Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Częsty Kernel Panic Macbook - jaka może być przyczyna?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#26 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 czerwca 2011 - 14:31

Mam istat i owszem czasami na bank przez temperaturę, i to z mojej winy, ale czasami temperatura w normie i wywalał.

No to trochę to niezdrowe, jeśli doprowadzałeś świadomie do przegrzania się urządzenia... Procek nie "zginie", ma zabezpieczenia termiczne, ale są jeszcze inne podzespoły (także elementy płyty głównej), które już z kolei są bezbronne i dostają po zadku.

#27 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 czerwca 2011 - 12:30

No i poszedł do serwisu.

#28 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 16 czerwca 2011 - 12:47

Ciekawe czy na Lionie było by to samo^^

#29 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2011 - 13:03

Jeśli uszkodzeniu uległ element płyty głównej, to każdy system operacyjny by się wykrzaczał, nawet i Windows (na BootCamp), ze swym słynnym BSOD! Przegrzewanie przerabiałem na swoich byłych maszynach typowo PC-owych, gdzie raz np. z powodu temperatury spuchł jeden z kondensatorów na płycie głównej, a innym razem (przez kurz) coś pochrzaniło się w zasilaczu i miewał skoki napięcia wywołujące BSOD. No i jeszcze jedna pamiętna głupota przy O/C na fabrycznych elementach chłodzenia - north bridge "odkleił się" od płyty.

#30 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 czerwca 2011 - 16:22

Komp odebrany z serwisu, wymienili płytę logiczną. Pan mnie zapewniał, że robili testy i nie występował Kernel, więc jestem dobrej myśli. Czytałem, że sporo osób narzeka na iSource, ja im wystawiam 5.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych