będzie to trwało wieki, bo ładowarka od iPhone jest za słaba. Dlatego dokup przejściówkę, albo użyj tymczasowo mocniejszej ładowarki 10W/2A USB.

#892 marcintworek

marcintworek
  • 1 posts

Posted 05 December 2013 - 21:57

ladowanie iPOD'a Siemano mógłbyś wysłać mi dane dotyczące ladowania ipod'a czyli tabliczkę znamionowa ładowarki bo nie mam i nie wiem jak go naładować

#893 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 05 December 2013 - 23:40

Dowolna ładowarka USB 10W/2A/5V

#894 sysop

sysop
  • 16 posts

Posted 06 December 2013 - 14:33

Cześć, Mam pytanko. Dodaję sobie pliki video dla programu AVPlayerHD poprzez zakładkę Programy w iTunes po podłączeniu iPada. Wszystko fajnie, ale jak je potem usunąć po obejrzeniu? :) w sumie pytanie uniwersalne nie tylko do filmów, ale wszystkich nietypowych plików dodawanych poprzez tę zakładkę w iTunes. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

#895 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 06 December 2013 - 15:44

Usuwasz tak samo jak dodałeś.

#896 sysop

sysop
  • 16 posts

Posted 06 December 2013 - 20:06

Tzn jak dokładnie? Bo właśnie nie wiem. Mam tam listę plików, które dodałem dla tego programu i tyle. Prawym przyciskiem myszy na nich kliknąć nie mogę, przeciągnąć też nie. Pod nimi jest tylko guzik do dodawania kolejnych...

#897 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 06 December 2013 - 20:10

Zaznacz i powinien pojawić się przycisk delete, albo po prostu zaznacz i naciśnij delete.

#898 Netty

Netty
  • 123 posts
  • SkądŁódź, Poland

Posted 07 December 2013 - 07:12

Cześć,
Mam pytanko. Dodaję sobie pliki video dla programu AVPlayerHD poprzez zakładkę Programy w iTunes po podłączeniu iPada. Wszystko fajnie, ale jak je potem usunąć po obejrzeniu? :) w sumie pytanie uniwersalne nie tylko do filmów, ale wszystkich nietypowych plików dodawanych poprzez tę zakładkę w iTunes. Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.

W Avplayerhd na górze po prawej masz ikonkę narzędzi (coś a la klucz płaski ), jak ją dotkniesz to pojawi Ci się możliwość zaznaczenia plików i symbol kosza też po prawej stronie ekranu tylko, że na dole. Jednym słowem wywalić filmy możesz bez podpisania się do komputera.

#899 lel8

lel8
  • 22 posts
  • SkądKraków

Posted 08 December 2013 - 20:11

[CIACH]

Twój post został usunięty. Przeczytaj temat wątku. PO a nie PRZED. DO PRZED są inne działy związane z zakupami.

#900 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 10 December 2013 - 07:54

W jakim czasie ładuje się urządzenie (iPad Air) ze stanu 10% do 100% ? Czy to normalne że ładuje się do 99% ? Nie patrzę na niego ale po odłączeniu mam 99% podłącze na 2 minuty i wskakuje 100. Po naładowanie to 100 % utrzymuje się dość długo. U mnie czas ładowania to około 6h to normalne ?

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users