Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1045 odpowiedzi w tym temacie

#501 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 04 stycznia 2012 - 18:12

Jest control talk, chyba ze jeszcze w sklepie zalegaja im te bez control talk
Na stronie apple sa normalnie z control talk, tylko cena wyzsza bo 679.
Słuchawki douszne Beats by Dr. Dre Tour z funkcją ControlTalk firmy Monster - Apple Store (Polska)
Ale czesto w sklepie sa inne ceny. Ja radze po prostu zadzwonic do wybranego apple store ;)

#502 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 stycznia 2012 - 22:01

Witam wszystkich serdecznie. Mam jedno pytanie. Kupiłem sluchawki beats by dr.dre monster studio na allegro za 800zł i jak juz widzialem ostatnie wypowiedzi to wiem, że to prawdopodobnie fake. Dodam tylko, że po rozmowie z przedstawicielem tej firmy uslyszalem, że te słuchawki niczym nie różnią się od oryginalnych i to mnie męczy. I tu pojawia się pytanie czy dźwięk jest taki sam jak na oryginalnych i na tych, które sa podróbkami skoro sprzedawca tak powiedzial. Powiem krotko, że słuchałem na maksymalnej głośności utworów odtwarzanych 320kbps i nic nie harczy itp. Jednak w niektórych kawałkach 128kbps slychać, że dzwięk ucieka. Niby wszystko ok ale chcialbym zasięgnąć fachowej rady. Z góry dziękuje.

#503 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 stycznia 2012 - 22:15

Witam wszystkich serdecznie. Mam jedno pytanie. Kupiłem sluchawki beats by dr.dre monster studio na allegro za 800zł i jak juz widzialem ostatnie wypowiedzi to wiem, że to prawdopodobnie fake. Dodam tylko, że po rozmowie z przedstawicielem tej firmy uslyszalem, że te słuchawki niczym nie różnią się od oryginalnych i to mnie męczy. I tu pojawia się pytanie czy dźwięk jest taki sam jak na oryginalnych i na tych, które sa podróbkami skoro sprzedawca tak powiedzial. Powiem krotko, że słuchałem na maksymalnej głośności utworów odtwarzanych 320kbps i nic nie harczy itp. Jednak w niektórych kawałkach 128kbps slychać, że dzwięk ucieka. Niby wszystko ok ale chcialbym zasięgnąć fachowej rady. Z góry dziękuje.

Jest różnica dźwięku między oryginalnymi, a fake. A przede wszystkim jakość wykonania samych słuchawek jak i kabli, a sprzedający tak Ci mówi, bo wie, że Cie zwyczajnie w świecie "wydymał" :(

#504 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 stycznia 2012 - 22:17

No to lipa:( dzięki za odpowiedź.

#505 adam09626

adam09626
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 stycznia 2012 - 22:31

Już za 1000 zł mogłeś mieć 100pro oryginały. Szkoda ;(

#506 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 stycznia 2012 - 22:38

Masz rację przyznaje Tobie ją w całości bo rzeczywiscie moglem troche poczekac po prostu i dozbierać a ja niepotrzebnie sie nagrzałem ale człowiek uczy się na błędach ;) spróbuje coś wykombinować, może sie rozlecą i użyje tej niby gwarancji ^^

#507 adam09626

adam09626
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 stycznia 2012 - 22:44

a nie da się zwrócić? Jeśli sprzedał ci to sklep (allegrowicz z dzialalnoscia gospodarcza) to mozesz zwrocic bez podania przyczyny

#508 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 05 stycznia 2012 - 21:39

Witam wszystkich ponownie. Tym razem mam wielką prośbę i proszę o podanie stronki z oryginalnymi słuchawkami beats by dr.dre monster studio. Cena maksymalna do 1200zł. Z góry dziękuje za pomoc. I udziele odpowiedzi na poprzednie pytanie od Adama. Gdybym miał zwracać te słuchawki prawdopodobnie trwałoby to rok ^^

#509 adam09626

adam09626
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 stycznia 2012 - 00:03

Witam wszystkich ponownie. Tym razem mam wielką prośbę i proszę o podanie stronki z oryginalnymi słuchawkami beats by dr.dre monster studio. Cena maksymalna do 1200zł. Z góry dziękuje za pomoc. I udziele odpowiedzi na poprzednie pytanie od Adama. Gdybym miał zwracać te słuchawki prawdopodobnie trwałoby to rok ^^

Oryginalne! Beats Studio Black, profesjonalne słuchawki nauszne! Doskonałe wyciszenie otoczenia! komoorki.pl 3m

#510 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 06 stycznia 2012 - 10:19

Dzięki wielkie Adamo :)

#511 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 11:51

Jakosc dzwieku sie rozni miedzy oryginalkami a fake. Roznica jest zanczna - najlepiej pojsc do apple store i sobie porównac. Jakosc plastiku w fake jest gorsza, model bialy jest snieznobialy w oryginalkach a zóltobialy w fake. Tomuś211 mozesz zlozyc sprawe na policji. Jezeli przyjma sprawe (a praktycznie musza) to allegro odda ci 50% ceny sluchawek (sluchawek nie musisz zwracac).

#512 adisek185

adisek185
  • 37 postów
  • SkądLeszno

Napisano 06 stycznia 2012 - 12:19

Monster Beats Dr. Dre Tour -- HIT-- (2040963970) - Aukcje internetowe Allegro
co mówicie?

#513 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 stycznia 2012 - 12:37

adisek185 widziałem tą aukcję - Honk Kong :/ Poza tym cena... Raczej nie mogą byc oryginalne

#514 adisek185

adisek185
  • 37 postów
  • SkądLeszno

Napisano 06 stycznia 2012 - 12:49

ej to poszukajcie jakies monstery moga być z za granicy

#515 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 13:37

Ej, to poszukaj sobie sam i jak znajdziesz, to co najwyżej zapytaj. Nie rób wiochy, nikt nie będzie za Ciebie ganiał i szukał. Cwaniaczek, psia kostka... że tak szpetnie zaklnę przy ludziach.

#516 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 18:04

Oczywiscie ze to podróbki. I to takie najbardziej tandetne.
ranqien ma racje, nikt nie bedzie tu za ciebie szukał. Co najwyzej mozemy cie odeslac do ispotu gdzie kosztuja 599zł
Oraz amazonu gdzie zaplacisz 150$. I jezeli bedziesz umieszczal kolejne linki to zastanow sie czy za 50zl mozna dostac sluchawki ktore kosztuja 600??? Nie dostaniesz ich nawet za 100, 200, 300. Czasem ktos sprzedaje np.za 400 bo powiedzmy dostał w prezencie.
Ale to tez jedna sztuke. A nie ze wystawia 100, bo musialby doplacac do tego interesu. Metody na odróznienie oryginalnych tourow?
Jezeli sluchawki masz w rece to wystarczy zobaczyc na ten srebrny dodatek na koncu sluchawki, jezeli bedzie dobrej jakosci, bez zadnych odpryskow, dobry lakier to to oryginaly. Jezeli nie masz sluchawek w reku tylko patrzysz na zdjecia to poznasz po pudelku - oryginalne jest bardzo grube, idealnie spasowane, gruba folia z lekkim wycieciem na uchwyt. Ale oczywiscie czesto sprzedawcy umieszczaja zdjecia oryginalnych a wysylaja podrobki.

---------- Wpis dodano o 18:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:55 ----------

Najtansza aktualnie opcja aby kupic toury to tutaj: Monster Beats Tour DJ-SKLEP_COM KRK GW GRATISY (2039248395) - Aukcje internetowe Allegro
Sklep od bardzo dawna oferuje oryginalne beatsy.

#517 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 18:31

Oczywiscie ze to podróbki. I to takie najbardziej tandetne.
ranqien ma racje, nikt nie bedzie tu za ciebie szukał. Co najwyzej mozemy cie odeslac do ispotu gdzie kosztuja 599zł
Oraz amazonu gdzie zaplacisz 150$. I jezeli bedziesz umieszczal kolejne linki to zastanow sie czy za 50zl mozna dostac sluchawki ktore kosztuja 600??? Nie dostaniesz ich nawet za 100, 200, 300. Czasem ktos sprzedaje np.za 400 bo powiedzmy dostał w prezencie.
Ale to tez jedna sztuke. A nie ze wystawia 100, bo musialby doplacac do tego interesu. Metody na odróznienie oryginalnych tourow?
Jezeli sluchawki masz w rece to wystarczy zobaczyc na ten srebrny dodatek na koncu sluchawki, jezeli bedzie dobrej jakosci, bez zadnych odpryskow, dobry lakier to to oryginaly. Jezeli nie masz sluchawek w reku tylko patrzysz na zdjecia to poznasz po pudelku - oryginalne jest bardzo grube, idealnie spasowane, gruba folia z lekkim wycieciem na uchwyt. Ale oczywiscie czesto sprzedawcy umieszczaja zdjecia oryginalnych a wysylaja podrobki.

---------- Wpis dodano o 18:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:55 ----------

Najtansza aktualnie opcja aby kupic toury to tutaj: Monster Beats Tour DJ-SKLEP_COM KRK GW GRATISY (2039248395) - Aukcje internetowe Allegro
Sklep od bardzo dawna oferuje oryginalne beatsy.

Brałem tam Pro, 100% oryginały i świetna obsługa, polecam.

#518 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 18:43

Dokładnie. Czesto maja sluchawki w bardo dobrych cenach (choc nie zawsze, np solo kosztuja u nivh 749, w ispocie 699 a mozna kupic za 599) sam u nich kupowalem monster jamz praeie 2 lata temu, jeszcze za czasow kiedy nie bylo tylu podrobek na allegro :D

---------- Wpis dodano o 18:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:40 ----------

aerO^ czy mozesz mi powiedziec jak sprawuja sie pro? Bo sam mam studio i chcialem wymienic na pro, tylko nie wiem jak z głosnoscia dzwieku? Sluchales na studio? Bo one nie maja wzmacniacza na baterie tak jak studio i nie wiem czy nie beda cichsze przypadkiem? :)

#519 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 stycznia 2012 - 17:41

Panowie czy słuchwki z iSpota będą oryginalne? Kosztują 1300zł i osobiście wątpie, że mogą to być podróby jak i ze względu na cene i na to, że Apple padła nie sprzedaje ale wole zasięgnąć waszej rady Apple iSpot Premium Reseller Monster słuchawki BEATS BY DR. DRE - białe - Słuchawki iPod
I dzięki Serwuskm za radę ale udało mi się ich pozbyć za przystępną cenę także spoko :)

---------- Wpis dodano o 17:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:09 ----------

Tylko dodam jeszcze panowie jedno zdanko. Może zadałem trochę śmieszne pytanie ale jak sie naoglądałem tych filmików na youtube, w których porównywali beats by dr.dre monster studio fake i original to teraz mam obawy do wszystkiego co widzę^^

#520 Arscon

Arscon
  • 48 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 18:52

Jak myślicie, te słuchawki, które kupiłem to są podróbki czy nie?. A jak są to będą różniły się dźwiękiem?. Mam ipoda nano 5g
Słuchawki Monster Beats by Dr.Dre Tour Oryginał ! (2043093604) - Aukcje internetowe Allegro

#521 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 17:26

Tomuś221 : no to dobrze jak sie udalo :)
Tak, w ispocie maja oryginalne. Ispot jest nawet na liscie oficjLnych dystrybutorow w pl.
Tak, jest mnostwo takich filmow i pare tez oglDalem, czesto roznily sie szczegolami.
Po prostu sa rozne kopie lepsze i gorsze ;)

---------- Wpis dodano o 17:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:23 ----------

Arscon: oczywiscie ze to fake. Numer seryjny o niczym nie swiadczy - mam oryginalne z apple store i numeru nie ma na jacku...

#522 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 stycznia 2012 - 18:37

Dzięki Serwuskm za potwierdzenie :) jestem teraz spokojniejszy ;) Mam nadzieje, że jutro dojdą, gdyż zamówiłem je w Sobotę a dzisiaj dostałem ostatniego maila, w którym napisali, że jutro już powinny być. Jak już ogarne sytuację to od razu zdam relację z jakości ^^ jeszcze raz wielkie dzięki Serwuskm i innym. Pozdrawiam i powodzonka na ten tydzień;)

#523 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 20:30

Arscon: oczywiscie ze to fake. Numer seryjny o niczym nie swiadczy - mam oryginalne z apple store i numeru nie ma na jacku...

Żadne Tourki z nowym jackiem wygiętym w literę L nie mają nr seryjnego(nowsze czyli te 2009-2010, a teraz tylko takie można dostać oryginalne), jeżeli ma prosty jack to najprawdopodobniej jest to podróbka, bo podróbki rzadko trafiają się z nowym jackiem(z tego co widziałem...nie znam się na tych fake'ach dobrze...)

czy mozesz mi powiedziec jak sprawuja sie pro? Bo sam mam studio i chcialem wymienic na pro, tylko nie wiem jak z głosnoscia dzwieku? Sluchales na studio? Bo one nie maja wzmacniacza na baterie tak jak studio i nie wiem czy nie beda cichsze przypadkiem?

Nie porównywałem niestety, te baterie strasznie mnie odstraszyły i od razu je skreśliłem.Z tego co słyszałem grają prawie tak samo i Studio są wygodniejsze.Co do samych Pro to grają bardzo głośno i według mnie nie masz się czym martwić, zobacz ten filmik, może Ci pomoże.

#524 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 22:52

Tomuś211 spoko, od razu napisz jak dzialaja ;) ale zapewniam ze odczujesz roznice miedzy podrobkami ;) I w jakosci dzwieku i w wykonaniu :D aerO^ : masz racje, rzeczywiscie nie spotykalem sie teraz z tym prostym jackiem. Ja mam toury kupionw daaawno temu w apple store i mam jeszcze prostego jacka. A i tak nie ma numeru seryjnego. Wiec tutaj w zakupach na aukcjach nie ma sie co kierowac takimi "argumentami" sprzedajacych, bo oni wymysla wszystko zeby tylko sprzedac podrobki jak najdrozej :P Dzieki za filmik obejrzalem calutki, ale cos mi sie zdaje ze jednak sam musze porownac ;) problem jest taki ze w warszawie studio mozna przetestowac w dwoch salonach, a studio pro nigdzie nie widzialem odpakowanych nawet. Chyba bede musial zadzwonic i popytac czy gdzies maja :) baterie tez na poczatku byly dla mnie dziwnym rozwiazaniem, ale chyba z pol roku dzialaja na jednych bateriach :D zreszta kiedy kupowalem nie bylo jeszcze pro. Do zakupu przekonuje mnie w sumie wykonanie z trwalszych materialow i kabel "telefoniczny". Zreszta i tsk musze wymienic bo moje studio maja jz ponad 2 lata i troche sie zuzyly:) W sumie to nie sluchalem tylko ze studio pro, tak to znam na pamiec wszystkie modele :D Wiec jakby ktos potrzebowal pomocy dotyczacej np. Rozpoznania podrobek itp to bede sie staral odpowiadac ;)

#525 bozy11251125

bozy11251125
  • 5 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 12:07

a co powiecie o tych?
[url=http://allegro.pl/douszne-beats-by-dr-dre-tour-biale-nowki-folia-i2046210070.html]Douszne Beats by dr.dre Tour Biale NOWKI, Folia! (2046210070) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

nawt cena sugeruje ,ze moga byc orginaly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych