Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Please log in to reply
1323 replies to this topic

#1201 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 18 July 2012 - 20:39

No to fajnie się trafiło, ja jak na razie nie znalazłem nic ciekawego, ale trzeba szukać i czekać :)

#1202 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 03 August 2012 - 17:07

Plamy na ekranie przy wyświetlaniu czarnego tła w Galaxy S II

#1203 GrzeSek

GrzeSek
  • 20 posts

Posted 12 August 2012 - 20:19

Mam możliwość wymienić Galaxy S2 na iPhone 4 16Gb. Muszę dopłacić 200zł. Jak myślicie, warto się zamienić?? Telefonu używam głównie do Twittera, pisania i słuchania muzyki.

#1204 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 12 August 2012 - 23:21

Wymiana pozwoli Ci robic te rzeczy dluzej na 1 ladowaniu, wiec moim zdaniem warto.

#1205 GrzeSek

GrzeSek
  • 20 posts

Posted 13 August 2012 - 10:03

Wiem, że w iPhone był wymieniany przód i tył. Nie wiem czy się jakoś tym nie zrażać;/ W gruncie rzeczy ja też miałem przód wymieniany s2 bo się zbił. Tylko, że ponoć oryginalny tył jest ciężki do zdobycia.

#1206 liroyek

liroyek
  • 530 posts
  • Skądslask

Posted 13 August 2012 - 10:39

ja przedłem już swoją drogę - na wiosne sprzedałem swojego iphone 4 - stan igla kupiłem nówkę samsunga galaxy s 2 - pierwsze wrażenie "ale ogromny ekran", szybkość taka sobie ale ICS trochę przyspieszył, po drodze używałem orginalych romów, potem pare polecanych na xda. Niestety jakoś do konca mi nie spasował i od pare dni używa 4s - już nigdy więcej nie bedę chciał potestować czegoś innego niz IOS :) (wczesniej miałem 3g i 3gs, rożne nokie czy SE z win itp)) Wiecie jak to jest zawsze się wydaję, że może tamto jest lepsze, inni chwalą więc dlaczego nie zaryzykować ;)

#1207 GrzeSek

GrzeSek
  • 20 posts

Posted 13 August 2012 - 15:21

Ja używam androida do dawna, ale mam dostęp do iP4 i 3GS, i wszystko mi się podoba. Wiele osób twierdzi, że S2 jest szybszy na Gingerbread;p Jest zauważalna różnica między s2, a iP4 w grach czy też internecie?? Jak wrócę z wakacji to prawdopodobnie wymienię się za tego iP4.

#1208 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 13 August 2012 - 20:30

sgs2 jest szybszy od ip4 (ip4 wyszedł równocześnie z sgs i mają podobne parametry) , ale gry niestety działają lepiej na ip4 jest lepsza optymalizacja .

#1209 schreder

schreder
  • 201 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 16 August 2012 - 20:58

#3 Kultura pracy: SGSII potrafi się zgrzać i zrobić ciepły od leżenia samego w trybie uśpienia, podczas przeglądania www robi się nieznośnie gorący - ramka wokół aparatu potrafi poparzyć, wyświetlacz robi się ciepły, strach wręcz jakąś grę odpalić! System niestety nie grzeszy stabilnością, potrafi się zawiesić i resetować nie wiedzieć czemu (a dbałem i to bardzo o aplikacje w tle, zabijałem regularnie te niepotrzebne)

S2 Cię poparzył, ale w końcu się obudziłeś i okazało się, że nasikałeś sobie na rękę? Weź takich kitów tu nie wciskaj, bo aż głowa boli. Reszta punktów jest w miarę sensowna, ale ten z kulturą pracy to żal. Fakt, s2 się nagrzewa przy oglądaniu stron, ale bardzo delikatnie. Przy graniu w bardzo wymagającą grę np. Nova 3 nagrzewa się, nawet mocno, ale nie aż tak mocno, żeby go nie było można trzymać i grać (odpalasz nova 3 w zimę i masz ekstra grzejnik xD). Co do restartu - jest to efekt latania jak głupi po telefonie, niestety, ale androidem nie można tak śmigać jak na iOS (na Jelly Bean już praktycznie można, bo jest bardzo szybki, 4s wymięka).

#1210 Harrunio

Harrunio
  • 325 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 18 August 2012 - 09:00

Cenowo S2 wygląda tak samo jak iP4. Tylko dlaczego teraz kupować S2? Przecież można dołożyć 400 PLN i kupić S3. Lada dzień ma wyjść w czarnym kolorze a chodzą już donosy że niedługo ma być jakiś nowy nexus.

#1211 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 August 2012 - 16:32

Witam, mam szybkie pytanie. Mam opcję wymiany telefonu na iPhona 4 za 399zl Warto się bawić w 4 czy zaraz nie będzie miał iOS supportu ? Telefon potrzebuje tylko do muzyki, maili, mikrointernetu i kalendarza. Bez gier. Dzięki za porady. P

#1212 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 29 August 2012 - 16:37

Prędzej SGS2 straci wsparcie niż iP4:)

#1213 japusz

japusz
  • 361 posts

Posted 29 August 2012 - 16:45

Ja mam SII dość długi czas już. Ostatnio zaktualizowałem do 4.0.3. Różnicy w szybkości działania nie widzę. Na pewno nie jest wolniej. Czy szybciej? Może trochę,ale minimalnie. Zobaczymy jeszcze jak będzie wyglądała kwestia baterii. Do tej pory bateria spokojnie pozwalała mi na pełne 2 dni pracy. Chyba,że zaczynałem grać w GTA to wtedy max jeden dzień. Jak nie przeglądam neta,tylko maile,pogoda,rozmowy,sms to nawet 3-4 dni pracy. Jakość ekranu bardzo dobra. Żadnych plam czy innych wad. Obudowa bardzo dobrze wykonana. Nic nie odstaje,nic nie skrzypi,nie wydaje dziwnych dźwięków. Odkąd go mam,żadnych problemów nie odnotowałem. Zero zacinek,zero zamuleń. Żadnego zawieszenia czy restartu nie zaznałem. Jak za cenę,którą za niego dałem,a mianowicie 1400zł za nówkę,jestem bardzo zadowolony. W zasadzie nie mam się do czego przyczepić. Nawet jakbym miał znaleźć jakieś negatywy na siłę to miałbym problem.

#1214 schreder

schreder
  • 201 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 29 August 2012 - 17:16

Ja mam SII dość długi czas już.
Ostatnio zaktualizowałem do 4.0.3. Różnicy w szybkości działania nie widzę. Na pewno nie jest wolniej. Czy szybciej? Może trochę,ale minimalnie.
Zobaczymy jeszcze jak będzie wyglądała kwestia baterii. Do tej pory bateria spokojnie pozwalała mi na pełne 2 dni pracy. Chyba,że zaczynałem grać w GTA to wtedy max jeden dzień.
Jak nie przeglądam neta,tylko maile,pogoda,rozmowy,sms to nawet 3-4 dni pracy.

Jakość ekranu bardzo dobra. Żadnych plam czy innych wad.
Obudowa bardzo dobrze wykonana. Nic nie odstaje,nic nie skrzypi,nie wydaje dziwnych dźwięków. Odkąd go mam,żadnych problemów nie odnotowałem. Zero zacinek,zero zamuleń. Żadnego zawieszenia czy restartu nie zaznałem.

Jak za cenę,którą za niego dałem,a mianowicie 1400zł za nówkę,jestem bardzo zadowolony.
W zasadzie nie mam się do czego przyczepić. Nawet jakbym miał znaleźć jakieś negatywy na siłę to miałbym problem.

Zaktualizuj do 4.0.4 (chyba, że masz brandowany to wgraj ODINem LQ5) to wtedy zobaczysz co to szybkośc. Ip 4s wymięka spokojnie (oczywiście mówię tu o prędkości działania, czyli poruszania się po menu, włączania przeglądarki, stron itp, bo wiadomo, że ip4s szybciej nieco aplikacje włączy). Ja na moim s2 siedzę na CM10 i jest cudo! CUDO! Miałem wymienić się na ip4, ale teraz to nawet jakby mi 4s proponowali to bym się zastanawiał.

#1215 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 29 August 2012 - 18:02

Witam,
mam szybkie pytanie.
Mam opcję wymiany telefonu na iPhona 4 za 399zl

Warto się bawić w 4 czy zaraz nie będzie miał iOS supportu ?
Telefon potrzebuje tylko do muzyki, maili, mikrointernetu i kalendarza. Bez gier.
Dzięki za porady.
P

Za tyle oczekiwałbym już 4S z wyprzedaży.

#1216 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 30 August 2012 - 13:47

do iphone mam straszny sentyment i zawsze mnie do niego ciągnie ale tak szczerze to iPhone 4 minimalnie przegrywa moim zdaniem z SGS2 a tymbardziej z SGS3. Jak wróciłem do czwórki z SGS2 to odczuwałem ze iPhone jest wolniejszy, w Instagramie zdjęcia wolniej się wczytywały, ogólnie były małe opóźnienia nawet przeglądajac www. iPhone 4S już tutaj spokojnie dorównuje, działa tak samo a może nawet szybciej niz samsung. Oczywiscie nie mówie ze czwórka jest wolna, ale porównując tak szczerze to przy S2 zostaje jednak troszke w tyle. Ale to tak na szybko, iphone z iOS zawsze będzie u mnie górą, sentyment. Ale nie powiem, SGS3 dobrze sie użytkuje, wielki ekran, lekki, dobrze lezy w dloni, szybki, wszystko działa. Google play jest do dupy ale wszystkiego miec nie mozna.

#1217 Harrunio

Harrunio
  • 325 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 30 August 2012 - 13:54

Google Play jest taki sam jak AppStore. @Łukasz Ignacyk - tam jest 399 a nie 3999. Za 400 w sklepie to dostaniesz jakiś dwuletni low-endowy telefon a nie nowego iP4S.

#1218 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 30 August 2012 - 16:26

Google Play jest taki sam jak AppStore.

Jakbym był ślepy to może bym uwierzył.
W praktyce programy na Androida są lipne, a kategorie Google Music, Books, Movies and TV Shows, Devices są u nas niedostępne.

@Łukasz Ignacyk - tam jest 399 a nie 3999. Za 400 w sklepie to dostaniesz jakiś dwuletni low-endowy telefon a nie nowego iP4S.

Ale to jest 400 zł w ofercie operatora z cyrografem na 2 lata.

#1219 japusz

japusz
  • 361 posts

Posted 30 August 2012 - 17:14

Google Play jest bardzo dobry. Nie wiem czego się go czepiacie. Jedyny dyskomfort to jeśli chce się pobrać aplikacje na tablet. Wtedy może się okazać,że nie jest dopasowana aplikacja do ekranu. Ale z tego co zauważyłem jest kategoria dla tabletów od niedawna. Ok,a czy ktokolwiek odczuwa jakikolwiek dyskomfort z powodu nie działających Google Music, Books, Movies and TV Shows, Devices? Ja żadnej. I tak telefon spełnia swoje fukcje rewelacyjnie i nie ma zadnych ograniczeń. W iphonie też kilka funkcji w PL nie działa,kiedyś nie działało jeszcze więcej i nikt z tego tragedii nie robi ;]

#1220 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 30 August 2012 - 17:39

Jeśli zadowala nas darmowy soft, pisany przez programistów amatorów, z odpustowym designem i UI to google play jest rzeczywiście bardzo dobry. Jeśli ktoś jest gotów płacić za najwyższej jakości aplikacjie to znajdzie je jedynie w appstore. Czepiać się też można jak wielu aplikacji nie ma w google play a są w appstore. Jest ciut lepiej, wszak samsung sporo zapłacił pewnie, by wydano Flipboard, ale dla poważnych ludzi nie szukających bzdur w takim sklepie jest mega przepaść nadal między zawartością play a appstore. I nie upieraj się, że jest inaczej bo każdy magazyn o tych sprawach czy nawet tytuły Androidowe - nadal też to zauważają w recenzjach i porównaniach....

#1221 japusz

japusz
  • 361 posts

Posted 30 August 2012 - 17:50

Zależy co rozumiesz przez odpustowy design. Dla mnie szkło z tyłu Iphona jest odpustowe i nie kupię kolejnego dopóki nie ulegnie to zmianie. I nie,nie zamierzam tu wszczynać żadnej pyskówki,dlatego proszę o nie wciskanie mi,że jestem w błędzie i się nie znam. Dla mnie takie rozwiązanie jest tandetne. Nie jestem gotów w ogóle płacić za jakiekolwiek aplikacje na smartfona. Jak dla mnie ewidentna strata pieniądza. Wolę inwestować w oprogramowanie na PC,które wykorzystam w 100%. Co to za praca na ekranie telefonu? Jakieś poprawki w tekście,exel itp,jasne,da się to robić,ale i tak na krótką metę. Wszystko bardziej ambitne i na dłuższy czas tylko na sprzęcie stacjonarnym albo mobilnym (laptop,w mniejszym stopniu tablet). Nie czytam recenzji ani żadnych magazynów odnośnie technologii bo większość artykułów jest pisana subiektywnie,część jest sponsorowana itd. Tak samo jak w prasie motoryzacyjnej. Zresztą mówienie o jakimkolwiek telefonie jako sprzęcie dla "profesjonalisty" jest trochę zabawne.

#1222 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 30 August 2012 - 18:05

Odpustowy design aplikacji... jakie szkło niby? Będziesz kiedyś pracował w odpowiedniej branży - docenisz co to znaczy mieć dobrą aplikacje na tablecie, smartfonie i móc robić to co trzeba bez biegania do domu, biura :) A zabawne jest też mówienie, że Android Magazine jest sponsorowany przez appstore czy apple... :)))) I to trochę szkoda, że nic nie czytasz... Naprawdę warto czytać!

#1223 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 30 August 2012 - 18:18

Czyli porcelana, szkiełka szafirowe, polerowana stal to jest odpust. Nigdy nie byłem na odpuście, ale moge sie zalożyć, że takich elementow bym tam nie uświadczył. Podobno o gustach sie nie dyskutuje, ale niektorzy nie powinni w ogole wspominać o czyms czego zupełnie nie posiadają.

#1224 japusz

japusz
  • 361 posts

Posted 30 August 2012 - 20:59

Odpustowy design aplikacji... jakie szkło niby?
Będziesz kiedyś pracował w odpowiedniej branży - docenisz co to znaczy mieć dobrą aplikacje na tablecie, smartfonie i móc robić to co trzeba bez biegania do domu, biura :)
A zabawne jest też mówienie, że Android Magazine jest sponsorowany przez appstore czy apple... :)))) I to trochę szkoda, że nic nie czytasz... Naprawdę warto czytać!

Czytać magazyny może i czytasz,ale ze zrozumieniem to już nie. Stwierdziłem,że dla mnie szkło na tylnej obudowie to odpust. A Ty,że szkło jest designem aplikacji ;]
Czytam książki. O wiele ciekawsze niż denne magazyny. I to takie pozycje warto czytać. Czytanie magazynów nie rozwija myślenia,twórczego myślenia.

Czyli porcelana, szkiełka szafirowe, polerowana stal to jest odpust. Nigdy nie byłem na odpuście, ale moge sie zalożyć, że takich elementow bym tam nie uświadczył. Podobno o gustach sie nie dyskutuje, ale niektorzy nie powinni w ogole wspominać o czyms czego zupełnie nie posiadają.

Akurat porcelany jest od groma na odpustach.
Odpustowe- definiuje coś co jest "przebarwione",za bardzo odpicowane. Dla mnie tak właśnie jest z tym tylnym szkłem. Zbędne.
Jakbyś nie zauważył Iphona mam. Ale rozumiem,że zamiast kupić sobie przyzwoite auto,poświęcić kasę na zegarki,które są moją pasją,zainwestować w siebie powinienem zakupić najnowszego Iphona aby mieć przywilej wypowiadania się o nim? Fascynujące.

Aha,to rozumiem,że Iphone czy smartfon jest niezastąpiony w niektórych branżach. No większej bzdury nie słyszałem.

50-60% osób posiadających sprzęt od apple posiada go tylko dlatego,że jest do modne (?), uważane w niektórych środowiskach za przymus posiadania.
Tak samo jest z większością smartfonów,gdzie większość kupujących kieruje się aktualnym trendem i daje się omamić marketingowcom.

#1225 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 30 August 2012 - 21:02

O matko...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users