Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Please log in to reply
1095 replies to this topic

#826 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 11 June 2013 - 17:55

A nie ma innych form płatności?

A zakładając konto widziałeś inne formy płatności?

#827 koks1132

koks1132
  • 33 posts

Posted 11 June 2013 - 19:27

Nie zakładałem jeszcze. A to samo jest z AppStore?

- - - Połączono posty - - -

Jaka jest najnowsza wersja JB? Łatwo się to instaluje? Warto?

#828 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 11 June 2013 - 21:26

Nie zakładałem jeszcze. A to samo jest z AppStore?

Załóż to się dowiesz.

Jaka jest najnowsza wersja JB? Łatwo się to instaluje? Warto?

Użyj wyszukiwarki!

#829 Linus26

Linus26
  • 3 posts

Posted 13 June 2013 - 16:49

Problem z ekranem ipad 4 Witam Zakupiłem ipada 4 1,5 tygodnia temu i mam następujący problem, zaraz na początku zauważyłem że ekran ma taki bardziej żółtawy odcień porównując go z innymi była duża różnica. Postanowiłem zainstalować color profiles i go wyregulować i można powiedzieć że jest w miarę ok natomiast zauważam przy przewijaniu poziomym pulpitu smużenie ikon zostawiają po sobie ślady jakby czas reakcji matrycy był zbyt długi, tak samo przy przewijaniu tekstu na stronach internetowych tekst smuży i się rozmazuje jak przewijam w górę lu dół. Czy oddawać na gwarancję czy to normalne.

#830 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 June 2013 - 22:07

A bez przebania w profilach kolorów też smuży?

#831 Linus26

Linus26
  • 3 posts

Posted 13 June 2013 - 22:19

A bez przebania w profilach kolorów też smuży?

występuje tak samo

#832 krissk

krissk
  • 9 posts

Posted 15 June 2013 - 15:38

Witam, mam pytanie, posiadam Ipada 4 16GB z 4G i dziś dostałem w prezencie kartę sim orange 50zł włożyłem ją do Ipada i teraz chciałbym wykupić pakiet internetowy za 15zł, na stronie orange pisze żeby wysłać sms na numer 570, z Ipada chyba tego nie zrobię ? Trzeba włożyć kartę do telefonu, wysłać i potem spowrotem do Ipada i będzie aktywne ?

#833 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 15 June 2013 - 18:08

Tak, z iPada nie da się ani dzwonić, ani wysłać ani odebrać SMSów.

#834 robert.kasia10

robert.kasia10
  • 46 posts

Posted 20 June 2013 - 10:30

Witam. Chciała, zapytać jak ładować iPad'a? Chodzi mi o to, aby nie zrobić krzywdy baterii. 1. Czy pierwsze ładowanie powinno wynosić 12 godzin? (Tzw. Formowanie baterii) 2. Czy iPada lepiej jest doładowywać, jeżeli tak to na jakim poziomie procentowym bateri to robić, aby go nie ukrzywdzic? 3. Czy baterii nie zaszkodzi doladowywanie, gdy mamy jej ok 50% lub wiecej? Z góry serdeczne dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

#835 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 20 June 2013 - 11:32

Baterii nie należy formować, obojętnie jak będziesz używać, będzie dobrze. Wątków o bateriach jest sporo na forum. Zapraszam do szukajki.

#836 zalev

zalev
  • 7 posts
  • SkądBrzeg, PL

Posted 20 June 2013 - 11:50

ad. 1 - nie jest to wymagane
ad. 2 - możemy doładowywać do woli, przy tej technologii nie ma to większego wpływu na żywotność baterii
ad. 3 - patrz powyżej

zalecane jest rozładowanie iPada i naładowanie do 100% raz w miesiącu

polecam lekturę: [url=http://www.apple.com/batteries/ipad.html]Apple - Batteries - iPad[/url]

#837 Viroz

Viroz
  • 33 posts

Posted 12 July 2013 - 20:28

Hej. Nie chciałem zakładać kolejnych tematów. Aktualnie jestem za granicą i mam ze sobą tylko tablet, stąd następujące pytania. 1. Czy jest możliwość pobierania przez jakiś program muzyki? iPad nie jest po jailbreaku, dlatego też pytam czy jest takowa możliwość bez owej operacji. 2. Co gdy 'kupię' grę po promocyjnej(darmowej) cenie? Np. teraz Dead Space jest za darmo. Gdy go usunę to wtedy będę mógł go pobrać ponownie, czy będę musiał kupić i dopiero wtedy gra zostanie 'przypisana' mi do konta? Dzięki, pozdrawiam. ;)

#838 nodi32

nodi32
  • 588 posts
  • SkądRadom!

Posted 12 July 2013 - 20:50

Musisz poszukać aplikacji do pobierania muzyki ale na pewno nie dodasz jej do aplikacji muzyka w iPadzie(napisz w dziale poszukiwania aplikacji to Ci coś podpowiezą :) 2. Jak pobierzesz z promocji to zostaje ona przypisana do kąta i możesz ją pobrać kiedy chcesz. Dlatego zawsze jak jest promocja to pobieraj aplikacje, jak Ci się nie przyda to usuniesz, ale w przyszłości jak będziesz jej potrzebował to nie będziesz musiał płacić ;) A BTW Pobieraj Dead Space. Świetna gra, tylko musisz grać w słuchawkach :) pozdro

#839 lejla

lejla
  • 11 posts

Posted 22 July 2013 - 19:18

możecie mi powiedzieć jak zmienić zdjęcie w imessage? i jak dodać zdjęcie do kontaktu znajomego?

#840 edwarpan

edwarpan
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 July 2013 - 19:34

Swoje zdjęcie bodajże się ustawia robiąc w książce swój kontakt i później wskazując go w ustawieniach. Zdjęcie kontaktu - kontakty>wybierasz właściwy>edycja (prawy górny róg)>klikasz na miniaturkę.

#841 lejla

lejla
  • 11 posts

Posted 22 July 2013 - 19:44

Swoje zdjęcie bodajże się ustawia robiąc w książce swój kontakt i później wskazując go w ustawieniach.
Zdjęcie kontaktu - kontakty>wybierasz właściwy>edycja (prawy górny róg)>klikasz na miniaturkę.

dzięki wielkie

#842 sysop

sysop
  • 16 posts

Posted 04 August 2013 - 12:48

Witam, Na pewno już o tym było, ale wyjaśnijcie sprawę, bo jestem z epoki DOSa Norton Commandera i ni ch*ja nie rozumiem synchronizacji iPada. Np. jeśli chodzi o zdjęcia... wgrałem sobie 1 folder jakiś czas temu na iPada. Dzisiaj wgrałem inny po czym okazało się, że tamtego poprzedniego nie ma już ani na iPadzie ani na komputerze i straciłem te zdjęcia! Wytłumaczcie mi synchronizację jak małemu dziecku, bo nie rozumiem tej wspaniałej koncepcji. Z góry dzięki za pomoc!

#843 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 04 August 2013 - 13:48

Synchronizacja polega na tym, że na urządzeniach które synchronizujesz jest to samo. Jak wyrzucisz zdjęcia z komputera to znikną z iPada.

#844 merbb

merbb
  • 20 posts

Posted 07 August 2013 - 18:16

iPad Mam pytanie odnośnie jaibreaka. Czy robić backup systemu (świeżego nowy tablet) zapisywać jakieś shsh? Czy poprostu zrobić jaibreaka bez zmartwień?

#845 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 07 August 2013 - 18:21

1. BackUp należy koniecznie wykonać przed JB, jako ze jest zawsze ryzyko ze system się posypie i trzeba będzie robić Restore; 2. O SHSH nie musisz się martwić-są automatycznie zapisywane na serwerach Cydii.

#846 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 07 August 2013 - 19:09

2. O SHSH nie musisz się martwić-są automatycznie zapisywane na serwerach Cydii.

Panie expert, jasne, jak zwykle dziury w wiedzy i pieprzenie głupot. SHSH są BEZUŻYTECZNE! Z wyjątkiem iPada1, ale na niego ostatni 5.1.1 na który jest JB i tak jest podpisywany przez Apple.

#847 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 07 August 2013 - 19:26

Panie expert, jasne, jak zwykle dziury w wiedzy i pieprzenie głupot. SHSH są BEZUŻYTECZNE! Z wyjątkiem iPada1, ale na niego ostatni 5.1.1 na który jest JB i tak jest podpisywany przez Apple.

Wiem o tym-nic nowego mi nie przekazałeś-"pseudoexpercie" pn olejek
To jedno. Drugie-są one obecnie bezużyteczne. W przyszłości nie jest wykluczone ze pojawi się program który będzie w stanie zapisać kompletne pliki SHSH.

#848 SailCat

SailCat
  • 2 posts
  • SkądKędzierzyn-KOźle

Posted 17 August 2013 - 11:56

Zakładam, że musiałem przeoczyć ten temat i ktoś oczytany zaraz "upomni mnie" linkiem - to już było, jednak wychyle się i zapytam o problem przy pierwszym korzystaniu z appshop czy wogóle przy próbie korzystania z Ipada mini 16g, mianowicie wyskakuje mi bardzo irytujący komunikat przy wskazywaniu formy płatności, iż moja metoda opłacania za potencjalne przyszłe zakupy. Posiadam dwie karty visa z skok stefczyka i pko bp i żadna nie pozwala mi dokończyć "rejestracji" a co za tym idzie ściągać nawet darmowych programów,gier.. Kupiłem Ipada z 4 dni temu i jak do tej pory pełni rolę dobrej podstawki pod myszkę.. Czy problem z akceptacją formy płatności jest do rozwiązania w kontakcie z support czy jest inna magiczna metoda? Proszę o wsparcie

#849 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 17 August 2013 - 12:00

Oczywiście, że przoczyłeś kobylasty temat: http://myapple.pl/ip...e-pre-paid.html

O PKO zapomnij, bo z kartami tego dziadowskiego banku są problemy i bank ma to gdzieś, a co do stefczyka, to albo nie masz pieniędzy na koncie, albo nie masz włączonych limitów dla płatności internetowych. Resztę dyskusji we wskazanym wątku, po lekturze jego z Twojej strony.

#850 SailCat

SailCat
  • 2 posts
  • SkądKędzierzyn-KOźle

Posted 17 August 2013 - 12:02

Dziękuje za błyskawiczne wsparcie OleYek, za jakiś czas mam nadzieje się odwdzięczyć :)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users