Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ipad 2 jak wgrać filmy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 11 maja 2011 - 13:29

koledzy jak ma wgrać filmy, bajki dla dzieci np. avi do iPada. Próbowałem przez iTunes wrzucić tak jak muzykę ale się nie da. Proszę o pomoc.

#2 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 maja 2011 - 13:34

AVPlayer HD do kupienia w appstore, albo konwersja z avi do mp4, bo inaczej itunes nie przyjmie.

#3 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 11 maja 2011 - 13:38

a po zakupie avplayer-a pójdą .avi itp. czy tylko mp4 ?

#4 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 11 maja 2011 - 14:34

Avplayer pójdzie z XVID/DIVX (including AC3) AVI,WMV,RMVB,ASF,H264,MKV. Napisy SMI, SRT, TXT, SubStationAlpha Subtitles

#5 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 12 maja 2011 - 11:27

ok zakupiłem teraz tylko muszę sprawdzić jak działa, ale to dopiero po pracy :-(

#6 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 13 maja 2011 - 12:00

no wiec tak działa filmy idą ale napisy niestety bez polskich znaków i co gorsza przesunięte, nie spójne z filmem

#7 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 13 maja 2011 - 12:28

polecam good player , ustawić napisy należy na windows 1250 ładujemy film np rmvb z napisami bez konwersji na srt i pięknie śmiga spójne z filmem bez żadnej przycinki

#8 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 maja 2011 - 12:41

polecam good player , ustawić napisy należy na windows 1250

ładujemy film np rmvb z napisami bez konwersji na srt i pięknie śmiga

spójne z filmem bez żadnej przycinki

Tak samo AVplayer ale moim zdaniem ma najlepszy interfejs i płynnie chodzi

#9 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 13 maja 2011 - 13:43

Denerwują mnie te wszystkie playery. Uważam że lepiej przekonwertować do mp4 i wrzucić do iTunes. Do konwertowania używam Pymplayer. Zero problemów z napisami.

#10 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 13 maja 2011 - 17:34

Ok muszę spróbować ----- walczę dalej

#11 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 maja 2011 - 18:03

Jeżeli masz w AVplayerze przesunięte napisy(brak synrocho) to znaczy, że są one do innej wersji. Ściągnij odpowiednie za pomocą napiprojektu i wtedy wrzuć. Żeby były polskie znaki - kodowanie Windows 1250

#12 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 16 maja 2011 - 10:35

kodowanie ustawione ale niestety nada napisy nie zgodne z filmem. Na komputerze idzie OK, sprawdzałem też na innym filmie i to samo mmmmm może jedna coś mam źle ustawione ??

#13 Adik G

Adik G
  • 4 postów

Napisano 16 maja 2011 - 14:55

Witam serdecznie, ja z AVPlayer HD nie mam żadnych problemów jeżeli chodzi o napisy. Na kilkunastu DivX-ach z różnych źródeł działa ok. Z kolei nie chce mi synchronizować plików przez iTunes (jest ponoć taka możliwość przez zakładkę "Programy", ale u mnie nie działa. Za to WiFi transfer hula bez problemu. Pozdro!

#14 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 maja 2011 - 14:58

Witam serdecznie,

ja z AVPlayer HD nie mam żadnych problemów jeżeli chodzi o napisy. Na kilkunastu DivX-ach z różnych źródeł działa ok.

Z kolei nie chce mi synchronizować plików przez iTunes (jest ponoć taka możliwość przez zakładkę "Programy", ale u mnie nie działa. Za to WiFi transfer hula bez problemu.

Pozdro!

Wejdź na zakładkę Programy i przewiń stronę do końca tam zobaczysz listę programów będzie tam avplayer, kliknij na niego pojawi sie taka ramka do której możesz przeciągnać interesujące się filmy, rozpocznie się synchronizacja w itunes i po chwili będziesz mieć filmy w ipadzie. Znacznie szybsze rozwiązanie niż po wifi.

#15 Adik G

Adik G
  • 4 postów

Napisano 16 maja 2011 - 16:26

osz kurczę... Lokria - masz rację :) klikałem w iTunes, klikałem a nie przewinąłem do końca - dzięki :oops:

#16 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 16 maja 2011 - 19:24

Mmmm Adik G a możesz powiedzieć mi jak masz ustawione losowanie na tekście bo u mnie nadal nie idzie to tak jak powinno Ustawione ma Windows codepedge CP1250

#17 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 18 maja 2011 - 16:55

Chłopaki pomóżcie nadal to samo już sprawdziłem na kilkunastu filmach. Kodowanie .txt ustawine tak jak pisałem wyżej czyli Windows codepedge CP 1250 inadal to samo. Teks nie jest zgodny z filmem.

#18 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 maja 2011 - 20:08

osz kurczę... Lokria - masz rację :) klikałem w iTunes, klikałem a nie przewinąłem do końca - dzięki :oops:

Nie ma sprawy :)

#19 Dsad

Dsad
  • 5 postów

Napisano 20 maja 2011 - 13:41

A mozecie napisac krok po kroku jak wrzucic film w formacie AVI ??? mp4 wrzucam przez dodaj do bilblioteki a AVI nie moge.... Szukam tez darmowego programu do odtwarzania avi na ipadzie

#20 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 20 maja 2011 - 13:52

Kup program AV Player HD (u mnie napisy przesunięte) i zainstaluj na iPad potem polacz sie z iTunes i przejdź na zawartos swojego iPada zakładów programy i na samym dole będzie widoczny AVPlayerHD tak masz upload. Podajesz ścieżkę do filmy ( na okienkal ) i dajesz send, czasami trzeba nacisnąć 2 razy. To tyle !

#21 wrestler88

wrestler88
  • 80 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 29 czerwca 2011 - 19:52

poradził sobie ktoś z tymi napisami ? u mnie to samo w każdym filmie przesunięte :/

#22 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 29 czerwca 2011 - 20:27

Po pierwsze przeszukaj forum bo o napisach już było mase postów :) Następnie napisz z jakiego systemu operacyjnego korzystasz oraz czy korzystasz z wgranego Apple'owskiego 'Videos' (i wtedy z jakiego konwertera) czy z programu typu AVPlayer.

#23 wrestler88

wrestler88
  • 80 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 29 czerwca 2011 - 20:36

Juz sobie poradziłem ;)

#24 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 30 czerwca 2011 - 11:47

Juz sobie poradziłem ;)

możesz napisać jak bo u nie nadal do bani. co więcej ostatnio wgrałem film w formacie .rmvb i okazało się że strasznie szarpie. Nie da się go oglądać. Na komputerze idzie normalnie.

#25 wrestler88

wrestler88
  • 80 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 30 czerwca 2011 - 11:59

Pisalem w drugim temacie :P otóż napisy wystarczy przekonwerowac do .srt, ja robie to programem srt1.4 widocznie planet nie radzi sobie z txt a w nim czas zapisany jest w []{} jak wiesz. Natomiast w .srt jest takie cos czas==> czas i smmigaja normalnie. Przegrać wałek juz z 5 filmów. Jak bys miał jakiś problem wał śmiało, mi odrazu ulzylo jak wszystko zaczęło pięknie smigac. Pozdro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych