Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• This topic is locked This topic is locked
1045 replies to this topic

#151 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 24 July 2011 - 14:14

Bardzo lubię jak ktoś mi próbuje wbić do głowy, że beznadziejnie wydałem swoje, ciężko zarobione pieniądze :) Słuchałem kilku różnych i te dla mnie grają ok, nie będę udawał audiofila, po prostu ładnie dla mnie grają, dobrze leżą, wyciszają z zewnątrz. Mój świadomy wybór. Do biegania miałem już kilkanaście różnych i PowerBeats są najlepsze.

#152 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 24 July 2011 - 15:03

Bardzo lubię jak ktoś mi próbuje wbić do głowy, że beznadziejnie wydałem swoje, ciężko zarobione pieniądze :)
Słuchałem kilku różnych i te dla mnie grają ok, nie będę udawał audiofila, po prostu ładnie dla mnie grają, dobrze leżą, wyciszają z zewnątrz. Mój świadomy wybór. Do biegania miałem już kilkanaście różnych i PowerBeats są najlepsze.

Raczej chodzi mi o fakt kupowania z różnych źródeł. Bo jeżeli ktoś ma pieniądze i jest świadom tego co oferują to idzie do iSpota czy kupuje w zagranicznym, lecz pewnym sklepie. Bez kombinacji jak to niektórzy tutaj robią. Wolą półśrodkami mimo, iż nie są pewni ich oryginalności i tylko dlatego, że są ładne i wyróżniają się z tłumu.

Sam ma Tour bo byłem ciekaw ich fenomenu a na moje nieszczęście nigdzie nie było możliwości ich sprawdzić. Gdybym ponownie miał wybór to bym ich nie kupił. Nie potrzebuje się lansować na mieście ;)

#153 Shiri

Shiri
  • 4 posts

Posted 26 July 2011 - 23:35

[url=http://www.rnr.pl/p10987.964_monster_beats_solo_white_sluchawki.html]słuchawki - MONSTER Beats Solo White - Sklep muzyczny Rock'n'Roll[/url]
Oryginalne ? W ogole oplaca sie je kupowac ? Jaka roznica jest pomiedzy Solo a Solo HD?

PS.Gdzie najtaniej moge je kupic?

#154 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 27 July 2011 - 09:26

Solo HD mają lepszy dźwięk niż zwykle Solo. Dla bajeru jak chcesz to bierz ;) Nie będę nikomu odmawiał, ale są lepsze, lecz nie koniecznie tak ładne.

#155 iKrawiec

iKrawiec
  • 1152 posts
  • Skąd/root

Posted 27 July 2011 - 11:01

Solo HD mają lepszy dźwięk niż zwykle Solo. Dla bajeru jak chcesz to bierz ;) Nie będę nikomu odmawiał, ale są lepsze, lecz nie koniecznie tak ładne.

Solo HD ma identyczny dźwięk jak zwykle solo. Zastosowano w nim takie same przetworniki o identycznych parametrach. Jednak wersja HD rózni się wykonaniem. Zastosowano w nim połyskujący plastik jak w wersji studio. W zwykłej solo był matowy. Dodatkowo podczas składania jest mniej luzów i słuchawki są bardziej stabilne. Wersja HD została wypuszczona ze względu na liczne skargi odnośnie złamań pałąka słuchawek.

#156 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 27 July 2011 - 11:29

Solo HD ma identyczny dźwięk jak zwykle solo. Zastosowano w nim takie same przetworniki o identycznych parametrach. Jednak wersja HD rózni się wykonaniem. Zastosowano w nim połyskujący plastik jak w wersji studio. W zwykłej solo był matowy. Dodatkowo podczas składania jest mniej luzów i słuchawki są bardziej stabilne. Wersja HD została wypuszczona ze względu na liczne skargi odnośnie złamań pałąka słuchawek.

Czekaj a Solo HD RED? Wiem, któryś z tym modeli ma lepszy dźwięk.

#157 iKrawiec

iKrawiec
  • 1152 posts
  • Skąd/root

Posted 27 July 2011 - 11:36

Czekaj a Solo HD RED? Wiem, któryś z tym modeli ma lepszy dźwięk.

Wszystkie wersje solo maja taki sam dźwięk. Solo hd red to wersja specjalna, 5$ ze sprzedaży każdej sztuki trafia do fundacji Bono w celu walki z AIDS. Nawet wersja biber:D ma identyczny dźwięk.

Jak ktoś chce to mam akurat do sprzedania jeden egzemplarz :D monster solo http://myapple.pl/sp...tml#post1646864

#158 kamil1114

kamil1114
  • 596 posts

Posted 03 August 2011 - 22:32

Gdzie można znaleźć 10 cyfrowy numer seryjny od słuchawek studio , bo ani na pudełku , ani na słuchawkach , czy kablu nie mogę go znaleźć. Tylko od wewnętrznej strony pokrywki na baterie jest jakiś serial number , ale on nie jest 10 cyfrowy. Dodam ,że słuchawki kupowałem w iSpocie ,ale mam pewne wątpliwości , tym bardziej że iSpot nie jest sklepem rekomendowanym firmy Monster ?

#159 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 03 August 2011 - 23:12

Gdzie można znaleźć 10 cyfrowy numer seryjny od słuchawek studio , bo ani na pudełku , ani na słuchawkach , czy kablu nie mogę go znaleźć. Tylko od wewnętrznej strony pokrywki na baterie jest jakiś serial number , ale on nie jest 10 cyfrowy. Dodam ,że słuchawki kupowałem w iSpocie ,ale mam pewne wątpliwości , tym bardziej że iSpot nie jest sklepem rekomendowanym firmy Monster ?

A jakie dostałeś baterię w komplecie? Słuchawki śmierdzą "chińskim" plastikiem? Podróbki tak walą, że się nie da nosić.

#160 kamil1114

kamil1114
  • 596 posts

Posted 03 August 2011 - 23:29

Dostałem baterie firmy Duracell. Faktycznie słuchawki po otwarciu opakowania nie pachniały przyjemnie ,teraz już nic nie czuję. Ale czy to możliwe ,żeby iSpot sprzedał mi nie oryginalne słuchawki ? I ta naklejka z napisem serial number jest krzywo przyklejona , nie wiem czy to ma znaczenie.

#161 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 03 August 2011 - 23:52

Dostałem baterie firmy Duracell. Faktycznie słuchawki po otwarciu opakowania nie pachniały przyjemnie ,teraz już nic nie czuję. Ale czy to możliwe ,żeby iSpot sprzedał mi nie oryginalne słuchawki ? I ta naklejka z napisem serial number jest krzywo przyklejona , nie wiem czy to ma znaczenie.

Nie popadajmy w paranoje. iSpot nie ryzykowałby sprzedażą, oszustwem, klientów chińskimi podróbkami, bo zaraz by stracili renomę a i może nawet prawa do sprzedaży czegokolwiek. Spokojnie, są oryginalne.

A na przyszłość kupuj słuchawki kierując się jakością dźwięku, nie wyglądem to nie będziesz miał tego typu obaw ;)

#162 kamil1114

kamil1114
  • 596 posts

Posted 04 August 2011 - 14:38

To prawda , trochę mnie te słuchawki rozczarowały pod względem dźwięku. Ale to może dlatego ,że porównywałem do Bose MIE2I (dousznych) i do kolumn Klipsch Synergy F3. Tylko dziwi mnie sprawa tego numeru seryjnego , że na stronie Monster nie pasuje on.

#163 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 04 August 2011 - 18:39

To prawda , trochę mnie te słuchawki rozczarowały pod względem dźwięku. Ale to może dlatego ,że porównywałem do Bose MIE2I (dousznych) i do kolumn Klipsch Synergy F3.

Tylko dziwi mnie sprawa tego numeru seryjnego , że na stronie Monster nie pasuje on.

Możliwe, że dotyczy wersji ze Stanów, nie Europejskich.

#164 kelmix

kelmix
  • 77 posts
  • SkądRadzyń Podlaski

Posted 05 August 2011 - 20:50

Witam. Natknąłem się na aukcje słuchawek Beats Solo HD Red za kwotę 400zł Mam pytanie: Czy za taką kwotę można kupić nowe, oryginalne słuchawki Beats solo HD? Czy powinienem w tej aukcji doszukiwać się jakiegoś oszustwa, w postaci podróbek?

Link - Monster Beats by Dr Dre Solo HD (1753822119) - Aukcje internetowe Allegro

#165 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 05 August 2011 - 21:02

Śmierdzi mi podróbką. Skoro nowe, z USA to cena powinna oscylować w granicach 700 zł. Podejrzanie wygląda i nie dał ręcznie robionych zdjęć. Załatw od niego fotki i rachunek ;)

#166 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 05 August 2011 - 21:04

Ja właśnie też szukam Monsterów Solo i na Allegro nie ma chyba oryginalnych. Na razie najtaniej jak udało mi się znaleźć to RTV Euro AGD - 679zł, niby 20zł różnicy między iSpotem, ale na przesyłkę już będzie :) Zastanawiam się ogólnie, czy nie lepiej by było kupić iPoda nano zamiast słuchawek. Walczę ze sobą co chwilę, co wybrać :D

#167 kelmix

kelmix
  • 77 posts
  • SkądRadzyń Podlaski

Posted 05 August 2011 - 21:29

A jak mogę rozpoznać, czy są to oryginalne słuchawki?

#168 Semi

Semi
  • 55 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 05 August 2011 - 21:53

Polecam filmiki na youtube.

#169 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 posts

Posted 05 August 2011 - 23:00

a ja mam strone gdzie sprzedaja zwyle solo za 550zl, solo hd za 750, a studio za 1100. na allegro studio org. mozna miec za 999zl od 2 sklepow. Wszystko inne na allegro to podrobki bo monitoruje ciagle. ciagle zbieram do studio, moglbym miec solo ale wole dozbierac

#170 kelmix

kelmix
  • 77 posts
  • SkądRadzyń Podlaski

Posted 05 August 2011 - 23:06

A co możecie powiedzieć o tym? - http://allegro.pl/be...1743473358.html

Na aukcji jest napisane "Słuchawki sprowadzam na zamówienie ze Stanów czas oczekiwania od 14 do 21 dni roboczych."

Typ ma zarejestrowane konto na sklep odzieżowy :)
Ale jak widzę ma bardzo szeroki asortyment. Sprzedaje słuchawki, telewizory jak i same ubrania, a nawet klucze do gier.

PS: Jeżeli ktoś ma na sprzedasz słuchawki Beats solo, bądź solo HD, to proszę o kontakt!!

#171 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 06 August 2011 - 08:59

Że tak zapytam. Byliście w iSpocie i sprawdziliście je jak grają, czy może bierzecie, bo są ładne i szpanerskie?

#172 kelmix

kelmix
  • 77 posts
  • SkądRadzyń Podlaski

Posted 06 August 2011 - 10:20

Ja je biorę, ponieważ są szpanerskie :) A tak rly. To chce je kupić, ponieważ aktualnie posiadam słuchawki WESC, które nijak nie zaspokajają mojej apetytu. Słucham Rocka dlatego uważam, że słuchawki Beats będą dobrym wyborem :) No i oczywiście są szpanerskie, ta marka i ten wygląd :P

#173 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 06 August 2011 - 10:24

Ja je biorę, ponieważ są szpanerskie :) A tak rly. To chce je kupić, ponieważ aktualnie posiadam słuchawki WESC, które nijak nie zaspokajają mojej apetytu. Słucham Rocka dlatego uważam, że słuchawki Beats będą dobrym wyborem :) No i oczywiście są szpanerskie, ta marka i ten wygląd :P

Żadne słuchawki z serii Beats nie nadają się do Rock'a ;) Soul, Drum&Bass, HH, Rap. Weź sobie wgraj na iPhone'a, iPod'a kawałek we Flac i idź do iSpot. Zobaczysz, że Rock wypada bardzo słabo.

Jeżeli mają być na miasto to Tour, a do domu coś bardziej neutralnego. Może coś z serii AKG, Sennheiser?

Powiem tak:
AKG K77 niszczą Studio, wiesz dlaczego? Bo mają neutralne brzmienie i słychać KAŻDY dźwięk. A teraz zobacz sobie cenę jednych i drugich ;) 130 a 1500. Wszelkie produkty Beats są idealne do muzyki jak HH, Rap, Soul czy Drum & Bass. Reszta muzyki odpada bo jest zniekształcona przez problemy z zakresem częstotliwości i zamiast słyszeć wokal masz przytłaczający bas. Podobnie jest w przypadku Rock'a.

Od siebie radzę Ci zabrać odtwarzacz: dobrej jakości lub nawet laptopa i iść do Saturna. Podłączyć każde i osłuchać jak brzmi Rock, a potem do iSpot.

#174 kelmix

kelmix
  • 77 posts
  • SkądRadzyń Podlaski

Posted 06 August 2011 - 11:29

Po przeczytaniu twojej wypowiedzi, postanowiłem wstrzymać się z zakupem beats'ów. Pójdę do iSpota z moim nieśmiertelnym iPod'em 4g :) I zobaczę jak te słuchawki sprawują się, w różnych gatunkach muzycznych. PS: Czy możesz mi polecić jakieś dobra i szpanerskie słuchawki, w przystępnej cenie? Oczywiście szpan też musi być :D Nie przejdę obojętnie, obok wyglądu słuchawek.

#175 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 posts

Posted 06 August 2011 - 13:13

Powiem tak:
AKG K77 niszczą Studio, wiesz dlaczego? Bo mają neutralne brzmienie i słychać KAŻDY dźwięk. A teraz zobacz sobie cenę jednych i drugich ;) 130 a 1500. Wszelkie produkty Beats są idealne do muzyki jak HH, Rap, Soul czy Drum & Bass. Reszta muzyki odpada bo jest zniekształcona przez problemy z zakresem częstotliwości i zamiast słyszeć wokal masz przytłaczający bas. Podobnie jest w przypadku Rock'a.

nie ma muzyki hiphop. Hiphop to kultura, a rap to muzyka. W rapie czesto, a kiedys tylko i wylacznie samplowano z starych kawalkow przewaznie jazz, blues, soul, funk, teraz jest duzo elektroniki jak w popie. Sluchawki zrobil producent legenda rapu, wiec logiczne jest ze sluchawki sa do rapu. ty sluchasz trance, wiec moze dla ciebie sa srednie, ale dla sluchacza rapu, jezeli Dre sie pod tym podpisuje - to ja to biore jak miliony innych sluchaczy tego gatunku czy inni wykonawcy tej muzyki. Fakt ze sa dobrze reklamowane i szpanerskie to tylko plus.

A ty korzystasz z macbooka i za 2x mniejsza kase mozna miec lepszego laptopa ale wolisz logo appla i szpan. Tylko nie mow mi ze wybrales maca tylko dla MAC OSX bo nie lubisz windowsa itp. Wszystko co od appla jest drogie i przecietne, a placisz za marke taka jest prawda. czy to jest imac, macbook, wszystko jest drozsze 2x, a parametry maja slabiutkie. Pozatym brak wsparcia dla programow i gier co jest dla mnie wazne. Nie mowie o ipodach iphona i ipadach bo to troche inna sprawa, bo te modele wyznaczyly kierunek i sa najlepsze poprostu, moze nie sprzetowo ale dla uzytkownika. Takze pierw zobacz na siebie :)

Kelmix jezeli sluchasz rapu to nawet sie nie zastanawiaj i bierz je, tylko oryginalne a nie podrobki. A kolega ma Tour i ocenia solo i studio? Zauwazylem ze jestes hejterem tej marki i ciagle ja krytykujesz, bo nie udal ci sie zakup tour. To czy ktos kupi to jest jego sprawa. Jezeli go stac i chce to nie kupi. Zawsze bedzie mogl oddac albo sprzedac. Ja bylem w ispocie i niestety oprocz tego ze mieli same solo, to jeszcze nie moglem przetestowac. W jakich duzych sieciach mozna przetestowac te sluchawki albo w szczecinie?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users