Witam wszystkich .
Przeczytałem wątek w całości i niestety już wiem ,że na allegro tych słuchawek kupić w ori się nie da.
Nie zależnie od ceny

zawsze jesteśmy pod znakiem zapytania czy to ori czy fake ,a w zasadzie 99% to fake nawet i za 700 czy 800 zł.
Sprzedawcy wcale nie muszą dawać zdjęć swoich fake mogą podkładać zdjęcia ori.
Druga sprawa to jakość
Wypowiem się o STUDIO bo tylko te mnie interesują (teraz mnie interesują bo wcześniej nie myślałem o słuchawkach za tyle pieniędzy)
Spędziłem cały dzień na odsłuchiwaniu chyba kilkudziesięciu słuchawek w warszawskim media, euro, elektrowo... i na koniec ispot Promenada tam są do posłuchania studio od ręki z wieszaka.
Sprzęt odtwarzający to smartfon htc sensation2 (nic lepszego akurat nie miałem ale pozwoliło to na odsłuchanie wszystkich słuchawek na tych samych nagraniach i sprzęcie).
MUZA: kilka starych hitów z lat 80 i generalnie powiedzmy radiowe przeboje-wszystko w wysokiej jakości mp3.
Czyli testuje na muzyce jakiej słucham.
Moje założenie to: najlepiej grające słuchawki nauszne ,za jak najmniejsze pieniądze ,ale nie przekraczające 600 zł -czyli powiedzmy od 200-600 zł.
Powiem tak ,wśród dostępnych w tych sklepach słuchawkach odsłuchałem MIĘDZY INNYMI:
SENNHEISER
hd558 590 zł Media
hd380pro 399 Euro (tańsze jak na allegro)
AKG 200-600 ZŁ
KOSS 200-450 ZŁ
PHILLIPS O,NEAL 350 ZŁ I
PHILL SHP8900 380 ZŁ
MONSTER STUDIO 1299 ZŁ ISPOT
REASUMUJĄC
STUDIO miażdży potęgą dźwięku wszystkie powyższe
STUDIO są mniej więcej dwa razy głośniejsze od najgłośniejszych ,których słuchałem i to bez straty na jakości.
Przypuszczam ,że wzmacniacz wbudowany w słuchawki robi tu swoje.
Brzmienie:
Ustawił bym je na równi (z według mnie najlepszymi) HD558, tyle że SENKI są delikatniejsze ,a ja nie tego oczekuję.
Oczekuję przyjemnego dla ucha potężnego dźwięku nie koniecznie czysto audiofilskiego.
Hd380 pro w necie 450 zł, zero polotu bass bass i tylko bass
Phill 8900 bardzo przyjemne ,ale za ciche
Phil oneal bardzo głośne jak na zwykle słuchawki dźwięk soczysty i potężny lecz za głośne na zewnątrz i nie tłumią
SONY MDR-V700 750 ZŁ ELEKTROWOR... fajne coś jak phill 8900 ,ale za drogie bo phile są tańsze ,a nie gorsze
AKG za 550 zł I KOSS (z tych co były) dla mnie grały zdecydowanie gorzej jak pozostałe (nie pamiętam dokładnie modeli.
Uważam ,że jeśli ktoś pisze ,że lepsze są byle jakie inne słuchawki za 100 200 300 zł to ma wybujałą fantazje i totalne uprzedzenie do firmy Monster
Wydając 600 zł na połowę tańsze słuchawki takie jak hd558 ,które są naprawdę dobrym produktem w tym przedziale cenowym nie uzyskamy tak potężnego o zbliżonej wysokiej jakości dźwięku ,a do tego o takim natężeniu.
Jakość STUDIO: ,
Mogę powiedzieć ,że jakość wykonania jest naprawdę BARDZO wysoka co zapewne podnosi cenę finalną.
W Stanach koszt to 1000 zł więc powiedzmy ,że 600 zł za brzmienie i 400 za jakość wykonania heheee
-Tyle ,że za 600 zł u konkurencji i tak gra ciszej i z mniejszą potęgą.
Bez wzmacniacza słuchawkowego bądź innego zewnętrznego urządzenia wzmacniającego nie mamy szans na ulicy ,a nawet w domu tak wymiatać jak w słuchawkach studio.
Ps.
A co do Panów audiofili i ich super słuchu ,już wiele razy udowodniono im że nie są wstanie odróżnić sprzętu w teorii lepszego (np. droższego) od tego w teorii gorszego (tańszego)
Nie widząc sprzętu z którego gra muzyka mylą się jak dzieci i nagle okazuje się że coś kilkakrotnie tańszego jest lepsze ??? hehehehee
Jeśli już chcesz dzielić się swoimi wrażeniami na forum, to rób to poprawnie. Zaczynaj zdanie wielką literą, używaj kropek na końcu, używaj przecinków itp. Napisałeś post w wątku o oryginalności słuchawek, a w zasadzie nadaje się do wątku "jakie słuchawki wybrać". Pilnuj na przyszłość, żeby trzymać się tematu wątku i pisać poprawnie. renqien
Dziękuję za uwagi , postaram się na przyszłość poprawić
Moja opinia była wyrażona tylko z uwagi na wcześniejsze oceny wieloletnich użytkowników forum ,którym z uwagi na staż wolno w każdym poście pisać co się chce i o czym chce i nikt z moderacji tego nie widzi.