Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• This topic is locked This topic is locked
1045 replies to this topic

#676 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 05 February 2012 - 12:51

Swietnie, wczesniej pisales ze sprzedawca odpisal ze sa oryginalne. Teraz juz napisal ze to bardzo dobre podrobki. Nie osmieszaj sie. Nie istnieja dobre podrobki, roznice w dzwieku bez problemu mozna poznac. @up tak, to oryginaly. Ale nie wiem ja bym nie kupil uzywanych drozej niz mozna kupic nowe...

#677 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 05 February 2012 - 13:20

No niby tak Serwuskm :) ale kupione w iSpocie 100% oryginały za 1300zł no tak na zdrowo to nie wystawi słuchawek w dobrym stanie, które tyle kosztują za 1000zł bo szkoda kasy. Najważniejsze, że oryginały :) Serwuskm wysłałem do Ciebie prywatną wiadomość jak możesz to sprawdź bo chyba nie doszło bo już długo czekam na odpowiedź. ^^

#678 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 05 February 2012 - 15:43

W ispocie 1199 :) przynajmniej w warszawie.
A mozna kupic taniejza 1100: Monster Beats Studio White DJ-SKLEP_COM KRK FA GW (2081971289) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A i tak tylko ten kto sie zna kupi oryginaly. Reszta bedzie sie lansowala podrobkami :)
Ok, sprawdze i odpisze wieczorem jak cos doszlo ;)

#679 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 05 February 2012 - 16:07

No spoko bo szybko schodzi z ceny już za 1000zł :D no mądrze robi ale mi troche szkoda by było dać 1300zł sprzedać za 1000zł. Ale jak bym miał parcie na pro to pewnie postąpiłbym tak samo ^^ a masz już Serwuskm te Beatsy Pro?

#680 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 05 February 2012 - 16:57

No bywa, rozpakowany towar duzo traci na wartosci niestety. Mam. A walsciwie mialem. Oddalem do sklepu, bo mi nie pasowaly. Niewygodne przy dluzszym noszeniu, troszeczke cichsze i brak twardego etui. Ale za to zamowilem sobie (w ostatnim momencie, bo byly limitowane tylko 10 tys. Sztuk) studio colours zielone :D czekam az paczka dojdzie :)

#681 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 05 February 2012 - 17:32

Mistrzu Serwuskm :) a powiedz jak dźwięk czy lepiej grały mimo, że były cichsze? I mówisz, że niewygodne były ?^^ i jak je oceniasz w porównaniu do Beatsow Studio? Z góry dzięki za odpowiedź bo jesteś moim Guru w tych sprawach :)

---------- Wpis dodano o 17:32 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:25 ----------

Mistrzu jak mogę prosić o w miarę szybką odpowiedź gdyż nie jestem w hacie i zaraz mnie nie będzie a jestem ciekaw bo pisałem do Ciebie dłuzszy czas temu a jestem super ciekaw ^^

#682 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 05 February 2012 - 18:01

Haha, czuje sie zaszczycony ;) Nie, dzwiek identyczny. Tylko troszke ciszej, bo nie ma wzmacniacza :) Niewygodne, uszy bolą. Bo one maja sluchawki okragle, a studio maja owalne :) Jak oceniam? Troche lepsze wykonanie , bo z metalu. I to wszystko. Ale to o czywiscie tylko moja opinia :)

#683 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 05 February 2012 - 18:09

Mistrzu. Wielkie dzięki :) Twoja opinia jest dla mnie credo :) znasz się na tym i popieram to co napisałeś. Dzięki kolego ^^

#684 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 05 February 2012 - 18:51

;) Jak mi dojdą zielone studio, to napiszę recenzyjkę moze ;)

#685 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 February 2012 - 11:18

;)
Jak mi dojdą zielone studio, to napiszę recenzyjkę moze ;)

Oprócz koloru niczym się nie różnią więc nie wiem po co recenzja.

#686 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 06 February 2012 - 15:43

Mylisz się, jest inny rodzaj plastiku zastosowany i skory :)

#687 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 09 February 2012 - 17:45

Serwuskm mistrzu :) mam jeszcze jedno pytanie ^^ jestem upierdliwy wiem ale spędziłem ostatnio trochę czasu na czytaniu recenzji z Beatsów Pro i Studio i pisali, że w Pro jest czystsze brzmienie i lepsze basy i pytanie czy to prawda? Z chęcią bym posłuchał na Pro i sam porównał ale nie mam jak :) A Ty mistrzu miałeś okazję wypróbować :) Z góry dzięki.

---------- Wpis dodano o 17:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:43 ----------

I jeszcze tylko w jakim stopniu jeśli jest owa różnica? :)

#688 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 09 February 2012 - 20:20

Moim zdaniem pro mają prawie identyczny bas, ale w studio jest czystszy dzwiek. Ale za to studio troche głośniejsze :)

---------- Wpis dodano o 20:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:10 ----------

Kazde maja swoje wady i zalety :)
Pro wytrzymalsze, studio wytrzymalsze
Pro etui woreczek studio twarde etui
Pro bez baterii i szybciej rozladowuja ipoda, studio na akumulatorki ale za to nie rozladowuja.
Pro troszke niewygodne przy dluzszym sluchaniu, studio wygodne caly czas
Jak kto woli :)

#689 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 09 February 2012 - 22:14

Dzięki mistrzu bo jakoś mnie to dręczy które lepsze ale w takim razie zostaję przy Studio :) jeszcze raz dzięki :)

#690 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 10 February 2012 - 18:11

Dzięki mistrzu bo jakoś mnie to dręczy które lepsze ale w takim razie zostaję przy Studio :) jeszcze raz dzięki :)

Kolega za tydzień ogarnie sobie Studio to zrobimy odsłuch na Essence ST z ASIO/bez oraz jak grają z iphone'ami, to też dorzucę swoje 3 grosze, bo aż nie mogę uwierzyć, że grają tak samo, oczywiście nie neguję tego co napisałeś Serwuskm, ale sam muszę się przekonać.
btw. gdzie zamówiłeś zielone studio? Podobają mi się srebrne, ale w Polsce raczej ich nie dostane.

#691 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 10 February 2012 - 19:58

aerO^ :) a jak Tobie się korzysta z Beats'ów Pro? Oczywiście jak to ja pierdoła :) chciałbym się dowiedzieć jak dżwięk i wygoda :) bo każdy ma inne zdanie jak napisał Serwuskm i jestem ciekaw jakie jest Twoje zdanie aerO^:) Wielkie dzięki :) a jak już porównasz to bardzo proszę o relację :)

#692 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 10 February 2012 - 20:00

Więcej buziek się nie dało, to nie choinka. Kup B&W. Moje Monstery są w serwisie już ponad trzy tygodnie i zero odzewu od serwisu.

#693 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 10 February 2012 - 22:58

Więcej buziek się nie dało, to nie choinka.

Kup B&W.

Moje Monstery są w serwisie już ponad trzy tygodnie i zero odzewu od serwisu.

Moje Tourki były równo tydzień z odesłaniem w obie strony co było według mnie najszybszą wymianą gwarancyjną jaką w życiu miałem przez Internet.Zależy na kogo trafisz...
Co do Pro, to tak jak mówił Serwuskm, ogólnie wygodne, ale ciężkie, po 45-60 minutach zaczynają męczyć głowę ale idzie się do tego przyzwyczaić i po gdzieś 2tyg-miesiącu nie czuje się już tego zmęczenia, w maju będę miał je równo rok i ich ogromną zaletą jest to, że wyglądają jak nowe, czego pewnie nie mógłbym powiedzieć o Studio, brak baterii, wzorowe wykonanie jak dla mnie, nic nie trzeszczy, nie stuka, nie wygina się.Grają bardzo czysto, głęboki bass, jedynie do czego mógłbym się przyczepić to tak jak w wielu recenzjach jest napisane...przy utworach rockowych lub na pograniczu, dźwięk jest tak jakby metaliczny, a powinien mieć bardziej ciepły, spokojny wydźwięk.Wiadomo nie ma rzeczy idealnych i przy hiphopie/popie/dubstepie(rzadko słucham) sprawdzają się idealnie, a przy utworach bardziej rockowych, gubią się i brzmią po prostu nieprzyjemnie.

#694 ploners

ploners
  • 76 posts
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Posted 10 February 2012 - 23:12

Ludzie nie przepłacajcie... Monster Beats'y przy Bowers & Wilkins P5 to tani chiński syf. Te słuchawki oprócz wyglądu nie posiadają NIC. PS: Miałem MB Studio pół roku i wiem co mówię.. teraz jestem szczęśliwym posiadaczem B&W P5 i jest wielka różnica.. serio.

#695 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 11 February 2012 - 09:22

Ja nie slucham rocka, nie potrzeba mi audiofilskich/studyjnych sluchawek gdzie dzwieki brzmia tak jak powinny, sa strasznie jałowe, bo ja nie bawie sie w mix i mastering, tylko ja slucham juz gotowych utworow, a do rapu, dubstepu czy popu sprawdzaja sie idealnie, bo pod te gatunki te sluchawki zostaly zrobione. Ciekawe czy w tych BW bylby taki gruby bass w dubstepie.

#696 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 11 February 2012 - 09:23

Wielkie dzięki aerO^ :) a jak możesz jeszcze tylko na jedno pytanko. Czy te słuchawki nadają się do noszenia na co dzień z iPodem czy iPhonem? Wiesz na dwór itd. Czy one raczej są przeznaczone w dużej mierze do użytku domowego ? i czy dobrze grają na tych małych urządzeniach? Z góry dziękuje.

#697 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 11 February 2012 - 11:01

Kazdy ma i zawsze bedzie miał swoje zdanie ;) mnie osobiscie podoba sie design studio green. Kupowalem na amazonie ostatnie sztuki byly, bo to byla seria limitowana na 10.tys sztuk. Ale za to design pro white jest super, w przeciwienstwie do studio white... O jeszcze mogę dodac, bo nigdzie tego nie znalazlem, ze seria kolorowa ma metaliczny lakier, kolor zmienia się zaleznie od padania światła :)

#698 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 11 February 2012 - 12:36

Ludzie nie przepłacajcie... Monster Beats'y przy Bowers & Wilkins P5 to tani chiński syf. Te słuchawki oprócz wyglądu nie posiadają NIC.

PS: Miałem MB Studio pół roku i wiem co mówię.. teraz jestem szczęśliwym posiadaczem B&W P5 i jest wielka różnica.. serio.

Gdyby istniał przycisk 'lubię to', to bardzo chętnie bym wcisnął. Każdy leci na markę i wygląd. A co to najważniejsze w słuchawkach czyli DŹWIĘK, gra drugie lub nawet trzecie skrzypce. Czy naprawdę jesteś aż tak zdesperowani by panoszyć się po ulicach i oznajmiać światu jacy to jesteś cool, trendy i w ogóle najlepsi? ;)

#699 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 11 February 2012 - 13:29

Gdyby istniał przycisk 'lubię to', to bardzo chętnie bym wcisnął. Każdy leci na markę i wygląd. A co to najważniejsze w słuchawkach czyli DŹWIĘK, gra drugie lub nawet trzecie skrzypce. Czy naprawdę jesteś aż tak zdesperowani by panoszyć się po ulicach i oznajmiać światu jacy to jesteś cool, trendy i w ogóle najlepsi? ;)

Ta.

Wielkie dzięki aerO^ a jak możesz jeszcze tylko na jedno pytanko. Czy te słuchawki nadają się do noszenia na co dzień z iPodem czy iPhonem? Wiesz na dwór itd. Czy one raczej są przeznaczone w dużej mierze do użytku domowego ? i czy dobrze grają na tych małych urządzeniach? Z góry dziękuje.

Grają dobrze do 80% głośności, a to w zupełności wystarcza, żeby zagłuszyć wszystkie autobusy,ciągniki i cały świat dookoła :) powyżej jest niekontrolowany bass i robi się bardzo nieprzyjemnie, po za tym skończyłem ze słuchaniem na maksymalnej głośności i bardzo rzadko daje 100% nawet w domu, szkoda mi uszu, za młody jestem na wady słuchu :) Testowałem z iPhone 4 i 2G, który ma chip wolfsona(podobno najlepszy...) dla mnie i tak cirruslogic z iP 4 gra czyściej i wyraźniej, bo wolfson jak dla mnie jest przytłumiony...nie wiem może to ze starości coś już z nim nie tak...Co do noszenia, to jak najbardziej tak, oczywiście nie pobiegasz w nich...ale do normalnego przejścia się gdzieś spokojnie dają radę.

#700 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 11 February 2012 - 14:27

Ooo tak, studio i pro na 100% głośności to czyste szaleństwo :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users