Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1045 odpowiedzi w tym temacie

#226 markoviak

markoviak
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 września 2011 - 19:23

Haha racja ;) najlepszy jest tekst: "Towar Oryginalny, nieotwierany, fabrycznie nowy, oklejony i zapakowany, jakość gwarantowana."

#227 PatrolekPL

PatrolekPL
  • 301 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 września 2011 - 19:23

Po cenie widać że podróbka.

#228 markoviak

markoviak
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 września 2011 - 21:30

Byłem bardzo ciekawy tej ceny więc poprostu zapytałem. Oto co mi odpisali "Zapewniam pana, że to są w 100 % oryginały, wystawiam po 50 zł ponieważ mam dobrego sprzedawce który mi sprzedaje po mniejszej cenie, hurtowo." Co o tym myślicie?

#229 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 września 2011 - 21:53

Kłamie. Świadomie, bądź nieświadomie. To nie są oryginały.
Zakładając, że musi na nich również zarabiać, to jak myślisz za ile on je kupuje? Po 30 zł?

Mam nadzieję jeszcze w tym roku kupić oryginalne dokanałówki Tour i jednocześnie ten shit za 50 zł. Zrobić porównanie, udowodnić podróbki i zgłosić takich pacanów do allegro.
Coś na kształt tego:
polecam obejrzeć

#230 markoviak

markoviak
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 września 2011 - 22:09

Haha widzę że oglądasz to samo co ja ;) W takim razie jak już porównasz daj znać na forum

#231 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 05 września 2011 - 22:16

Kłamie. Świadomie, bądź nieświadomie. To nie są oryginały.
Zakładając, że musi na nich również zarabiać, to jak myślisz za ile on je kupuje? Po 30 zł?

Mam nadzieję jeszcze w tym roku kupić oryginalne dokanałówki Tour i jednocześnie ten shit za 50 zł. Zrobić porównanie, udowodnić podróbki i zgłosić takich pacanów do allegro.
Coś na kształt tego:
Fake vs. Real - Monster Beats By Dr. Dre in ear tour headphones - PART 1 - YouTube polecam obejrzeć

Bardzo chętnie zobaczę to porównanie.Mało ich jest na YT, a jakbyś mógł to wrzuć ładnie nagrane w 720p, żeby człowiek mógł się przyjrzeć :D Popieram akcje, gdyby nie to, że szkoda mi 50 zł na te śmieci to dołączyłbym się z własnym filmikiem, swoją drogą do wszystkich kupujących to według mnie najłatwiej poznać podróbki po cenie i "gwarancji rozruchowej 3 msc" bo nikt nie udzieli Ci gwarancji na 2 lata...chyba ludzie nie są tak bezczelni, mam taką nadzieję :D żeby wystawiać fałszywe gwarancje.Zna ktoś może sklep, gdzie mogę kupić Tour'ki z CT ? W ogóle mam takie pytanie, Tour z CT też podrabiają? Pewnie tak...ale z tego co widzę to te wszystkie magicznie sztuki po 40-70 zł są bez.Mi zależy na oryginałach oczywiście z CT, na allegro jest tylko jedna aukcja, ale aż za 700 zł a tyle nie dam, w redcoonie są za 3 tygodnie dopiero :( Znalazłem tylko jeden sklep mający je w ofercie za "normalną" cenę:
Monster Beats by Dr.Dre - TOUR with Control Talk cena 579.00 PLN
Co o nim sądzicie ? Mają tylko 235 opinii na ceneo, wszystkie co prawda pozytywne, ale jestem ciekaw jak z oryginalnością ich.Jak myślicie ? Może wiecie gdzie mógłbym jeszcze je kupić z CT poniżej 600 zł.

#232 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 05 września 2011 - 22:38

A tak więc udzielę się w sprawie Monster'ów Tour.
Kupiłem je na aukcji za 44zł na 100% podruby ale chciałem zobaczyć czy warto.
Zacznijmy od tego jak odróżnić podróby od oryginałów :
-Nie mają pilota.
-Są paskudnie wykonane.
-Pudełko w miejscach na magnesy co jest? Nic nie ma... Cały czas "klapka" odstaje.
Jakość dźwięku ? Może nie jest najlepsza ale ja nie jestem jakimś AudioFilem > Ale mi pasuje , Nie słychać dźwięków z otoczenia , Dosyć głośno grają . Na pewno są lepsze niż słuchawki za 20zł.
Jeżeli ktoś słucha muzyki w pomieszczeniu/otoczeniu o dużej ilości ludzi to te słuchawki są dla niego.
Nigdy nie miałem słuchawek za 800zł więc może dlatego piszę że dobre są te słuchawki.
Moim zdaniem warto dać te 50zł .
Dobra teraz "banda" AudioFilów będzie pisać że one są paskudne itp ale mi pasują. Jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej o tych słuchawkach może chcesz zdjęcia itp to napisz PW , Chętnie odpowiem.
Pozdrawiam Artur
P.S Nie jestem ślepy że to nie są oryginalne słuchawki ale chciałem się przekonać czy warto wydać na te słuchawki 50zł.

---------- Wpis dodano o 23:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:35 ----------

Bardzo chętnie zobaczę to porównanie.Mało ich jest na YT, a jakbyś mógł to wrzuć ładnie nagrane w 720p, żeby człowiek mógł się przyjrzeć :D Popieram akcje, gdyby nie to, że szkoda mi 50 zł na te śmieci to dołączyłbym się z własnym filmikiem, swoją drogą do wszystkich kupujących to według mnie najłatwiej poznać podróbki po cenie i "gwarancji rozruchowej 3 msc" bo nikt nie udzieli Ci gwarancji na 2 lata...chyba ludzie nie są tak bezczelni, mam taką nadzieję :D żeby wystawiać fałszywe gwarancje.Zna ktoś może sklep, gdzie mogę kupić Tour'ki z CT ? W ogóle mam takie pytanie, Tour z CT też podrabiają? Pewnie tak...ale z tego co widzę to te wszystkie magicznie sztuki po 40-70 zł są bez.Mi zależy na oryginałach oczywiście z CT, na allegro jest tylko jedna aukcja, ale aż za 700 zł a tyle nie dam, w redcoonie są za 3 tygodnie dopiero :( Znalazłem tylko jeden sklep mający je w ofercie za "normalną" cenę:
Monster Beats by Dr.Dre - TOUR with Control Talk cena 579.00 PLN
Co o nim sądzicie ? Mają tylko 235 opinii na ceneo, wszystkie co prawda pozytywne, ale jestem ciekaw jak z oryginalnością ich.Jak myślicie ? Może wiecie gdzie mógłbym jeszcze je kupić z CT.

Te słuchawki do których podałeś link są oryginalne , Przynajmniej na tych zdjęciach. Poproś o real foto , Jak będzie pilot na któreś ze słuchawek to znaczy że oryginalne.

#233 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 06 września 2011 - 00:40

Wiem, że na tych zdjęciach są oryginalne, tylko, że każdy takie zdjęcia wstawić może i pytam się czy ktoś tam może kupował? Znajomy jakiś? Może ktoś potwierdzić ich produkty? Może ktoś tam je kupił? Bo po zdjęciu ze strony drego to ja nic nie wywnioskuje.

#234 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 września 2011 - 09:28

aerO^ lepiej dać dwie dyszki więcej, kupić w iSpot i mieć pewność. A nie przepraszam te z iSpot chyba są bez CT

#235 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 06 września 2011 - 09:41

jezeli moge wiedziec co to CT?

#236 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 września 2011 - 10:34

ControlTalk. Taki kawałek plastiku na kablu jednej ze słuchawek który ma przyciski + i -, środkowy i mikrofon.

#237 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 września 2011 - 11:08

Wiem, że na tych zdjęciach są oryginalne, tylko, że każdy takie zdjęcia wstawić może i pytam się czy ktoś tam może kupował? Znajomy jakiś? Może ktoś potwierdzić ich produkty? Może ktoś tam je kupił? Bo po zdjęciu ze strony drego to ja nic nie wywnioskuje.

Sprzedawcą jest normalny sklep, a nie jakiś Józek z Parzęczewa. W ich ofercie słuchawki z Control Talkiem są tylko w wersji białej.
PS. za tą cenę są to średnie słuchawki. Nadmiar basu może Ci się nie spodobać już pomijając, że w trakcie biegania itp. lubią wypadać z ucha. Z resztą był tu kiedyś użytkownik AbovePL który również dał taką opinię jako posiadacz oryginalnych słuchawek Tour. ;) Ja osobiście jestem posiadaczem białych w wersji Studio i jestem z nich niezmiernie zadowolony. Tylko kwestia czy potrzebujesz słuchawek dousznych czy mogą być nauszne.

#238 pocztakg

pocztakg
  • 12 postów

Napisano 06 września 2011 - 11:39

Uwaga na wszelkie atrakcje z "alle" .Większość sprzedawców zaopatruje się na rynku wschodnim , następnie sprzedaje jako atrakcyjne cenowo.
oto tylko jeden z "sklepików" zza wielkiego muru [url=http://lightake.com/detail.do/sku.Sound_Legend_Pro_High_Performance_Powered_Isolation_Studio_Headphones_Black-36711]Sound Legend Pro High Performance Powered Isolation Studio Headphones Black[/url]
przy zakupie większej ilości można uzyskać spore rabaty ... więc z rozwagą przy okazyjnych zakupach ...

#239 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 września 2011 - 11:46

Uwaga na wszelkie atrakcje z "alle" .Większość sprzedawców zaopatruje się na rynku wschodnim , następnie sprzedaje jako atrakcyjne cenowo.
oto tylko jeden z "sklepików" zza wielkiego muru Sound Legend Pro High Performance Powered Isolation Studio Headphones Black
przy zakupie większej ilości można uzyskać spore rabaty ... więc z rozwagą przy okazyjnych zakupach ...

Myślę, że osoba która się odrobinę orientuje w słuchawkach firmy Monster domyśli się, że zakup wersji Studio poniżej 300zł jest automatycznym skazaniem się na słabej jakości podróbę...

#240 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 06 września 2011 - 12:24

Nauszne juz mam, teraz szukam dokanałowek bo z moimi prosami nie sposob sie przejsc, z bieganiem nie mam nic wspolnego, a zalezy mi na takich z CT zeby czasem pogadac przez nie na skype na ipadzie.Z tego co widzialem to czarne tez maja, kwestia tylko oryginalnosci.Orientuje sie ktos czy z CT tez sa podrobki?Bo na moje oko...wydaje mi sie ze nie...

#241 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 września 2011 - 14:14

Zajęło mi to jakieś 5 sekund.... Już masz odpowiedź..są podróby z control talkiem.
FAKE (control talk) monster beats by dr. dre tour with control talk - YouTube

#242 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 06 września 2011 - 16:50

Zajęło mi to jakieś 5 sekund.... Już masz odpowiedź..są podróby z control talkiem.
FAKE (control talk) monster beats by dr. dre tour with control talk - YouTube

Ten ptak jest genialny :D
Zamówiłem w tamtym sklepie, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to oryginały i jeszcze w piątek jak mi dojdą to napiszę co i jak.

#243 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 września 2011 - 17:04

Ten ptak jest genialny :D
Zamówiłem w tamtym sklepie, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to oryginały i jeszcze w piątek jak mi dojdą to napiszę co i jak.

Ptak jest cudowny :) oglądałem ten filmik głównie po to żeby obejrzeć tego ptaka w akcji :) Jak dojdą Ci te słuchawki to napisz wrażenia itp. ;)

#244 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 07 września 2011 - 15:52

Witam.
W jakich granicach kształtują się ceny oryginalnych słuchawek (takich jak dołączonych do iPoda nano 4G) ?
Jak wam się wydaje? Czy poniższe modele są oryginalne czy są podrobkami? Jak widzicie różnica w cenią miedzy sluchawkami z mikrofonem, a tymi bez jest niewielka.
SŁUCHAWKI APPLE BOX 4GEN IPOD IPHONE 4 3GS PROMO (1801554997) - Aukcje internetowe Allegro

Apple Słuchawki z Mikrofonem iphone 4 3gs Ipod !! (1787157414) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 16:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:52 ----------

Witam.
W jakich granicach kształtują się ceny oryginalnych słuchawek (takich jak dołączonych do iPoda nano 4G) ?
Jak wam się wydaje? Czy poniższe modele są oryginalne czy są podrobkami? Jak widzicie różnica w cenią miedzy sluchawkami z mikrofonem, a tymi bez jest niewielka.
SŁUCHAWKI APPLE BOX 4GEN IPOD IPHONE 4 3GS PROMO (1801554997) - Aukcje internetowe Allegro

Apple Słuchawki z Mikrofonem iphone 4 3gs Ipod !! (1787157414) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam

#245 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 07 września 2011 - 16:58

Te słuchawki z aukcji są nie oryginalne. Idź do iSpot'a iMad i kup oryginalne Pozdrawiam Artur

#246 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 07 września 2011 - 17:40

Byłem ostatnio w iSpot i nie mieli takich słuchawek. Ile mogą kosztować? Po czym poznać oryginał/podróbka?

#247 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 07 września 2011 - 20:55

Oryginały będą tylko u resellerów, poznać można przede wszystkim po cenie, oryginalne w US kosztują 30 $ + tax czyli 33$ co daje nam prawie równo 100 zł.Więc gdzieś tylko mniej więcej powinny kosztować 80-110 zł, ale u nas w Polska nie warto takich rzeczy sprzedawać, więc nie znajdziesz takich, bo po co sprzedawać oryginały jak można wystawić śmieci po 20 zł, które wyglądają identycznie i lans jest taki sam?
Po za tym poszukaj innych, są dużo lepsze słuchaweczki do 100 zł i tam będzie łatwiej z dostępnością/oryginalnością, te od Apple'a są jak ja to określam "abasualne" i konstruktorzy z Apple'a chyba dosłownie wykastrowali z nich jakikolwiek bass...jedynie do czego się nadają to jako headset do Skype'a.Po za tym chyba nie ten temat, bo tu ogólnie rozmowa toczy się o produktach Monstera.
@
Doszły mi te Beatsy z tamtego sklepu i polecam, 100% oryginały.Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem, grają prawie jak Pro, jak ktoś lubi dokanałówki i nie stać go wydać 1000-1400 zł na Studio/Pro, to naprawdę polecam te.Bass jest bardzo przyjemny, miękki i wolny, w ogóle nie dudnią, nawet z iPhonem 4 na full(moje Pro miały już problemy na full) Co prawda słuchałem i słucham przeważnie tylko czarnego rapu/hh, ale przecież do tego one są...robiłem jak dotąd odsłuch na B.o.B, Lupe Fiasco, Kid Cudi, Kanye West,J.Cole(Work Out) i naprawdę bardzo przyjemnie grają.(Wszystko we Flacu/ALACu na iPhone/komputerze)(gorzej sobie radzą z mp3 i tam czuć sporą przepaść między Pro a Tour)
@Zdjęcia:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Model 2010 z poprawionym jackiem,pudełko otwiera się tak jak powinno :) Według filmków na YT, farba ze słuchawek się nie zdrapuje,znaczki B są zrobione z metalu,gwarancja na 12 msc i paragon z faktura.

#248 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 września 2011 - 16:34

Co prawda słuchałem i słucham przeważnie tylko czarnego rapu/hh, ale przecież do tego one są...robiłem jak dotąd odsłuch na B.o.B, Lupe Fiasco, Kid Cudi, Kanye West,J.Cole(Work Out)

Wymieniłeś samych artystów Pop/R&B (no może prócz Kid'a) i mówisz, że słuchasz czarnego rapu?

Co do słuchawek. Ja z moich jestem w miarę zadowolony, ale teraz czekam na słuchawki od 50 Centa - SMSby50 - link.

#249 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 09 września 2011 - 20:34

Jezeli dla ciebie J.Cole to pop, to pozdrawiam. Zreszta 50 Cent to taki sam mainstream i pop jak ci wymienieni artysci. To 50 cent wydawal takie komercyjne hity jak candy shop czy ayo, ktore lecialy w tv i w radio. Slyszales moze Kanyego westa w polskim radio i polskich TV? Bo ja nie tak samo jak reszte tyc artystow, oprocz Kid cudiego i jego day n nite. Zreszta kanye to "lajtowy" rap, ale nie sa to numery o dupach, kasie i imprezach, jak w przypadku 50 Centa. co do sluchawek: sam zamierzam kupic, tylko pytanie, czy oplaca sie brac zwykle solo? naprawde tak kiepskie sa? nie piszcie mi ze sa lepsze za te cene, tylko czy Solo sa o wiele gorsze od Solo hd

#250 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 września 2011 - 20:44

Największa zaleta solo HD to lepszej jakości plastik z którego wykonane są te całe pałąki... dzięki temu mniejsza szansa, że pękną tak jak zwykłe solo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych