Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• This topic is locked This topic is locked
1045 replies to this topic

#926 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 March 2012 - 08:29

Jeśli jest to jakaś znacząca poszlaka, to dioda "włączenia słuchawek" pali się zbyt słabym "odcieniem" czerwoności, np.: w porównaniu do modelu czarnego. to + w/w = fake

#927 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 March 2012 - 09:37

W ogóle cały ten przycisk pali się dziwnie. To obicie skórzane też takie inne ale to tylko moja opinia.

#928 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 12 March 2012 - 15:27

Kupno tych sluchawek na allegro to wielkie ryzyko, a co dopiero na serwisach gumtree czy jakis tablicach, gdzie 90% ludzi to zlodzieje i naciagacze. No ale jak ktos robi ryzyko, sluchawki na 100% podrobione, bo gdyby byly oryginalne, wystawilby je na allegro z dowodami zakupu, a tak kombinuje. Wcale bym sie nie zdziwil jakby po wplacie pieniedzy tych sluchawek nie wyslal, chyba ze chcesz odebrac osobiscie. Cena 750zl nawet jak na oryginaly to zadna okazja, za 999zl masz pewnosc ze oryginalne z gwarancja, a ostatnio ktos dal linka do aukcji na allegro uzywane studio poszly za 600zl.

#929 BlueRay

BlueRay
  • 134 posts
  • SkądTychy

Posted 12 March 2012 - 15:45

Kupno tych sluchawek na allegro to wielkie ryzyko, a co dopiero na serwisach gumtree czy jakis tablicach, gdzie 90% ludzi to zlodzieje i naciagacze. No ale jak ktos robi ryzyko, sluchawki na 100% podrobione, bo gdyby byly oryginalne, wystawilby je na allegro z dowodami zakupu, a tak kombinuje. Wcale bym sie nie zdziwil jakby po wplacie pieniedzy tych sluchawek nie wyslal, chyba ze chcesz odebrac osobiscie. Cena 750zl nawet jak na oryginaly to zadna okazja, za 999zl masz pewnosc ze oryginalne z gwarancja, a ostatnio ktos dal linka do aukcji na allegro uzywane studio poszly za 600zl.

No tak, ten serwis nalega do odbioru osobistego bo nie ma takich zabezpieczeń jak allegro czy ebay. Ale również trudno jest znaleźć oryginały, jak ktoś już te słuchawki zdobędzie to mało kto będzie chciał je sprzedać ;p

#930 raq23

raq23
  • 4 posts

Posted 12 March 2012 - 16:16

[url=http://allegro.pl/show_item.php?item=2187009815]MONSTER BEATS BY DR DRE STUDIO SUPER JAKOŚĆ! NOWE (2187009815) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
A czy ktoś na podstawie tych zdjęć jest w stanie wywnioskować czy są te oryginalne Monster Beats By Dr Dre Studio?

#931 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 12 March 2012 - 16:28

Przeczytaj ostatnie 2 strony i sam sobie odpowiedz.

#932 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 12 March 2012 - 16:29

MONSTER BEATS BY DR DRE STUDIO SUPER JAKOŚĆ! NOWE (2187009815) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A czy ktoś na podstawie tych zdjęć jest w stanie wywnioskować czy są te oryginalne Monster Beats By Dr Dre Studio?

Czy liczba 23 w twoim nicku oznacza IQ?

#933 misiu94

misiu94
  • 15 posts

Posted 12 March 2012 - 16:41

Gdzie w słuchawkach solo hd znajduje sie numer seryjny ?

#934 raq23

raq23
  • 4 posts

Posted 12 March 2012 - 16:53

Jeżeli chodzi o użytkowników, którzy w ogóle nie są łaskawi odpowiedzieć na zadawane przeze mnie pytania mam na myśli: Neo0O, który z pewnością szuka zaczepki i ciekawego tematu do pogawędki to jest to żenada. Nie wiem w ogóle co taki przybłęda robi na tym forum mimo, że napisał już 386 postów i chce kozaczyć do wszystkich bo jest wielkim znawcą tych słuchawek. Przykro mi, ale po przeczytaniu 2 ostatnich stron tego forum nie za dużo wnioskuje na temat czy są to faktycznie oryginały. Jak widać na zdjęciach nie ma tam klapki odwróconej do góry nogami z numerem seryjnym bo właśnie tylko tyle jest napisane coś sensownego na temat oryginalności tych słuchawek. Jak widać na aukcji napisane jest: "GWARANCJA PRODUCENTA 1 ROK". Neo0O wracając do Ciebie to nie życzę sobie cwaniackich odzywek, lepiej spójrz jaka cyfra kryje się w twoim nicku.

#935 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 12 March 2012 - 18:25

Jeżeli chodzi o użytkowników, którzy w ogóle nie są łaskawi odpowiedzieć na zadawane przeze mnie pytania mam na myśli: Neo0O, który z pewnością szuka zaczepki i ciekawego tematu do pogawędki to jest to żenada. Nie wiem w ogóle co taki przybłęda robi na tym forum mimo, że napisał już 386 postów i chce kozaczyć do wszystkich bo jest wielkim znawcą tych słuchawek. Przykro mi, ale po przeczytaniu 2 ostatnich stron tego forum nie za dużo wnioskuje na temat czy są to faktycznie oryginały. Jak widać na zdjęciach nie ma tam klapki odwróconej do góry nogami z numerem seryjnym bo właśnie tylko tyle jest napisane coś sensownego na temat oryginalności tych słuchawek. Jak widać na aukcji napisane jest: "GWARANCJA PRODUCENTA 1 ROK". Neo0O wracając do Ciebie to nie życzę sobie cwaniackich odzywek, lepiej spójrz jaka cyfra kryje się w twoim nicku.

Nie musze byc znawca - posiadam pewien narzad i go uzywam. Nikt nie sprzedaje czegos za 1800zl prawie 9 razy taniej.

A ty kim jestes? Tanim szpanerem? Naiwnym czlowiekiem? Kupuj Pro Detoxy za 230zl i lansuj sie ze masz beatsy ktore rozleca sie po miechu, a graja gorzej niz szajs za 30zl, jak kto lubi hehe.

Pomysl, co warte 1800zl moze byc warte 230zl? J

Jaka gwarancja? Od kolesia co ma pare komentarzy, nie ma sklepu, nie ma danych firmy? Od kogo ta gwarancja?

Kurde, przeczytales 2 strony, no gratuluje umiesz czytac. Moze nastepnym razem zobacz wiecej stron, wpisz fake beats dre w googlu, youtubie i rusz glowa, a napewno bedziezs pewien. Chccesz miec te sluchawki? To aos, ispot, media markt zapraszaja. Nie masz tylu pieniedzy? To idz do pracy i zarob, kup fejki albo kup inne sluchawki. Proste? Proste, dalej szukaj super ofert na allegro i wstaw tu link, po raz kolejny ktos napisze ze nie kupisz za te pieniadze oryginalnych beatsow. Ale ty nadal bedziesz wstawial linki i jeszcze mial pretensje ze nikt ci nie chce odpowiedziec normalnie. Juz raz ci odpisywalismy, a ty zero wnioskow. Niereformowalny czlowiek.

#936 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 12 March 2012 - 18:48

Na 99% jest to podrobka ale bardzo dobra , popatrz na inne aukcje. Nigdzie nie znajdziesz solo hd red za 399zl.

A Ty chcesz prawie 2 razy droższe słuchawki za 2 razy taniej.

#937 BlueRay

BlueRay
  • 134 posts
  • SkądTychy

Posted 12 March 2012 - 19:07

Patrzcie, aby w zestawie były dwie baterie AAA (duracell), w podróbkach nie zauważyłem żeby dawali

#938 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 12 March 2012 - 19:19

Bo trudno kupic baterie duracell i dodac do zestawu. Chyba ze zestaw byl nie otwarty, a baterie byly tez nie zafoliowane.

#939 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 12 March 2012 - 19:30

Dobra panowie potrzebuje pomocy. Jutro czeka mnie Berlin i może sobie kupię słuchawki. Nie jestem audiofilem. Chce słuchawki które będę mógł założyć na rower (BMX) czy studio sie zdadzą? Mógłby ktoś porównać do codziennego używania Solo HD i Studio?

#940 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 12 March 2012 - 19:50

Od tego jest inny wątek. Tutaj nie doradzamy w kwestii wyboru, tylko oceniamy podróba, czy nie. Więc wypad z baru ;) :D

#941 misiu94

misiu94
  • 15 posts

Posted 12 March 2012 - 21:14

Gdzie w solo hd jest numer seryjny ? Moze ktos nakreslic jak on wyslada i z czego sie sklada ?

#942 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 12 March 2012 - 21:23

z numerów sie składa ... a jest pewnie na pudełku, lub na pałąku.

#943 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 12 March 2012 - 21:32

A ja dziś kupiłem monster beats studio w Almedia.pl - Przyjazny Multimedialny Sklep Internetowy - Sennheiser, Jamo, Koss, Xtreamer Bielsko-Biała Bielsko Biała zapłaciłem 1100 zł, dystrybucja Polska: LAUDA AUDIO Adamowicz SP. J z Sopotu, ale pokusiło mnie żeby sprawdzić numer seryjny, który jest na pudełku i na słuchawkach.

Sprawdziłem to na stronie: [url=http://www.monstercable.com/warranty/#]Monster Cable

i wyszło mi coś takiego:

This serial number is valid. However, we could not verify whether your purchase is from an authorized dealer. You may report this by completing the form below.

#944 huqo

huqo
  • 16 posts

Posted 12 March 2012 - 21:33

Jak napisał BlueRay w oryginalnych słuchawkach są dodawane baterie duracell (na pudełku też jest informacja o tym) jeżeli ich nie ma to nawet nie myślcie o kupieniu tych słuchawek bo to na 100% fake. (Pełen opis zawartości eng: Turning Case . Cleaning Cloth | 1\4-inch Adapter . 2 AAA Batteries | Airline Adapter | Two Year Limited Warranty) Tak samo z tymi foliami - ściereczka jest w folii, Airline Adapter i pokrowiec nic więcej! To nie są zwykłe słuchawki żeby było można je kupić za 300zł ludzie pomyślcie trochę... Kupując na alegro (bo taniej) tylko tracicie i dajecie naciągaczom zarobić... raq23 te słuchawki z linku to 100% fake.

#945 BlueRay

BlueRay
  • 134 posts
  • SkądTychy

Posted 12 March 2012 - 21:34

Po pewnie składa się z 7 znaków, a powinien z 10. Zawsze gdy proszę kogoś o podanie numeru to podają mi ten z siedmioma znakami...

#946 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 12 March 2012 - 21:42

zmieniłem dystrybutora na apple i od razu wyskoczyło: The serial number you provided has been successfully validated! Enjoy your product! You may register this product by completing the form below: Product: Studio HD Limited Ed Color Serial No: xxxxxxxxxx Purchased From: Apple

#947 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 12 March 2012 - 21:47

Masz sluchawki z legalnego sklepu, z gwarancja, od dystrubutora wiec masz oryginaly. Co do numeru seryjnego, to ja nie radze sie nim sugerowac, kiedys sprawdzilem serial z podrobki i okazal sie dobry, ze do dzisiaj przychodza maile z monstera. Ba, wpisalem na inny mail wymyslony numer i tez dzialal.

#948 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 12 March 2012 - 21:55

To mnie uspokoiłeś;-) ale powinno to nieco inaczej wyglądać z tym SN

#949 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 posts
  • SkądRadom

Posted 12 March 2012 - 21:57

Masz sluchawki z legalnego sklepu, z gwarancja, od dystrubutora wiec masz oryginaly. Co do numeru seryjnego, to ja nie radze sie nim sugerowac, kiedys sprawdzilem serial z podrobki i okazal sie dobry, ze do dzisiaj przychodza maile z monstera. Ba, wpisalem na inny mail wymyslony numer i tez dzialal.

Jest to praktycznie nie możliwe. CHYBA że zrobiłeś to jak system był świeży ale wątpie by trafić w te znaki. Co do baterii, to ile średnio trzymają w Studio?

#950 huqo

huqo
  • 16 posts

Posted 12 March 2012 - 22:17

Ciężko powiedzieć ile trzymają baterie bo zależy jak często będziesz używał słuchawek i jakie baterie kupisz... Ja słuchając ok 4-6h tygodniowo przez rok z małymi przerwami wymieniłem z 3 razy baterie (Duracell TURBO). Jeżeli mi się żółta lampka zaświeciła to już zmieniałem nie czekałem aż się całkiem wyczerpią. Ale moim zdaniem bateriami nie powinieneś się przejmować bo nie jest tak źle. Może ktoś ma inne doświadczenie to też niech się wypowie ;)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users