Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wyświetlacz wariuje podczas ładowania

• Please log in to reply
36 replies to this topic

#26 sivienki

sivienki
  • 207 posts

Posted 15 May 2011 - 17:26

Spiers90pl tu nie chodzi o gniazdka a samą ładowarkę. Małe zmiany napięcia są tolerowane przez iP, ale co jeśli to napięcie nie jest poprawne i nie mówię tu o wielkości a o "jakości" tego napięcia. Według mnie na 99,9 % jest to wina napięcia na wyjściu ładowarki.

#27 spiers90pl

spiers90pl
  • 12 posts

Posted 15 May 2011 - 17:36

Kupię przejściówkę do oryginalnej ładowarki angielskiej, co była w zestawie i sprawdzę. Dzięki panowie za pomoc:) Wychodzę z założenia, że rzadki jest ten problem, który akurat musiał mnie dotknąć;D

#28 kundel_v79

kundel_v79
  • 6 posts

Posted 16 May 2011 - 10:38

Też mam taki problem z ekranem podczas ładowania tak że nie jesteś sam ;) . Zastanawiam się własnie czy mi przyjmą to na gwarancji... Ktoś już może był u nich z takim fantem?

#29 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 16 May 2011 - 11:28

Jeżeli dobrze zrozumiałem... to jestem przerażony. Czy zechcecie potwierdzić, że iPhone sprzedawany przez Play posiada angielską ładowarkę, a dodawana jest chińska z polską wtyczką? Jeżeli tak... to poproszę o minutę ciszy... ... ... ... dziękuję.

#30 kundel_v79

kundel_v79
  • 6 posts

Posted 16 May 2011 - 14:14

Ja akurat mam iPhona 4 z iSpota z Warszawy własnie z tym problemem. W zestawie miałem angielską wtyczkę, a do pudełka dołożoną tą naszą (nie wiem czy to oryginał). No ale kontynuując... Komuś uznali to na gwarancji?

#31 tryt

tryt
  • 628 posts

Posted 16 May 2011 - 15:16

Jeśli ładowarka jest podróbką, to gwarancja wad przez nią spowodowanych nie obejmuje. Tu odpowiedzialność ponosi wyłącznie sprzedawca. Po Play można się wszystkiego spodziewać, ale iSpot? Do dzisiaj sądziłem, że to poważna firma.

#32 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 May 2011 - 21:01

U mnie akurat jak mam podłączony telefon to nieoryginalnej ładowarki i np. Przytrzymam palec dłużej w jednym miejscu w trakcie przeglądania stron internetowych to obraz się trzęsie i skacze. A jak podłączę do oryginalnej wszystko działa perfekt...

#33 patrick1989

patrick1989
  • 495 posts

Posted 30 July 2011 - 11:32

Odkopię temat. 2 dni temu przyjechała do mnie 4-ka kurierem, sprzedający zapomniał mi wysłać ładowarki. Pierwszy dzień ładowałem z PC, dziś ładowałem z chińskiej ładowareczki, gdy zacząłem się bawić, dotyk zaczął wariować - zrestartowałem iPka. Nic nie pomogło, więc odłączyłem źródło zasilania, od razu wszystko w najlepszym porządku. Taki apel mały - wiem, że to za sprawą chińskiej ładowarki, dlatego polecam wszystkim wyrzucić je :) można nawet podeptać :) Po przeczytaniu zasady działania ekranu pojemnościowego uspokoiłem się, gdyż najprawdopodobniej troszkę wyższe napięcie oszukuje układy zliczające napięcie, które powinno być słabe. Tak BTW polecam powąchać ładowarkę, szczególnie wejście kabla USB, strasznie dziwny zapach. Wiem, że nigdy już nie podłączę mojej czwóreczki do chińszczyzny.

#34 zabrzesklep

zabrzesklep
  • 2 posts

Posted 30 December 2011 - 15:22

Przecież wszystkie iphony i ładowarki są robione w Chinach.

#35 skoczek12

skoczek12
  • 530 posts

Posted 30 December 2011 - 15:41

@zabrzesklep Chodzi o to,żeby kupić Chińską Apple , a nie Chińską Chińską. :)

#36 jaroomaster

jaroomaster
  • 74 posts

Posted 30 December 2011 - 21:39

mam ten sam problem, ale co zauwazylem? dostalem w zestawie ladowarke taka jak mialem w poprzedniku mojej czworki, czyli w 3G. w zestawie z czworka moj brat dostal inna ladowarke taka ze miescila sie bez problemu w malym pudeleczku z jabluszkiem. dziwna akcja szczerze mowiac i tez zastanawialem sie czego to moze byc wina...teraz juz wiem...problem polega na tym, ze gwarancji mi juz nie uwzglednia, bo telefon mi juz spadl...musze wymienic w nim obudowe...jak wiec inaczej z tym wygrac? zmienic ladowarke? pytanie na jaka?

#37 airman

airman
  • 21 posts

Posted 31 December 2011 - 00:18

U mnie pojawił się taki sam problem podczas ładowania IP4 za pomocą przetwornicy 220V w samochodzie. Ładowarka oryginalna. Podczas ładowania w domu problem nie istnieje.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users