Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#401 vril13

vril13
  • 17 postów

Napisano 29 maja 2012 - 19:40

Witam:) Jestem nowa na forum i od razu z problemem ;) Mam nowego iPada i chcę go pierwszy raz naładować. Podłączyłam kablem do gniazdka gdy zużycie baterii wskazywało 5%, niestety nie pojawiła sie ikona błyskawicy, a jedynie napis, że "bateria nie ładuje się". Pomyślałam "OK, pewnie trzeba go wyłączyć", co też zrobiłam. Po kwadransie sprawdziłam ale nic się nie zmieniło, zaczęłam szukać info w poradniku aż bateria padła całkiem i ipad się wyłączył. Dalej nic. Sprawdziłam jeszcze raz kabel, docisnęłam mocniej wtyczkę przy ipadzie i wtedy na chwilę pojawiła się duża ikona baterii z błyskawicą, po czym ipad się wyłączył. No dobra, zostawiłam go tak. Po bodajże kwadransie ipad "zadzwonił", ekran na chwilę się zaświecił po czym znów "zasnął" Zostawiłam go. Po godzinie go wybudziłam żeby zerknąć jak idzie ładowanie (wiem, niecierpliwa sierota ze mnie ale zaniepokoiły mnie te poczatkowe problemy) i w miejscu ikony baterii znów był napis, że "ładowanie nie odbywa się". Wyjęłam wtyczkę, wsadziłam z powrotem i wyświetlił się stan naładowania 5%. Uspiłam go. Sęk w tym, że po kolejnej godzinie gdy sprawdziłam stan baterii to nadal 5% i nie ma symbolu błyskawicy. Jakiś pomysł? Zaznaczam, że nie mam innej ładowarki, tylko to co było w pudle z ipadem. Z góry dzięki za odzew.

#402 yako69

yako69
  • 2 postów

Napisano 29 maja 2012 - 20:11

Witam,

Jako że jestem posiadaczem iPada od trzech dni (jestem zielony w tym temacie) mam pewien problem z aplikacją 'Download Manager' która jest zintegrowana z routerem ASUS RT-N66U. Chcąc dodać plik do aplikacji poprzez przeglądarkę na ipadzie (SAFARI oraz iCAB Mobile) nie mogę wczytać pliku. Czy da się coś w tym temacie zrobić.
[URL="89.75.161.122/parafia/200.jpg"]89.75.161.122/parafia/200.jpg[/URL]

#403 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 29 maja 2012 - 22:50

Ok być może jestem ślepy ale na pewno nie leniwy bo przeszukałem ostatnie 15 stron i nic nie znalazłem na temat braku jakiś uszczelek czy wad związanych z wyświetlaczem!Bardzo proszę o małe streszczenie bo bardzo martwie się tym co otrzymam po zakupię i tego być może nie zauważę!

#404 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 29 maja 2012 - 22:54

Ok być może jestem ślepy ale na pewno nie leniwy bo przeszukałem ostatnie 15 stron i nic nie znalazłem na temat braku jakiś uszczelek czy wad związanych z wyświetlaczem!Bardzo proszę o małe streszczenie bo bardzo martwie się tym co otrzymam po zakupię i tego być może nie zauważę!

Szukaj tutaj:
http://myapple.pl/ip...razenia-84.html
http://myapple.pl/ip...e-store-62.html

#405 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 30 maja 2012 - 07:29

CIACH Skorzystaj z tematów wskazanych przez kolegę powyżej oraz tego http://myapple.pl/ip...e-store-81.html tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania

#406 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 30 maja 2012 - 16:19

Witam:)
Jestem nowa na forum i od razu z problemem ;)
Mam nowego iPada i chcę go pierwszy raz naładować. Podłączyłam kablem do gniazdka gdy zużycie baterii wskazywało 5%, niestety nie pojawiła sie ikona błyskawicy, a jedynie napis, że "bateria nie ładuje się". Pomyślałam "OK, pewnie trzeba go wyłączyć", co też zrobiłam. Po kwadransie sprawdziłam ale nic się nie zmieniło, zaczęłam szukać info w poradniku aż bateria padła całkiem i ipad się wyłączył. Dalej nic. Sprawdziłam jeszcze raz kabel, docisnęłam mocniej wtyczkę przy ipadzie i wtedy na chwilę pojawiła się duża ikona baterii z błyskawicą, po czym ipad się wyłączył. No dobra, zostawiłam go tak. Po bodajże kwadransie ipad "zadzwonił", ekran na chwilę się zaświecił po czym znów "zasnął" Zostawiłam go. Po godzinie go wybudziłam żeby zerknąć jak id.....

Jak na moj gust to cos z przewodem albo gniazdem ladowania. Przejdz do jakiegos ispota czy innego sklepu gdzie maja sprzet Apple i podlacz sie do wystawionego iphona czy ipada.

#407 vril13

vril13
  • 17 postów

Napisano 30 maja 2012 - 19:55

Hej :) Właśnie liczę na to, że to "tylko" kwestia kabla. Podłaczyłam do laptopa brata, niestety nie podjął w ogóle próby ładowania, zero połączenia. Na jutro jestem umówiona u jednego z dystrybutorów Apple, podjadę i podłączą go do swojego iMac'a i wypróbują inne kable. Niepokoi mnie jeszcze sprawa baterii, przez te całe kombinacje z próbami ładowania bateria zdążyła paść całkowicie, a doczytałam tutaj, że całkowite rozładowanie podczas pierwszych cykli nie jest OK :???: Dzięki za odzew :) Edit. 31.05. Lipa. Byłam w serwisie, niestety nie udało się zainicjować ładowania, przyjęli na serwis i w ciągu 2 tygodni prawdopodobnie dostanę nowego, oczywiście graweka pójdzie się paść. Szkoda, nawet nie zdążyłam się nim nacieszyć. Jedna kwestia mnie jeszcze niepokoi, nie zdążyłam wykasować danych, które wprowadziłam do ipad'a - trochę maili, 2 kontakty, notatka, pare wpisów w kalendarzu. Można zainicjować wykasowanie danych jeśli ipad jest wyłączony? Od razu przy konfiguracji włączyłam opcje iCloud oraz "znajdź mój ipad", tylko przy rozładowanej baterii wymazanie go jest chyba nierealne? Z drugiej strony jesli bateria padła, a nie ma możliwości naładowania, to i problem tez upada. Z ciekawości, co oni robią z tymi zwróconymi urządzeniami, idą do kasacji, rozbierają na częśći? edit 2. Wykasowałam kontakty i kalendarz przez iCloud, zainicjowałam tez wymazanie danych - ze względu na brak połączenia ma byc wykonane póżniej, co sie pewnie i tak nie stanie, skoro nie ma mozliwości włączenia go. W każdym razie dostęp do opcji iCloud bardzo na plus. Pozdrawiam :)

#408 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 18 czerwca 2012 - 21:20

Witam Niedawno zakupiłem nowego iPada 2 16 GB Wi-Fi 3G, który za 2 - 3 dni ma do mnie przyjść. Jestem uzytkownikiem androida, a to będzie mój pierwszy sprzęt z iOS - dlatego ze względu na przyzwyczajenie do otwartości systemu w Androidzie jestem zmuszony zrobić jailbreak praktycznie po wyjęciu pudełka. Nasuwa mi się kilka pytań: 1. Czy muszę najpierw naładować pierwszy raz iPada do pełna ? 2. Czy po podłączeniu do iTunes i przypisaniu Apple ID mogę robić Jailbreak ? 3. Co i jak zrobić przed wykonaniem Jailbreak'a ? 4. Gdy będę miał JB i Cydie to po podłączeniu do iTunes muszę na cos uważac ( aby sie iPad nie zepsuł) ? 5. Czy gdy kupione przed jailbreak'ie, w App Store będę mógł zainstalować po jailbreak'u na iPadzie ? Jak ? 6. Na co uważac po wykonaniu JB - podłączanie do iTunes, aktualizacje systemu przez iTunes, różne synchronizacje itp. 7. Czy jest możliwość po wykonaniu JB zaprzestatnia korzystania z iTunes - czyli czy będę mógł moją muzykę wrzucać na iPada jak na pamięć masową ? Jak nie, to jak po jb wgrywać filmy na iPada ? 8. Jakim programem robić JB na iPad'zie ? Absinthe czy jakimś innym ? 9. Czy to prawda, ze po JB iPad strasznie zwalnia ?

#409 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 18 czerwca 2012 - 21:49

Otwartości - czyli piracenia appek czy co? ;D 1. Nie. 2. Tak. 3. Update do 5.1.1, potem Absinthe. 4. Nie. 5. Tak przez iTunes. 6. Nie aktualizować softu po pojawianiu się go. 7. Nie ma. Przez iTunes. 8. Absinthe. 9. Zależy od ilości syfu (z Cydii) który zainstalujesz.

#410 konradcj

konradcj
  • 139 postów

Napisano 18 czerwca 2012 - 21:54

Odp. 1. Czy muszę najpierw naładować pierwszy raz iPada do pełna ? Najlepiej wykonać pełen cykl ładowania/rozładowania (jedni piszą tak inni inaczej, ale dla spokojności...) 2. Czy po podłączeniu do iTunes i przypisaniu Apple ID mogę robić Jailbreak ? Tak. 3. Co i jak zrobić przed wykonaniem Jailbreak'a ? Odsyłam do wyszukiwarki. 4. Gdy będę miał JB i Cydie to po podłączeniu do iTunes muszę na cos uważac ( aby sie iPad nie zepsuł) ? Nie zepsuje się, synchronizacja wywali twoje kradzione (bo inaczej tego nazwać nie można) aplikacje i gry. 5. Czy gdy kupione przed jailbreak'ie, w App Store będę mógł zainstalować po jailbreak'u na iPadzie ? Jak ? Normalnie, gdy ZAKUPIONE przez jailbreakiem zainstalujesz przez appstore w ipadzie. 6. Na co uważac po wykonaniu JB - podłączanie do iTunes, aktualizacje systemu przez iTunes, różne synchronizacje itp. Aktualizacja może zabić twojego ipada (zawiśnie na jabłku), lecz najczęściej w trakcie aktualizacji wywali błąd. Synchronizować możesz o ile JB będzie Ci potrzebny tylko po to aby instalować dodatki z cydii, jak będziesz kradł aplikacje to je wywali. 7. Czy jest możliwość po wykonaniu JB zaprzestatnia korzystania z iTunes - czyli czy będę mógł moją muzykę wrzucać na iPada jak na pamięć masową ? Jak nie, to jak po jb wgrywać filmy na iPada ? Nie. Ipad nie będzie widziany jako pamięć masowa. Filmy możesz wrzucać do aplikacji poprzez USB/WIFI (AvplayerHD np - 2,39E, doceń pracę autora i ją kup) 8. Jakim programem robić JB na iPad'zie ? Absinthe czy jakimś innym ? Wedle uznania, Absinthe najłatwiejszy. 9. Czy to prawda, ze po JB iPad strasznie zwalnia ? Jak wgrasz milion dodatków z cydii to tak, sam JB nie zwalnia ipada, wręcz przeciwnie (po wgraniu SBsettings możesz czyścić ram). Pamiętaj, kupujesz drogie urządzenie, więc lamerstwem jest kradzież gier i aplikacji (które kosztują zwykle 4zł sztuka) doceń autorów. Piractwa nie tolerujemy.

#411 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 19 czerwca 2012 - 13:41

Nie, nie będę piracil gier i aplikacji. Co do otwartości systemu - potrzebuję jej do np. Wglądu do plików w pamieci iPada (zwykly rolę manager) +wiele dodatków, z których korzystam na andku.Powtarzam - nie będę piracil. Jednak jak np. rzez Cydie zainstaluje kLas darmową aplikacje, która np. Też jest w Appstore, to iTunes mi ja usunie ?

#412 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 czerwca 2012 - 13:45

Nie, nie będę piracil gier i aplikacji. Co do otwartości systemu - potrzebuję jej do np. Wglądu do plików w pamieci iPada (zwykly rolę manager) +wiele dodatków, z których korzystam na andku.Powtarzam - nie będę piracil. Jednak jak np. rzez Cydie zainstaluje kLas darmową aplikacje, która np. Też jest w Appstore, to iTunes mi ja usunie ?

A jaki widzisz sens pobierania darmowej aplikacji z cydii, skoro jest ona w AppStore również za darmo.
Pobieraj te aplikację z Appstore a iTunes niczego Ci nie usunie.

#413 buruuburu

buruuburu
  • 42 postów

Napisano 22 czerwca 2012 - 16:25

Mam pytanie, czy jeśli mam Nowego iPada (wifi) i iPhona 3GS, to jest możliwość aby iPhone udostępniał Internet iPadowi? Jeśli tak to jak coś takiego zrobić? Na czyn polega hot spot osobisty i czy jest on w tym przypadku możliwy?

#414 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 22 czerwca 2012 - 16:52

Jest, właśnie do tego jest hot spot osobisty, działa on ta tej samej zasadzie co router WiFi podpięty do internetu szerokopasmowego. Uruchamiasz hot spot w telefonie, następnie podpinasz się do niego iPadem wpisując hasło.

#415 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 22 czerwca 2012 - 17:03

Jest, właśnie do tego jest hot spot osobisty, działa on ta tej samej zasadzie co router WiFi podpięty do internetu szerokopasmowego. Uruchamiasz hot spot w telefonie, następnie podpinasz się do niego iPadem wpisując hasło.

W 3GS z tego co się orientuję HOTSPOT WIFI nie działa. Dostępny jest dopiero od 4ki wzwyż.

#416 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 22 czerwca 2012 - 17:25

To źle się orientujesz bo ja go mam :D Jak nie ma na spisie wystarczy zrobić reset ustawień sieciowych.

#417 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 22 czerwca 2012 - 17:35

To źle się orientujesz bo ja go mam :D
Jak nie ma na spisie wystarczy zrobić reset ustawień sieciowych.

A no to zwracam honor, musieli dodać w którejś aktualizacji, bo na początku gdy w 4ce wchodził to na 3GSie nie dało się go uruchomić. Jedynie po kablu.

#418 buruuburu

buruuburu
  • 42 postów

Napisano 22 czerwca 2012 - 17:51

O, dziękuje za odpowiedź :) A co do tego hot spotu ktoś wie jak to wyglada w T-Mobile? Mam abonament 100zl, czy do tego będą naliczane dodatkowe opłaty?

#419 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 22 czerwca 2012 - 18:04

Za sam hot spot nie, tylko za transfer internetowy jak byś korzystał z telefonu.

#420 buruuburu

buruuburu
  • 42 postów

Napisano 22 czerwca 2012 - 18:18

Korzystała :) Okej dzięki za pomoc :)

#421 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 22 czerwca 2012 - 18:23

W 3Gs Hotspot działa tylko przez bluetooth i usb. Bez WiFi.

#422 laki007

laki007
  • 42 postów

Napisano 22 czerwca 2012 - 19:43

W przeglądarkach internetowych na peceta, podświetlając kursorem myszki (bez klikania), np. grafikę, pojawia się dymek np. z tekstem. Czy Safari posiada taką funkcjonalność?

#423 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 22 czerwca 2012 - 20:16

W przeglądarkach internetowych na peceta, podświetlając kursorem myszki (bez klikania), np. grafikę, pojawia się dymek np. z tekstem.
Czy Safari posiada taką funkcjonalność?

Odpowiedz najpierw na pytanie czy w Safari na iPada posiadasz kursor myszki?

#424 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 22 czerwca 2012 - 21:12

Ja mam pytanie do tych Kolegów co mieli do czynienia z iPadem 2 i nowym iPadem. Przez złe doświadczenia z nowym chcę kupić iPada 2 (którego nigdy nie miałem). Czy jest spora różnica w szybkości działania obu modeli (menu, gry, przeglądanie zdjęć)?

#425 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 22 czerwca 2012 - 21:33

Ja mam pytanie do tych Kolegów co mieli do czynienia z iPadem 2 i nowym iPadem. Przez złe doświadczenia z nowym chcę kupić iPada 2 (którego nigdy nie miałem). Czy jest spora różnica w szybkości działania obu modeli (menu, gry, przeglądanie zdjęć)?

Nie uwidziałem różnicy, jedyna jaką zauważyłem po zmianie to ekran.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych