Napisałem do nie go na gg, zadałem parę pytań i postanowiłem go kupić. Dogadaliśmy się na kwotę 800zł za telefon, akcesoria i wysyłkę pocztą polską paczką priorytetową. Przelałem pieniądze i przesłałem potwierdzenie na jego e-mail. Dostałem zwrotną wiadomość:
"witam zaraz jadę wysłać telefon.Pozdrawiam"
Następnego dnia zapytałem czy wysłał ten telefon.
Dostałem zwrotną wiadomość:
"Witam!, troszeczkę mi zbrakło pieniążków gdyż musiałem auto zatankować ale wysłałem paczkę ekonomiczną, na poczcie powiedziano mi że czas oczekiwania to ok 3 dni więc chyba nie jest tak źle, przepraszam jeżeli to kłopot ale naprawdę teraz krucho u mnie z pieniążkami, jak telefon dojdzie proszę mnie powiadomić mam nadzieję że będzie Pan w 100% zadowolony. Pozdrawiam " Od tej wiadomości użytkownik nic nie napisał ani na myapple ani na gg ani na e-mailu. Mimo licznych prób kontaktu.
iPhone podobno został wysłany dnia 26.01.11r., powinien być u mnie 6 dni temu. Po pewnym czasie zacząłem się martwić. Sprawdziłem jego posty na myapple a tu okazało się że ten sam iPhone był już w sprzedaży i nawet miał sim locka którego podobno nie miał fabrycznie już jak ja go kupowałem :-) Nie wiem czy został sprzedany. Link do tematu (link).
Czy ktoś kupił coś od tego użytkownika?
Mam jego dane a konkretniej:
-numer gg,
-e-mail,
-imie ,
-nazwisko,
-adres(Warszawa),
-numer konta,
Czy jest ktoś z Warszawy kto mógł by spróbować skontaktować się z tym użytkownikiem osobiście(adres na pw)?

Czy zgłoszenie tej sprawy na policje coś pomoże?
Jak myślcie co ja mam z tym zrobić?
---------- Wpis dodano o 21:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:35 ----------
Pisze do niego od mniej/więcej 5 dni na wszystkie możliwe możliwości - brak jakiej kol-wiek odpowiedzi.