Napisano 30 marca 2007 - 01:03
1. Czy notoryczne błędy przy instalacji update'u 10.4.9, do tego wcześniejsze problemu z psuciem plików - w zdjęciach pojawiły się przekłamania kolorów, albo nawet przesunięcia, niektóre pliki mp3 zawierają trzaski albo urywają się w połowie, a wiele programów nie chce działać) są podstawą do wymiany dysku twardego, chociaż disk utility po kilku użyciach już nie wykazuje błędów? Dodam, że kilka razy miałem błędy różnego rodzaju w tym też błąd b-tree o ile dobrze pamiętam. Kilkukrotny format na razie sprawę załatwił.
2. Czy oddając sprzęt do serwisu, można wyjąć z MacBooka dysk? Bez urazy, ale wiem, że serwisanci często lubią sobie dane obejrzeć, a i ja chciałbym mieć możliwość korzystania z danych bez konieczności wydawania kilkuset PLN na nowy dysk.
3. Czy w MB CD ciemne rogi ekranu, dużo jaśniej podświetlona krawędż dolna ekranu i widoczne (na jednorodnym tle) słabsze podświetlenie w środkowej części, oraz dwa świece na czerwono i zielono subpixele mogą być podstawą do wymiany matrycy?
4. Czy ułamany kawałek obudowy klawiatury w prawym dolnym rogu MacBooka podlega naprawie? Widziałem w Internecie relacje wielu osób mających dokładnie ten sam problem. Jeżeli nie gwarancja, to jaki jest koszt naprawy?
5. Czy można już po zakupie wymienić klawiaturę na taką w tandardzie Dvorak'a?