Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

joost

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
148 odpowiedzi w tym temacie

#101 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 maja 2007 - 18:51

jeezzzz, marny ten Joost... Czekam na http://www.filmweb.p...V,News,id=34702

Tylko jak zwykle zapomnieli o małym procencie użytkowników :)
Dołączona grafika

#102 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 03 maja 2007 - 20:09

Akurat ja od dłuższego czasu mam przyjemność korzystać z UPC Live TV. Jakość obłędna. Problem w tym, że użytkowników innych systemów mają w głębokim poważaniu i to dosłownie. Pisałem do nich w tej sprawie dwa razy. Raz wysłali mnie do poszukania sposobu oglądania TV na forach dyskusyjnych poświęconych Chello, drugi raz trochę złośliwie napisałem, że mam Internet Explorera i Media Player 9 tyle, że dla Mac i nadal nie działa i jak mam ustawić, żeby działało. Tym razem nie doczekałem się odpowiedzi. Szczerze powiedziawszy to dam sobie radę, gdyż mam Windows ale trochę mnie takie zlewanie klientów denerwuje tym bardziej, że do tego momentu miałem o nich jak najlepsze zdanie, graniczące z wazelinką. Po za tym spadła jakość samego internetu od początku tego roku a z serwera usenetowego news.chello.pl i news.chello.at właściwie już nie da się nic ściągnąć. Działa tragicznie wolno i same incomplet. Niestety tak będzie, póki statystyki będą pokazywały 87% użytkowników Windows XP, 0.2% użytkowników Linuksa i 0.1% użytkowników Mac. Moim zdaniem to Apple powinno zadbać o zgodność standardów i mało mnie obchodzi jak się dogadają z MS. Na tym polu lepiej sobie radzi jednak Linux, na który programiści co i rusz znajdują jakieś darmowe obejścia zamkniętych standardów.

#103 iLambert

iLambert
  • 118 postów
  • SkądPolska

Napisano 03 maja 2007 - 20:36

Aha, a moglby ktos powiedziec jakie sa programy rzeczywiscie dostepne? Aha i jesli mam 1,5Mb bede mogl korzystac? Wlasnie ogladam, o cholera ale wypas

#104 maniacco

maniacco
  • 382 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 03 maja 2007 - 21:59

a porbowal ktos uruchomic joosta na PPC ?? jakis virtual pc czy cos takiego ??

#105 wirus

wirus
  • 398 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 03 maja 2007 - 22:08

może ma ktoś jeszcze zaproszonko to poproszę wirus(malpa)macplug.net

#106 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 maja 2007 - 19:36

a porbowal ktos uruchomic joosta na PPC ?? jakis virtual pc czy cos takiego ??

Moze popróbuje, ale sądząc po tym jak przycina mi pieca, to na VPC raczej cudów się nie spodziewam. Zresztą na VPC chyba się nie da wydzielić tyle pamięci dla grafiki....

#107 dzaku

dzaku
  • 665 postów

Napisano 05 maja 2007 - 21:23

Jesli ktos jeszcze rozdaje zaproszenia to prosze o jedno na dzaku (at) spymac.com Dziekuje za zaproszenia : )

#108 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 05 maja 2007 - 22:10

Jakby komuś zostało, to i ja jestem zainteresowany ;)
hazreth@gmail.com

EDITED: Już zostało mi wysłane. Dzięki :D

#109 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 05 maja 2007 - 23:58

Joost już teraz nie wytrzymuje nawet pięciu minut. Crash&send raport następuje już po 30 sekundach. Jak to ma tak działać to ja za to badziewie dzękuję. Kolejne zaproszenia (z trudem) poszły. Trzeba mieć niezły refleks, żeby przed wysypką programu zdążyć wysłać. Przerost formy nad treścią. Miejmy nadzieję, że takie jaja dzieją się tylko w wersji beta a w wersji finalnej problem usuną. @Wirus - podaj innego maila. Joost nie akceptuje adresu z "wirus" w nazwie :lol:
  • dzaku lubi to

#110 czesio

czesio
  • 213 postów
  • Skąd3Miasto

Napisano 06 maja 2007 - 00:53

Joost już teraz nie wytrzymuje nawet pięciu minut. Crash&send raport następuje już po 30 sekundach. Jak to ma tak działać to ja za to badziewie dzękuję. Kolejne zaproszenia (z trudem) poszły. Trzeba mieć niezły refleks, żeby przed wysypką programu zdążyć wysłać. Przerost formy nad treścią. Miejmy nadzieję, że takie jaja dzieją się tylko w wersji beta a w wersji finalnej problem usuną.

U mnie było tak samo,na początku wywalał czasem ,ale później nie zdąrzyłem wybrać kanału , a tu już lipa.Na stronie joost'a jest nowsza wersja, mi pomogło.
  • dzaku lubi to

#111 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 06 maja 2007 - 09:09

czy mogę prosić o zaproszenie?
czytelnik@mac.com

#112 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 07 maja 2007 - 00:14

czy mogę prosić o zaproszenie?
czytelnik@mac.com

Poszło.

U mnie było tak samo,na początku wywalał czasem ,ale później nie zdąrzyłem wybrać kanału , a tu już lipa.Na stronie joost'a jest nowsza wersja, mi pomogło.

Możesz podać linkę ? Byłem na ich stronie, lecz nie ma nic do pobrania.

#113 czesio

czesio
  • 213 postów
  • Skąd3Miasto

Napisano 07 maja 2007 - 00:46

Możesz podać linkę ? Byłem na ich stronie, lecz nie ma nic do pobrania.

Musisz się zalogować na stronie(dane takie jak w programie) i w zakładce "joost beta" pojawi się do ściągnięcia wersja dla mac osx i windows

#114 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 07 maja 2007 - 09:38

Raptou, możesz jeszcze raz? (podałem błędny mail)

czytelnik1@mac.com

dzięki

#115 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 07 maja 2007 - 09:41

Jasne. Poszło. Zostało jeszcze 986. Kto chętny ?

#116 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 07 maja 2007 - 09:47

chilon@valhalla.bofh.pl :)

#117 Masaii

Masaii
  • 68 postów

Napisano 07 maja 2007 - 11:05

To i ja poproszę:

m.kowalski@mac.com

rgds,
M.

#118 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 07 maja 2007 - 11:20

Dzięki raptou, wszystko działa :) Odnośnie joost: jestem zaskoczony jakością techniczną, obraz jest płynny, sterowanie naturalne, dźwięk OK. Do tej pory nie miałem żadnych zerwań. Oferta programowa jest dla mnie trochę denna, ale to beta, więc nie narzekam. Ogólnie, joost wygląda zachęcająco, moja ocena: 4.

#119 egodste

egodste
  • 266 postów
  • SkądWarszawa/ Wien

Napisano 07 maja 2007 - 11:37

moge i ja prosic i jedno? :) egodste (at) gmail (dot) com

#120 mrBrightside

mrBrightside
  • 16 postów

Napisano 07 maja 2007 - 12:10

no to i ja poproszę :) obywatel.mrBrightside@gmail.com

#121 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 08 maja 2007 - 09:13

Kolejne zaproszenia poszły. Joost na razie niemal nie ma oferty, ponieważ to test. Docelowo ma być jak w zwykłej TV. Programy będą przerywane reklamami. Rzeczywiście jak ściągnąłem najnowszą wersję problemy z crashami zniknęły, "jak ręką odjął" Poprawili też dynamikę dźwięku. Mam Maka podłączonego do mini wieży i teraz jest trochę więcej basów. Jak bym mp3 128 kbps słuchał. Polecam kanał "Ministry of sound". Fajny brzęczyk muzyczny. Coś mi się wydaje, że lipa z tym logowaniem. Nie udało mi się zalogować na stronie, lecz jak wysyłam komuś zaproszenie to kopia maila trafia do mnie na skrzynkę. Kliknąłem, więc na linka, ściągnąłem, wpisałem dokładnie te same dane, co poprzednio do rejestracji i działa a licznik zaproszeń się wyzerował o kolejny 1000 :lol: Wygląda na to, że nawet nie trzeba zapraszać, tylko tego samego maila lub linka z niego na GG przesyłać i też da się korzystać.

#122 Masaii

Masaii
  • 68 postów

Napisano 08 maja 2007 - 09:25

To ja poproszę - jeśli można - o ten sznurek;-)

m.kowalski@mac.com

rgds,
M.

#123 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 08 maja 2007 - 09:37

Dostałeś na pewno. Sprawdź folder spam, może tam trafiło przypadkiem. W razie czego wrzucam ci na PW kopię maila. Jak nie zadziała to musisz podać innego maila, gdyż nie da się z Joosta wysłać zaproszenia na ten sam adres dwa razy. Nie sugerujcie się, że niby wysłane do Raptou (Raptou Rhode). Ja po prostu przy wysyłaniu zawsze wpisuję to samo, tylko adres zmieniam.

#124 czesio

czesio
  • 213 postów
  • Skąd3Miasto

Napisano 08 maja 2007 - 10:11

Coś mi się wydaje, że lipa z tym logowaniem. Nie udało mi się zalogować na stronie, lecz jak wysyłam komuś zaproszenie to kopia maila trafia do mnie na skrzynkę. Kliknąłem, więc na linka, ściągnąłem, wpisałem dokładnie te same dane, co poprzednio do rejestracji i działa a licznik zaproszeń się wyzerował o kolejny 1000

Nie wiem dlaczego ,ponieważ mnie zalogowal bez problemów, a co do zaproszeń to mam teraz nieograniczoną liczbę ,jeżeli ktoś jeszcze nie ma to pisać

#125 Rocik

Rocik
  • 213 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maja 2007 - 13:57

to i ja poprosze na PW lub rocik@mac.com

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych